30 October 2010

JOM PARKING KAT BLOG BEN ASHAARI


Abg Ben bukak lagi bloglist baru......
Khas buat blogger baru merangkak.. 
Sebenarnya dah lama follow blog ben ni...tp jd silent reader je.....segan nak tegur2 blogger otai ni...huhu... 

Abg Ben, pilih la sy.....(dgn mata kelip2)


P/S: tak penah dapat BE.......

28 October 2010

Lucky Draw Anak Ayah

Jom join GA ni......


Lucky Draw ni anjuran Aisha dan Ayem
 
Nak join?? Klik SINI....... 

Due date:
12 Nov 2010 jam 10:00 pagi
 
Cabutan akan di lakukan oleh
pada 15/11/2010 jam 9:00 pagi

27 October 2010

Menang Contest bersama Si Kecil!!!!


   Wahh...dalam aku sibuk2 buat keje ni sempat lagi buat n3 penghargaan ni.....

Tak sangka menang ni...ekceli, dah banyak contest dan GA aku join......
Tapi ni la first time menang....
Walaupon x dapat utk first prize, tapi aku dpt utk cabutan bertuah....hikhik...sukee....(maklumla...jarang bertuah...)
Kemenangan ni jadi perangsang utk aku join contest byk2 ni.....


Kata-kata aluan dr penganjur iaitu Cik Gayah......












 Dan antara pemenangnya ialah......


Yeay!!! Tenkiu Cik Gayah!!!


26 October 2010

Nak henfon ni....

Pic from google...

Cantiknya henfon ni!!!!! nak kaler pink!!!!! 
Sebab i memang minat pink!!!!
Menggoda betul cara dia posing depan aku nih.....haisyy...meleleh air liur.....
Berape ek harga dia?
x sempat nak g riki harga lagi....

25 October 2010

Bulan yang sibuk

huarghhh..banyaknya keje.......
    Bulan Oktober ni memang bulan yg busy utk aku.....
Dah habis 1 keje yg urgent, datang lagi 1 keje yg urgent...uwaaa....
3 minggu lepas dapat 1 kerja yg baaaanyaaakkkkk (cuba bayangkan brapa byk) yg kena siapkan segera......
Sampaikan dapat 1 memo kena buat OT....huhu....
Yg kena keje just 4,5 org yg comel ni je.....
Kitorang keje sampai tengah malam tau......boleh dikatakan tiap2 malam gak la.....
Maka, bila dah habis OT, time best ialah time kira claim.....syok wooo tgk jumlah claim tu......
Tu utk gaji pokok aku yg x berapa nak berbuah tu...
Kalau la gaji aku banyak......hurmmm.......(berangan je ko ni aanie)...
Ingatkan keje tu dah setel, xde dah keje urgent....
Rupanya datang lagi keje lain.....huhu...
xleh tengok orang senang betul la.....choyyy...
Keje ni pun nak urgent gak.....banyaaakkk lak tu.....huhu...
Tapi yg pasti hatiku puas sebab semua org terlibat!!!!haha....


 P/S: Sori ye kengkawan kalau aku x sempat nak bw.......but i will try my best utk jenguk2 korang......mesti ada masa punye......hahaha......

Give Away Nazz@Purple


Join GA ni lak.....:)

To join, Click HERE..........


Due Date:
12 Nov 2010 (12.00 a.m)

23 October 2010

Tag dari Lady Dyla lagi

Sekali lagi aku ditag oleh Lady_Dyla.....jadi di sini, aku ingin jawab tag ni dengan penuh dedikasi.....semoga beliau rasa terharu dengan jawapan aku ni.....



1. Write 5 interesting facts about the person who gave u this award
  • ketagih nescafee...hikhik...jgn marah aku...
  • kecik molek
  • rajin skodeng belog aku nih.......tenkiu my fwen...
  • fanatik cite korea.....dulu aku penah gak pinjam cd dia.....
  • dulu keje kat kedai henfon....aku slalu gak la melawat beliau......

2.Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby
  1. suka kaler merah - sampaikan anak buah pun dah ikut suka kaler merah gak....bengang je mak dia.....hak hak.... 
  2. minat F1 - penah beberapa kali tgk race kat litar sepang
  3. suka g shopping complex.....xbeli pape pun xpe asalkan dapat jln2....nasib la hubby jenis memahami.....
  4. tak minat masak....tapi skrg dah kawin, kena la try2 ke dapur....huk huk...
  5. suka makan fish n chip kat secret recipe....
  6. dulu suka lipat baju...tapi skrg dah malas sebab kena lipat baju utk 3 org....huhu....banyak beb...
  7. suka tengok pompuan cun....teringin nak jadi cantik mcm diorang....
  8. suka g pantai....tapi x pandai swimming pun....haha...
  9. pagi2 mesti pekena nescafe dulu....kalau x, rasa mcm x best je....dah addicted kot ek??
  10.  teringin nak g Bali n Bandung....

3. Pick your most 10 deserving recipients and describe them
Muffins Jue : xtau nape suka sgt tag dia...haha...
Tiefazatie: suka masuk contest...
Cik Tom: rajin singgah n komen....
Kak eynnda: nama anak dia Adam gak....hehe...
Kina: nak kawin 11.11.11....

ala...x cukup 10 la...blh la ek....;)

22 October 2010

Give Away Kecantikan #2

Jom join GA ni.....

GA ni anjuran belog dni.....

Hadiahnya ialah.....

Mask

Nak join?? Klik SINI.....

Due:
23hb Oktober 2010 jam 10 malam


TeNtANg sESeORaNg 1st GiveAway

Romantik je......

   Aku telah ditag oleh Jue - tuan punya belog untuk join GA yg dia anjurkan....
GA ni sempena meraikan kedatangan orang baru dalam hidup Jue n hubby nya.....
Tahniah buat Jue yg bakal menjadi seorang ibu.....yeah...
Semoga hidup Jue sekeluarga bertambah2 hepi ye....
Mesti tak sabar nak shopping brg2 baby lepas ni....seronok nya!!


Ok la...sesape nak join, sila klik banner or SINI......

Due date:
13 November 2010

Tag:

Lady_Dyla (mmg nama kamu je yg slalu aku tag..hehe...)
Tiefazatie (suka join GA gak)

21 October 2010

Redgurlcraft giveway


GA ni anjuran Redgurlcraft
Nak join?? Klik SINI.....

Hadiahnya sangatla comell....
Due date:
11 NOVEMBER 2010

J Card Day @ Mid Valley

Aci tak kalau amik cuti semata-mata sebab nak g j card??? aci la!!!! aci tak aci, aku dah pun amik cuti utk j card.....hahahaha.....
J card ni start semalam n arini......sempat lagi kalau sape2 nak g arini.....
Aku dah g dah semalam....aku g dah tengahari.....

Lepas anta adam kat nursery, aku n hubby terus g mid valley.....
Wahh...sanggup tinggal adam kat nursery.....hehe...
Bukan ape...kesian kat adam g kat tempat sesak2 cmtu...
Sampai je kat sana..mak aii...jammed giler....
Nak masuk parking pun susah...mcm kite g time weekend....
Ye la, sape suruh g time lunch hour...hahaha...padan muka aku....

Sale kat sana ok la.....banyak gak yg murah2....
Aku beli baju selai je, baju adam 2 helai.....
Ekceli tujuan utama aku g sana nak beli Clinique je....
Sebab stok facial foam n moisturizer dah habis.....
Ingat nak tambah 1 barang lagi utk cukupkan RM350 (utk dapat freegift).....tapi rasa mcm malas lak....nanti2 la beli.....(kena ukur poket la...belum gaji lagi....uwaaa....)

Biasanya kalau aku beli Clinique, mesti akan beli byk2 sebab nak dpt freegift.....:p
Padahal dah berlambak dah aku punye freegift....penuh 1 beg mekap dgn freegift je....hahahaha.....
Dulu kalau nak dpt freegift, kena beli RM 270, pastu naik RM 310, RM 330....skrg RM350 lak.....huh....

Nak story skit pasal Clinique....
 Aku start pakai Clinique masa aku final year kat UTM dulu....tahun 2004....
Lama gak la kan....tambah tolak kira2 6 tahun gak la ek.....
Dulu muka aku banyak sangat jerawat2 manja.....
Macam2 la produk aku tepek kat muka ni...
Tapi semuanya x berapa nak sesuai....
Then, ada sorang membe aku recommend Clinique......
So, aku pun try la.....
Beberapa bulan awal tu x nampak kesan sangat....hampir2 frust gak....
Tapi lama-lama....ada orang tegur cakap muka aku dah elok.....ekceli aku tak perasan pun...kekeke.... 
Pas tu continue la pakai Clinique sampai sekarang.....x mo tukar2 dah.....

Cukup menggoda tak??
 
P/S: Rasa ralat je sebab Rm12 je lagi utk dpt 3 voucher jusco free....geram ngn incik suami nak balik cepat sangat....menci menci menci.....
 

19 October 2010

Pada Mu Ku Bersujud - Afgan

 


Ku menatap dalam gelap
Tiada yang bisa kulihat
Selain hanya namamu Ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hambamu yang selalu bertaubat

Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakanMu
Saat Kau limpahkan karuniamu
Dalam sunyinya aku bersujud (padaMu)

P/s: suka sangat lagu ni....suara afgan mmg best!!!

Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!

Ye, saya nak beg itu!!!


To join, click HERE....

Due Date:
03/11/2010 (12am)

Peraduan Teka Bola ! !

Kali ni nak join Peraduan Teka Bola pulak....

Contest ni anjuran Aimaduddin
 

Dimanakah kedudukan bola ??
Jawapan Saya : C3

Tag:
Lady_Dyla
muffins Jue
Mai
 

18 October 2010

Giveaway : Teka Fahim Pegang Ape?


Jawapan: Bunga lalang


Tarikh Tutup Giveaway : 
25 Oktober 2010

1st GA dr NUSHA

Jom join GA ni......

Cute je monyet ni.....hehe...






To join, klik banner or klik SINI.....

Due date:
8/11/2010

Tag:
Lady_Dyla
Muffins_Jue

Anugerah Blogger Harapan

Wow, aku dapat award la......
Macam best je dapat Anugerah Blogger Harapan....
Time kasih Lady_Dyla sebab bagi award ni....
Terharu beb....rasa macam nak nangis je.....sob sob...

 (Ucapan dari pemenang award...kekeke...) - sesi mempoyokan diri
Alhamdulillah...
Time kasih sy ucapkan pada mak ayah yg berada di kampung....
Suami dan anak yg banyak beri sokongan yg tidak berbelah bagi kepada sy.....
Juga kepada rakan2 yg byk membantu.....
Lihatlah dunia.....(dgn gaya mcm Azean Irdawaty masa dpt award dulu hehe....)


1. kenapa suka "Memori Orang Muda" ??
 
x blh nak jawab la.....sebab baru je berkenalan dgn belog dia....huhu....
tapi yg pasti dia baru form 4...muda remaja lagi...


2.reaksi selepas mendapat award ni

rasa terharu sangat.....
 

3.memasing award...
 
muffins_jue 
tiefazatie

15 October 2010

Giveaway by nur_eimi

Nak join GA ni lak.....


Hadiahnya 10 pack sachet Tea Lipton....
Menarik gak sebab x penah try lagi teh ni......

Sape nak join, klik SINI.....


Due Date:
25hb oktober 2010

CUTEST BABY CONTEST BERSAMA SINAR RAUDAH


Jom join contest ni......



 Contest ni anjuran blog Sinar Raudah......
Utk join boleh klik banner di atas or klik SINI..... 

Byk sgt gmbr yg ada...sampai xtau nak pilih....
Gambar ni cukup cute kot....hehehe...


NAMA SI MANJA: ADAM HAKEEM
UMUR SI MANJA: 7 BULAN
 NAMA IBU SI MANJA: AANIE
Due Date:
31 october 2010..tepat pada pukul 11.59 pm 

14 October 2010

Fesyen terkini

Korang penah tengok tak fesyen nih??

Skirt + telekung......
Aku dapat gambar ni dari emel forward.....
Aku pun taktau la nak kategorikan baju ni dlm kategori mana....
Kat atas skirt, bawah kain telekung....:D
Mungkin ni fesyen terbaru di pasaran kot....
Kalau sape2 nak tiru, silakan la....
Aku kalau org bagi free pun x sampai hati kot nak pakai....huhu.....

13 October 2010

Milestone - 7 months old

Dah lama x update perkembangan terbaru Adam......asyik xde masa je....
Kat umah susah nak update blog......pc ada 1 je yg incik suami punye....
malu nanti incik suami baca.....kekeke....
kat opis lak, kena pandang kiri kanan atas bawah depan belakang.....
takut nanti tiba2 bos dtg tanya khabar....naya je....
ni yg aku meroyan nak laptop nih....abg bos, tolong bg sy bonus.....pleaaseee.....

Ok la, dah melalut lak aku ni.....
Berbalik pada cite buah hati pengarang jantung pisang ku.....
Sekarang Adam dah masuk 7 bulan......

Perkembangan Adam masa umur 7 bulan:
  1. Dah start makan solid food......aku dah bagi makan nestum masa umur 6 bulan.....sian adam mkn nestum je....ingat nak bagi bubur nasi, tapi asyik x sempat je....dah siap beli blender baru utk blend makanan dia dah....hehehe...akan mama buat as soon as possible ye....
  2. Suka gelak kuat2...kitorang pun tergelak gak tgk dia gelak....
  3. Pandai balas senyuman....kalau mama senyum, adam akan senyum balik....hilang sume penat....
  4. Sekarang dah pandai menyembur.....ohh, tidak!!!habis gugur rambut ku.....
  5. Suka tarik2 tudung mama - dah xleh pakai tudung yg kena pin-pin bagai nanti habis senget benget.....
  6. Tak boleh tinggal sorang2 - nanti mula la nak nangis......nak kena ngadap muka dia je....
  7. Dah boleh sebut mamama.......hehehe....abah jgn jeles ek....
  8. Belum boleh merangkak lagi.....risau gak....
  9. Suka dengar azan - kalau kuar azan kat tv, mesti dia pandang tv n tengok lelama......(hehe, sejuk perut mama ni....)
Ni masa nak belaja meniarap.......
 
Skrg dah pandai meniarap dah...yeay!!!!
 

11 October 2010

Tag dari Lady Dyla

Dah lama tag ni terperuk kat draft.......takde masa la nak buat.....last week n dis week aku memang bz yg amat sampai kena ot......aku ot bkn 1,2 jam je tau.....tapi ot sampai tgh2 mlm tau....adam pun kena heret gak....huhu.....tapi sebab xnak keciwakan Lady_Dyla yg mengetag aku, jadi aku try my best la ye.....


1. Name one person who made u laugh last night?
adam

2. What were u doing 1 hour ago?
lunch
 
3. What was da last thing you said out loud?
abang....
(sb pggl hubby yg duk kt blk sblh...kalo pggl slow2, nti x dgr lak)

4. Where's da next place you're going to?
surau (nak pam susu)

5. What was da last thing u paid for?
air nescafee

6. Where were u last nite?
kat umah je.....

7. What's da best ice-cream flavour?
vanilla

8. Do u wanna cut your hair?
baru je potong.....tp mcm nak potong lagi....

9. Do u love to 'melatah'?
tak

10. If that so(melatah), what will u said out loud?
mak!

11. What does da last text-msg received say?
ok..

12. Will u get married in da future?
dah kawin pun....

13. Do u chew on your straw?
tak....geli la....

14. Do u make-up your own words?
entah....tak kot...

15. Is there anyone u like/love right now?
of course la.....hikhik....

16. Tag to other 5 bloggers/more
semua la...

08 October 2010

Barangan Terpilih Give Away

Nak menang hadiah......









Penaja Barangan Terpilih Giveaway

 
 
Due Date:
10 Oktober 2010 
jam 10.10malam

M.J 1st Give Away

Nak join GA ni la......





Pemenang dipilih berdasarkan kepada
3 blogger teratas yg sudi menjengah, membaca dan meninggalkan jejak..... 
 So, kena la rajin kan...?

Due Date:
20.10.2010 (cun kan nombor ni?)

07 October 2010

nfahk's GIVEAWAY

Jom join GA ni......


Syarat2 nya senang je....

Utk join, klik je kat SINI......

Due Date:
17 OCTOBER 2010

Nak tag:

Sararisa 2nd anniversary giveaway!!

Jom join GA ni....

GA ni sempena 2 tahun tuan punya blog berblog..... 
 



Utk join, klik banner kat atas or klik SINI......

Due Date:
17 Oct 2010, jam 5ptg 
dan pemenang akan di umumkan selewat2nya 19 0ct 2010

05 October 2010

Tag dari Lady Dyla

Alang2 tengah cuti....Adam lak tido lena....boleh la aku rajinkan diri buat tag dari Lady Dyla ni....beliau dah hint2 aku kat muka buku suruh aku buat tag nih.....maka aku jawab yg ni dulu la ye dyla...hutang2 lain tu nanti aku jelaskan lagi.....jangan serik tag aku ye....hehe.....

Apa benda paling penting dalam hidup korang?
Family...money...shopping...:)

Benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
nasi utk lunch semalam....
Di manakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
dah langsung pun....kat umah je....tema kaler maroon 5 & cream.....
plan nak buat kat hotel 5 star...tapi xde sponsor lak....hehe....

Adakah korang sedang bercinta sekarang?
yup....dah kawin pun kira bercinta gak kan?

Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
sampai syurga..(mcm jwpn lady dyla gak)

Di mana korang selalu jumpa kekasih korang?
kat umah...tiap2 ari...

Novel/buku/majalah terakhir yang dibeli?
Pa & Ma

Apakah nama penuh korang?
biarlah rahsia.....

Antara mak dan ayah,mane korang lebih mesra?
mak...

Namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?
Siti Nurhaliza....(anti-siti jgn sentap lak....especially incik suami)

Adakah korang basuh baju korang sendiri?
mestilah....tapi kadang2 incik suami tlg....best kan?

Dimanakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
Bali, Bandung (org kata best shopping kat sini)....
kalau Mesia nak g Langkawi (nak shopping), Cameron (sebab aku xpenah sampai kat tmpt2 ni....huhu...sgt kesian)

Pilih salah satu, peluk atau cium?
both...hehe...

Beritahu 3 benda tentang orang yang tag
-kenal masa skolah rendah lagi
-sangat sengal
-belum berkahwin

5 benda yang paling disayangi dalam hidup
-duit
-kad atm
-make-up

-henset
-kamera

5 lagu yang paling suke dan selalu dengar
-suaraku berharap (hijau daun)
-low (flo-rida feat T-Pain)
-tiara (Kris)
-21 guns (Greenday)
-fall for you (Secondhand Serenade) - ringtone utk incik suami

Bila tarikh lahir dan kat mane korang sambut tahun lepas?
29 April...
sambut kt umah je sebab tgh pantang lagi.....

5 blogger yang korang nak tag
nak tag semua reader boleh?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby