28 February 2011

Bloglist Anastasyea Bulan Mac 2011


Nak join bloglist anastasyea yang famous amos ni la.....
Bloglist ni bertahan sebulan je.....
 
Nak join??

Due:
3 Mac

Biqque's February Lucky Follower

Nak join GA ni lak....

Nak join??


Lucky follower will get ONE mystery gift.Stay tune on 7th Mac 2011 at 9.00am,
to know who got lucky!

Jom join bloglist islah!!!


Jom ramai-ramai join bloglist islah....

Nak join??

Due:
16 Mac

1st Giveaway My Litte Souvenir


Nak join??
 
Tag:
Cikpuanhady
Zanna
Lela_Farouk
Jassnani
Mummy Maira

Due: 
9 Mac

GiveAway EdY : KATA KAU!


Aku dapat tag dari lady_dyla ni saat-saat akhir.....
Hope sempat la join...
Walaupun tak pernah menang GA dari edy, tapi dapat la memeriahkan lagi GA beliau....

Nak join??
Klik banner

Gambar di"curi" dengan izin dari blog edy

"Walaupun rupamu kukenal, tetapi lubang hidungku tak pernah bau keenakanmu...."

Tag:
Cikpuanhady

Tarikh Tutup : 12.00 Tengahhari pada 28/2/2011

25 February 2011

Lucky Draw Ratu Tupperware


Nak join??

Due:
7 Mac

Bercinta dengan pasangan yang lebih berusia


Aku nak join segmen dari Broframestone ni lak....topik ni macam menarik je...
"Bercinta dengan pasangan yang lebih berusia"
 
Nak join?
Klik banner

Aku berpengalaman bercinta dengan pasangan yang lebih berusia (dah kahwin pun) dan pernah jugak bercinta dengan pasangan yang lebih muda....
Memang banyak perbezaan....
 
  • Pasangan yang lebih berusia lebih matang....jadi boleh kurangkan pergaduhan dan perselisihan pendapat....jadi, pendapat mereka lebih rasional dan boleh diterimapakai....
  • Biasanya kalau kita couple dengan orang yang lebih tua, diorang lebih menjurus ke arah perkahwinan....dan tidak menganggap perhubungan dengan kita tu main-main.....mereka serius dalam perhubungan....
  • Bersikap lebih membimbing
  • Memanjakan pasangan
  • Lebih memahami
  • Lebih mengalah terhadap pasangan

Ok, tu je yang aku boleh fikirkan......
Kredit link: Yuyu Zulaikha

GIVEAWAY BERSATU


Nak join??

Mimie ni ada 2 blog:


1 blog personal dan 1 lagi blog bisnes jual kek n cupcake....cantik-cantik tau kek dia...terliur aku dibuatnya.....kreatif betul mimie ni design kek....ni bukan nak bodek tau...tapi aku suka bila tengok kek-kek yang cantik ni....nak buat sendiri jangan harap la...baik tempah je....sape-sape nak tempah kek boleh la klik kat link kat atas tu...
Kedua-dua blog mimie ni bertemakan warna pink gitu...i loikee.....

Due:
28 Feb

CONTEST "Aku dan Tudung Express"


Jom join GA ni.....

Nak join??


Gambar bersama tudung syria...tudung syria ni salah satu tudung yang aku suka selain tudung awning....sebab senang bangat nak pakai....nak cuci pun senang..campak je dalam mesin basuh....tak payah nak risau awning rosak...:) Sejak adanya tudung express ni, tudung-tudung bawal kesayanganku telah lama kutinggalkan dan kudermakan kat mak dan adikku...hehe.....

Tag:
Cikpuanhady
Zanna
Mummy Maira

Due:
28 Feb

24 February 2011

Welcome Friends Giveaway!!!


Jom join GA ni...

Nak join??

Due:
28 Feb

haswani samilan: follower giveaway


Nak join??

Tag:
Zanna
Jassnani
Mummy Maira

Due:
12 Mac

1st Giveaway Sayangku Faish


Nak join??

Tag:
Cikpuanhady

Due:
25 Feb

'SAYA NAK BUSHA INI UNTUK ANAK SAYA'


Nak join??

Due:
6 Mac

Bila budak tecik ni dah botak | dah tak encem dah.....

Berani aku cakap anak aku tak hensem?
Mak mana yang sanggup cakap anak dia tak hensem?? tak comel?
Semua parents akan puji anak dia comel la, cute la....
Walaupun tak bagitau terang-terang kat orang....weh, anak aku comel la...
Tapi dalam hati mesti akan cakap jugak...hehe....
 Ye la, kalau bukan kita yang puji, sape lagi kan??

Kalau orang lain puji tu, laaagiii la kembang lobang hidung rasanya.....heheh, aku la tu....
Kalau orang puji anak kita comel, maknanya kita pun comel gak la kan?ok, perasan...
Pernah dengar tak orang dulu-dulu kata jangan puji baby....nanti ada "benda" yang tak suka.....betul ke???
hidung google....

Actually kitorang tak suka adam botak....
Sebab nampak kelakar....mesti gelak-gelak tengok dia botak....
Tapi disebabkan dia ada ekzema, maka terpaksa la kitorang botakkan jugak....
Kesian tengok dia duk garu-garu....kadang sampai tak leh nak tido....
Rambut adam ni memang cepat panjang....
Masuk ni dah 3x dia botak...

kita layan gambar ensem dulu la ek....huhu....i miss this look.....

ok....gambar tak ensem lak....:(

Huhu....dah tak ensem.....tapi comel tetap ada....heheh, nak jugak tu....
Tak dapat nak snap gambar masa tengah gunting sebab bateri henset kong....
Tapi adam sangat la behave....duk diam je dia..siap gelak-gelak lagi.....good boy....

Tak macam dulu, duk meraung-raung je....
Mula-mula tu suspen la jugak...buatnya dia bikin havoc kat kedai tu, naya ye...

23 February 2011

Birthday prank - - - - seronok gak sekali sekala kenakan orang......

Hahahaha....ok, kena gelak laju-laju dulu.....

Walaupun kejadian ni berlaku 2 minggu lepas, tapi setiap kali tengok gambar ni mesti nak gelak dulu....
Mula-mula aku takut gak nak join keje "jahat" ni....hehe....
Gila ko nak buat kat opis??
Tapi disebabkan kawan aku merangkap mastermind dalam game ni memang dah prepare baju birthday girl tu siap-siap sekali dengan bahagian dalam sekali, terus la aku setuju....hahaha...
Tapi aku just nak jadi cameraman je....ahakz...

senyumlah dulu ye.....

bersuka-ria dulu....

bajet comel la tu....

Masa yang dinantikan telah tiba.....
<
<
<
muahaha...comel kan??mai celup tepung.....nasib tak sempat baling telur....

henset celup tepung pun sedap gak....hiks..   

budak baik....:)

Ayat yang tak bleh blah.....
"Camne kita nak balik ni.....????" (sambil nangis2..hahaha)


Walaupun tak de BE baru, update tetap update

credit to google
Walaupun tak de BE baru, update tetap update...
Even tak update pun, tetap gak nak log in 24 hours....
Kalau sehari tak log in (sama ada update entri ataupun bw) mesti rasa senak otak...
Apa tandanya ni??
Adakah sindrom kurang daya tahan terhadap blog telah melanda aku??
Apa ubatnya??haa, itu yang kita kena kaji....

Aku tengok sekarang ni ramai gak blogger yang tak dapat BE baru....
Blogger2 otai king macam Ben pun rasanya tak dapat gak....
Maybe sebab tu ramai yang telah curang dan menduakan nuffnang untuk sementara waktu....huhu....
Aku????setia pada nuffnang....ececeh...
Nak kata kipas susah mati tu tak de lah....tapi sebab malas nak try yang lain tu....
Nak join heartbeat pun aku malas, inikan pulak musuh ketat nuff....hehe, boleh ek alasan cam tu?

Sebenarnya ada hikmahnya bila tak de BE baru ni....
Aku tak de tekanan bila nak buat entri baru....
Tak payah nak perah otak sampai pecah malam-malam semata-mata nak buat scheduled entry (macam la aku selalu buat..kehkehkeh).....
Apa yang terlintas di fikiran, itu yang aku luahkan....
Walaupun aku tau tak ramai pun yang sudi baca entri merapu aku tu....
Tapi aku berterima kasih pada yang sudi menjengah dan komen-komen kat blog aku ni...terharu beb...sob sob...
 Nanti ada masa aku g lawat korang lak ye.....
Orang berbudi, kita berbahasa....ye tak??


Sekarang ni dah malas nak fikir pasal BE.....
Kalau ada, ada la.....kalau tak de, maknanya belum rezeki aku lagi.....
Esok-esok ada la tu....amin....

Update je la entri...takut nanti bersawang, jenuh lak nak sapu buang sawang tu.....
Lain la Zack zukhairi....lama tak update pun ramai gak yang masuk baca....


P/s: Still tak boleh nak perah otak malam-malam untuk buat schedule entri....otak tak cukup fresh.....mungkin sebab ni dulu aku jenis tak leh nak study malam.....masalahnya, siang pun aku tak leh study....habis bila aku study?time tido kot....hehe....nasib lepas gak degree...cait...

22 February 2011

CONTEST TEKA LIRIK LAGU


Nak join??

Tag:
Cikpuanhady
Zanna
Lela Farouk
Jawapan:
Coba - Faizal Tahir

Due:
28 Feb

Jom rebut RM100!!!


Nak join??

Jawapan:
Dato' Siti Nurhaliza


Contest Teka Senyuman


Nak join contest ni lak.....
Hadiah pun menarik, tertarik, ditarik-tarik.....

Nak join??


  1.  ELYANA
  2. AMY MASTURA
  3. ERRA FAZIRA
 
 

  1. ANUAR ZAIN
  2. AKIM
  3. AIZAT

Tag:
Cikpuanhady
Zanna
Lady dyla

Due:
3 Mac

1ST GIVEAWAY - FANTASY PINKY BUTTERFLY (FEB)

cantiknya banner ni....
Nak join??

Due:
28 Feb

Tuala wanita punca barah pangkal rahim?

Kementerian Kesihatan digesa beri penjelasan
 


KUALA BERANG: Kementerian Kesihatan digesa memberi penjelasan kepada orang ramai berhubung dakwaan bahawa penggunaan tuala wanita dikatakan menjadi punca wanita menghidap penyakit barah pangkal rahim. 

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar, Usahawan dan Koperasi negeri, Datuk Rosol Wahid, berkata penjelasan perlu bagi mengelakkan kekeliruan di kalangan rakyat berhubung dakwaan itu yang dibuat beberapa persatuan pengguna dan tersebar melalui internet. 

Berdasarkan kajian sebuah persatuan pengguna, antara punca utama wanita diserang barah pangkal rahim adalah disebabkan penggunaan tuala wanita yang diperbuat daripada bahan buangan termasuk kertas terpakai.

“Jika kita kaji dan membuat perbandingan, wanita pada zaman dulu tidak menghidap penyakit barah pangkal rahim kerana tidak menggunakan tuala wanita, justeru, dakwaan itu memang nampak ada asasnya.

“Sebab itu kita minta kementerian membuat kajian dan mengumumkan sama ada dakwaan dibuat persatuan pengguna terbabit betul atau sebaliknya supaya orang ramai terutama di kawasan luar bandar tidak terus keliru,” katanya.

source: berita harian


P/s: Nauzubillah..takutnya....kalau betul, lepas ni terpaksa la guna kaedah traditional ---- pakai tuala....ouch....

21 February 2011

ADIANIEZ GIVEAWAY : RIANG RIA DARA BERDUA


Nak join??

Due:
23 Feb

UMMI ZAYDA 1ST GIVEAWAY...YAYY~~


Nak join??

Due:
25 Feb

Awokpenyu.Kidz Giveaway


Nak join??
Due:
25 Feb

Beli baju baby GAP murah!!!!

Baru-baru ni aku g pasar malam....
Macam biasa untuk beli makanan dinner dan supper (encek hubby)....
Sambil tu nak usha baju baby....hehe...

Since baju-baju baby ni dah dijual kat kedai-kedai dan pasar malam, jadi dah kurang la skit aku meroyan shopping online....
Sebab kadang-kadang boleh dapat harga yang murah kat luar....
Tapiii, kadang-kadang ada gak kedai yang jual sama harga dengan online (harga termasuk postage)...
Malah ada jugak yang jual lebih mahal dari online...

Actually, setiap kali g pasar malam mesti nak menyinggah kat kedai jual baju baby ni.....
Sebab aku sangat-sangat la berkenan dengan baby GAP pyjamas tu.....
Tapi selalu tak sempat beli sebab cuaca sekarang tak menentu.....
Kadang-kadang dalam panas tu tiba-tiba je hujan...
Maunya lari macam lipas kudung g kat kete....

Tapi hari tu tak kira....walau hujan ribut sekalipun, aku tetap nak beli gak....
Lagipun aku sorang je yang turun....
Adam duk dalam kete dengan abahnya.....

Jadi, di kesempatan tu aku grab la terus....:)
Lagi-lagi harganya memang murah habis.....
Antara baju-baju yang aku beli...

GAP pyjamas idaman aku ni harganya RM20 je.....ingat nak beli banyak skit, tapi tak de size....tu pun aku terbeli size besar untuk adam....ngeh3....


GAP 3 pcs ni pun RM20 je....murah gilerrr....kalau online lebih mahal ni...tapi hari tu aku jumpa kat pasar malam mana ntah dia jual RM35......fuhh, mark up lebih tu....


Carter's Jumper ni RM20 jugak...suka gak baju ni sebab ala-ala player basketball gitewww...

Total semua ni RM60....aku try la mintak kurang sebab kononnya first customer....

Aku: Kak, tak leh kurang ke??first customer ni....
Peniaga: Tak leh dik....akak dah bagi murah ni...biasa akak jual RM23 sepasang....tapi sebab adik pelanggan pertama, akak bagi RM20....
Aku: oooo..ye ke kak...ok la, berapa semuanya? (buat-buat tanya la konon)
Peniaga: A'ah dik....RM50.....
Aku: ????????? (biar betul akak ni kira...tadi kata tak leh kurang, tapi ni dah kurang seploh hengget dah ni..)
Peniaga: (Terdiam jap....maybe dia terfikir dia salah kira kot terus panggil husband dia...)

Last-last husband dia kasi RM55 kat aku....hehe...
Balik dari pasar malam senyum sampai ke telinga sebab dapat beli baju dengan harga murah....


P/s: Teringin nak beli jersey team Malaysia lak..tapi takut kain dia panas lak...tak sesuai dengan adam...

19 February 2011

Win A Free Bag From BabyIbu!!!


Nak join??

Due:
5 Mac

2nd Giveaway Contest


Nak join??


Due:
25 Februari 2011
 
Pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2011 

Giveaway - Saya Mau Hadiah itu

 
Nak join??

Due:
28 Feb

♥ dilawi♥giveaway ♥


Nak join??

Tag:
Cikpuanhady
Zanna

Due:
28 Feb

Lucky Giveaway by Littleimie


Nak join??
 
Tag:
Cikpuanhady
Zanna

Due:
28 Feb

“tangan bertuah cik nico!"


Nak join??

Tag:
Cikpuanhady
Zanna
Lady dyla

Due:
28 Feb

18 February 2011

Lewat | Accident | Jammed | Adam melalak dalam kete

Hah, dah tak tau nak letak tajuk apa....
Yang pasti semua benda tu dah membuatkan aku tension.....

Entri pagi tadi adalah entri auto publish....
Time entri tadi publish, aku tengah dalam kesesakan lalu-lintas (ayat skema habis)....
Actually, aku jarang buat entri auto publish.....
Biasanya entri fresh, segar dari fikiran mama adam nih terus publish....

pic: google...ni kat mane nih??kalau camni la gayanya, baik jalan kaki je weh....

Pagi tadi memang bangun dah agak lewat sebab terlupa nak set alarm...
Tersedar tu pun sebab terdengar adam batuk kat sebelah....
Terus bangun..bersiap ala kadar je...

Masa on the way, jalan susur masuk ke ldp jammed gilerrr....
Kete langsung tak gerak....aduhh, apa benda lak ni??
Siap boleh baca paper, minum kopi la dalam kete...
Call encek suami kata jammed....pastu dia tanya nak patah balik ke tak sebab dah lewat sangat dah....
Aku kata tak pe, g je la keje....apa nak jadi, jadilah....

Yang paling buat aku tension tengah-tengah jammed tu adam lak dengan semangatnya melalak dalam kete.....
Tak tau nak pujuk dengan apa dah....
Memang benar-benar menguji kesabaran dan keimanan aku betul....
Sampaikan kete belakang aku siap tukar lorong lagi bila tengok aku kelam kabut.....haha, relax la bro...

Last-last aku call encek suami buat loudspeaker, biar adam dengar suara abah dia....
Baru la dia duk diam kejap...

Dengar radio rupanya kat depan tu ada accident....
Tapi accident tu jauh sangat lagi.....dekat area ofis aku gak...
Memang masak la dalam kete....huhu..

Sekian.....

Tutorial: Cara buat 3 column footer

Assalamualaikum....

First time nak buat tutorial ni....tutorial ni zanna yang request...entah betul entah tak aku buat ni...hahaha...
Dia tanya macam mana nak buat footer yang macam kat bawah tu.....sebab nampak lebih kemas...hehe..ye ke soalan tu zanna??

3 column footer....

STEP 1: Macam biasa g kat  1) DESIGN -------> 2) TEMPLATE DESIGNER



STEP 2: Bila keluar macam ni, g kat 1) LAYOUT ------> 2) kat footer layout tu pilih la yang 3 column tu....


SELAMAT MENCUBA!!!!! ececeh.....:)


P/s: Yang ni ke zanna??

Contest The Sexiest Baby

Nak join??


seksi tak saya???
 Nama baby: Adam Hakeem
DOB: 5 Mac 2010

Due:
20 Feb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby