31 December 2010

Cuti-cuti Sekolah GA ditutup


Saya, dengan lafaz bismillah ingin merasmikan penutupan Cuti-cuti Sekolah GA....
Sebarang surat menyurat tidak akan dilayan...
(ececeh...ayat tak bleh blah je..)

Tentu ramai yang dah tak sabar-sabar nak tahu result kan??
Sape yg bakal membawa pulang trofi hadiah-hadiah ini??
Insya-Allah, pengumuman pemenang akan dilakukan secepat mungkin....
Kita tunggguuuu!!!

CUTI_CUTI SEKOLAH G.A !

*** STICKY POST ***
~ entri baru, pls scroll down ~



Assalamualaikum wbt...

Setelah diperkenankan oleh encek hubby saya dengan ini saya pemilik blog mama adam ingin mengumumkan bahawa saya akan menganjurkan GIVEAWAY yang pertama ! Hoyeeee..

Sempena cuti sekolah ni dan juga sempena umur blog ini yang hampir setahun, mari ramai2 join GA ni..Lebih best lagi GA ini adalah gabungan meletup dari blog ini dan blog LADY_DYLA...Di mana LADY_DYLA adalah sebahagian penaja hadiah2 dan beliau juga yang mereka cipta banner GA ini..

Jom tilik syarat2 GA ini..

1 ~ sape2 bley join GA ini x kira murid2, cikgu2, belia2, mak2 budak, bapak2 budak, atok nenek pom boleh janji MANUSIA..tetapi harus beralamat di Malaysia....

2 ~ Follow blog MAMA ADAM dan blog LADY_DYLA memandangkan beliau jugak penyumbang terbesar...

3 ~ buat en3 ringkas tentang GA ini..kemudian tinggalkan link u ol kat bahagian komen en3 ini beserta id follower....

4 ~ Tepek banner ini kat sidebar blog u ol beserta link..

5 ~ Tag 2 orang je...pastikan mereka tahu ye...

6 ~ Tarikh tutup : 31 DIS 2010, 11.59pm...

7 ~ Hadiah...seprais..masih dalam perbincangan..

8 ~ Utk permulaan, aanie nak tag:

Harap ada yang sudi menyapot GA pertama saya ini..Saya sangat2 menghargainya sebagai penguat semangat untuk saya lebih berkarya..

Sekian..TERIMA KASIH :D


UPDATED!!!!

Nak tengok list peserta?? klik SENARAI PESERTA GA

Nak tengok hadiah?? Klik HADIAH PEMENANG GA
 

Belog awek khairul fahmi

Sekarang jam dah pukul 4 pagi....Tapi mata aku segar lagi duk baca belog awek fahmi @ apex bernama elia ni....Buang tebiat ke apa aku ni???Rasanya dah berjam-jam lamanya aku duk ngadap blog dia ni....Memang macam ni la perangai aku..kalau dah suka baca satu-satu blog tu, memang akan menghabiskan masa berjam-jam (malah seharian) kat situ baca dari entri latest sampailah ke entri  yg lama-lama...

Yang menariknya pasal blog elia ni ialah dia cerita pasal cinta mati dia, Khairul Fahmi....rasa macam diorang ni sweet couple je...:)

Aku mula kagum dengan apex ni masa dia main utk Kelantan masa final Piala FA kot...memang mantap la cara dia main...lagipun kawe kan sokong kelate....hehe...

Ok, tu je nak cerita...g tido!!!

30 December 2010

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"


Jom sertai Giveaway eqbalzack "SERBA SATU" sempena 1.1.11

Hadiah berupa barangan IKEA berjumlah RM 111.11

Tag:
Zanna

Tarikh Tutup: 
1.1.11 jam 1.11 pagi

Keputusan: 
1.1.11 jam 11.11 pagi

Hadiah pemenang GA!!!

 Salam peserta-peserta Cuti-cuti Sekolah GA!!
Ada berita baik untuk anda....
Disebabkan sambutan yg menggalakkan dari anda-anda semua, pihak penganjur iaitu mama adam dan lady dyla amatlah berbesar hati nak bagi hadiah2 berikut utk pemenang bertuah...

2x keychain dr gambang water park
 

2x fridge magnet dr kelantan


5x keychain dr kelantan


2x xmas ornaments dr bukit tinggi


5x vase dr kelantan

P/s: Ada berita baik lagi....Kalau ada rezeki, hadiah mungkin akan ditambah lagi!!!!sape yg belum join, jom terjah laju-laju kat sini....tinggal 1 hari je lagi ni...

29 December 2010

Malaysia menang Piala Suzuki AFF!!! Esok cuti tak???

Tahniah buat pasukan Malaysia!!!
 Akhirnya telah mengharumkan nama negara dengan menjulang Piala Suzuki AFF buat kali pertama!!!
Malaysia menang mengalahkan Indonesia dengan aggregate 4-2...
Tahniah buat setiap pemain kerana semuanya bermain dengan baik..

Masa separuh masa pertama kitorang tengok kat kedai makan....
Yang pasti semua org Malaysia....tak berani beb tengok kat port indon...
Memang happening tengok ramai2 camtu...
Sampaikan masa fahmi dapat tangkap tendangan penalti tu aku pun turut sama tepuk tangan...hahaha....semangat Malaysia Boleh oke...

Habis je first half, terus laju-laju balik rumah....
Safee Sali memang tak menghampakan bila berjaya menjaringkan gol pertama...
Tapi takpe la, 2 gol indon tu sebab kesian kot...:)


P/s: Heran nape bukan pemain kita yg dapat pemain terbaik....padahal ramai yg kita boleh namakan...salah satunya khairul fahmie...memang terbaeekkkk...
P/S: Hensem jugak Safee Sali ni ek...tapi nape dia nak g indon lak ek??
P/s lagi: Esok cuti tak????

Sakinhani giveaway


Jom la join...

Hadiah dia shawl dan inner...
Sekarang ni aku dah terjebak dengan shawl....
So, hadiah ni memang la dialu-alukan....hehe..

Nak join??

Tag:
Lady dyla
Cikpuanhady
Zanna

Due:
15 Jan 2011

Banner contest


Jom join contest ni...
Contest ni berkenaan banner @ header...so banner @ header saper paling menarik + blog layout yg paling cantik n paling kemas akan menang...(hmm, dgn confident ai join...haha)
 
Tag:
Cikpuanhady
Zanna
Azni
 
Due:
2 january 2011
Result:
22 january 2011

Adam yang tak sihat

Selamat pagi rabu...

Rabu yang sejuk dan nyaman....Syok tido malam sekarang ni...sejuk je.....Tak payah nak pasang kipas laju-laju macam nak tercabut...Ingat lagi time pregnant dulu, huh berpeluh-peluh tido...Memang langsung tak sentuh selimut (selimut selimut seploh ringgit)

Malam tadi langsung tak jeling lappy sebab ngantuk yang amat....Lagipun malam tadi adam batuk-batuk...then, lepas minum susu, dia muntah dengan banyak....adui, risau lak...takut semput dia datang lagi...Aku tak biasa dengan semput ni dan takde pengalaman orang2 terdekat....jadi aku cukup risau kalau adam kena...sebab aku taktau nak buat apa...huhu..

Lepas adam tido, aku terus tido sama sebab tau nanti dia akan bangun lagi....Dalam pukul 3 pagi, dia terjaga lagi sebab batuk-batuk...Badan lak panas skit...cepat-cepat aku letak kain lembab...

Pastu kesian tengok dia batuk-batuk, aku bagi dia makan ubat batuk...Aduhai, jenuh nak bagi makan ubat...mengamuk-ngamuk taknak makan ubat...nasib baik dia tak muntahkan balik ubat tu...Macam mana ek cara nak bagi anak makan ubat??Masa kecik-kecik dulu dia telan je..sekarang ni dah pandai refuse lak...geram tul..

Lebih kurang dalam pukul 4 baru dia tido balik...Tapi time tu aku baru je on lappy untuk elak ngantuk time buaikan adam...Takut terbabas g keje lagi, terus shut down balik..Tido lebih baik....

macam ni la gaya kalau dia tak sihat....
 
P/s: Adam dah pandai merangkak dah...malam tadi tengok dia dah boleh merangkak 2,3 langkah...seronok!!! Lama tunggu saat-saat ni...teruskan usaha anakku...:)

TEKA BUKU IBUAYU


Jom main teka-teka lagi...

Nak join??

Jawapan Teka  Jumlah  buku ibuayu ialah 111 buah..

Tag:
Cik puan hadi
Zanna

28 December 2010

Giveaway: Jumlah RM coklat bernilai?

Jom main teka-teka...

Nak join??

Tekaan sy: 
RM 49

Due:
31 dec


Cabutan bertuah



Nak join??

Due:
31 Disember 2010

Ulang Tahun Pertama Blog Sembang Hari2!


Jom join GA ni ramai-ramai...
Hadiah sangat lumayan tau...

Hadiah berupa penginapan di Pak Ya Home Stay, Wang Tunai, Cloth Diapers (Baby Land) dan rebat tunai untuk pembelian barangan yang diiklankan di blog Discount Hari2!!!
 Nanti mention aanie sebagai referral tau!!!!

Nak join??
Klik sini

Tag:

Due:
31 Januari 2011

27 December 2010

1st Lucky Draw Blog Suka Hati


Jom join GA ni....GA ni anjuran Blog suka hati...
Hadiahnya sgt best tau....
  1. Kain pasang
  2. Rantai tangan
  3. Klip riben
  4. Beg tangan (utk entri kreatif..)
Nak join?? Klik sini...
Tag:
Zanna
Cik jue
Haszuraidah

Due:
6 Jan 2011

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!


Nak join GA oleh mama kembar 3 lak....dah lama dah dia invite tapi duk terperuk dalam draft je....huhu...
Sekali bukak2 blog dia, tengok dah ramai yg join....huhu...nak dekat 400 penyertaan dah...syabas mama kembar 3!!!
Ada chance bertuah ke tak ni??huhu...

Hadiah berupa barangan Victoria's Secret & Telekung Travel ditaja oleh Itsy Bitsy Secrets

Nak join??

Tag:
Lady dyla
Zanna
Haszuraidah
Due:
6 jan 2011

Tips: Cara nak muncungkan inner

Cara nak muncungkan inner syria/shawl supaya muka tak nampak bulat!!!
 Dah lama dah nak buat tips ni...tapi asyik tertangguh je...
Rasanya dah ramai kot yang tahu or dah buat tips ni....
Tapi takpe la, saja nak memeriahkan dunia blog...hehe..
Bagi yg dah tahu, duk diam2 kat tepi ye...:)

Caranya simple je....
Mula-mula sediakan penetas/gunting, jarum dan benang mengikut warna inner tu..(kalau nak kaler lain pun takpe...tapi kalau tak cantik, jangan salahkan aku ye...)
Then, ambil penetas (kalau takde penetas, pakai gunting pun boleh) tetas hujung inner tu sedikit demi sedikit...
Ingat, tetas skit2 je dulu....pastu try...tetas lagi, try sampai la inner tu jadi muncung...

contoh inner yg dah ditetas....

Lepas dah rasa selesa dgn kemuncungan inner tu, boleh la dimatikan jahitan tersebut....
Takut nanti terburai lak....hehe...
Hasilnya??
Ni gmbr sebelum(terserlah keboolatan muka ku)
Lain-lain gambar klik kat sini.....

semestinya tuan punye blog la jadi model.....:)


ni lak gmbr selepas..menggunakan inner yg sama...(ok skit la kan..kekeke)



Tapi kan, ada lagi satu cara lain yg lebih senang....
Ni bagi yg malas dan tak suka jarum dan benang macam aku ni....

Caranya, beli la inner yg lebih lebar atau yg memang dah ada awning....

inner ni lebih lebar dari inner biasa...


nampak tak perbezaan antara inner lebar dgn inner biasa?

contoh pakai inner yg lebar...tak perlu tetas2 lagi...:)

Selamat mencuba!!!!

Mummy Ayu Happy New Year Giveaway


Jom join GA ni..

Nak join??

Due:
29 dec

26 December 2010

Fatin 1ST Giveaway..


Nak join GA ni...
Harap diterima lagi...huhu...

Nak join??

Due:
26 dec

Update senarai peserta Cuti-cuti sekolah GA

Salam semua...


Updated setakat arini 26 December 2010, seramai 159 peserta telah join first GA kitorang ni.....
Thanx sesangat sebab sudi join....
Yang dah diterjah tu kitorang dah datang komen...
Bagi yg belum diterjah, insya-Allah dalam masa terdekat kitorang akan terjah...
Kalau bukan aku, dyla yg akan terjah...ok??

Bagi yg belum join, jom join ramai2...
Ada lagi 5 hari sebelum ia berakhir!!!
Cepat-cepat...


Untuk melihat senarai peserta sila KLIK SINI.....


25 December 2010

Contest Teka Harga Kerusi Malas Mummy Maira


 Nak try teka la harga kerusi malas ni....sempat gak la g usha harga kerusi ni kat kedai (gigih kan?)...tapi taktau la harga yg penganjur beli berapa...kalau betul tekaan sy, selamatlah duit harga kerusi tu masuk bank sy...hikhik...

Nak join??

Tag:
Zanna
Cik jue

Tekaan saya:
RM90

"Saya suka kerusi nie sebab boleh diletakkan kat ruang tamu sambil menonton tv dan sangat selesa kalau menyusukan adam atas kerusi ni"

http://hezrina1983.blogspot.com ----- tak ingat sebab dah folo b4 join contest ni
http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com -------- follower ke 44
http://aznizulhelmi.blogspot.com (blog penaja) ----------tak ingat sebab dah folo b4 join contest ni

Due: 
25 dec

Contest teka bilangan guli Cik Fafa


Jom main teka-teka lak...

Nak join?

Sy teka:
98 biji

Tag:
Lady dyla
Zanna
Lela farouk
Teratai

24 December 2010

My 1st Happy Birthday Giveaway


 GA ni adalah anjuran cik kopoklekor

Nak join??

Tag:
Cikjue
Lela farouk

Due:
15 jan 2011


**Moga2 bertuah la....**

Wardah Ilmu First GiveAway


Aku telah ditag oleh Lela farouk utk join GA ni...

Nak join??

Tag:
Zanna
Lady_dyla
Haszuraidah
Cikjue
Haa fakihah

Due:
31 Disember 2010

Lin Azlina 2nd GA Riang Ria


GA ni GA kedua anjuran Lynn Azlina...

Nak join??

Due:
29 Disember 2010


SAYA NK KENA TAMPO


Huhu..jangan tampo saya...saya tak nak kena tampo...saya budak baik...*wink..

Nak kena tampo??

Saya tampo ye:
2000 points kot....:)

Tag:
Lady dyla
Zanna
Lela farouk

Due:
24 dec

R.R. Said:1st Giveaway

 Jom join GA ni...
Penganjur memerlukan at least 20 orang utk join...
Kalau tak, GA ni cancel la..huhu...
Cepat join...1 minggu je ni...

Nak join??


Ni antara gambar2 yg sy suka!!! Gambar edit pun boleh terima kan??














actually ada lagi...takpe la cukuplah tu kot...

Due:
29 dec 2010

Tag:
Lady dyla
Teratai
Haszuraidah

First Giveaway Kelip-kelipKehidupan : Mari Mengira Bintang!


Penyertaan saat-saat akhir...
Harap kak teratai sudi terima lagi...

Sorry akak...lupa la...adoi...

Saya teka:
786 dan 900
(belasah je ni)

Nak join??

Tag:
Lady dyla
Cik jue
Zanna

Ariffda's 1st GiveAway 2010


Nak join??

Due:
31/12/2010 (11.59pm)

23 December 2010

Header mana lebih cun??

Korang perasan tak header aku dah bertukar baru??
Tak perasan???huhu...ok aku yg perasan je kot...
Ada nampak sedikit keceriaan di situ....
Kalau tak ceria jugak, silalah ceriakan diri anda dengan menonton saluran 611 astro ceria.....hehe...

Header baru aku ni telah didesignkan oleh pereka muda yang baru nak meningkat naik yang juga merupakan kawanku yg baek hati ni...(orang kuat aku ni)
Tak lain dan tak bukan ialah Lady_dyla....hehe..mekasih dyla....cayang kamuu la....
Masa mula-mula buat, size dia tak cukup besar....pastu dia ejas lagi kasi fix...
Sungguh gigih beliau merekacipta aku punye header....

Ada 3 design untuk aku pilih...
Tapi aku taktau yg mana lagi cun...sebab semuanya cun....(cuma tuan punya je tak cun...wakaka)
Kalau korang sudi, bagi la pendapat korang skit yg mana lagi cun....
Hehe...mekasih yaaaa....
Pendapat korang amatlah dihargai...


No. 1 - current header....


No. 2


No. 3


P/s: Jom skodeng blog Lady_dyla lak.....blog dia dah bertukar wajah gak..header dia pun lebih kurang macam aku jugak taw....(dah dia yg design kan...kekeke)
P/s: Header baru ni takde la besar gabak macam yg dulu....maklum la, ai ni buta it...belasah je la....

Contest Teka Handphone Aesya


Nak join?? Klik banner...

Nak teka: 
HTC TyTN II (hahaha..hentam saja la labu....)

gigih google ni....:)
 Tag:
Lady dyla
Zanna

Due:
26 dec

Shahir AF8 menghilangkan diri???

Tadi on the way datang keje dengar radio era....topik hari ni pasal shahir af8 yang dikatakan telah menghilangkan diri...kemudian paknil ada la call juara-juara af yg lain untuk memberikan pendapat mereka..terkejut jugak dengar tadi sebab selama ni tak pernah dengar apa-apa gosip mengenai ni...sampai ofis terus google pasal ni...

KUALA LUMPUR, 20 DIS 2010: Ketiadaaan juara Akademi Fantasia 8 (AF8), Ahmad Shahir Zawawi atau Shahir pada Konsert Ria 2010 yang diadakan di i-City, Shah Alam, Ahad lalu mengundang tanda tanya ke mana hilangnya Shahir?

Malah, ketidakhadiran Shahir pada konsert yang telah mencanangkan namanya itu mengukuhkan lagi spekulasi tentang dia yang dikatakan tidak hadir ke sesi fotografi anjuran pihak media pada saat akhir.

Sungguh pun pihak pengurusannya iaitu Astro Entertainment Sdn Bhd (AESB) telah menyatakan bahawa Shahir tidak sihat, namun masih ramai was-was akan keadaan Shahir yang sebenarnya.

Bagi mendapatkan kepastian ini, murai.com.my telah menghubungi ibu kandung Shahir, Mahanom Osman yang lebih mengetahui keadaan anaknya itu.

"Sebenarnya, Shahir ada di kampung sekarang bersama kami sekeluarga. Memang benar sekarang ini Shahir sedang sakit. Terus-terang, makcik tak mahu komen lebih tentang apa yang telah tersebar luas oleh media terhadap Shahir.

"Apa yang boleh makcik katakan, Shahir sekarang ini sering migrain. Sebelum masuk AF lagi, Shahir memang selalu juga diserang migrain. Mungkin sekarang ini sakitnya itu datang semula disebabkan dia terlalu banyak berfikir.

"Shahir masih lagi sihat dan dia perlukan rehat yang secukupnya. Mak cik tak ingatlah dah berapa lama Shahir berada di kampung, tapi lebih seminggu dia berada di kampung," kata ibu Shahir.

Dalam pada itu, untuk tidak mengundang pelbagai spekulasi yang lebih memudaratkan, Mahanom berharap agar penjelasan ini menjawab segala pertanyaan terhadap anak terunanya itu.

"Walaupun, saya ibu Shahir, namun apa yang berlaku padanya selama ini tidak semua yang makcik tahu. Apapun, bagi pihak Shahir, makcik minta maaf sekiranya Shahir ada membuatkan pihak tertentu terguris atau terasa.

"Saya harap semua doakan Shahir kembali sembuh seperti biasa dan maafkan dia. Setakat ini dia perlukan rehat sebelum muncul semula dalam anugerah juara lagu tidak lama lagi," jelasnya.

Sumber: mulut murai

22 December 2010

anniversarry GA


Nak join??

Tag:
Zanna
Lela Farouk
Cikjue

Due:
26 dec

Ibu Hadif Giveaway datang lagi...


Last minute ni join GA dari Mrs. K....

Nak join??

Due:
23 Dec

Kalendar gaji 2011

en google punye...klik utk membesar dgn lebih sihat....
 Nak masuk tahun baru je benda yg paling orang berebut ialah kalendar tahun baru...
Ye la benda free kan....sape taknak...nak nak lagi kalau dapat kalendar dari company yg besar2 dan tersohor....rasa macam bangga je dapat kalendar tu...
Itu baru dapat kalendar..kalau dapat keje kat company tu ke...lagi la vangga...
Kadang-kadang tu, kalau beli barang banyak2 or mahal2, mesti nak mintak kalendar....hahaha...
Sebabnya kalau beli kalendar baru rasa macam tak berbaloi je...
Sebab nanti orang bagi gak...huhu...

Kalau dapat kalendar baru, perkara pertama yg aku suka tengok ialah hari-hari cuti....
Suka check hari cuti perayaan or cuti yg melibatkan aku jatuh hari ape...
Berharap sangat cuti jatuh hari isnin or hari bekerja...hehe...
Kalau tiap2 bulan ada cuti, seronok sangat2...konon dapat la cuti sebulan sekali kan..wakaka..
Especially cuti raya la kan...kalau dapat sambung cuti selama seminggu, bestnya...nak nak lagi utk perantau macam aku ni....

ni plak kalendar gaji utk tahun 2011...nampak macam sama je...tak dibayar awal...ok la...xde la rasa kejap jadi orang kaya baru, kejap jadi orang pokai...huhu....

P/S: Agak2 dapat tak bonus tahun depan??? Ceupacs, tolong fight utk kitorang lagi ye...mekasih....

21 December 2010

Soalan temuramah bersama mahamahu

Survey ni dianjurkan oleh blog mahamahu bertujuan nak ketahui apakah kegemaran dan perkara yg dilakukan selalu oleh blogger2 di Malaysia.

Soalan2 servey yg perlu dijawab dengan ikhlas. Sila pilih 1 jawapan untuk setiap soalan.
 
1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?
    Nokia
 
2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
    Acer

3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
    Sony

4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?
    Streamyx

5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
    GAP
  
6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
    Mcdonald
 
7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
    Jaya Jusco

8) Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
    HotFM

9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
    TV3
    
10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?
     Giorgio Armani
   
11) Apakah jenis bahan bacaan yang anda selalu baca?
     Intrend
  

GIVEAWAY:LUCKY FOLLOWERS.WEE


Nak join??

Due:
25/12/2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby