31 May 2011

Server down la pulak



Bengang tul hari ni sehari suntuk internet kat ofis down....mati kutu dibuatnya....boleh access intranet je....intranet nak buat apa kan??? boleh check email ofis je la....huhuh....maka, balik je rumah, dengan rakusnya bukak internet....hahaha, lepas gian la konon....

Bila dah tak de internet ni, habis la segala game aku selongkar....main game sampai lebam bijik mata....kalau boleh nak tumbuk mata bagi lebam lagi....dush dush...

Esok harap-harap ok la tenet ofis tu.....tertekan tau!!! kalau nak down pun, petang je ye...sebab petang i nak pegi cucuk adam...oh ye, bercerita pasal adam, pagi tadi aku pegi klinik hantar adam sebab dia duk batuk-batuk je macam tak nak berhenti.....sampai sana, doktor bagi nebulizer sebab dia ada wheezing dan lelah...aku rasa nebulizer tu tak sakit pun, tapi adam meraung macam nak pecah klinik tu....aku pelik gak sebab bila stop je nebulizer tu, senyap lak...tak de la nak meraung-raung......hmmm.....

Berdebar-debar lak nak g cucuk esok...jangan dia meraung macam kat klinik tadi dah la.....

30 May 2011

Finally, aku dah ada printer sendiri

Setelah 2 tahun kerja kat sini, akhirnya dapat gak printer sendiri......
Seronok tak terperi......^_^
Sebelum ni pakai share printer orang je.....
Nak buat camne, saya ni orang tak penting....

Ku sedar diri ini.....aku hanyalah insan biasa.......lalalalalala.......



Eh, apasal macam senget je??
Gambar ke printer yang senget???
Ke tukang amik gambar yang senget?? hohohoho.....


 P/s: Nape aku punye akaun fb tak leh bukak ek??? tau la dah lama log in, takkan dah merajuk kot.....huwaaa....

PA bidan terjun

Mood: Berdebar-debar......

Assalamualaikum...



Hari isnin yang sibuk......kekeke.....tetiba kena jadi PA bos lak....huhu....sangat tak best....sementara bos tengah meeting ni, sempat la update blog jap....jangan nanti tetiba dia datang dari belakang dah la.....huarghhh, sangat tak privacy duk sini tau....
Actually ni bukan first time aku kena jadi PA bidan terjun....tapi tak kisah pun sebab boleh gak kutip pengalaman keje.....kononnya la...uhuk...berat gak tugas PA ni.....patut la asyik meroyan je PA bos aku ni....hohoho....teeeettt.....

Hari ni ingat nak story pasal pegi hari belia kat putrajaya semalam.....tapi line tak berapa nak clear lak....lain kali je la....kalau line clear, nanti aku bw kat blog korang lak ye......


Time kasih sudi baca......


P/s: Thanx pada yang komen kat entri lepas....terharu mak.....SA tu memang spoiled mood aku betul la....baru je nak happy sebab dapat merasa apa yang diidamkan selama ni.....jangan nanti bila pakai benda tu, teringat dia...grrrrr, nyah kau dari sini.....


29 May 2011

Biadap

Ini je yang aku boleh gambarkan tentang sorang SA ni....

Dah kau suggest orang tu pakai benda tu la, benda ni la....tapi kalau orang tak nak beli, lantak dia la....customer ada hak nak beli ke tak....ni tak, duk paksa-paksa gak macam desperate....pas tu  orang tak nak, tarik muka dan ambik barang tu dengan kasar sampai terjatuh barang dia tu.....hancur berkecai (padan muka)....pas tu boleh lak cakap "sebab u tak nak amik barang i tu, i dah pecahkan barang tu".....whatthe??? ko yang pecahkan, nak salahkan aku lak??

Aku beli jugak kot barang yang dia suggest tu.....cuma 1 barang tu je aku tak nak sebab fikir tak perlu lagi kot....1 barang tu harga dia seratus lebih kot...bukannya seringgit....kalau seringgit, boleh gak aku tambah 10 lagi...

Sekian....



P/s: Maybe kalau aku dress up macam orang berduit skit dia layan baekkk punye kot.......

27 May 2011

Layan Mantera Anjasmoro episod akhir



Hikhik....tetiba keluar cite mantera anjasmoro lak....bukan apa, malam tadi tak de cite yang best...jadi tengok je la cite ni....lagipun dah episod akhir pun...hakhak, tengok episod akhir je...episod awal-awal malas nak tengok sebab takut nak tengok sorang-sorang....encek suami bukannya minat cite macam ni.....baik dia layan komik manga dia lagi.....one piece la, naruto la....

Ending cite ni aku tengok macam tergantung lak....si setan ramona tu lak yang menang....adeih, menyesal lak tengok...tapi part kat spital tu menyeramkan jugak la....huhu...confirm berhantu bilik tu nanti (hehe, aku dah start mengarut dah ni...)

Walaupun ending nya hampeh, tapi bagi aku, pengajaran cite ni jangan sekali-kali buat penjanjian dengan syaitan....senang cite, jangan syirik kepada Allah.....wallahualam.....


P/s: Harap ending cite Kum Kum kat Astro tak menghampakan lagi  menyesatkan......

Giveaway Ulang Tahun Pertama QUEENPINK


Nak join??

Due:
6 Jun

26 May 2011

Tak bekerja pada hari kerja......

Maknanya cuti la......hehehehehehe....bila tak kerja ni rasa macam cepat je masa berlalu.....dah nak tengahari dah....buat keje rumah lebih busy dari buat keje ofis sampaikan tak sempat nak ngadap pc....apekah???hohoho....

Ingat nak keluar jenjalan dengan adam....tapi bila memikirkan tahap kebuasan adam, tak terkejar rasanya mama ni....tadi masa breakfast roti canai kat kedai pun rasa macam sambil makan sambil kejar adam.....adeih....



P/s: Nak tengok Nur Kasih the movie!!! boleh bawak ke budak tecik ni??

25 May 2011

GA arisya 1 tahun lah


 GA ni anjuran blog http://duniaanita74.blogspot.com/
 
Nak join??
 
Tag:
Cikpuanhady
Aju
Lela Farouk

Due:
31 Mei

4th Batch Giveaway Deqlis- Teka Percutian


Nak join??

Due:
9 Jun

are u lucky enough!?


Nak join??

Tag:
Cikpuanhady
Aju

Due:
31 Mei

Contest Happy Birthday Aidid


Nak join??

Due: 
26 May

Nama: Adam Hakeem
Umur: 1 Tahun 2 bulan


"Happy Birthday Aidid....semoga jadi anak yang soleh..."

SMALL GIVE AWAY by MamaYatie | FM Penyu


Nak join??

Due:
5 Jun

Team building punya cerita

Assalamualaikum.....


Ni kali kedua aku pegi kursus team building ni dengan consultant yang sama....boleh dikatakan banyak LDK yang sama dengan kursus sebelum ni.....sesi taklimat dan ice breaking pun guna skrip yang sama....cuma beza kursus ni dengan yang dulu adalah peserta je....peserta dulu best sebab semua muda-mudi dan sporting...tapi ni sebab dah campur dengan bos-bos, jadi lain skit....tapi tetap best la...gila tak best??


PNB Ilham Resort, PD.....cantik tempat ni.....


Antara aktiviti-aktiviti yang dijalankan:

LDK 1 (Ops rope)

Kitorang diberi 1 tali....kena alihkan tali tu dari sorang ke sorang tapi tak boleh lepaskan tangan.....tak de gambar lak nak tunjuk....


LDK 2 (Paintball)

Paintball ni aku pernah main dulu...tapi bezanya kali ni kitorang main kat dalam hutan...dulu kat padang je....tak mencabar sangat.....huhu....mula-mula takut gak...dah la baru lepas hujan, tanah lecak dan lembab....haih, memang thrill la....strategi kumpulan aku ialah 3-1-3 (hahaha, dah macam strategi bola lak aku rasa).....aku kena jaga kat belakang sebab aku pakai sniper (tukang shoot dari jauh....maklumlah takut nak duk depan...kekeke)....

Tak tau la aku tembak kena ke tak, tapi yang pasti aku tak kena tembak sebab tempat aku duduk tu memang strategik.....sehinggalah bos aku yang duk kat depan pegi belakang tempat aku duduk tu...sempat sembang lagi....(ohh ye, aku 1 group dengan boss aka ketua unit aku...adeih)..terus musuh kitorang dapat detect aku...tang tang tu jugak kitorang ditembak mati....damn....ini semua salah bos...sebab org yang tembak aku tu kata dia memang dah lama usha aku....tapi tak dapat nak tembak sebab aku pandai menyorok...kekeke....ye la, lepas je aku tembak, aku menyorok....pas tu bangun, tembak lagi...hahaha....


LDK 3 (Archery/memanah)

Wah, archery ni aku suka...sebab kena fokus 100% kat board tu...tapi selalunya tak dapat concentrate pun sebab ada je orang kiri kanan duk bagi semangat....huhu...




Lepas je main archery ni, ada 1 lagi aktiviti yang sangat mencabar jiwa raga kitorang iaitu susun batang paip, pas tu kena gerakkan guli dalam batang paip tu....sorang diberi 1 paip pvc, sebelah tangan kena pegang tengah-tengah, sebelah tangan lagi kena pegang kawan....kalau guli tu jatuh, kena start semula dari garisan mula...

Dalam banyak-banyak game, game ni la yang meninggalkan kesan yang mendalam kat kitorang...sebab game ni la kitorang semua sakit-sakit paha.....main paintball pun tak sesiksa macam ni....huhu...ye la, bangun, duduk, bangun, duduk....sampai dah tak larat nak bangun lagi....


wajah ceria sebelum game start.....hohoho....


macam ni la rupa game tu.....penat woo...nampak je senang....sampai ada yang give-up la....

Group kitorang menang tau.....tapi terpaksa main tipu.....walaupun guli jatuh, kitorang sambung je....dah tak larat nak start balik sebab tak tahu dah bape puluh kali kitorang start balik.....hahaha...nasib la, nak hidup....siap ada kamera amik video kitorang lagi.....malam tu jugak dia tunjuk video tu kat semua orang...hahaha, kantoi sudah...


LDK 4 (search & rescue)

Macam cari harta karun la...

clue yang diberi....

Disebabkan ramai yang dah pernah pegi, jadi kitorang dah tahu apa yang perlu dicari iaitu anak kunci...mengikut clue yang diberi, anak kunci tu ditanam dalam tanah....hohoho....


 setelah berhempas pulas mencari, akhirnya berjaya gak.....

Actually ada simbolik di sebalik anak kunci tu.....iaitu setiap kumpulan kena cari anak kunci untuk buka peti besi..tapi masalahnya, peti besi tu ada 6 mangga....jadi, setiap kumpulan kena bekerjasama buka peti besi tu....jadi simboliknya, kitorang bukan bekerja dalam 1 kumpulan (unit) je tapi melibatkan 1 organisasi...dalam peti besi tu ada bendera malaysia yang mana kita bukan saja bekerja untuk 1 organisasi, tapi kita bekerja untuk Malaysia....hohoho....(macam tu la lebih kurang)...


Sekian laporan dari saya....taip panjang-panjang pun bukannya orang nak baca...kekeke....


saya nampak tembam dalam gambar ni......ohh, tidak!!!!


P/s: Malam terakhir ada bbq..tapi tak sempat amik gambar sebab bizi makan....kekeke......(ishk, macam mana tak tembam??)


24 May 2011

Tupperware | Fresh Wonders (15May - 30 June 2011)

Assalamualaikum.....

Iklan jap.....

Just nak test market kat blog.....
Ni katalog Tupperware yang baru....
Kalau ada sesapa nak order, bolehla emel saya di  
aaniea [at] yahoo [dot] com

Harga memang special price untuk uolls........
(harga tak termasuk kos penghantaran)

--------------------------------------------------------------------------------

Fresh Wonders (15May - 30 June 2011)


Snowflakes Wonders : RM149.00
Cool Square Round(4) : RM45.00

Square-A-Way(4) : RM33.00

Fresh N Pure Ice Tray (2) :  RM34.00
Ice Cream Maker (12) : RM64.00
Modular Keeper with Grid : RM59.00
Freeze Me Quick(8) : RM135.00


Chic in the City : RM51.00

Let's Eat Out Set + free Classic Mini Bowl : RM115.00
Outdoor Cooler (new color) : RM68.00

Beverage Buddy : RM27.00

Eco Bottle Spring(4) : RM56.00
Thirstquake Tumbler with Pouch 900ml : RM28.00

Giant Canister : RM41.00

MM Essential Set : RM175.00
MM Rectangular Set : RM121.00
MM Starter Set : RM74.00

Ezy Paste w/spoon (2) : RM46.00

Rice Dispenser : RM240.00 (free postage semenanjung)
Legacy Floria Microwaveable Serving Set : RM140.00

TupperChef Fryer with Glass Cover : RM190.00
TupperChef Wok : RM368.00

Nano Nature Water Filtration System : RM2010.00
  

Secret Recipe tak halal?? | Jawapan dari SR

Semalam heboh pasal Secret Recipe tak halal, ada DNA babi.....bagi yang dah makan, benda tu dah jadi darah daging pun...tapi SR dah pun memaklumkan maklumbalas terhadap isu ini....ni aku copy paste dari fb SR sendiri.......


Saya, Wan Zawani Bt. Wan Ahmad, Eksekutif Halal daripada syarikat Secret Recipe ingin menyatakan maklum balas di sini berhubung hebahan atau kandungan artikel blog yang telah dibawa untuk perhatian kami. Kami amat kesal kejadian seumpama ini boleh berlaku walhal perkara ini langsung tidak terjadi di syarikat kami kerana kami sepenuhnya menggunakan bahan-bahan ramuan yang halal serta mendapat pensijilan halal dari daripada badan yang diiktiraf iaitu JAKIM. Jika terdapat sebarang kemusyikan berhubung perkara ini, anda boleh berhubung terus dengan pihak kami di talian 03-78034891 dan berhubung dengan saya. Dengan ini, kami juga ingin memaparkan kenyataan rasmi daripada syarikat Secret Recipe berikut : 

  

 P/s: Jadi, tepuk dada, tanya selera......


23 May 2011

Le Beau Monde Giveaway


Nak join??

Tag:
Lela Farouk
Aju
Zanna

Due:
29 Mei


Kembali dari kursus

Assalamualaikum.....


Saya dah balik!!! hehe....macam lama je tak bukak blog ni.....padahal sama je kalau tak pegi kursus pun, time weekend tak bukak blog gak....sebab busy dengan tugas sebagai isteri dan mama adam....hohoho....kalau ada masa yang sangat lapang je baru bukak blog....

Actually tak banyak yang boleh diceritakan pasal kursus hari tu.....sebab tak banyak gambar yang aku ambik....tak tahu nape malas sangat nak bergambar kat sana....huhu....maybe sebab semua aktiviti melibatkan outdoor, jadi malas nak bawak kamera......

Kat entri lepas, sahrom ada bertanya kat jabatan mana aku kerja sebab kursus time cuti.....hehe....maaf la, saya tak dapat nak bagitahu...sebab risau gak, kang terkutuk bos, korang g report lak...hehehe, gurau je....frust gak bila kena kursus time cuti....tapi tu la, kalau buat time kerja, maka tutup la ofis ni sebab semua staff dalam unit aku ni terlibat.....huhu....ni pun ada 4-5 orang je yang datang kerja hari ni.....haish, kurang daya tahan betul la diorang ni...kekeke...

Tapi kursus team building semalam memang menyakitkan badan tapi sangat menyeronokkan....nak kata penat tu tak, tapi badan memang sakit-sakit.....especially paha...nak bangun, duduk, turun tangga memang seksa....huhuhu...actually aku pernah pegi kursus team building ni masa baru masuk keje dulu....dengan consultant yang sama lak tu....jadinya, aku dah tahu program diorang ni.....tak suspen sangat la.....huhu...


 Pool ni masa first day lagi kitorang dah terjun......hehehe.....syok....



P/s: Al-Fatihah untuk mangsa-mangsa yang terlibat dalam tanah runtuh di Hulu Langat......

19 May 2011

Cuti blogging | Berat hati nak tinggalkan adam

Esok aku akan berkursus di PD....nampaknya aku terpaksa melupakan seketika aktiviti blogging ni.....adam terpaksa ku tinggalkan beberapa hari bersama encek suami.....beratnya rasa hati ni nak tinggalkan adam......sejak adam dilahirkan, mama tak pernah berpisah dengannya....cuma time kerja je adam ditinggalkan kat nursery....tapi, malam-malam mama mesti ada di sampingnya....tak dapat bayangkan macam mana tidur tanpa "gangguan" adam..... kalau boleh, nak je mama bawak adam sekali....Ya Allah, berilah aku kekuatan....


 mesti rindukan budak notti-notti ni......


Harap adam ok bersama abahnya....jangan notti-notti ye, jangan buli abah sangat...:) kalau rindu mama, peluk abah kuat-kuat ye....semalam balik keje mama g mandi, tinggalkan adam dengan abah....keluar je bilik air, adam terus depakan tangan macam nak peluk mama....macam lama sangat je mama tinggalkan dia....touching sangat....


mesti rindukan gelak ketawa mereka berdua......


 akan mimpikan mereka berdua......



Harapnya cepat-cepat la sampai hari ahad....tak sanggup nak tinggalkan adam lama-lama....tak sanggup nak biarkan rindu dendam peluk cium kat adam.....



P/s: Saat entri ni ditaip, air mata dah terlalu laju mengalir.....tak dapat nak teruskan lagi....


My Cute Little Diary 1st Anniversary Giveaway



Nak join??
Klik sini

Due:
23 Mei


Saya kenal cute mum ni dah lama kot....dari contest dan GA jugak....kalau tak silap saya join GA yang cute mum anjurkan dulu.....lepas tu cute mum ada jugak buat teka-teki kat blog...saya pun ada join...tapi tak pernah bernasib baik dalam semua contest cute mum tu....huhu...tak pe, tak kisah sebab saja support blog kengkawan.....hehe...

Saya tengok banyak jugak GA yang cute mum join....dan merupakan antara yang terawal join...saya sangat kagum bila cute mum banyak menang GA tu....cute mum memang lucky la....teringin nak menang banyak-banyak gak....hehe...

Lagi satu, saya suka cara cute mum bercerita dalam blog.....ringkas dan santai.....pernah gak komen-komen kat blog cute mum tapi cute mum tak perasan kot...hehe....

ni la family kecik saya.......
Nama saya aanie....tengok header dah tau kan saya ni dah kahwin dan ada sorang anak laki yang notti-notti....hehe...saya start berblog awal tahun lepas....tapi aktif beberapa bulan lepas habis pantang sebab kononnya nak bercerita pasal adam...tapi kadang-kadang dah jadi blog contest pun ada...hehe...sekarang adam dah 1 tahun 2 bulan....dan sekarang kami tengah berusaha untuk mencari rumah yang lebih selesa untuk family kecik kami ni.....doakan kami ye....^_^

Akhirnya dapat gak BE baru......

Dah lama aku tak bercerita pasal nuffnang....bukan apa, dah malas nak ambil pusing pasal BE segala....kalau ada, ada la...kalau tak de, diam-diam sudah.....(huhu, kecewa bebenor nampak)...ye la, dah berapa bulan tak nampak batang hidung...sejak cash out bulan januari lepas, langsung tak de BE dah....

Kat entri lepas, Aju ada bertanya bila aku dapat BE pertama dan berapa uv aku.....agak lama sebenarnya blog aku ni nak dapat BE yang pertama iaitu 11 bulan...boleh baca kat bawah label nuffnang.....masa dapat BE yang pertama tu, uv blog ni adalah bawah 100....kadang-kadang tu cecah gak la 100....

Mengikut pengamatan aku (ececeh), sebenarnya uv tak diambil kira sangat untuk nak dapat BE ni....sebab ada jugak blog yang uv beratus-ratus pun still tak dapat BE....tapi uv yang bawah 100 lak yang dapat bersusun-susun BE (cth macam aku dulu la)....tapi kalu uv ribu riban, dapat lak BE, memang heaven la weh....tak caya, tanya cik epal..berapa dia dapat sebulan??uhuk....

Pagi tadi bukak nuffnang tengok ada pertambahan BE baru lak.....awal bulan lepas kot baru dapat BE baru setelah beberapa bulan tak dapat....then, hari ni nuffnang tambah lagi 3 BE....Alhamdulillah.....


klik untuk membesar bagai johan......

Amountnya tak payah tanya la ye....malu ai....maklumlah, blog picisan je ni....tak ramai pun orang datang jenguk....trafik lak memang turun naik....tapi alhamdulillah, ada gak yang still melawat blog ni....thanx!!!



Tenkiu Nuffnang!!! xoxo...


P/s: Selalu berangan-angan duit nuffnang ni nak buat beli rumah.....hahaha....(berangan itu perlu)

18 May 2011

Dah semakin bijak

Adam bila dah masuk umur setahun ni dah makin bijak dan panjang akal....ada je skill baru yang dia nak tunjukkan kat mama dan abah dia ni.....masa balik keje, macam biasa mama akan ambil adam kat nursery....bila sampai rumah, biasanya abah akan jemput kat bawah nak angkat barang....tapi hari tu abah balik lewat...jadinya mama yang kena angkat sendiri.....

Sampai je kat rumah, adam terus pegi geledah bakul toys dia tu....biasanya kalau mama letak je mesti dia nangis....tapi ni pegi cari toys dulu....tak puas lagi kot main kat nursery tu.....yang menariknya, adam amik toys yang selama ni tak pernah dia nak main....iaitu.....


apekebenda nama dia ek??

Terkedek-kedek jalan bawak toys ni kat mama....mama tengok je la adam nak buat apa dengan toys tu....mama just keluarkan semua tu dan masukkan balik yang kaler hijau tu....lepas tu adam masukkan balik yang lain satu-persatu.....selama ni tak pernah pun dia buat camtu....kalau main pun setakat pegang dan campak je...


yeay.....dah berjaya!!!!!


walaupun ada yang lopong-lopong.....hehe....


practice makes perfect ye sayang......


P/s: Sila abaikan rumah yang macam tongkang pecah tu ye.....

Bila hujan...lapar

Wah, entri hari ni pasal hujan je kan......
Well, i like hujan.....nyaman sekali.....sangat syok woooo.....

Ni aktiviti petang semalam kami....
Petang semalam kan hujan....
Bila hujan, secara automatiknya perut akan lapar.....
Tapi kitorang tak boleh nak ke mana-mana.... 
Maka, inilah penyelamat kami....



Biskut kering.....dapatkannya di kedai berhampiran anda........^_^
Adam baru bangun tido terus ngap......
Suka sangat makan biskut dan roti....


Kelakar la buat muka cam ni....
Dia tak de mood sebenarnya tu.....
Susu pun tak nak minum....selama ni tak penah tolak pun....
Tapi bagi makanan, makan je....haih...



Ma Belle Shoppe Giveaway


Nak join??
 
Due:
20 Mei
 
Tag:

 Ma Belle Shoppe Giveaway dianjurkan oleh Notre Belle Histoire
Ma Belle Shoppe is for everyone out there who wants the best bargain! Find best deals right here for souvenirs, fashion and fragrances! Only authentic and brand names stuff from Europe. Feel free to request additional items you want and I will do my best to fulfill it! Let's shop!
 Latest promotion - **Save shipping cost for pre order until 25th May 2011.


Tekaan:
CHF 99
CHF 79
CHF 120
CHF 81
CHF 133
CHF 68

Saya ada 5 extra tekaan b'coz saya buat (a),(b),(c),(d) dan (i)


 P/s: Betul ke ni has?? nanti kalau tak cukup syarat, inform ye....:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby