30 June 2011

First time makan subway



Korang biasa makan subway tak?? aku biasa lalu je depan subway....haha....

Semalam, masa lunch member aku ajak g makan subway....aku kalau boleh memang tak nak....sebab takut tengok dia punya sayur dalam sandwich tuu...kemain banyak sampai terkeluar-keluar.....hahaha....ni nak pecahkan rahsia ni....aku memang TAK MAKAN sayur...huhu..jangan kutuk...nanti saya nangis....huhu.....

Tapi semalam, kugagahkan jua masuk kedai tu....tak pe la, try je la...sebab diorang cakap boleh pilih tak nak sayur....ehh?? lagipun member aku tu baek hati nak belanja aku....macih....

Masuk je kedai tu, ada sorang brader yang tengah makan bagi kupon free subway kat kitorang....beli 1 sandwich dan 2 air, dapat la free 1 lagi sandwich....jimat dah tu....kekeke...

Aku nak pilih menu pun tak reti, terpaksa la member yang pilihkan.....jakun gila...hahaha...fedulik la....aku makan chicken teriyaki ....


 macam ni la lebih kurang rupanya gambar chicken teriyaki bila google...tapi aku punye takde sayur la.....huhu....


Apa aku rasa? 
  • Rasanya sedap gak...boleh tahan la....
  • tak cukup kenyang untuk isi perut aku....mungkin aku kena makan 2 biji baru kenyang kot....wakaka....(maybe sebab takde sayur kot...huhu..kalau korang letak sayur, kenyang la)
  • agak mahal untuk sebiji sandwich...huhu...(bagi aku yang miskin ni la...:p)
 Nak makan lagi tak? Insya-Allah....boleh try menu lain lak....hehe....

Nak Clinique BB Cream lak!!


Owh, i'm hunting for this Clinique BB Cream!! 

Mood: Baru lepas like fb Clinique.....nampak clinique baru keluarkan bb cream baru.....nak!!
harus google dia punya review ni....bagus ke idok???

29 June 2011

Ada apa dengan 9 Julai? | Malam Gala Simplysiti

Ha, jangan nak kata aku nak g yang BERSIH tu ye....daripada pegi sana, baik aku g konsert siti ni.....haha....


Tetiba teringat lak bila encek suami bagitahu liverpool dan manchester united (kot) nak datang malaysia nak lawan bola dengan team malaysia......dia kata nak g tengok, tapi tiket mahal dalam seratus kot...(ye ke??) aku cakap la, daripada tengok bola, baik g tengok konsert siti...beratus-ratus pun berbaloi gak...hahaha.....(saje bako dia) jangan marah ye peminat bola....minat masing-masing....huhu...
 
Ni ha, khas untuk fanatik Dato' Siti Nurhaliza, moh kita g sini....



Ingin dapatkan tiket percuma ke Malam Gala SimplySiti?
Rebut peluang anda untuk mendapatkan tiket percuma ke Malam Gala SimplySiti dengan pembelian
RM80 ke atas produk SimplySiti untuk satu tiket. Lawati lokasi berikut sepanjang Jun ini :

· Watsons’ Mid Valley, KLCC, Alamanda, Sg Wang, SACC Mall,
· Guardian Ulu Klang 2, Jln Raja Alang, Giant Kelana Jaya, dan Giant Prima Saujana.
·  SOGO Kuala Lumpur

Persembahan istimewa oleh Dato’ Siti Nurhaliza dengan gabungan hebat bersama Amy Search,
Aizat dan Ana Raffali.
Diacarakan oleh Faizal Ismail (FBI). 

Hubungi: 03-2287 8388
* TIKET ADALAH TERHAD
* Tertakluk kepada terma dan syarat

www.simplysiti.com.my

 P/s: Malam Gala tu rasanya aku tak join kot....tapi Karnival tu HARUSLAH........^_^

Adam sambut besday sape tu?

Petang masa ambik adam kat nursery, terkejut mama macam nak gelak guling-guling tengok adam pakai macam ni......



Bayangkan dia jalan terkedek-kedek kat mama dengan pakai macam ni....mama ingatkan anak sapa la tuu....rupanya adam.....wakaka....kakak nursery dia cakap, adam suka pakai tu sebab tu dia pakaikan jee.....

Kelakar lak sebab selama ni, jangan harap la dia nak pakai sesuatu kat kepala tu...kalau pakaikan topi pun, mesti dia bukak balik....tambah-tambah lagi pakai topeng kat muka lak...boleh lak tu pakai sampai umah....hahaha.....


ish, tali ni nak masuk dalam telinga lak......


ok, betulkan topeng jap....hai mama!!



singgah beli aiskrim lak....


nyum nyum....

28 June 2011

Dah shopping raya

Sabtu lepas kitorang ke Sogo sebab nak guna kupon voucher yang aku dapat masa beli MAC ari tu......ada la dalam RM30....expired 26 Jun, lagi sehari je......rugi la kalau tak pakai kan? bukan senang nak dapat voucher tu....tapi tu la antara kelemahan voucher sogo....ada expired (dah la valid tak sampai sebulan pun)...kalau voucher jusco memang tak de expired....boleh la nak kumpul banyak-banyak berapa tahun pun....



Voucher tu aku buat beli baju raya adam.....aku beli jeans baby kiko.....tapi terpaksa top up duit sikit....gila mahal jeans baby....lagi mahal dari jeans abah dia (tu kata encek suami la...hahaha) ingat nak buat jeans tu untuk pakai masa g jalan je.....tapi disebabkan mahal, terpaksa la simpan untuk raya.....hehehe...persediaan awal la konon....kalau tak muat nanti, haru biru jadinya...


 gambar seluar tak de...seprais!! hehe...

 
Tapi raya tahun ni cadang nak bagi adam pakai baju melayu.....teringin dari raya tahun lepas lagi tapi disebabkan time tu adam baru 6 bulan.....tak de saiz....terpaksa postponed tahun ni.....kekeke....adeih, tak sabar nak tengok budak tecik tu pakai baju melayu....(apa laa mama ni...puasa pun belum lagi, dah sebuk nak beraya...huhu)


P/s: Tapi kan, bila fikir-fikir balik nape la aku beli jeans mahal-mahal tu....baby kan cepat besar....huhu....tapi time beli tu tak de lak nak fikir-fikir camni.....alahai, kalau beli barang anak, memang tak pikir panjang ponnn.....nasib baik pakai voucher....huhu....hahahampehhh....

27 June 2011

Dapat bungkusan pos

Tadi dah pegi klinik, cherry berry biasa je....
Bukan adam nak dapat adik tau...huhu..kesianlah kat saya ni....

Tadi doktor nak bagi mc, tapi aku tak nak...hehe...
Agak-agak boleh jadi pekerja cemerlang tak?? haha...
Aku tak nak sebab dah half day keje...rugi ar kan...hehe....



Ohh, ya nak cite pasal parcel kan??
Ni nak bagitahu hadiah dari mummy maira untuk Mummy Merah 3rd Anniversary Giveaway dah sampai....
Aku sepatutnya dapat fm, tapi mummy merah tukar dengan keychain.....
Tak kisah dapat apa-apa pun....saya terima je....tak de hal lah.....hehe...





keychain pooh yang cumilllsss...suke!! ^_^


P/s: Tengah tunggu beberapa hadiah GA yang tak kunjung tiba lagi...yang dari tahun lepas pun ada.....huhu....

Monday blues

Hari ni pagi-pagi lagi dah hujan...sangat syok woo kalau sambung tidur balik....ingat nak g jumpa doctor mintak mc....ha, tu nak kata aku malas g keje la tu......hehe....aku betul-betul sakit ni....cherry berry tau....salah makan rasanya...

Petang semalam aku g carrefour beli stok susu adam....tengah syok-syok shopping tu tetiba aku rasa macam loya, nak muntah, sakit perut memulas-mulas....pas tu terus la ke tandas.....keluar je dari tandas, rasa macam nak pitam...nak jalan pun tak larat.....encek suami sempat buat lawak lagi suruh aku masuk dalam troli...hampeh tul....

Balik je rumah terus termuntah.....lepas muntah, baru la rasa lega sikit....adoi, penyakit apakah ini??

Nak kata salah makan, kenapa aku sorang je yang kena?? padahal aku makan makanan yang sama je dengan encek suami semalam....huhu....

K la, tak larat ni.....bye...


P/s: Handbag tertinggal kat rumah....huhu...adeih...

24 June 2011

BILA SI ISTERI BERBLOG.. SI SUAMI dan ANAK ?

Nak join??

Bila si isteri berblog, si suami dan anak.....dapat la merasa hasil blogging gak.....hehe....itu pun kalau ada hasil la....kalau tak de, diam-diam sudah....

Sebenarnya saya berblog kat opis je (kalau ada masa free dan bos tak de...uhuk)....bila kat rumah, banyak masa dihabiskan dengan anak dan buat kerja-kerja rumah....malam-malam tu memang tak sempat nak jenguk blog pun....weekend pun tengok keadaan gak....

Sebelum ni sempat gak la bukak blog kejap...tapi sejak laptop rosak dan tak baiki-baiki lagi memang tak de masa nak berblog kat rumah....lagipun pc ada 1 je....tu pun encek suami yang conquer....huhu...

Tapi, suami saya sangat menyokong saya berblog....pernah gak dia tolong saya buat layout blog ni...walaupun ntah pape je layout dia....tapi tak pe, ada effort di situ....

Bila saya berblog, dia akan pegi main dota ataupun travian....sebab kalau dia duk sebelah saya, saya tak leh nak taip entri...suami saya tak pernah membebel kalau saya berblog sebab dia pun lebih kurang je kalau duk depan pc...hehe....

Anak lak, saya akan tunggu sampai dia tidur dulu barulah boleh pegang pc....kalau tak, habis la dia baling keyboard ni ke dinding.....huhu...

P/s: Nasib baik ada segmen ni...ada la idea nak tulis apa....macih abg ben.....

Bila Selangor takde air.....



Banyak la opis dan kedai terpaksa tutup termasuklah nursery adam...huhu....terpaksa la aku amik EL semalam...

Banyak jugak tempat yang terjejas termasuk opis aku, tapi kat opis aku tak de lak kecoh-kecoh pasal hal ni....diorang ni tak tahu ke apa?? nasib baik la rumah aku ada air....dah la memang tak pernah simpan air....kalau dapat notice tiba-tiba camni, haru-biru rasanya.....

Masa amik adam petang rabu tu, nursery bagitahu yang semalam cuti sebab tak de air....tapi yang geramnya nursery tak tutup pun semalam....sebab ada gak member aku yang hantar anak dia kat nursery tu....dia hantar anak dia macam biasa je semalam.....hampeh tul.....rugi cuti aku je....

Semalam kat rumah tak sempat pun nak online.....sempat publish komen je.....tak sempat pun nak jenguk korang balik....adam suruh ngadap dia je....huhu....


P/s: Tengahari ni kat opis nak buat main boling...apsal aku tak diberitahu eh?? kecik hati aku.....

23 June 2011

Mandi-manda di pool KLCC

Eh, tak habis lagi eh cite KLCC?? 10 hari 10 malam pun tak habis-habis bercerita....haha...biasa la idea tak banyak, kena la buat part by part.....huhu....

Entri sebelum ni takde gambar adam mandi kan?? haa, ni nak tunjuk gambar adam mandi kat pool tu.....kot-kot boleh masuk majalah mangga....ahakz...

Mula-mula kitorang tak nak bagi adam turun, tapi budak-budak ni bila tengok air lagi-lagi kat pool ni jarang tolak...huhu....duk nangis-nangis nak turun main....kitorang pun terpaksa la bagi....lagipun aku memang dah standby bawak towel dan baju siap-siap....

Bila dah bukak semua baju, terus dia nak terjun dalam air....tak sempat nak pakaikan seluar pun lagi....pas tu, apa lagi menjerit la mak guard tu suruh pakai seluar.....rupanya kat pool ni tak leh berbogel ye anak-anak....haha....


rasa kedalaman air dengan tangan dulu.....


 mula-mula masuk blur..tak tau nak buat apa.....


camne mandi ni rambut tak basah pun....


sukanya dia.....


eiiii, sejuknya mama!!!


bersembang apa la tu ye....


ada pun gambar ngan mama.....^_^


Walaupun dah kesejukan tahap gaban pun, tetap gak tak nak naik....nanti kita datang lagi ye adam....tempat free macam ni boleh la mama bawak walaupon parking mahal.....huhu....

22 June 2011

Trudy and Teddy menceriakan hari saya!

Pagi tadi post entri yang sedih, so petang ni nak ceria sikit......
Time kasih pada yang sudi beri komen dan berkongsi rasa....
Sangat-sangat saya hargai.....time kasih....
Rupanya ramai yang mengalami perkara yang sama dan sembuh bila dah besar....
Semoga adam cepat sembuh...insya-Allah......

------------------------------------------------------------------------

Setiap hari adalah hari meng"check" akaun Nuffnang!!
Tak sah bukak blog mama adam ni tanpa bukak nuffnang....
Sama ada tengok perubahan amount ataupun perubahan BE.....
Kalau ada pertambahan amount dan BE, tersengih-sengih depan pc walaupun hanya bertambah 20 sen je sehari.....
Kalau ada pertambahan trafik yang luar biasa, terkejut beruk jap.....
Betul ke idok??? hehe....

 Baru dapat 3 sen...wakakak.....

Baru je hari tu BE Trudy and Teddy ni jadi ME.....
Ni dia bagi balik BE ni kat saya...hehe..time kasih....


P/s: Tak sabar nak cash out kali ke-2 sebab dah plan nak beli sesuatu....harapnya cukup la duit tu nanti...

Kenapa kulit adam tak cantik??

Sebenarnya adam ada ekzema.....sebab tu la kulit dia tak selicin, segebu dan secantik kulit baby-baby lain....sedih juga bila memikirkan perkara ni....bila tengok kulit baby lain, semuanya cantik, gebu, cerah...terdetik jugak di hati kenapa adam tak macam tu? bila sentuh rasa kasar....kulit dia lak makin lama makin gelap....

Sebenarnya bukan itu yang aku risaukan sangat....tapi kesian sangat bila tengok dia duk menggaru satu badan.....sayu sangat hati bila dia bersungguh-sungguh menggaru...bila dah kuat sangat garu, dia menangis.....kadang-kadang kami tolong jugak gosokkan tempat gatal tu sampai la dia tertidur.....tapi bila terjaga tengah malam, sambung balik menggaru sampai la tertidur balik.....

Dah berjenis-jenis ubat mahupun krim/lotion doktor bagi....sabun mandi pun tak boleh pakai sabun biasa....tapi tak jugak elok...kadang-kadang sembuh beberapa hari je....lepas tu datang balik gatal-gatal dan kulit jadi merah-merah....kami tak boleh bagi sebarangan ubat sebab adam jugak ada G6PD deficiency....

Jadi, bila ubat dah habis, kami terpaksa pegi klinik sampaikan doktor dan nurse kat sana pun dah kenal dah....sebab boleh dikatakan kerap jugak la kami ke klinik....itu belum termasuk lagi pegi klinik masa adam demam....kadang-kadang tebal jugak muka ni, tapi demi adam terpaksa jugak....ibu mana tak nak anak dia cepat baik....

ni masa mula-mula kena masa umur 7 bulan.....
dulu kat muka je...sekarang ni dah merebak ke badan dan kaki lak....
 memang on off la ekzema ni datang...
kulit dia licin beberapa hari je....
lepas tu jadi merah-merah balik...
sedih sangat....


Ahad lepas baru je botakkan adam untuk kali ke-4 dalam masa setahun 3 bulan ni....rambut dia cepat panjang......sekarang ni adam kena berimej botak je sebab kalau ada rambut, dia akan cepat berpeluh....bila berpeluh, mula la gatal....


21 June 2011

1st Giveaway by mY-kHaLISH


Nak join??

Tag:
Cikpuanhady
Lela Farouk
Aju

Due:
30 Jun

MY BIRTHDAY GIVEAWAY


Nak join??

Due:
23 Jun

Selamat Hari Bapa

Amaran: Entri ni ada sedikit jiwang dan penuh emosi...jangan baca kalau semangat tak kental.....huhu...poyo...


Walaupun sedikit terlewat, tapi nak jugak wish Selamat Hari Bapa untuk abah saya, encek suami dan FIL....just nak bagitau saya sayang abah saya.....walaupun abah sangat garang masa saya kecik dulu, tapi tu untuk kebaikan saya jugak....saya tahu, abah kerja kuat untuk menyara hidup kami....apa yang kami adik-beradik minta, pasti dapat walaupun lambat....walaupun abah sakit atau demam sekalipun, abah tetap jugak pergi keje walaupun kami melarang....sama jugak macam ma.....i love u both so much!!! semoga ma dan abah dipanjangkan umur dan sihat selalu.....


 ma dan abah saya.....


Untuk encek suami, semoga abang jadi suami dan ayah yang terbaik untuk family kecik kita ni....terima kasih kerana membantu dalam membuat kerja rumah dan menjaga adam....terima kasih kerana memahami dan bersabar dengan karenah isteri mu ini....semoga kita dapat sama-sama membesarkan dan mendidik adam menjadi orang yang soleh, berilmu dan taat kepada kedua-dua orang tuanya....adam lah penguat kita untuk terus berjuang untuk mendapat kehidupan yang lebih selesa....semoga ada sinar rezeki untuk kita.....


 love both of them....

Buat FIL, terima kasih kerana membesarkan encek suami dan menyayangi adam seperti cucu-cucu lain....


Dan buat semua bapa di seluruh Malaysia, SELAMAT HARI BAPA.....


20 June 2011

Filem KL Gangster | Review cara aku

Masa rehat panjang hari jumaat lepas aku dan geng gagak hitam g tengok wayang cite KL Gangster yang tengah hangat di pasaran tuu....actually tak plan pun nak g, tapi pagi tu budak-budak opis kecoh duk bercerita pasal cite ni....duk kata best la...rugi tak tengok la...tengok sekali, rasa nak tengok lagi la...hmm..kitorang apa lagi?? memang tak bleh blah la kan?? teruja nak tengok gak la....




Ok, ni sedikit review filem KL Gangster ni mengikut cara dan pandangan aku...

Antara pelakon utama filem ni ialah Malek (Aaron Aziz), Jai (Adi Putra), Shark (Syamsul Yusof), Ajib (Sofi Jikan) dan abang Long Fadil (Zizan Raja Lawak)....malek merupakan seorang taiko besar dan berpengaruh....tapi dia telah dimasukkan ke dalam penjara angkara shark...selepas 5 tahun, dia dibebaskan dan dah insaf....dah cuci tangan katanya....tapi bila dah namanya gangster, memang tak boleh lari la....tetap gak jadi buruan gangster-gangster lain....

Jai merupakan adik malek....dia pun seorang gangster yang tak takut mati....dia seorang yang tamak dan terlalu mementingkan duit sehingga sanggup membunuh abang sendiri....tapi, dalam jahat-jahat dia pun, ada jugak perasaan kesian bila tengok budak-budak yang tidur tepi jalan....

Bagi aku, kekuatan filem ni adalah pada aksi lawan-lawan....tak payah la nak bandingkan filem ni dengan filem luar..memang banyak la perbezaannya...tapi tetap boleh dipuji.....watak malek dan jai memang cool bila berlawan....ada ke gangster yang hensem macam malek ni?? 

Watak zizan raja lawak paling mencuit hati....boleh membuatkan suasana tegang jadi tak terlalu serius...memang satu panggung ketawa berdekah-dekah dengan lawak zizan ni.....you did a good job zizan!!!
Mungkin cite ni akan ada sambungan....tapi rasanya akan ada flashback di mana cerita sebelum malek masuk penjara....mungkin cite masa malek jadi gangster.....(eii, tapi tak sanggupnya tengok aaron jadi jahat)...

Filem ni sangat tak sesuai untuk tontonan kanak-kanak sebab banyak aksi gaduh-gaduh, pecah sana pecah sini, darah sana darah sini (of course la kan, nama pun cite gangster)....

Lagipun banyak gak keluar ayat macam  "sial la lu" (ayat ni tak perlu teeeet ke?)....takut jadi ikutan...

Yang lain-lain kena tengok sendiri la...aku review secara overall je....hehe...

P/s: Kat tengah2 cite tiba-tiba tape tu rewind balik....takkan panggung pun tayang cite cetak rompak?? konfius aku....

Myeaqma 1st GA


Jom la join GA dari Myeaqma ni....Mye ni member opis aku...kira 1 geng gagak hitam la...hahaha....saje la nak support GA member.....walaupun aku yang tolong ajar dia buat banner dan bagitau syarat2 tuu...tapi tak kira, nak join gak la...hehe...aci tak??

Nak cite pasal Mye masa mula-mula bukak blog dia?? 
Adeih, tak leh jawab la...sebab dah kenal mye dulu baru tengok blog dia...hahaha...bleh gitu??
Kalau tengok kat pic profile dia...mye ni dah kena cop dah....jangan coba-coba...
Tak pe, korang g la kenal-kenal dulu dengan mye ni....

Nak tag:
Cikpuanhadi
Aju
Lela Farouk
eb
Cute mum

Due:
30 Jun

Shooting dalam KFC @ KLCC

Tak habis lagi ek cite pasal kat KLCC tu?? hehe...layan je....

Mula-mula nak buat entri ni sambungan dari part 1 kat KLCC...tapi gambar adam lak yang lebih....terus tukar tajuk...hehehe...

Jom layan gambar je la....cantik-cantik gambar kat dalam kfc ni...tak payah nak edit-edit lagi....maybe sebab cahaya dia ok kot....hehe...ni gambar sebelum kejadian ni....


 hensem pulak anak aku ni....hahaha....puji anak sendiri....





makan fun fries sampai camtu sekali duduknya......
 fries tu sue syawalsimpsons yang bagi....
bila dah habis 1, boleh lak adam g mintak lagi kat sue....
adeih, tak malu betul adam ni....
mama lak yang malu taw...huhu....

macam ni la rupanya bila makan sendiri....


nyum nyum.....


nak makan ke nak tido ni??


17 June 2011

Kum Kum di malam Jumaat

 adik, akak nak mintak susu untuk anak akak....heeee....


Sinopsis Telemovie Kum Kum
Sebuah keluarga telah berpindah ke rumah baru yang cantik dan besar di kawasan kampung. Tetapi ada kejadian aneh dan menyeramkan yang telah berlaku kepada keluarga itu. Yang mana penghuninya mati bunuh diri dalam rumah tu setelah cintanya dihalang oleh ibunya...

----------------------------------------------------------------------------
Semalam kan aku tengok cite Telemovie Kum Kum.....sebelum ni aku tengok Kum Kum The Series je.....bila dah tengok Kum Kum The Series, kena la tengok dia punya telemovie....baru la senang faham....tapi rupanya cite Kum Kum The Series ni bukan kesinambungan dari telemovienya tapi lebih berkisar kepada kisah sebelumnya...

Telemovie Kum Kum ni lebih menyeramkan dan suspen jugak la.....(hahaha....tu ayat bagi orang yang penakut macam aku ni la)....sebab aku tengok Kum Kum The Series tak takut langsung pun....sebab dia lebih kepada cerita ilmu hitam.....jadi, tak la seram sangat dengan kemunculan hantu bagai semua....

Tapi, telemovie nya boleh membuatkan bulu roma aku naik beb....dah la tengok dalam gelap..sebab nak jimat letrik kan...hehe...dah terpaksa ajak encek suami teman tengok....tapi, dia bukannya nak tolong legakan takut kita...lagi dia nak menakut-nakutkan aku lagi ada la.....siap buat bunyi kum kum lagi.....heeeee....hampeh....


P/s: Dan-dan tu jugak tiba-tiba teringat aku tak baca Yasin lagi malam tadi......huhu..terus capai yasin...ngeeee...

16 June 2011

Kena hack dengan anonymous | Hati-hati

Assalamualaikum.....



Pagi ni dikejutkan dengan seorang kawan ku, lady dyla yang blog dia kena hack dengan anonymous....serius takut...sape tak sayang blog woi....segala penat lelah sampai ada yang sanggup bersengkang mata mengadap blog, update entri siang malam berkubur cam tu je....tak sanggup kot....

Hackers ni hack blog dla siap buat entri kena hack lagi....tapi alhamdulillah, setelah berunding dengan diorang, akhirnya diorang bersetuju bagi balik blog dla dengan syarat tukar password yang lebih susah....sebab dla pakai password digit je....

Antara sebab blog dla kena hack

PASSWORD TOO EASY !
Lebih malang lagi...
Facebook-same password.
google email -same password.
blogger -same password.

Jadi diingatkan kepada semua, TUKAR PASSWORD KORANG KEPADA GABUNGAN DIGIT DAN HURUF DAN SIMBOL.....supaya susah skit orang nak hack...

Kalau nak tahu cerita lanjut, sila la ke blog beliau....

Wahai hackers, jangan la ganggu kami.....kami tak kacau korang....

P/s: Ntah-ntah fb aku tak leh bukak ari tu gara-gara hackers gak kot....huhu...

Mana biskut oreo abah??

Malam tu encek suami pegi pasar malam untuk beli makan malam kami.....tapi dia pegi sorang je sebab aku malas nak keluar....hehe...masa balik tu dia singgah la speedmart jap beli biskut.....aku yang pesan sebab stok biskut dh habis....adam sukeerrr sangat makan biskut....biasanya dia amik sendiri tin biskut dan bagi aku suruh bukak....^_^




Biasanya aku beli biskut biasa je....tapi ari tu encek suami beli biskut oreo....adam lak sibuk suruh bukak biskut tu.....disebabkan dah kenyang makan makanan kat pasar malam, encek suami makan sikit je la oreo tu....pas tu dia simpan....

Tengah malam tu beria-ria dia kejut aku tanya mana oreo dia....aku tengah ngantuk-ngantuk ni tak kuasa nak layan oreo dia tuh....huhu...

Pagi esoknya dia tanya lagi pasal oreo dia tuh....dia dah cari 1 rumah pun tak jumpa gak...aku suruh dia cek dalam bakul sampah....kot-kot adam buang.....adam memang suka buang barang dalam tong sampah....tapi masalahnya sampah dah buang....pas tu, asyik-asyik la dia tanya adam "adam, mana biskut oreo abah?" haha, nasib lah kau wahai oreo....dah selamat dah tuuu....beli je la yang baru......^_^

Macam-macam la encek suami ni...dah la semalam dia bising-bising cakap bil letrik  bulan ni dah naik....pas tu suruh aku jimat....sanggup bergelap tuuuu.....tapi bila aku check, rupa-rupanya dia silap amik bil letrik rumah orang lain.....guling-guling aku gelak....

15 June 2011

Beramah mesra dengan bloggers di KLCC | Part 2

Sambungan dari entri lepas.....(wah gitu...sambungan uollss)....^_^

Gelak sorang-sorang gak bila eB kata aku ni penuh dengan sifat keibuan dan lembut.....hehe....ye ke?? nampak lembut la sebab adam tak banyak karenah ari tu....cuba kalau dia buat perangai, maunya bertukar hijau mama dia ni...hehe...gurau je eb....


lembut ek?? kembang lak b****t ni....hehe..

Kat kfc kitorang sambung balik sessi fotografi....tak sah jadi blogger kalau tak amik gambar ni.....hehe....agak besar jugak kfc kat tempat baru ni....nasib tak ramai orang....dapat la kitorang conquer 1 kawasan...hahaha...


 anak-anak semua.....sila beratur...nak amik gambar ni....jangan tolak-tolak.....


aed nak ngorat dania....hehe..comey....


dania nangis lak.....takut ye....


aed lak nak bangun....


apa pun yang berlaku...ribut ke taufan ke....diorang bertiga ni tetap gak posing kat situ.....hahaha....
paling tak sangka adam boleh lak duk diam-diam kat situ....
biasanya jangan harap la boleh amik gambar dia tengah macho cam tu.....hehe....
maybe sebab diapit oleh awek cun kot...haha.....


sooo sweet...ada gaya seorang kakak.....


Bila nak amik gambar beramai-ramai bersama hot momma dan anak, bateri kamera lak kong......terpaksa la pakai henset....huhu.... 

 
bergambar kenangan......


Sekian laporan dari mama adam....^_^


P/s: Perasan tak adik yang pakai kopiah tu?? bukan anak-anak kita kan?? hehe....

Ayah Danial birthday giveaway


Nak join??
Due:
17 Jun

Contest 'anak ayah'


Nak join??
 
Due:
17 Jun



Gambar ni fresh from oven...baru amik beberapa hari lepas masa pegi klcc....suka sangat gambar ni...nampak sweet je..ahakz....
Adam dengan abah dia ni memang rapat....abah dia pun boleh diharap untuk jaga adam.....kalau mama dia ni ada kursus ataupun outstaion, tak de la risau sangat kalau bagi abah dia jaga....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby