31 October 2012

Saya suka makan burger.....

Hari-hari saya makan burger....

Itulah adam....suka sangat makan burger....tak kisah la burger pasar malam ke...burger mekdi ke kepsi ke...bukannya dia tau....kekeke....macam yang aku cite kat entri ni....


 mama nak ke??
Konon macam la boleh makan sebijik macam tu kan.....



Takde maknanya......kena cubit sikit-sikit jugak.....
Makan roti banyak-banyak eh.....ayam tinggal kat mama tau....kehkeh.....



Sayur tu tak makan pun.....
Masuk mulut, keluarkan balik.....



 
sedapnyeeee.....



mama punye egg tart je......
egg tart kfc sedap woo.....



P/s: Huargghhh, ngantuknya tak pekena nescafe pagi ni......

30 October 2012

Tupperware: Mystery November Promo



Berminat nak order?

Emel saya untuk best price
aaniea@yahoo.com


*** Serious buyer ONLY***

Raya haji kami.....

Semalam cite pasal nuffnang lak.....lupa nak cite pasal raya haji....alahaiii....

Raya haji aku tahun ni biasa-biasa je.....sangat biasa-biasa sebenarnya.....tahun ni aku raya kat bentong je sebab mil tinggal sorang je kat umah......lagipun raya puasa dah raya kat kelantan kan....

Sebenarnya kat surau banglo kondo apartment aku ada buat korban....siap ada orang sponsor seekor lembu lagi.....tapi tu la, tak sempat nak join sebab dah nak balik kampung.....kat ofis pun ada buat korban....

Kami balik pada hari raya.....nasib baik tak gerak malam raya tu...sebab dengar khabarnya jem teruk kat highway karak dan bukit 7 (jalan nak balik kelantan).....hohoho.....malam tu kami bersenang-lenang kat rumah je...:)

Bila bertolak hari raya, jalan pun smooth je.....tak jem pun....sekali je jem kat susur ke genting.....ramai tul naik genting time-time raya nih...:)

Hajat di hati nak panjat Bukit Tinggi ataupun mandi-manda kat air terjun Chamang....tapi tak jadi sebab takut kete ferrari aku tu tak larat nak panjat.....nak mandi air terjun risau gak sebab sekarang tengah musim hujan....

Last-last ronda-ronda bentong je dan singgah pasaraya Vegamall...dah 3 tahun kawin, tapi sekarang baru sempat singgah sebab hubby tak nak bawak sebab takde apa.....haha..memang pun...5 minit je dah habis pusing...hahaha....


gambar raya takde......tempeyek raya ada la.....habis malam raya tu jugak....
adam la yang paling suka....hehe.....



29 October 2012

Cashout lah.....

Dah lama tak cite pasal nuffnang.....dah lama tak dapat be sebenarnya.....tapi takpe lah update tetap update....walauponnn kejap update, kejap tak sampaikan pembaca tegar blog ni pun dah tanya....pembaca tegar merujuk kepada encik suami....hehehe....

Dah hujung bulan, boleh la cashout duit nuffnang....kalau ikutkan nak cashout bulan lepas, tapi lupa lak....sedar-sedar dah awal bulan....hmm, tunggu je la dia bertambah (jika ada) untuk sebulan lagi....


amount terpaksa diblurkan.....geram tak??
hehe....jangan marah eh.....yang pasti tak sampai 100 pun...hehe.....
kumpul dari bulan 1 lagi.....hahaha....



Ni kiranya cashout kali ke-4.....tapi setiap cheque tak penah sampai seratus pun.....setakat ni aku tak penah guna lagi duit nuffanng ni....dulu nak beli itu la...nak beli ini la....tapi tak jadi gak....peram je la duit tu dulu......sayang lak nak guna....susah tu nak dapat tuuuu....

Btw, time kasih Nuffnang, advertiser dan tentu-tentunya readers blog ni....^_^....tenkiu ye....


Terima kasih daun keladi,
Nanti datang la lagi....
(rosak pantun)



P/s: Sedih lak tahun ni tak rasa pun lagi daging korban......:(

24 October 2012

Salam Aidiladha

Salam Aidiladha buat semua umat Islam.....

Esok aku dah start cuti sebab taska adam dah tutup esok......

Hari ni pun macam dah malas nak keje....hehe...

Hubby dah balik rumah pagi tadi......happy la adam bangun-bangun je nampak abah dia.....

Aku maybe balik bentong je...balik hari je kot....

Raya haji kat negeri lain tak macam raya haji kat kelantan.....:(



P/s: Kenapa aku taip format camni? ini dinamakan kepelbagaian dalam menulis blog......**pang (kasi lempang sikit)



mihun singapore yang tak jadi sangat sebab tak putih......tapi rasanya masih ada......
dah banyak kali buat, tapi tak jadi putih gak.....huhu....salah teknik agaknya.....




23 October 2012

Bila van nescafe datang ofis......

Semalam van nescafe datang ofis.....syok la dapat nescafe free kan.....kalo time kecik-kecik dulu happy gile kalo ada van milo datang sekolah.....ni dah besar, van nescafe pun ok sebab dah tak minat minum milo dah.....sekarang tiap-tiap hari pekena nescafe dulu.....


nescafe ais kaw nih.....sedapppp...minum sampai pening....hahaha.....


Gambar van lupa lak nak snap.....takpe lah, kang glamer lak abg nescafe tu kang...kehkeh....masalahnya glemer ke blog nih...wakaka....

Setiap orang bawak mug sendiri....ada tu siap bawak botol lagi....kehkeh....tapi aku tak nak tamak, aku pakai cawan kertas diorang bagi je.....tapiiii, amik 3 cawan la.....hahaha.....


 cawan ke-2 dah habis....tinggal cawan ke-3 lak.....^_^


Mohon abg nescafe sudi datang lagi.....^_^



22 October 2012

Tak sihat.....

Minggu lepas agak busy dengan keje-keje kat ofis.....macam ni la keje aku....aku takde keje rutin, tapi banyaaaakkk keje ad-hoc.....kena setel keje dulu....kang bos nampak aku online, tak pasal-pasal kena panggil (bos baru agak strict...don't play-play....kehkeh)....

Kalau ikutkan hari sabtu aku kena ot.....tapi, adam lak tak sihat.....bangun pagi sabtu tu tengok dia batuk-batuk + selsema + semput.....aku pun dalam masa yang sama sakit tekak dan batuk-batuk jugak.....risau rasanya tengok keadaan dia camtu.....(bila sakit camni baru terfikir sape nak jaga kami...)

Hari sabtu tu adam tak tido tengahari....tapi bila petang baru dia tido....bayangkan adam tido dari petang tu sampailah ke tengahari esoknya......malam tu aku tengok bola sorang-sorang je....uhuk....bersorak pun kena slow-slow je....kehkeh...takpelah, janji menang.....hehe....(sempat lagi selit pasal bola tuh)

Ok, yang pasal adam tido lama tu.....ni first time adam tido lama camtu....maybe dia tak larat sangat kot....dia cuma bangun pagi kejap mintak air.....haus sangat kot sebab semalaman tak minum or makan....lepas tu dia tido balik....kesian betul tengok....

Bila bangun tengahari tu nampak dia dah ok sikit....aku buat sup ayam...adam makan 2x tambah.....alhamdulillah, lega rasanya....


 cinta hati saya....:)



suka air....bila la abah nak ajak kita g main air ek......



15 October 2012

Dating dengan adam

Semalam time lunch pegi giant dengan adam nak beli barang dapur sikit......kat dalam giant tak tau nak makan apa.....pastu teringat member ofis ada bagi kupon untuk redeem ayam penyet.....yiahooooo!!! makan free la kita ye adam....

Kupon tu dapat set nasi ayam penyet je.....tapi tak termasuk air.....kena beli jugak la....takpe la, RM3.15 je.....kekeke.....



 kami berdua je.....ok, fine...saya dah gemuk...
adam duk bising-bising kat kedai tu cakap "abah work....abah work"
ye la, sebab biasanya kami keluar makan bertiga......:(




 ini la nasi ayam penyet free kami......alhamdulillah.....
sup tu adam hirup camtu je.....habis 1 mangkuk......ayayaaiiiii....suka sangat sup....




lepas tu belikan adam selipar ni kat bata.....
biasa adam pakai sandal.....saje belikan selipar ni sebab senang nak sarung.....
tapi rupa-rupanya adam jalan 2x lebih lambat dari biasa.....kekeke.....*takbiasalagikot.....^_^


11 October 2012

Kaw Kaw Burger Bakar Puchong

Dah lama teringin nak makan burger bakar ni.....sejak sebelum puasa lagi.....tapi tak berkesempatan nak pegi....bila puasa, lagi la tak boleh pegi sebab dah kenyang makan time berbuka.....walauponnnn, sebelum berbuka kemain plan lepas berbuka nak makan burger bakar pulok.....hahaha.....apokan dayo.....

Last-last, lepas raya baru dapat pegi.....hehe...ok la tu..janji pegi jugak......

Kami pegi yang kat cawangan Puchong Utama, food court Lokas Makana.......kami bertolak dari rumah lepas maghrib.....alhamdulillah, time kami sampai tu tak ramai orang beratur.....ada la 2, 3 orang kat depan aku......tu pun aku dah confius diorang tengah beratur nak order ke tengah tunggu burger? aku siap tanya makcik depan aku ni beratur nak order ke apa....maklum la, first time pegi.....dah tu pulak takde orang....sebab biasa dengar orang duk cite beratur panjang......hehe...

Lepas je aku order, terus ramai orang beratur.....nasib baik aku cepat sikit sampai.....dan, burger lak 5 minit je kot sampai......cepat gile.....air pun tak sempat order lagi....

Jom layan gambar.....sori la gambar tak clear sebab gelap.....^_^


 ni hubby punye.....single beef apa ntah....tak ingat nama.....




 aku punye haruslah double beef.....tengok badan la.....kekeke.....
hubby amik single, tapi bising cakap tak cukup.....haha....lenkali, sila amik double ye.....eh, ada lenkali lagi ke??
aku punye takde sayur.....hakhak.....
dah amik double, tak reti nak makan.....hadoi..camne nak makan nih?



hubby siap pakai sudu garfu lagi...kehkeh....
 "abah, adam nakkk......"



adam memang suka burger.....



Komen aku pasal burger bakar ni:
Daging dia agak kering sebab aku ingatkan daging dia jenis juicy.....burger aku tu, dia punye cheese dan sos pun tak melimpah ruah macam dalam gambar......roti pun agak keras.....tapi, boleh la makannnnn......

Nak pegi la tak?? kena tanya poket.....kekeke.....


10 October 2012

Suka makan sup

Adam memang suka makan sup (rasanya budak-budak memang suka sup kan?).....kalau masak sup memang berselera betul adam makan.....siap makan bertambah-tambah lagi.....time makan sup je la kalau nak tengok dia makan bertambah.....sebab tu sekarang kalau nak masak, mesti kena masak sup....



tambah-tambah lagi kalau mama yang masak......
lagi la syok adam makan.....kehkeh.......




camne nak amik nasi tu???




 pakai sudu baru syokkk makan.......




 keropok cicah sup pon sodappp.....




 em, dapnya mama......:)



 ini hari lain lak.....
makan soto lak......
beli je...mama tak reti nak buat....




 sedap sampai meleleh air hidung......hikhik.....




siap letak napkin (towel) lagi takut sup tumpah atas dia.......
hehe....comel je.....


Bila tengok adam makan berselera camtu,  masak sup hari-hari pun takpe.......tapi kena google resepi sup yang tak payah pakai sup bunjut la.....sebab sup bunjut sekarang mahal yang amat.....



Pesta Konvo UTM ada Dato' Siti.....fuyyooo!!!



Untunglahhhh budak-budak utm sekarang......
Time aku dulu tak penah pun retis datang utm......
Dulu ada persembahan nasyid jeeeerr.....kekeke.....


09 October 2012

Sepetang di OU

Ahad lepas kami ke OU.....tak plan pun nak g ou....hubby nak g umah kawan dia kat kepong....masa balik tu singgah ou jap.....

Dah laaaamaaa sebenarnya tak pegi ou.....sejak jusco ou tutup untuk renovation.....tahun lepas la kiranya......hohoho......

Best gak jenjalan window shopping tanpa arah tujuan camni......bukan apa, selalunya kalau aku ajak hubby g mall ke mana-mana ke mesti dia tanya nak g beli apa......ish, orang nak jenjalan-hirup udara luar-cuci mata jerr....^_^



 3 of us......
pelik....apsal semua tak pandang kamera ek??




 ok....baru pandang kamera.....




 tengok tu adam geram dengan mama......




 ish, suka tau buli mama......




 memang lasak.....




 kat sini pun nak amik gambar.....kekeke.....




 jumpa kete F1 nih.....
diorang tak bagi masuk......
tak cun pun kete nih....ferrari lagi cun kot....kehkeh....




 adam nak menyusup masuk......adoi la....dia ingat ni kete mainan kot.....haha.....



................................................................



Balik dari ou kami ke pasar malam......masa singgah kat kedai putu piring, adik yang jual putu piring tu tanya "akak ada blog ek?" ....dia cakap dia perasan muka adam.....aku dah "hah" (terkesima kejap)...haha....malunyee....terus sorok muka....

Sebenarnya aku memang malu bila ada orang kenal aku kat blog.....even kalau hubby aku baca blog aku pun aku dah segan....ye la, tulisan pun tak semenggah....hahaha....

Adam ni memang jenis orang senang nak cam kot.....bayangkan kalau aku terserempak dengan kawan-kawan aku, diorang nampak adam dulu baru nampak aku....hahaha...maklumlah, muka macam dia sorang je kot kat malaysia ni.....tapi kat korea ramai la......hahaha...ayat-tak-bleh-blah.......

Sekian......

04 October 2012

Cerita Aeon Day

Aeon Member Day (formerly known as J Card Day).....kekeke...dah macam duta jusco lak.....

Hari tu ada aeon day kat sunway pyramid.....mula-mula aku ingat nak amik cuti, tapi bila jadi kes ni aku jadi berat hati nak pegi.....bukan apa, kalo aeon day aku akan tinggal adam kat taska.....leceh nak bawak dia.....sebab memang nak fokus untuk shopping je....gituewwww kan.....

Lepas berkira-kira, aku masuk keje je macam biasa.....call taska tanya adam ok ke tak.....petang masa balik keje tengok adam dah ok.....terus zassss, g pyramid....dari taknak bawak adam, terus terpaksa bawak adam....kekeke.....ni first time aku pegi mall berdua je ngan adam....^_^

Nasib baik kat sana adam tak banyak ragam....takde nak mintak dukung je...tapi susah sikit la nak pilih barang....takut dia lari-lari.....biasa kalau ada hubby, dia je la yang layan adam....

Saat-saat kritikal bila adam tercirit.....huwaaaaa...dah la lupa nak bawak pampers spare dalam beg.....kat dalam kete ada la.....takkan nak g kat kete....dah la jauh parking.....huwaaaa......memula ingat nak beli yang 2,3 keping je....tapi takde jual lak kat tempat baby tu......kena turun supermarket tengok....

Tapi, adam dah tak selesa dah....duk cakap "mama, adam poo-poo..." 2,3 kali.....adeih....terus cari toilet.....pastu pakaikan seluar je.....turun supermarket baru jumpa yang jual pek kecik-kecik.....


mamy poko, mama pokai......
12 keping je dah seploh hengget.....
lepas bayar terus pakaikan......semacam je uncle sebelah pandang.....haha..lantak la....

Lepas tu baru la boleh shopping dengan aman......


Aku ada berkenan dengan purse carlo rino...ada diskaun 50%, tapi takde stok lak....bagus la....jimat duit aku.....ahaks...


beli baju ni je......murah je baju miki ni Rm13 selai....
sian adam, mama dia ni nampak kaler merah je yang cantik.....haha....


Lepas tuuuu...



Semalam ada aeon day kat mid valley lak.....kali ni aku amik cuti....ahakz.....kebetulan lak hubby ada kat rumah....boleh la dating....yeay!! 


jumpa lagi baju miki.....rembat 2 helai lagi....haha....tamak tul....




lagi-lagi baju adam.....
dan kaler merah juga....hikhik....

Untuk aku, aku beli t shirt biasa je 2 helai.....hubby pelik je bila aku beli t shirt kat bahagian laki.....aku cakap la t shirt pompuan semua kecik-kecik, ikut badan (padahal aku yang gemuk...hihi).....lagipun lengan pendek sangat nampak ketiak....kalo kat bahagian laki ni t shirt dia ada yang besar.....lagipun brand sukan.....unisex la....



last sekali beli menda nih....
favourite kitorang......
3 Rm10....pastu beli sampai rm20....tak beragak.....haha....baru puas makan.....


Okebai.....


P/s: Macam panjang lak entri nih....takpe la, sendiri taip, sendiri baca jer.....^_^



01 October 2012

Tupperware: Always Fresh (1 Oct - 10 Nov 2012)



Katalog baru Tupperware dah keluar.....Jom cuci mata dulu....





Snowflake Surprise : RM155
PWP: Modular Crisper with Grid : RM44

Snowflake Surprise : RM155



Square Eco Bottle : RM43 (2pcs)


Square Eco Bottle : RM43 (2pcs)


FreezerMate Medium Set : RM118
PWP : FreezerMate Small Set : RM45


Disney Princess Tumbler (4) 470ml : RM68


Disney Pricess Tumbler (4) 470ml : RM68


Tempting Treats (3) : RM51


PastaMate (2) : RM47


Blossom Microwaveable Serveware : RM209


Blossom Plates : RM43
Blossom Bowls : RM29
Blossom Mugs & Seals : RM39



Purchase RM190
Petit Snowflakes : RM3.90



Jika Berminat, emel ke:
aaniea@yahoo.com


TQ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby