22 February 2010

2 hari 1 mlm di dlm wad....huhu

Hmm, arini dah start keje dah lepas bercuti seminggu...sepatutnya aku cuti smpi selasa je utk cny...tp terpaksa smbg cuti smpi jumaat sb masuk wad...huhu....aku masuk wad sb baby kurang gerak ari selasa lepas....pg selasa tu aku dh rase baby mcm sikit je gerak...tp aku biar je sb igt nti ptg dia gerak...lps lunch, tiba2 aku rase gatal semacam je bdn aku...pas tu ptg tu smpt lg g jln OU...tp xleh jln sgt sb rase skt sgt kt bwh prt n gatal2 sgt...aku dh rase lain mcm dh...

esoknya terus g ppum utk check....risau sgt sb smlm baby kurang sgt gerak...klu gerak pun skit je...mase tgh tgu turn tu, ada la rase baby gerak...huh,lega...

pergh..punye la ramai wanita prgnant kt ppum ni....igtkn kt klinik kesihatan dah ramai,rupa2nya kt ppum ni lg ramai....sabar je la...yg kelakarnya nak wt urine test pun lain dr tmpt lain...bayangkan la kena bwk urin kita tu kt nurse...pas dia check,kita kena buang sndiri urin tu....wah,senang btl keje org yg test urine tu...kt situ ada tampal notis, klu nak cpt, bwk siap2 urin dr umah....akal ada ke?xkan nk bwk urin dr umah?maunya tertumpah kt dlm beg ke....naya je....huh...

mase tgh check blood pressure, tiba2 dgr nama aku kena pggl utk dgr ceramah susu ibu...huh, smpt lg g dgr ceramah...aku dh la emergency nk jmpe doc.

Pastu br la dpt jmpe doc...doc kata aku kena tahan wad..utk observe je...so,ok je la....pastu dia tnye pnh wt pap smear x?aku jwb x pnh...pastu dia srh aku wt....huh,xpsl2 kena wat pap smear lak....sakit siot...ngilu je rase...ei, x sanggup aku...dh la malu gile kt doc tu....ye la, doc tu muda lg....mcm sebaya aku je....huhuh...

Then, aku pun dibawa la masuk wad...mcm seronok je...haha...ye la,sb aritu cnfm dpt mc....hehe...pastu my hubby tanye la kt nurse tu, bape lama aku kena duk wad tu?nurse tu jwb la 24 jam sb dia nak monitor pergerakan baby...apalagi t'kejut beruk la kitorg...haha..igtkn 2-3 jam je..huhu..tpaksa la b'mlm kt hosp mlm ni....

08 February 2010

Shopping @ Mid Valley

Sabtu lepas shopping brg2 baby kt mid valley....nak lengkapkan brg2 yg blm cukup lg...rasa lega skit bila semua dh lengkap....pas ni dh xyah nk pk psl brg ape x beli lg.....so, blh la nak concentrate pd persiapan bersalin lak....

Borong sakan gak la sb igt pas ni xnk kuar shpg dh....sb dh xlarat nak jln + skt kaki + skt pinggang + skt bwh perut....huhu..terseksa rasanya...

Blk je dr shpg terus kemas2 brg baby masuk bakul n bag baby (utk bwk g spital). seronok rasanya bila tgk brg2 baby sume dh siap....rasa mcm dh x sabar nak tunggu baby lahir....pasni mama pasti x sunyi lg...time abah sibuk ngn pc n game dia,mama blh main2 ngn baby.....time nak tdo ada baby teman....x pyh la mama tdo sorg2 lg kan.....(rasa nak nangis je time taip ni...huhu...emo x pasal)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby