28 September 2012

Bajet 2013: Ada berita baik kah?

Tak sabar nak tunggu berita baik untuk Bajet 2013 ni......harap-harap la dapat apa yang dicadangkan cuepecs tuh......uhuk....

K bai.....




Entri paling pendek...kekeke...

26 September 2012

Nampak sesuatu ke???

Sebenarnya tak tahu patut cite ke tak....tapi nak minta pendapat kengkawan la......

Citenya macam ni.....malam tadi aku ngan adam duk kat dalam bilik, adam pandang je kat tingkap bilik tu.....lama....lepas tu dia tunjuk kat aku sambil cakap "takut"....aku tanya, adam takut apa? dia tutup muka.....

Lepas tu masa aku solat isyak, adam baring atas katil....aku rasa dia duk pandang tempat tu lagi....lama....tapi dia tak nangis ataupun takut yang teramat sangat.....cuma dia akan tutup muka lepas pandang kat situ....

Aku tengok adam macam tu rasa seriau jugak la....ye la, budak-budak kan boleh nampak benda halus......meremang gak la bulu roma aku nih.....tapi aku cuba kuatkan semangat dan baca apa-apa yang patut.....baca yasin jugak....

Lepas tu adam muntah-muntah.....tapi bila masuk bilik tu nak pegi bilik air, adam macam tak takut pun.....siap gelak-gelak lagi....maybe dah takde kot....wallahualam.....

Tapi pagi ni adam demam.....


Ya Allah...kuatkanlah semangat aku dan lindungilah kami dari kejahatan syaitan yang menyesatkan.....




25 September 2012

Baru nak gantung-gantung

Dah hampir setahun tinggal kat sini tapi baru datang mood nak deco-deco rumah.....actually dah lama beli barang-barang ni.....tapi banyak halangan pulak nak gantung-gantung.....drill takde la....tangga takde la....macam-macam lah....hehe...

Sebenarnya takde la nak deco apa pun....just nak gantung gambar family dan ayat kursi je.....baru la berseri sikit lebih kurang....uhuk...


aritu hubby bawak balik tangga ngan drill....boleh la gantung-gantung....
TQ hubby ku sayang.....^_^



macam biasa la....adam pun nak tolong jugak.....dengan tak berbaju nya kan....?
dia ingat ni tangga nak main slide ke? hadoi la...




 ayat kursi.....
frame ni beli kat nilai 3 sebelum buat housewarming lagi.....dah berhabuk dah kat dalam bilik...huhu...



yang ni lak frame yang aku tempah.....
ingat kat sudut ni nak letak gambar-gambar family....


Sekian dulu sesi mendeko bersama aku yang tak kreatif ni....huhu....


Lepas ni plan nak cat rumah lak.....dannnnn tengah kumpul duit nak beli sofa baruuuu.....sofa sekarang dah hancurrr.....malu kalo tetamu datang......huhu...


24 September 2012

Promo: Spice Saver with spoon


Hot item bulan ni.....
Spice Saver with spoon (4)


Cepat order sebelum kehabisan stok!!!

Retail: RM 59.90
Offer: RM 49.00 sahaja...

Berminat? Emel ke 
aaniea@yahoo.com


Jamuan raya ofis - Part 2

Okey, sambungan dari Part 1.....

Malas nak cite panjang-panjang....layan gambar je la.....



hubby cakap baju ni terang benderang sangat....huhuh...takpo la....sekali sekala je pun.....
(nasib baik bukan hari bersih.....kalo tak, hmmm...)




jeng jeng jeng.....
baju kami semua sama!!!!
memang beli khas untuk jamuan raya nih....hoverrr tau!!



 pantang jumpa kamera.....




macam trafic light...huhu....




lagi lagi kami.....
sebelum tetamu datang boleh la nak pose sana pose sini....
bila unit dah kena serbu, makan pun tak sempat.....huhuhu.....



 ni dah kepenatan lepas kena serbu....
baru sempat nak makan....huhu...




dah kenyang, hepi la....hehe...



 bergambar dengan mantan ketua unit kami....




unit kami......bos baru, bos lama pun ada....
pompuan lebih ramai dari laki.....biasa la tu....
dan yang best semua muda-muda....tu yang asyik panas je.....haha....




 geng-geng wanita sahaja.....
comel-comel belaka kan??? hiks....




 ni aku tak tahu apa jenis pose....layan je la....
macam lambang playboy pun ada......




saranghae...^_^





19 September 2012

Hanis Zalikha pengacara Mad Markets la

Masa tengah bosan-bosan takde cite kat tv, bukak info cite Mad Markets kat tv9....sekali nampak nama Hanis Zalikha jadi pengacara Mad Markets ni.....walllawehhh....blogger femes kot....

Mad Markets ni macam "Shopping Travelogue" iaitu jalan-jalan sambil shopping ke seluruh asia.....

Tadi aku baru tengok episod kat Singapore.....rasanya dah episod ke-2 kot...maknanya aku dah terlepas episod 1 la.....huhu....aku ni selalu terlepas baca entri baru dia......tu yang tak tahu menahu tu.....

Mad Markets ni akan bersiaran pada hari rabu jam 10.30 malam di tv9......

Kalau nak tahu macam mana hanis boleh jadi pengacara, sila ke belog dia.....


bila google gambar dia jumpa gambar ni......
comell je....



P/s: Agak-agak dia ada pegi korea tak??








Jamuan raya ofis - Part 1

Liat betul aku nak update belog sekarang nih....padahal banyak menda nak cite, banyak gambar nak tepek...haishh....]


Macam yang aku cite kat entri lepas (kalo masih ingat), minggu lepas ada jamuan raya tiap-tiap hari kat ofis aku ni.....sebab ada banyak unit kan....memang best lah sebab jimat duit belanja untuk lunch!! serius memang best....hahaha....

Tapi ni aku nak cite pasal jamuan raya yang unit aku buat je lah....sebab yang ni je banyak gambar (sangat!!)....kat unit lain tak bergambar sangat.....sibuk nak makan jerrr....hahaha....

Antara menu-menu yang ada.....


main menu: nasi ayam dan mee kari meletoppppp.....



side menu: soto



 rendang daging
rendang ayam
spageti
sate ayam dan daging



dessert.....yummy....



air dan biskut raya....





to be continue....
Part 2 sesi berfotogedik....





12 September 2012

Promo (leaflet): Party Perfect (10-30 September 2012)




















Berminat??
Sila emel ke aaniea@yahoo.com 
atau
aanie88@gmail.com

untuk dapatkan best price....^_^


10 September 2012

Budak-budak memang rajin kan??

Aku tak tahu la.....budak-budak ni memang rajin eh?? sebab aku tengok adam ni memang rajin betul....kalau  nampak aku duk basuh pinggan, sanggup dia tinggal susu dia semata-mata nak tolong aku basuh pinggan......tengah sapu sampah pun sama.....kadang-kadang rasa nak marah jugak sebab terlampau rajin bukan pada tempatnya....haaa....

Ni dia nampak aku nak basuh periuk, dia pun cepat-cepat datang tolong.....sebijik tiru cara aku basuh.....


sebenarnya periuk ni aku baru lepas cuci, tapi dia rajin lak nak cuci lagi sekali.....
eh, sempat lak mama g amik kamera kan.....hiks....












ok....dah siap dah mama.....^_^




Ari tu lagi kelakar....dia penah nampak aku buat ais letak dalam bekas ais kecik-kecik tu.....satu hari lepas aku keluarkan ais, aku letak je la bekas tu atas sinki....pastu dengar dia duk tung tang tung kat dapur (bunyi air sebenarnya..kehkeh)....pastu keluar bawak bekas ais tu siap ada air lagi dalam tu...terus panggil aku suruh bukak fridge nak simpan...adeih, pengsan mama......



Rajinnya la anak aku ni......nanti kalau dah besar tak rajin macam ni siap laaaa......


06 September 2012

Jamuan raya di ofis

Raya tahun ada 8 jemputan jamuan raya di ofis aku ni.....padahal kat sini kami 1 bangunan je...tak macam kat hq banyak bangunan.....walaupun 1 bangunan je yang ada, tapi setiap unit nak jugak buat jamuan sendiri......siap jemput 1 bangunan lagi.....hohoho....



baru lepas touch-up...kekeke....
tema harini lipstik merahnya makngah.......- kecuali dila si tudung grey.....
ni hari isnin punye raya.....



esoknya lak......ni antara baju kurung yang aku beli kat Jakel.....



harusla ada effect glowing di situ ye.....^_^


Minggu lepas ada 1 jamuan.....minggu ni ada 2 jamuan.....isnin dan selasa.....dah setel dah....minggu depan la paling best....setiap hari dari isnin sampai jumaat dah ada unit yang dah booked tarikh jamuan.....unit aku buat hari khamis.....perghhh.....jimat duit lunch selama seminggu....hehe....



05 September 2012

PROMO: Pink Ruby Counterpart

Pink Ruby Counterpart 900ml

 Raya belum habis lagi.....
Masih boleh buat open house lagi.....

Jom dapatkan balang biskut raya Tupperware ni......
Masih tinggal 2 set lagi dengan saya....kat outlet dah habis dah.....


Harga??
RM85 1 set (3 biji)...


Berminat??
 Sila emel ke aanie88@gmail.com
atau
aaniea@yahoo.com 

Booked: 2 sets 

Alahai ayamas......

Semalam balik keje ingat malas nak masak nasi.....nak goreng ikan je....nak diet protein la kononnya.....hukhuk....tapi bila pk nanti adam nak makan apa, terus call ayamas delivery.....




Ayamas sekarang dah ada delivery.....di samping boleh order ayam yang dah siap masak, kita boleh juga order ayam mentah.....siap ada servis pemotongan lagi....huk..promote ker??

Semalam aku order set nasi ayam dengan sekor ayam mentah......dia cakap lagi setengah jam sampai....cepat gila la kan servis dia.....masa aku order tu dalam 6.15ptg.....

Dalam 6.30 outlet kat subang call aku cakap dia lambat sikit sebab dia sorang je kat kedai sekarang....sorang lagi tengah buat delivery.....katanya lagi 20 minit dia datang.....ok, aku bajet dalam kul 7 la.....

Tapiiii, 7.40 pun belum sampai-sampai lagi.....aku call lagi (menghabeskan kredit aku jerrr)....dia cakap rider tu eksiden lak...dia boleh cakap nanti budak tu balik, dia suruh hantar kat aku....so aku pk maybe rider tu eksiden biasa je.....ok, aku sabar lagi....

8.30....aku call lagi..operator tu ckp nanti dia check dengan outlet subang..pastu nanti dia call balik....last-last dengan dia sekali gone.....harammmm nak call aku balik....

kul 9....kesabaran ku dah memuncak....aku call cakap nak cancel order....padan muka diorang...padan muka aku.....

Kesudahannya makan la ikan goreng diet protein aku tuh.....kekeke....

Dah dua kali aku order ayamas delivery.....dua-duanya servis lembab nak mampus.....yang first dulu kata setengah jam, tapi sejam setengah baru sampai.......tapi aku rasa tempat lain ok kot sebab member aku order ok....maybe outlet subang ni tengah problem kot...ntah la....lantak dia la....lenkali kalo nak order, terus g kedai je la....sakit jiwa je buat delivery.....uhuk.....


P/s: Kalo aku masak nasi ayam sendiri pun dah siap agaknya.....

04 September 2012

Abah work....abah work.....

Itu la perkataan yang selalu adam duk sebut-sebut.....

Tengah duk main-main, sebut ----- "abah work....abah work...."
Tengah garu-garu, sebut ----- "abah work....abah work...."
Tengah duk sesaje, tetiba dia sebut ----- "abah work....abah work...."
"Mama, abah work.....abah work....pon (tepon) abah...."
Bila amik fon, adam yang dail sendiri...siap bukak loudspeaker......mama tolong unlock je....

Kalau sebelum ni (lepas balik raya), adam duk sebut "abah tinggai....abah tinggai"
Siap report kat tok ma kat kampung cakap abah tinggai dia....
Mana ntah dia belajar speaking kedah....
Padahal baru balik dari kelate....hehe....



teaser gambar raya di pcb....entri penuh tak tau bila.....^_^



03 September 2012

Dah macam boboy ke belum?

Balik dari kampung lepas raya ari tu aku g potong rambut......rimas sebab rambut dah banyak rosak....alang-alang tu potongkan rambut adam sekali.....sebab dah ramai orang tegur kan.....sebelum ni pengasuh adam yang selalu potong....tapi potong yang bahagian depan je....


kasi bungkus sama dia.....hahaha.....
 cantik rambut yang pengasuh adam potongkan.....dah macam helmet dah.....kekeke....




 kasi pendek terus ye.....



 macam baik je dia duduk kan??
sebab dah umpan nak amik gambar dia......kalo tak....hmm....



 siap lentok lagi.....



 seronok ke??




Ok siap.....pendek la jugak.....
Dah macam boboy ke tak ni?
Dah...jangan cakap macam gegurl lagi....sedih mama adam nih.....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby