30 April 2012

3 series already???

Assalamualaikum.....

Lamanya tak update blog......macam dah takde idea nak tulis apa.....sebab takde buat aktiviti yang menyeronokkan pun.......ye la, blog ni untuk cite aktiviti kami je......bila takde aktiviti, blog pun sunyi gak la....

Ada ke yang rindukan adam?? hehe....time kasih ye pada yang bertanya khabar.....happy sebab walaupun takde entri baru, tapi masih ada yang sudi jenguk sini......

Ohhh, ya..nak cite pasal benda lain sebenarnya.....kekeke......


Semalam 29 April......tarikh yang aku tunggu-tunggu setiap tahun.......tarikh yang membawa aku ke dunia ni.....mungkin bagi sesetengah orang, hari ulangtahun kelahiran hanyalah hari biasa.....tapi bagi aku, ia adalah hari yang istimewa......kecewa kalau hari yang istimewa tu berlalu begitu saja......sangat kecewa....


Semalam kami ke sogo....kalau ikutkan nak pegi hari sabtu, tapi tak jadi sebab ada BERSIH....semalam pun sebenarnya takut gak nak pegi.....tapi takde pape pun.....:) 

Dapat la beli hadiah besday untuk diri sendiri.......


 
 bila jumpa pokok ni adam terus posing......adeih.....









dapat hadiah besday dari Sogo......thanx!!!
lama giler tunggu turn nak redeem hadiah ni.....menyampah!!
tapi bukan dapat free pun.....kena spend minimum RM50 baru dapat redeem......
tapi sebab aku memang nak shopping semalam.......so, takde la macam rugi sangat.......


18 April 2012

Adam yang suka bergambar

Assalamualaikum.....

Sejak akhir-akhir ni adam suka sangat bergambar......berbeza dengan masa adam tak tahu apa itu gambar.....sebab dulu bila nak amik gambar je mesti dia pandang tempat lain.......tapi sekarang, asalkan mama or abah pegang kamera ataupun henset mesti nak mintak bergambar......^_^


Gambar-gambar ni semua abah yang snap......
Mama tengah sibuk bershopping.....kekeke....
Abah cakap, adam keluarkan sendiri henset dari beg abah......pastu adam g duduk kat situ......nak suruh amikkan gambar le tu??

duduk ala-ala orang jepun gituwww....



 tengok-tengok apa menu best yang ada......



 elok je dia bersandar kat pintu lif.......uhuk.....



 lagi aksi duduk ala jepung.....sopan jek...



 nak mekap ke??



ni masa g shopping rak tv ari tu......
adam jumpa kerusi comey lagi.....hmm, mama je yang tak tahu......huhu.....


17 April 2012

Adam vs Wipeout

Assalamualaikum.....


 asyikkk......










Adam memang pantang tengok air, tak kira la kat kolam ke, pantai ke, mana-mana la mesti dia excited......waima air tu kat dalam tv pun dia excited.....rancangan yang paling adam suka tengok cite Wipeout.......sebab cite tu main kat dalam air.....dah tu bila tengok orang jatuh, dia gelak-gelak cakap jatuh......hahaha.....


Cite ni best sebab macam-macam peel peserta yang sengal......rasanya adam ni terkenan kot sebab masa mama pregnantkan adam dulu mama suka tengok wipeout......bila adam dah keluar, adam lak suka tengok.....^_^ 


 big balls ni kejam.....


yang ni pun laaagi kejam.....haha....


Kalau ada Wipeout Malaysia ingat nak try la.....

16 April 2012

Kursus KIK dan Header baru

Assalamualaikum.....

Dah lama blog ni tak berupdate......khamis dan jumaat lepas aku Kursus KIK kat hq....KIK ni Kumpulan Inovatif dan Kreatif.....kami kena buat satu projek....lepas tu kena lawan di peringkat organisasi dulu...kalau menang, lawan di peringkat negeri lak......kalau menang, dapat la wang tunai sekian-sekian.....tapi tu kalau menang la.....hahaha...

Ada tak sesapa yang masuk KIK ni? nanti kita lawan ek....haha...confident lebih je aku ni.....padahal baru belajar basic je.....


Masa kursus tu, dapat satu panggilan dari eb....dia mintak emel sebab nak hantar header.....hah! dah siap dah? cepatnya!! tapi sorry ye eb, pagi ni baru berkesempatan tengok.....terus tepek kat blog......

 
 cantik kan?? sukerrr.....


Akhirnya bertukar gak header aku ni.....header lama tu adam masih baby lagi...aku pun masih belum berkembang dengan jayanya lagi......sekarang?? double triple chin dah....huhu.....

Apa-apa pun, time kasih banyak-banyak eb......sangat-sangat menghargainya......aanie anggap ni macam hadiah besday la ek....in advance la tapi......hehe....sukerrr.....

Actually dah lama eb mintak gambar, tapi masalahnya kami takde gambar bertiga........sadis kan? masa eb datang umah aritu terus eb amikkan gambar kami bertiga sebab nak buat header....photoG datang sendiri tu.....hehe....


Mama Adam's Family vs Ten Little Fingers.....^_^

10 April 2012

Demam cite korea

Since tv sekarang takde cite-cite best especially time pukul 8 malam, jadinya terpaksa la aku cari hiburan yang lebih best......sekarang pun tengah top cite korea.....sana sini orang duk bercerita......mula-mula aku malas nak amik port.....tapi lama-lama, terlayan la jugak......

Hubby pun sama.....dulu dia minat cite jepun, sekarang nak minat korea jugak.....hahaha......dulu aku suruh tengok cite Full House dan Coffee Prince tak nak.....kahkahkah.....

 
 hensemnya Rain......heroin tu tak tahu nama.....:)


Baru-baru ni aku dah habis layan cite My Girlfriend is Gumiho.....haha, best gak cite ni....tapi lambat gile nak habis tengok....ye la, sehari tengok 2 episod je.....aku ni jenis malas nak marathon sebab tak sanggup nak berjaga malam.......entah la, maybe cite ni takde thrill sangat kot......


 heroin ni comel sangat....


Sekarang ni lak aku tengah layan cite Boys over flower.....belum habis tengok lagi tapi cite ni sangat best!!! tak sabar nak habiskan....cite ni aku penah tengok yang versi Taiwan punye.....Meteor Garden.....tapi tak tengok habis pun....


 Lee min ho sangat hensem.....


Actually Boys over flower ni asalnya dari komik anime jepun.....hubby aku yang bagitau sebab dia kan hantu anime.....bila aku google rupanya cite ni dah ada 4 versi iaitu Jepun, Korea, Taiwan dan China.....lepas habis yang versi korea ni aku nak tengok versi jepun lak....

Banyak lagi ni cite korea yang ada dalam list menunggu.....City Hunter, Playfull Kiss, Secret Garden dll......dia punye gameshow pun best.....Running man...ada berpuluh-puluh episod tu......sampai hujung tahun pun tak habis rasanya....hahaha....


06 April 2012

Hadiah-hadiah adam | TQ so much!!!

Ini last part ye......^_^


  masih teringat kesedapan apam gebu gebas ni.....
aritu bagitau kat hubby nak try belajar buat apam ni....
dia kata belajar la, nanti boleh buat meniaga......erk, agak-agak ada orang nak beli tak?


Ok, berbalik pada tajuk......


Masa besday adam aritu, adam dapat hadiah dari kawan-kawan mama dan abah.....rezeki adam kan....TQ semua.....semoga murah rezeki korang.....


 ini dari jiran depan umah.....TQ uncle & auntie.....



 ini dari HA, kawan opis mama.......TQ
fevret adam la benda-benda gini......



 ini dari auntie Aju.....TQ
muat....kekeke....



ini dari auntie eB......TQ
pun muat jugak....:)



tengok la gayanya bila try baju tuh......^_^



ini lak dari kawan opis mama juga.....dari kak zifah, ziren dan dila....TQ....
 "saya menang moto"


terus tak laku basikal ni......ni hadiah besday yang abah bagi.....yang beli kat nilai 3 aritu....
adam cakap dia taknak basikal yang kena kayuh......kekeke.....
dia nak naik moto yang pijak-kaki-terus-jalan......



kemain bergaya dengan moto......
mama suruh duduk, nak amik gambar.....tapi dia g duduk camtu lak.....
 
tiap-tiap hari merempit je kejenya....kekeke.....
ikut perangai sapa la ni.....



1 Malaysia......takde kaitan...hahaha....


Yang selebihnya adam dapat duit.....terus masuk tabung adam.......alhamdulillah.....
TQ!!!!


05 April 2012

Majlis Doa Selamat & Hari Jadi Part 3

Assalamualaikum......

Lepas orang surau balik, orang pertama yang sampai ialah Aju.....ni first time jumpa aju.....best sangat dapat jumpa.....tak sangka aju ni pemalu jugak orangnya....kat sms pun tak habis-habis duk cakap malu.....haha.....kalau kat blog selalu la duk mengusik, menyakat macam dah kenal lama.....kekeke...

Masa aju sampai tu adam duk sedap tidur lagi.....terpaksa kejutkan dia sebab dah nak potong kek....


 bangun-bangun je terpaksa umpan dengan apam angry bird sebab takut dia terkejut tengok orang ramai kat umah.....buatnya dia buat hal, camno nak potong kek?? kekeke......



 jeling je tengok orang ek.....
dah la tak mandi lagi....baju pagi tadi pun belum tukar.....


Acara potong kek lak.....

Kek angry bird!!! 
kek ni tempah petang sabtu.....sehari sebelum majlis......nasib baik la dia terima lagi tempahan......
kalau ikutkan kena tempah dalam masa 3 hari .....
alhamdulillah, rezeki.....dapat gak kek idaman hubby.....eh adam.....kekeke.....



 yang ni lak kek yang atuk adam sponsor.....



inilah dinamakan 2 tahun 2 kek......^_^



Okeh, masa yang ditunggu-tunggu......

adam yang tak sabar nak cincang potong kek.....
ouh, mama tak sempat nak tukar baju....takpe la, jadi gadis ayu kengkadang.......^_^









 adoi, kelakar tul la adam ni......
tengok la semua gambar tu......
dia bukannya nak pandang kamera ke pandang kek ke....
tapi duk tengok merata......
dia pelik kot....
mesti dalam hati duk tanya "what happened??" "what happened??"
grrrrrrr.....poyo je mama ni.....



potong kek kedua lak.....



yeay!! gambar ngan aju dan anak-anak (najwa, najiha, adam)
TQ aju sudi datang......ada rezeki kita jumpa lagi eh......



suka tengok adam aju makan mihun sup tu....
pandai betul dia makan.....^_^


Tak lama lepas tu eB lak sampai.....kesian eb sesat ek....dah la tu kurang asam ek orang kat ground floor tu cakap umah aanie kat tingkat 17....grrrrrr....padahal tingkat 1 je.....dah la lift tengah rosak....lift tu pun la....time-time ni la dia nak rosak ke hape....huhu....


aed yang baru bangun tido terus kena umpan dengan apam angry bird jugak.....hehe....



 adam ni...mama nak amik gambar aed la sayang.......:)


thanx eb sudi datang......jangan serik datang umah kami lagi eh....


perasan tak gambar kat atas clear, tetiba gambar-gambar ni blur? start dengan gamabr aed tu....
tak tau nape tetiba gambar-gambar ni jadi camni.....
rasanya tertukar setting sebab sebelum tu adam duk pegang-pegang kamera ni......
masa nak amik gambar tu pelik gak apsal gambar ni jadi camni??
mula-mula tak kisah sangat.....sebab ingatkan sebab lampu.....

huwaaaaaa....sedih.....takde gambar dengan eb......
eb, cepat-cepat la upload.......huhu.....
tak sabar nak tunggu gambar kat kamera eb........



04 April 2012

Majlis Doa Selamat & Hari Jadi Part 2

Deco simple-simple je.....



Bangun pagi ahad tu kami duk relax-relax lagi.....sempat buat bihun goreng untuk sarapan......deco kat dinding tak tampal lagi.....bekas untuk serve makanan belum ada lagi.....tak tahu nak start dari mana.....hahaha.....

Tapi, bila sorang lagi makcik aku datang nak masak nasi dagang, terus kelam kabut kitorang......ye la, pagi tu jugak nak buat semua benda.....hahaha...hampir pengsan gak aku.....dah la peralatan tak cukup.....ye la, aku tak biasa buat makan-makan.....bekas besar, sudip besar, semua yang besar-besar memang takde la....

Dalam duk kalut-kalut tu tengok jam dah tengahari....kek kena amik kul 10 kat SS2.....mihun sup sampai kul 12......dengan nak hidang lagi.....nasib baik dia dah siap potong semua....tinggal nak hidang je la.....tapi bayangkan la pukul 1 pun belum siap hidang lagi.....huwaaaa.....

Bila nampak rombongan surau datang, lagi la kelam kabut aku.....terus tukar baju seragam dapur ke baju kurung....nampak sopan sikit.....ahaks.....

Ok la, kalau nak cite pasal kelam-kabut tu sampai minggu depan pun tak habis...kahkahkah......
Jom layan gambar....


 antara sebahagian orang surau yang hadir.......tak penuh pun....hubby cakap sebenarnya ramai lagi....tapi imam tu pilih-pilih je...maybe sebab ramai foreigner kot....rajin kan foreigner ni pegi surau?



makan-makan......gambar dari sudut ni je yang sempat disnap.....segan nak kacau diorang makan.....
ouh, kakak yang baju kuning tu rupanya sama organisasi dengan tempat aku keje.....cuma dia kat hq, aku kat branch.....tapi, kami tak kenal pun....uhuk....


apam polkadot, angry bird dan ladybird pojaan hatiku......
 apam ni aku amik hari sabtu lagi....bayangkan la macam mana tak sabarnya aku nak ngap benda alah ni...... 

Apam ni je satu-satunya makanan yang sempat disnap.....lepas susun cantik-cantik, terus snap.....tapi yang kelakarnya tak sempat nak susun penuh 1 pinggan, ada je tangan kecik (anak buah n kazen) duk punggah.....kekeke...diorang suka sangat angry bird tuh.....

Maaf la ye gambar makanan lain langsung tak sempat nak snap.....terlupa!!!
Kelam kabut punye pasal.....

Antara menu yang ada:
  • Mihun/mee sup utara
  • Soto
  • Nasi dagang & gulai ayam
  • Kuih seri muka
  • Apam polkadot
  • Nugget & sosej
  • Kek besday
  • Agar-agar
  • Air sirap kenduri

* Dalam banyak-banyak tu nasi himpit je yang aku masak sendiri....yang lain-lain ada yang tempah, makcik buatkan, mak mertua bawak.......itupun first time aku buat nasi himpit....nasib baik jadi.....hehe....


 Goodies untuk anak-anak.....tempah jugekkkk......



to be continue lagi eh....
tak best panjang sangat entri ni....
coming soon acara potong kek dan pertemuan dengan rakan blogger...^_^


TQ sudi baca......^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby