30 December 2011

Selamat Tahun Baru 2012

Assalamualaikum.....

Semalam mood nak buat entri kelaut.......nak bw pun malas.....ada beberapa blog je aku sempat singgah.....sebab sekarang ni excited cari blog mengenai deco-deco rumah yang aku minat ni.....boleh la berangan untuk deco umah aku nanti.....

Table top dapur aku dah siap dah.....rasa best je masuk dapur sekarang nih....pasni nak tunggu buat kitchen cabinet lak.....tengah survey lagi sape yang boleh bagi paling murah.....

Langsir lak baru pasang sikit sebab cangkuk tu tak cukup......tapi tu pun dah rasa best je bila masuk rumah tengok langsir cantik....^_^....asyik-asyik laa tanya hubby cantik tak langsir kita?? haha.....

Minggu depan dah masuk tahun baru....jadi, maybe ni entri terakhir untuk tahun 2011.....jadi, aku nak ucap Selamat Tahun Baru 2012 buat semua pembaca blog mama adam ni......salah dan silap harap dimaafi....

Jumpa lagi tahun depan.....^_^


 
2012 dunia berakhir?? <----- serius aku manyampah dialog iklan nih.......

28 December 2011

Jalan-jalan cari langsir kat Nagoya dan Nilai 3

Assalamualaikum.....

Aku sebenarnya takde pengalaman langsung bab-bab menempah langsir mahupun membeli langsir yang dah siap dijahit.....rumah sewa dulu pun pakai langsir ehsan dari mak mertua je....tak kisah pun pintu langsir lain, tingkap langsir lain...janji hado....kekeke.....rumah mak aku kat kampung lagiiii la....dah bertahun tak berlangsir.....abang aku nak kawin baru mak aku pasang langsir...bayangkan la....

Setelah dirisik-risik, ramai yang kata langsir kat nagoya murah dan ada khidmat tempahan....jadi, dengan berbekalkan ukuran yang kami dah ukur sendiri, sabtu lepas kami ke Nagoya jalan TAR...kat situ upah jahit RM7 sekeping untuk tingkap biasa......sliding door lak diorang ambil RM9 sekeping.....aku tak tahu nak cakap murah ke tak sebab first time kan.....

Bila difikir-fikir balik, kami tak jadi amik.....lenkali....uhuk...try survey kedai lain lak....


Then, ahad lepas kami ke Nilai 3!!!! saje survey kat sana lak....sambil tu boleh la jenjalan sekali...lagipun hari ahad takde buat apa pun....kekeke....

Menarik gak shopping kat sini sebab tak penat jalan kaki....cuma penat naik turun kete je.....sebab kami singgah kedai ke kedai naik kete je.....jumpa je kedai langsir, singgah...nampak je diskaun 80%, singgah.....camtu la sampai la jumpa satu kedai ni jual langsir yang aku naaaaaakkkkkk!!! ha, kau....bukan main panjang lagi nak tuuu....

Rata-rata semua kedai kat nilai 3 tu ambil upah jahit RM8 sekeping termasuk sliding door.....mahal singgit dari nagoya......tapi kat sini tempahan hanya dalam masa 1-2 jam je.....kalau nagoya ari tu dia cakap 3 minggu baru siap....kalau memang dah ada langsir, maybe tak kisah sangat kalau lambat pun.....tapi kami ni takde langsir lagi....

Jadi, kami amik la langsir kat situ....terpaksa la tunggu 3 jam lebih sebab ramai yang tempah kat kedai tu....bosan gilerr sebab tak tahu nak pegi mana....kejap pegi minum.....pas tu bawak adam g main kat taman....pas tu azan asar, lepak surau jap...pas tu sambung lagi main kat taman...pas tu g minum lagi....sampai la cukup 3 jam kami tak tahu arah tujuan.....haha....


layan adam main benda alah ni......






Selain dari langsir, ada 1 lagi barang kami beli.....barang tu matching la dengan konsep langsir aku...weeeeee, i loikee....nasib hubby aku layan je konsep yang aku nak ni.....belasah je la labuuu.....

Nak tahu konsep apa? tunggu next entri.....dah panjang sangat dah entri ni.....(next entri bukan bermakna entri esok, tapi mungkin lusa, mungkin minggu depan atau 2 minggu depan.....hehe)

27 December 2011

First time makan durian

Assalamualaikum.....

Minggu lepas adam muntah-muntah dan cirit-birit yang agak teruk juga.....makan muntah.....minum pun muntah....apa yang masuk perut semua reject......sampai dah kurus dah......kalau sebelum ni boleh nampak perut adam sedikit buncit, tapi ari tu flat terus.....boleh nampak la badan adam dah susut....doktor pun perasan....kesian tengok.....

Lepas beberapa hari adam macam tu, jumaat lepas aku lak yang kena.....muntah-muntah dan cirit-birit macam adam jugak....sakitnya....kita yang besar ni pun tak boleh tahan, tak tahu la adam macam mana....kesiannya....

Tapi alhamdulillah, lepas aku take over sakit adam tu (macam la sakit tu boleh take over kan), adam dah ok....bukan la terus baik, tapi dah kurang sikit la...dah tak muntah dah....tapi masih cirit....dia siap boleh ajuk lagi aku muntah....grrrrrrrrr....


Hari ahad tu kami pegi pasar malam, adam tunjuk buah durian.....dia teringin kot nak makan.....setahu kami, adam tak pernah makan durian lagi.....memandangkan aku pun teringin, beli je la.....lagipun kami dah berselera balik....


first time nak makan......



 nyum nyum nyum......



 ada hati nak bukak sendiri tu....dia belum tahu rasa duri durian tu.....








22 December 2011

Hadiah menang bola jaring

Semalam adalah majlis penutup dan upacara penyampaian hadiah sukan ria opis aku.....hadiahnya tak suspen mana dah sebab unit aku tukang balut hadiahnya.....dah macam rewang dah aku tengok.....


ini hadiah member aku.....dia menang dam aji no 1.....dapat la hamper, medal dan duit RM40...perghhh....



 ni lak hadiah aku menang bola jaring.....ehh, menang ke?? no 3 jek.....


dapat la termos dan duit RM20......yiehaaaa.....boleh la bawak g jenjalan...buat susu adam.....
(Ya Allah, bersepahnya meja aku)


Yang menariknya semalam ada cabutan bertuah....banyak jugak hadiah yang ada....dari tuala sampai la ke hadiah voucher jusco bernilai RM300.....kitorang memang tak heran sangat dengan hadiah-hadiah lain....kitorang semua aim voucher jusco tu....ada voucher bernilai RM300, RM200 dan RM100.....perghhhh...syoknya shopping.....

Tapi last-last, apa pun tak dapat.....member unit aku ni lak yang dapat voucher RM300 tu......huhuhu..frust betul......

siap tampal lagi nak bagi aku jeles.....hampeh....huhuhuh.....


21 December 2011

Wordless Wednesday | Sketch kitchen cabinet kami


Macam tu la lebih kurang.....sketch hasil kreativiti dan imaginasi hubby......
peti ais nampak ada 2 sebab pada mulanya kami tak tahu nak letak mana peti ais tu.....

hari ni kerja-kerja buat table top akan berjalan....
semalam diorang dah datang hantar barang-barang.....
tak sabarnya......^_^
harap-harap la hasilnya sangat memuaskan.....

20 December 2011

Adam terlebih makan bakteria

Assalamualaikum.....

Hari ni aku cuti sebab adam cirit-birit plus muntah-muntah......semalam amik adam kat nursery, kakak dia bagitahu adam cirit-birit dan muntah-muntah banyak kali....

Balik rumah, lepas bagi minum susu, adam muntah dan cirit-birit lagi.....apa yang dimakan, terus keluar waima air masak sekalipun.....sampai lembik la badan adam.....

Lepas maghrib kami terus keluar bawak adam g klinik sebab kul 8 baru ada doktor.....lepas ditanya itu ini, confirm adam terlebih makan bakteria!!! sebelum tu aku memang dah syak dah....

Hari ahad ari tu, aku dan adam keluar g giant....disebabkan dah lama adam tak makan yogurt (calci-yum), aku belikan la untuk adam....lagipun tiap kali keluar iklan ni, adam selalu duk nyanyi-nyanyi lagu nyum nyum nyum....

Yogurt tu kan sekali beli ada 4 bekas....adam dibantainya makan 3 bekas......mana tak cirit? makan bakteria hidup-hidup banyak-banyak....bakteria tu bagus, tapi kalau terlebih sangat tak elok <----- kata doktor....

Aku memang nak hadkan 1 bekas sehari je......tapi adam dah  merengek-rengek, mengamuk-ngamuk nak lagi....salah aku jugak sebab ikutkan sangat kehendak adam......tapi mana nak tahan bila dia dah mengamuk....

Takpe la, mungkin ini pengajaran untuk aku......sangat kesian tengok adam lembik cam tu.....kalau boleh tukar, nak je aku tukar dengan dia.....

Kawan-kawan yang baik hati, tolong doakan adam ye.....thanx....^_^


19 December 2011

Dapur Masterchef Mama Adam

Assalamualaikum.....

Nak update pasal rumah baru lagi....hehe...

Memandangkan esok kami dah nak buat table top, maka misi mencari dapur gas terpaksa diteruskan lagi....lama betul kami survey untuk beli sesuatu benda untuk rumah baru ni....ye la, untuk cari yang paling affordable bagi kami.....kami pun bukanlah orang yang senang......jadi, perlu menggunakan bajet yang ada sebaik mungkin....

Aku berminat dengan dapur kaca.....zaman sekarang kan semua pakai dapur camni.....lagipun kan nak buat kitchen cabinet, sesuai sangat la pakai dapur camtu....memula risau gak, takut hubby tak bagi green light.....maklumlah, aku kan rajin masak....tapi tak sangka, dia pun sibuk gak g survey dapur ni...hehe....

Kami beli brand Elba je.....sebab kawan-kawan dan makcik aku pun suggest brand ni je.....dia tak murah dan tak mahal sangat.....tak payah la nak mimpi beli brand macam Rubine, Fagor,  Electrolux dsb tuh yang rege ratus-ratus, ribu-ribu....

Lagipun kalau korang perasan, masterchef pun pakai dapur ni....cuma bezanya diorang pakai 3 tungku.....tapi aku pakai 2 tungku cukuplah.....bukannya sempat nak masak 3 masakan sekaligus.....setakat goreng ikan kering dan telur dadar je pun......^_^

Inilah dapur masterchef mama adam......hehe.....
Elba Tempered Glass Hob....



 ini macam dapur masterchef.....ada 3 tungku....tapi tak smart la letak camni.....



 bila ada kitchen cabinet, kena la letak camni......cantik kan??
bayangkan ni dapur aku.....tiap-tiap hari masak.....hohohoh....


Setakat yang aku dok survey tu, harga dapur kat hypermarket macam Jusco, Carrefour, Giant lagi murah dari kedai-kedai letrik biasa.....dalam RM300+ gak beza dia......banyak tuuuu.....pelik aku....dah tu memang aku beli kat jusco la....boleh tambah point....ahakz...


P/s: Semua gambar google.....dapur duk dalam kotak lagi.....bau kedai lagi....
P/s: Berangan nak beli kuali Tefal lak.....terpengaruh dengan iklan yang kuali tak melekat tuuu...

16 December 2011

Ole-ole dari Phuket, Thailand

Alhamdulillah....hubby sampai dari Phuket awal pagi selasa lepas......lebih kurang dalam pukul 1.30 pagi aku keluar jemput dia kat depan opis.....otw balik singgah mamak jap sebab hubby lapar....kesian dia kat sana tak de makanan halal.....

Dalam pukul 3 pagi baru kitorang sampai rumah.....sampai-sampai je terus selongkar beg.....kekeke.....nak tahu gak apa yang hubby bawak balik untuk isteri yang terchenta nih....ada ke tidakkkkkk?


 T shirt cap phuket.....haruslah ada sebab aku dah kirim awal-awal lagi sebelum dia pegi.....


 2 helai je yang aku muat....yang lain-lain semua kecik....maybe hubby ingat aku ni kecik kot....tu yang dia beli semua saiz kecik.....tapi yang ni lak macam terlebih besar lak.....hmm....


3 ketul FM phuket......


bila mama paksa adam bergambar dengan FM tu....
 hobi adam ialah menyusun FM-FM itu mengikut suka hati dia.....
tak penuh lagi fridge ni...ada sesapa nak derma FM tak? hehe....


 see?? dah ada tukang susun dah....hmmm....
 
Nampaknya itu je yang sempat dibeli oleh hubby.....orang laki mana la nak reti beli souvenir benda alah macam ni.....ini pun dah kira ok dah....hehe....hubby cakap dia nak belikan perfume untuk aku, tapi dia tak jumpa lak kedai perfume...kedai baju banyak la.....tak pe lah...ini pun tak mengape.....hihi....

15 December 2011

Bola jaring.....kemon laa....

Assalamualaikum.....

Itu hari laporan tak bergambar.....kali ni update gambar lak....gambar-gambar ni diambil dari kamera opis....so, tak banyak la muka aku menempek kat situ....

Nama team kami Kemon Laa.... ngehngehngeh...maharaja lawak punya pasal....

Actually kami main campur laki pompuan....5 pompuan, 2 laki.....tapi, yang laki tu hanya boleh jadi WA dan WD je.....ye la, kalau diorang shoot, konfem masuk punye.....kalau diorang jadi GK dan GD lak, konfem shooter pompuan tak masuk gol sebab laki kan tinggi....uhuk....


 nama-nama team yang bertanding......macam-macam la....kelakar tol....


 ni team aku...Kemon Laa.....baju sponsor??
masa first half aku jadi GS....bola tak sampai pun kat aku....sempat tido jap...kekeke.....(sebab yang laki tu tak tahu lagi cara main)
main atas lantai licin tuuu.....


 second half lak aku tukar jadi GD sebab GD yang sebelum ni dah semputttt.....tak larat nak kejar GA yang kecik nih.....
kelakar lak tengok gambar nih....dah nampak macam menari pun ada.....kahkahkah....


 bila kami dapat gol...


 my pom pom boys, adam....datang bagi sokongan gaks.....



 hari ke-2 (hari last)....baju merah ang ang lak.....


 ni aku tak tahu la diorang ni buat gaya apa....kahkahkah....


 lawan team yang buat kaki aku terseleyo....huhu....


 jampi camane pun tetap masok gak...huhuhu....
takpe lah....bagi je la diorang menang....

Hadiah tempat ketiga dengar-dengarnya dapat la RM10 sorang....hmm, jadi laaa...daripada tak de....hahaha...

11 December 2011

Cuti yang sangat panjang

Weekend ni aku rasa sangat panjang walaupun hanya cuti 3 hari je......sebab orang tersayang iaitu hubbyku tiada di sisi sebab pegi bercuti dengan company....huhu....sedih bila terpaksa berjauhan camni....bila dekat, asyik nak gaduh manja je....bila jauh, mula la rindu-rinduan.....

Kalau ikutkan, aku tak nak bagi dia pergi sebab rumah pun masih belum habis kemas.....nak makan pun kena menapak jauh sebab kedai agak jauh dari rumah....tapi, tak pe lah....bagi la dia enjoy duit company dulu sebab lepas ni belum tentu ada lagi company trip camni......

Hmm, tak sabar nak tunggu esok.....cepat la balikkkkkk.....



P/s: Orang lain mesti tengah seronok habiskan masa bersama family.....huhuhu....

09 December 2011

Terseleyo.....

Hikhik....mesti korang pelik kan perkataan ni? aku masa mula-mula baca pun rasa macam nak gelak guling-guling sambil turun tangga....

Terseleyo ni sama dengan terseliuh.....aku terbaca perkataan ni masa kat umah sewa aku masa bujang dulu....flat kan ada tampal notis/iklan kat tangga....pas tu ada la satu iklan ni...iklan khidmat mengurut la.....macam-macam urutan dia boleh buat termasuklah terseleyo....kahkahkah.....sampai sekarang aku ingat iklan tuh.....

Al-kisah sebenarnya aku nak cite aku terseleyo semalam masa lawan bola jaring.....geng lawan tu agak kuat jugak la dan boleh dikatakan semuanya pandai main....cara diorang main tu macam bersungguh benar nak menang....siap tolak-tolak, main kasar-kasar......padahal kitorang main suka-suka je.....huhu....

Masa lawan diorang tu aku jadi GD....perghhh, nak pengsan rasanya jaga GA dia....aku yang besar ni pun dia boleh tolak sampai jatuh terseleyo...kasar tak kasar la wei....member aku lak siap kena pijak kaki lagi...kitorang memang bengang giler kot.....dari nak suka-suka terus rasa nak gaduh-gaduh....berbeza giler dengan hari first lawan....siap boleh main gelak-gelak lagi....ala, setakat main antara unit je..bukan nak wakil malaysia punnnnn....kahkahkah....

Tapi, masa game penentuan tempat ketiga tu aku jadi GA lak.....perghhh, lagi penat..sikit lagi nak pengsann....hahaha....masa tu 6-6 kot...masa pun dah nak habis...kiranya sape yang dapat gol, dia la yang menang.....sekali bola dapat kat aku.....aku dah aim dah....kalau masuk, menang....apa lagi?? GOL la!!!! hahaha....gol kemenangan kot....kekeke...

Yang bestnya bos kitorang pun tengok game yang last tu.....apa lagi?? bos, belanja!!!! yeay!!! walaupun tempat ketiga je...kekeke....cayalah!!!


P/s: Bersiaran dari rumah sebab dapat sijil sakit.....hehe....

08 December 2011

Sukan Ria | Bersuka ria

Assalamualaikum.....^_^

Opis aku ada buat Sukan Ria....aku memang suka main-main sukan camni walaupun tak pandai main pun.....kekeke....dah namanya sukan ria, maka untuk bersuka ria je la kan.....tak banyak game yang ada....frust tak de chess, tapi ada dam aji......adoi....

Aku join team bola jaring je sebab tu je yang aku tahu main....petang semalam kitorang lawan....giler...tak de training apa, tetiba terus lawan....maunya tak cramp....maybe sebab tu kot kitorang kalah...tapi beza 1 gol je....tak de la malu sangat...ngehngehngeh......takpe, petang ni ada lagi....kita tebus kekalahan itu.....wakaka..semangat!!!




Semalam balik je, rumah dah pasang lampu dan kipas...yeay, tiada lagi kegelapan....terpaksa kemas dan mop lantai lagi sekali sebab penuh habuk dari kerja-kerja pasang kipas lampu tu....memang kerja keras betul hubby malam tadi bagi ruang tamu tu clear....thanx!! (maklomlah, weekend ni dia tak de....nak g bersuka ria kat Phuket....huhu...sampai hati......) huk aloh...nak tacing-tacing pulok aku ni....

07 December 2011

Wordless Wednesday | Grill

Assalamualaikum.....

Hari ni tak yah cakap banyak......lupakan kisah sedih semalam....yang penting kena happy dapat masuk umah baru....

Dah masuk rumah baru.....jadi dah boleh la kot nak upload gambar....hehehe....

 Grill depan.....aku yang mintak nak pattern camni....besi melintang....pas tu ada tempat pemegang camtu...hiks....
aku nak kaler putih...tapi hubby kata orang grill tu bagitau, putih memang nampak cantik dari jauh...tapi kalau dekat, tak cantik.....ouh, ye ke? hmmm....ok....

admire la pintu rumah depan.....nanti nak letak jugak la sebijik.....^_^


 master bedroom - sebelum

eh, ada kepala budak kecik di situ......


 master bedroom -selepas


 sliding door - sebelum

eh, ada budak kecik berjalan pulak......


sliding door - selepas

budak kecik enterprem lagik......penyeri gambar.....huhu...

06 December 2011

Kisah pindah rumah | mood: bengang

Amaran: entri ni banyak sumpah seranah.....kalau tak sanggup, tak yah baca......aku just nak luahkan perasaan je ni.....

<
<
<

Ada bran ke??

Ahad lepas kami pindah umah.....agak perit jugak pindah umah baru ni.....macam-macam hal berlaku....kami pindah ni pun secara tergesa-gesa......sebab kalau nak ikutkan kami kena duduk umah lama dalam sehari dua lagi sebab rumah baru tak pasang lampu dan kipas lagi.....

Ye, memang dah bulan baru...kitorang memang dah kena berambus...tapi, hubby dah bagitahu owner yang kitorang mungkin duduk dalam 2,3 hari lagi sementara tunggu lori....(kitorang nak tompang tu pun bukannya pakai modal air liur je....kitorang akan hulur jugak la beberapa sen).....

Tapiiiiii, sabtu lepas, owner yang macam gampang tu macam dah suruh kitorang keluar.....paksa-paksa kitorang balik bukak pintu rumah sebab dia nak pasang kipas......time tu kitorang keluar cari barang.....ha, pasal kipas tu satu hal...

Dulu masa aku mula-mula nak menyewa kat situ, aku dah mintak kipas untuk master bedroom...tapi, tak dilayan...macam-macam alasan......tak de plug la, kena buat wiring la....tapi ni alih-alih, semua bilik boleh pulak letak kipas... pu*&@#!!!!

Balik je umah, kitorang terus packing.....lantak la dia nak pasang kipas ke, nak terlentang kat situ.....sambil packing, sambil sumpah seranah dia.....aku tak leh tengok muka dia.....bengang tahap atas.....lagi tambah bengang kitorang, dia siap pegi mengumpat lagi dengan jiran depan umah.....hey, aku memang tak bleh tahan....teringin nak tampar......dah ku babikan dia dah....macam celaka.....

Dia ingat aku ni duduk merempat ke apa? bayar la woi!!! kitorang bayar sewa on-time.....tak penah lewat bayar.....tak penah mintak kurang.....tak penah suruh dia baiki apa-apa kerosakan.....pendek kata tak de masalah la.....ni dia nak buat taik lak...

Dah la pasang kipas sebijik je berjam-jam....berbulu mata aku tengok dia ke hulu ke hilir....setitik air pun aku tak pelawa.....lantak la, buat la macam umah sendiri ek......kalau aku buat kang, aku tambah perisa lak.....lepas siap kipas sebijik tu baru la diorang berambus....


Esoknya pagi-pagi lagi kitorang dah panggil lori mana-mana yang available.....upah orang myanmar angkat barang....tak kira dah berapa hengget pun.....tak kisah la rumah baru tak de api lagi punnnnnnn.....janji dapat berambus dengan segera...

Dah siap angkut semua, kitorang keluar cari barang-barang untuk paip, air dll....balik umah dah gelap sebab time tu hujan lebat....jadi hubby tak sempat pasang lampu.....cari lampu tidur, tapi tak jumpa....last-last, packing barang pegi check-in hotel je....sebab takut adam meragam dalam gelap....time tu pun dah rasa flat dah....nak tido je rasa....

Hari isnin semalam aku terpaksa EL sebab nak kemas rumah....malam tadi rumah kitorang disinari lampu tidur je sebab orang buat wiring tu tak boleh datang lak....nasib baik dah siap pasang astro....ada la cahaya extra dari tv....

Adam lak meragam sikit malam tadi...lepas solat isyak, aku baca yasin....mintak dijauhkan dari segala keburukan....

Huhu, sekian....

02 December 2011

Lampu dan kipas

Assalamualaikum....

Semalam aku cuti sebab adam demam dan batuk pulok....pegi klinik nasib baik tak kena nebulizer...bergegar klinik kot kalau kena neb...tu pun doktor nak cek demam pun dah bergegar klinik dah....pas tu doktor sarankan aku beli mainan yang macam peralatan doktor tu bagi dia main-main supaya adam tak takut bila kena cek dengan doktor...huhu...nanti la cari....(sebelum ni adam ok je, tapi tak tahu nape dia nak mengamuk semalam....huhu)

Lepas makan ubat, nampak adam dah ok......adam ni walaupun demam, tapi tetap aktif gak....

Bila nampak adam ok, kami bercadang g beli lampu dan kipas...kebetulan lak hubby half day.....actually kami start survey lampu dan kipas ni sebelum dapat kunci lagi....tapi, survey je lah...kalau beli terus kang nak letak mana lak...

Tapi, sebab grill dah siap pasang semalam, kami pegi beli terus la....:)

Kat Puchong, ada satu kedai lampu yang murah...Houses Lightings.....

src: sini

Aku dah survey banyak tempat, rasanya kat sini la paling murah....sebab tu kot ramai giler orang shopping lampu kat sini (rupanya ada sorang member opis aku ni pun g shopping kat situ gak untuk rumah baru dia)....


Agak giler jugak la tengok lampu cun-cun ni....dah la murah...sampai teleng-teleng kepala asyik duk mendongak je.....tapi, tak beli pun lampu juntai-juntai ke lampu cun-cun.....hubby beli lampu kalimantan biasa jek (ari tu beria sangat tanya nak lampu mana....huhu).....maybe sebab dah borong kipas 5 bijik kot....

Kipas kat sini pun paling murah aku rasa.....tapi, member aku lak cakap kat nilai 3 boleh dapat lagi murah....hmm, tak koser la aku nak g nilai 3 tuh...


Excited semalam bila tengok grill dah siap pasang....dah amik gambar, tapi hubby tak bagi upload lagi..katanya tunggu siap semua dulu....huhu...apa pun tak boleh.....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby