27 June 2012

S3 atau Note???

Lamanya tak update blog.....seminggu eh?? bosan, takde idea, keje banyak, etc.....sejak hubby selalu outstation, aku jadi takde idea nak tulis n3.....padahal bukan dia yang bagi aku idea pun (sikit-sikit ada la)......tapi tu la, asyik terperap je kat umah time weekend, nan hado idea la nak tulis apa......

Sekarang ni hubby ada kat jb lak.....siapkan projek yang entah bila siap.....sebelum ni kena tunggu projek siap dulu baru boleh balik....seminggu, seminggu la.....2 minggu, 2 minggu la.....kalo sebulan?? giler apa? meroyan nanti aku ni.....

Tapi, ahad lepas hubby bagitau berita baik......lepas ni time weekend dapat cuti dan boleh balik umah.....bayangkan la sebelum ni sabtu ahad pun kena kerja jugak.....bangla nepal indon pun tau weekend cuti tau....


So, weekend ni dah plan macam-macam dah.....bonus dah masuk......boleh la beli henfon pintar idaman kalbu!!! mula-mula aku pk nak g langkawi (je?)....tapi hubby tak leh cuti kot.....jadi, terpaksa la pilih henfon.....^_^


 SIII




ke atau........




 note???



S3 baru keluar, harga pun still mahal lagi......tapi memang best giler hp ni....ahhh, tension!! note pun best gak.....tapi dia besar sikit....tak muat masuk poket jeans.......ahhh, tension!!
Kang aku amik S2 je kang...... ahhh, tension!!



20 June 2012

Alhamdulillah.....rezeki 2 bulan.....

Setelah 10 tahun, akhirnya dapat jugak rezeki tu.....syukur padaMu Ya Allah dengan rezeki yang tak disangka ini.....
Pagi tadi DG kami buat pengumuman satu berita baik iaitu pemberian 2 bulan bonus kepada kami......tapi ikut gaji pokok tahun lepas.....rugi....tapi lebih baik dari tak dapat langsung......

Sebelum ni kami hanya berharap dan terus berharap je sampaikan dah berhenti berharap......tapi tiba-tiba je DG buat pengumuman nak bagi bonus......memang semua orang TERKEJUT, senyum lebar sampai nak terkoyak mulut......kekeke.....
Dalam kepala dah berkira-kira nak buat apa dengan duit bonus tu.....mau beli henfon canggih ka mau pegi cuti-cuti malaysia? hiks.....^_^

P/s: Tadi dah publish, tapi delete balik.....huhu....

15 June 2012

Lukisan adam

Masa amik adam kat nursery, adam tunjuk kertas-kertas ni.......


 1 bintang......




3 bintang.......
dah lama adam buat ni......bulan 4.....mama je tak sempat nak upload.....


Bila tengok ni terus tanya adam....."ni adam yang buat?" - siap tanya banyak-banyak kali lagi.....
Happy, bangga nak nangis semua ada......
Walaupun dia kaler sampai penuh kertas, mama tetap bangga......
Boleh dikatakan ni lukisan pertama adam......
Sebelum ni dia conteng-conteng jugak, tapi tak macam ni.....
Lepas ni boleh la ajar adam sikit-sikit.....
Setakat ni dia suka tampal sticker.....


Actually nursery adam takde belajar, tapi bila macam ni rasa macam nak hantar adam kat nursery yang ada belajar.....bukan nak suruh pandai terus, tapi sekurang-kurangnya nampak perkembangan dia......



14 June 2012

Telur Garu

Penah dengar nama telur garu?? mesti tak penahkan? kalau scrambled egg confirm penah dengar la kan....orang kampung macam aku ni panggil telur garu je.......aku tahu pasal telur garu ni pun dari mak aku la.....

Masa kecik-kecik dulu suka sangat makan telur garu......nak buatnya pun senang je.....pecahkan telur, goreng.....pastu garu-garu sikit telur tu dalam kuali......sila garu dengan mesra ye.....lepas garu-garu, letak la kicap dan kacau rata....siappp.....mudah kan? lagi senang dari masak maggi 2 minit tu......hehe......


telur garu makan dengan nasi panas-panas pasti teranagkat.......kehkeh...
walaupun rupanya hitam, tapi rasanya sedap.......^_^
 (ada orang tak suka aku puji masakan sendiri...tapi lantak la...aku puji ikhlas okeh....hikhik)


Kalau en suami ada kat rumah, aku jarang buat telur garu sebab dia tak suka.....biasanya buat telur dadar je.....kalau aku teringin sangat nak makan terpaksa la buat 2 jenis telur....telur garu dengan telur dadar.....adam lak suka bebenor makan telur garu......buat ratah je kengkadang tu....adeih.....


P/s: Suami outsation lagi......semalam baru je balik, arini outstaion lagi.....tak sampai 24jam duk rumah....apa nak buat....
.

13 June 2012

Jumpa Ultraman Mebius @ Paradigm Mall

Masa hubby balik dari outstation ari tu, aku bawak la dia melawat tapak kat mall yang baru bukak kat Kelana Jaya tu iaitu Paradigm Mall.......disebabkan Paradigm tu dekat je dengan rumah aku, maka agak memalukan la bila orang jauh yang sampai dulu.....kekeke....ayat mesti nak poyo je kan....

Kebetulan masa kami kat sana, kami jumpa Ultraman Mebius.......aku sebenarnya tak tahu nama-nama ultraman ni sebab masa kecik dulu aku main tengok je, asalkan ultraman.....

Adam lak tak kenal pun ultraman ni agaknya.....masa kami cakap kat dia tu ultraman, dia pun cakap la "Man.....Man....." 


lepas amik gambar sekeping dua, kami ingat nak terus beredar.....tapi adam tak bagi pegi.....dia nak tengok lagi ultraman tu.....


Masa tu lak memang nampak ada orang tengah beratur nak bergambar dengan ultraman.....tapi kebanyakannya family dengan anak la......pastu kami pun beratur jugak la.....nak bagi adam bergambar dengan ultraman dekat-dekat.....

Masa beratur tu baru kami tahu yang ada photoG yang amikkan gambar kita then terus print bagi kita.....free jerrr....sukerrr...


 sementara tunggu gambar siap print......



dah buat dah aksi ultraman......hahaha......





gambar kami.......^_^
segan giler sebenarnya ni sebab bergambar atas pentas gitueww......
nampak adam tak??  putih gebu lak dia dalam gambar ni....kekeke.....


12 June 2012

Kalau macam ni....masih sayang lagi tak???

Ari tu penah tanya en suami kalau rupa aku dah jadi macam ni agak-agaknya masih sayang lagi tak????


 rupa aku bila obes.....
tapi macam pelik sebab kepala bahagian atas tak membesar bersama-sama......






ini rupa aku bila dah tua.....tak sure brape tahun......huhuhu......
macam muka nenek aku pun ada.....kekeke.......



Bila tunjuk gambar-gambar tu dia senyum je lah......gambar tua tu aku tak risau sangat sebab nanti dia pun tua jugak bila aku jadi camtu......
Tapi kalau aku obes, rasanya dia tetap maintain je kot......



P/s: Gambar-gambar tu guna aplikasi dalam tab



Dapat FM Ganu

Ari tu Leily ada buat entri nak bagi fm free kat follower dia......tapi kat 5 orang yang bertuah je la.....
Alhamdulillah......ada gak rezeki aku dapat fm Terengganu dari Leily.....

 leily, pinjam gambar ek.....mintak halal.....amik kat sini....
comel-comel semuanya......
bila diumumkan aku antara yang bertuah, maka aku cepat-cepat la pilih yang batu bersurat tu.......gedik tau....leily tak suruh pun pilih sendiri.....nasib leily layankan aje.......hehe....mekasih leily.....







bertambah koleksi fm......kebanyakannya orang bagi......hehe....



 leily lambat sikit pos fm ni sebab ayahnya baru meninggal sebab accident......
sangat terkejut sebenarnya bila dia emel bagitau......
jadi tak kisah pun dapat lambat.......saya faham leily.....
ambillah masa untuk tenangkan diri dan uruskan apa yang patut.....
al-Fatihah untuk arwah ayah leily.....

11 June 2012

Celebrating our 3rd anniversary

5 Jun lepas merupakan anniversary kami yang ketiga.......jadi, kami celebrate la secara kecil-kecilan......bukan celebrate apa pun, just beli kek dan potong bersama je.....cukup untuk kenangan anniversary kami.....lagipun sebelum ni tak penah ada kek pun......

Pada mulanya aku ingatkan kami dah tak dapat celebrate sama dah sebab hubby outstation.....tapi, rupanya dia sempat balik sebelum anniversary......ok la, ada rezeki aku makan kek.....kekeke.....tapi, yang sedihnya baru 2,3 hari kat umah, kena pegi outstation balik.....huhuhu......


kek ni nampak tak cantik sebab lighting tak membantu......
 walaupun rupanya tak cantik, tapi rasanya sedap......
buah-buahan yang ada kat atas kek ni semua adam makan.....
kejap-kejap mintak bukak fridge nak amik kek.....
ingatkan nak makan kek, tapi dia amik buah je.....^_^



 macam besday dia je kan......



 eh, main gurau-gurau lak.....



 kami berdua lagi.....

ada yang tanya mana hubby ke? sebab ni anniversary kan.....
sori la, cubaan untuk mengambil gambar bertiga bersama tak menjadi la......yang ada gambar kat bawah ni je......














gambar tangan bertiga.......
hubby baru balik outstation habis hitam legam......
taik cicak???!!! kekeke.....pasrah......



Lepas potong kek, kami keluar candle light dinner kat Restoran Seri Bidara.....hubby request nak makan fish n chip.....mula-mula kami pegi D'One Steak, tapi tak bukak la pulak.....


 fish n chip hubby......



aku punya macam biasa la.....chicken chop.....share dengan adam.....



tak sangka lak adam suka chicken chop tu......sampai kuah pun dia hirup......
lenkali kita makan lagi ye.....
lepas ni kita makan Secret Recipe lak ye.....baru puas hati nak makan western.....



08 June 2012

Tempat racing baru adam

Adam suka sangat main kereta.....maklumlah boboiboy kannnnn.....lebih baik la dia main kete daripada main teddy bear.....sebabnya dah ramai yang konfius adam ni boboy ke gegurl walaupun dah pakai baju boboy pun tetap tanya ni boboi ke gegurl.......kecik hati mama.....kekeke......


Adam ni kalau main kete dia selalu main depan tv......atau dengan kata lain main atas rak tv.....dah tu camno mama nak tengok tv? dah la tengah syok-syok layan korea,  gelak-gelak tengok Running Man, dia sedap lak racing kete kat situ.......menyirap gak la....


Akhirnya, mama dah jumpa cara baru untuk mengelakkan adam dari menggangu mama menonton tv.....kekeke......


tikar bercorak litar racing......kekeke.....



Actually tikar ni nampak kat blog ina.....macam berkenan la pulok.....sekali jalan-jalan kat giant, jumpa lak tikar ni.....beli aje la.....



kemain shopping macam dah besar je......
dia nak bawak sendiri tu...taknak letak dalam troli.....macam tau-tau je dia punye....
sempat lagi tu nak pau oreo.....



racing la puas-puas kat situ k.......^_^


Tapi, sekejap je pun main atas tikar tu......last-last main atas rak tv tu jugak....huhuhu.....nak kena hanger ni.....


07 June 2012

~ KAKLONG 1st GiveAway! ~


Jom ramai-ramai join GA Kaklong......
Syaratnya senang je.....^_^

Nak join??
Klik banner di atas......

Due:
7 July




05 June 2012

3 Tahun

Alhamdulillah.....hari ni genap 3 tahun kami melayari bahtera perkahwinan........3 tahun boleh dianggap masih baru......pengalaman suka duka, cabaran dan dugaan dalam bersama diharap dapat menguatkan lagi ikatan ini......

Cabaran baru yang terpaksa kami tempuh ialah perkahwinan jarak jauh (pjj) yang mana cabaran ini bukan mudah bagi aku.....sebab aku bukan seorang yang pandai berdikari......kadang-kadang aku lemah....tapi insya-Allah, semoga pengalaman ni mengajar aku agar lebih kuat.....^_^






Hmm, apa plan tahun ni ye? pagi tadi hubby dah mintak member card King's Confectionery dari aku......nak beli kek le tu....dah tak surprise dah......^_^

Ohh, ya, hubby dah balik sabtu lepas after 2 weeks di perantauan......uhuk...perantauan la sangat.....dan, adam la yang paling happy dapat jumpa abah dia balik.....nampak je abah, terus peluk......mama adam lak? tak yah la tanya.....kekeke.....



Btw, untuk hubby tercinta, Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang Ke-3!!!! Semoga perkahwinan kita kekal hingga ke syurga.....time kasih atas kasih sayang yang diberikan......love u.....hiks....


 kalo anniversary mesti nak tunjuk gambar kawin......^_^
gambar baru takde....sejak dah bam bam ni dah malas nak pandang kamera......huh...




Dari semalam aku duk pk bila tarikh aku tunang......nape aku tak leh ingat ek??

04 June 2012

Menu favourite adam

Sepanjang 2 minggu hubby takde kat rumah, 3 hari aku goreng bihun je....tapi bukan 3 hari berturut-turut la......selang seli dengan nasi dengan telur dadar......:)

Biasanya bihun goreng ni aku buat untuk breakfast kalau hubby ada......tapi sebab hubby takde, aku buat untuk dinner je la......sebabnya hubby ni jenis makan berat untuk dinner.....nak nasi jugak.....tak main la bihun ni....huhu...

Tapi masalahnya aku ni dah malas nak makan nasi.....sebab breakfast ngan lunch dah makan nasi.....3x kau makan nasi sehari...camne tak naik 10kg berat aku??? tu belum lagi ngada-ngada nak makan kepsi la mekdi la......

Kalau nak tahu, bihun goreng ni salah satu makanan kegemaran adam.....sebabnya aku perasan tiap kali aku masak bihun, mesti dia makan sampai tambah-tambah......ke sebab aku masak sedap?? muahahah.....



 ini bihun goreng hari pertama......pedas giler....terlebih cili.....sian adam.....
tapi sedap......erkk....



 yang ni lak kali kedua.........kurang pedas.....
menu ni namanya bihun goreng bermain-main dengan ayam dan udang ala masterchef gitu......
 ini pinggan aku......sikit? sebabnya itu baru pinggan pertama......:)



yang ni lak kali ketiga......
ni pinggan adam.......
sikit? ini pinggan pertama.....cuba kali dengan 3 pinggan dapat la jumlah yang sama dengan pinggan pertama aku........banyak tu la adam makan......(apahal lak nak buat formula math kat sini ni?)



Aku ada mms gambar bihun ni kat hubby......saje dengki.....ternyata dia rindu nak makan.....hahahah.....



Lapar la pulak.......sape suruh post entri makanan time-time gini......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby