29 November 2012

Celebrate besday hubby

Celebrate kecil-kecilan je kat rumah.....beli kek, main potong-potong je.....hihi....



 kek pun kecik je.....hehe....
tu pun tak habis-habis lagi.....
adam kejap-kejap mintak bukak fridge sebab nak main potong-potong nyanyi hepi besday to you (tapi adam nyanyi "abah to you".....) huhu.....




 besday sape-sape pun adam jugak yang tukang potong kek nya....hehe...
dari sini nampak kecik gile kek tu.....
actually nak beli kek besar sikit, tapi semua yang ada kek coklat je.....aku kureng sikit kek coklat ni....
beli je la brownies ni....ni pun dah last slice.....heheh.....




 bersungguh-sungguh potong.....:)




Lepas tu kami celebrate kat luar lak.....makan-makan kat Sri Murni.....kalo celebrate besday or anniversary, tema dia mesti western...kehkeh....(dari dolu-dolu lagi kan bang?)



 fish n chip besday boy.....




menu aku chicken chop special.....
nama dia special sebab ada 2 keping ayam, tengah-tengah tu ada cheese...hoverrr tau.....
gambar salah angle lak....patutnya si ayam tu yang jadi hero (duk tengah-tengah)...
kalau ayam tu letak tengah-tengah, pasti lebih menarik (ayat ala-ala papa joe)....



Next entri....ada kezutan untuk besday boy....heheh.....


28 November 2012

Adam dah tak hisap puting

Sebelum ni adam dengan puting ibarat isi dengan kuku, best-friend forever!! sebelum minum susu, nak puting....lepas minum, nak puting....nak tido, cari puting.....tengah nangis, cari puting...

Mak mana yang tak risau kalau anaknya kat mulut tu asyik duk sumbat puting je.....sakit mata satu hal....nak membeli tu pun satu hal (sebab asyik koyak je) orang duk cakap nanti gigi rosak la...apa la....(taknak sebut perkataan tu)....

Masa baby dulu aku tak penah ajar adam hisap puting....sampailah dia dihantar ke nursery.....masa aku g nursery time lunch, nampak adam hisap puting (ntah puting sape ntah).....bila aku tanya, pengasuh tu cakap takut dia mengutip, jadi dia bagi la hisap puting.... bila dah selalu sangat tengok dia duk hisap puting orang, aku pun terrrrpaksa belikan adam puting.....tapi takleh nak salahkan sesape.....sebab aku sendiri tak tegas cakap taknak puting....huhuhu....

Tapi, ada gak kebaikan puting ni....contohnya dia senang tido.....kalo melalak, sumbat je puting.....hehehehe......


Sekarang dah hampir 2 minggu adam tak hisap puting.....boleh dikatakan berjaya sebab sebelum ni paling lama pun 1 hari je....^_^

Alhamdulillah...lega sangat.....



kemain mama pangkah-pangkah bagai.....:)




27 November 2012

Hepi besday abg.....

Hari ni genap usia hubby yang ke-?? (jap nak kira)....34 tahun....hoh, dah tua....kekeke.....

Hepi besday to you....
Hepi besday to you....
Hepi besday to abg....
Hepi besday to you....
(malam tadi kul 12 tgh mlm dah nyanyi dengan adam....takde kek la tapi...)

Semoga abang panjang umur, dimurahkan rezeki yang melimpah ruah, dapat menjadi imam yang baik untuk family kita, dan sayang kami sampai syurga.....dan semoga cita-cita abg nak keje oversea tercapai walaupun dalam hati agak berat nak bagi (bawak kami sekali tau).....



comel tak? penat edit tau....


Tahun ni takde kek mahupun hadiah.....eh, tahun-tahun sebelum ni pun takde gak...hahaha.....dah penat pk nak bagi hadiah apa.....huhu.....


23 November 2012

Berjimba-jimba di Wet World, Shah Alam

Cuti Deepavali ari tu kami ke Wet World Shah Alam......actually tak plan sangat pun.....malam tu hubby tetiba tanya esok nak g mana nak bawak adam jenjalan....bila dah soalan macam tu maknanya bukan jenjalan ke shopping mall la.....terus aku suggest wet world....gittuewwww kan....

Jadi la tu wet world....masih mampumilik.....

Pagi tu bangun terus siap-siap segala....lepas pegi makan, kami singgah kedai berdekatan sebab nak beli pelampung.....time tu jugak la baru nak beli...nasib ada jual.....tapi tak beli pam.....dah sampai sana, jenuh lak aku nak tiup sampai kembung-kembung pipi-merah-merah muka.....^_^

Masa sampai tu tengok dah ramai orang......perghhh..maklumlah cuti....


 sementara tunggu hubby cari parking, lepak-lepak dulu....
nampak adam tak?
tengah ukur keluasan tapak wet world ni kot....hehe...



 dah penat ukur tapak, duduk jap......



yang kelakarnya masa tengah snap gambar ni tak perasan hubby dah sampai dah.....
tengah beratur dengan topi macam nak pegi kebun, dengan beg ikea nya.....hahaha....
masing-masing tak perasan sampailah aku jerit nama adam, baru dia tengok belakang...kehkeh....(macam besar sangat je tempat)



harga tiket.....tak mahal mana....tapi sebelum ni lagi murah.....
yang bestnya adam tak kena bayar lagi walaupun tinggi dia lebih sikit je dari pengukur tu.....
orang tu bagi lepas je sebab adam buat muka kesian.....kehkeh....


Gambar tengah mandi tak amik sebab henfon simpan dalam loker.....lagipun kami pegi bertiga je...takde orang nak amikkan...huhu....takpelah, janji kami mandi dengan happy.....:)


 ni gambar lepas mandi....
dah siap tukar baju nak balik dah....



 sayang je gambar ni adam tak pandang kamera....
dia memang tak suka posing dah sekarang ni.....



 tunjuk kat air nak mandi lagi ker tu???



 macam putih lak ini budak dalam gambar ni......
faktor pencahayaan....



Dah.....jom balikkkkk.....







penat dan ngantuk.....
makan mamee sampai tertido.....adeih.....


22 November 2012

Rutin harian

Rutin harian aku sekarang.....
Telan pil......
Bukan ubat, tapi vitamin.....
Vitamin 
untuk kurus ada....
untuk kesihatan ada......
untuk cantik ada.....
untuk ketat ada.....kehkeh.....


"Prevention is better than cure"


21 November 2012

Pantang jumpa......

Sekarang kan tengah musim durian.....kat tepi-tepi jalan memang bersepah orang jual durian....adam lak suka makan durian......pantang nampak orang jual durian kat tepi jalan, mesti dia nak....dok sebut koyan....koyan.....kehkeh....selalu gak la kami beli.....biasa pun tak beli banyak....cukup la untuk stok sehari dua je.....dah habis, esok beli lagi....hehe....beli yang 2 @ 3 bijik seploh hengget.....:)

Ari tu g pasar malam jumpa durian murah....1 bakul RM10....tapi katanya ada yang tak elok....tapi aku tengok macam ok je....try je la beli....



nampak macam ok lagi.....
cantik je.....kehkeh....**takretipilihdurian....pilih yang cantik je....


Tapi rupa-rupanya banyak yang tak elok....takpe lah....lenkali beli yang elok je lah.....6 biji RM10 pun ada.....kalo dapat musang king pun ok gak.....nyum nyum.....



Musim hujan tak kisah pulun durian berbakul-bakul pun......
kalo musim panas, jangan buat hal.....^_^


20 November 2012

Jenjalan ke Viva Home Shopping Mall

Viva - one-stop centre for homes....


Weekend lepas kami ke Viva Home Shopping Mall.....actually teman hubby ke cheras....alang-alang tu dia ajak ke sini....katanya shopping mall baru bukak....aku pun tak penah dengar pasal Viva ni.....dia lagi advance rupanya.....uhuk.....

Ingatkan Viva ni sebuah kedai deco yang macam KK Home Deco ke Romantika ke SSF ke......tapi rupa-rupanya shopping mall (dalam tu ada banyak kedai deko) khas untuk barangan deko rumah.....sesuai la dengan moto (?) dia "one-stop centre for homes"....nak cari apa untuk barang deko rumah semua ada.....cumaaaa sediakan duittt ajerrr.....kehkeh....



 time aku pegi tu tak ramai pun orang......
kerusi dia ni macam best jugak la.....
huruf yang melambangkan floor berapa kita berada.....:)
adam macam biasa la.....buat shopping mall ni macam abah dia punye....
berlari sana....berlari sini.....kekeke.....



suka sangat buat muka geram tu.....



Aku tak beli apa-apa pun sebab tak sediakan duit untuk shopping....kekeke....tapi, ada la 1 kedai yang boleh aku shopping.....sebab kedai tu macam Daiso dan Hinode Shop....harga dia pun murah, dalam RM5 per item....:) 





14 November 2012

Tupperware: Revel in Festive Cheer (12 Nov - 31 Dec 2012)








































































Berminat??
Pls pm:
aaniea@yahoo.com

07 November 2012

WW: Tak bermaksud apa-apa




06 November 2012

Pulut durian vs durian crepe

Sana-sini orang duk bercerita pasal durian crepe ni....tension aku.....bukan tension apa...tension sebab tak dapat makan lagi....huwaaaa....sampaikan semalam terkeluar la status aku kat fb pasal keinginan nak makan durian crepe ni....hahhaha....(aku jarang update status kat fb)...

Durian crepe ni aku dah penah makan dulu-dulu....sedap jugak la...tapi dulu takde la sefemes sekarang....(femes eh kau sekarang durian crepe? untunglahhhhh.....)


Tapi takpelah, takde durian crepe, pulut durian pun jadilahhhh....ni terjumpa kat pasar malam....


pulut durian.....
agak mahal bagi aku.....
paling mahal pun aku duk rasa dalam Rm3.50...tapi sangkaan aku meleset....
regenya RM5...hohoho......dah la isinya sikit....
ada 1 bekas polisterine tu isi dia 1 ulas je.....bengang je...
tapi terpaksa beli gak la sebab dia je yang jual......huhu..


**takpelah....tak baik berkira dengan makanan....**




*****************************************




tengok la adam tu....dah cubit dah durian tu.....hehe...notti tau.....




 sukanya dia dapat makan durian.....





adam makan durian je.....tu pun bila dah habis, dia mintak nak lagi.....
abah pun tak sempat nak makan durian tu....
takpelah, abah makan pulutnya je la ye.....hehe.....



05 November 2012

Al-Ikhsan Jumbo Warehouse Clearance Sale


Sabtu lepas kami ke Stadium Malawati Shah Alam melawat Al-Ikhsan Jumbo Warehouse Clearance Sale.....ni first time kami g al-ikhsan punye warehouse (sebelum ni pernah buat ke?).....kalau metrojaya warehouse tu dah biasa dah.....

Member aku dah pegi ari pertama tu....dia kata memang best giler...barang murah sangat....memang worth it la kalau pegi.....



yang penting original guaranteed....


Sebelum masuk kena beratur dulu.....diorang lepaskan sikit-sikit sebab takut dalam tu crowded sangat kot.....



 keadaan di dalam dewan.....








Actually aku dah plan dah nak beli apa berdasarkan experience kawan aku tu.....target aku nak cari sport shoes, bag pack, bola, selipar dll.....


Tapi, bila masuk je hampa giler sebab apa yang aku nak sume takde.....dem...dah la nak masuk tu kemain beratur sampai ke jalan kat luar tu.....

Sport shoes memang takde....yang ada kasut macam ni je....

kasut macam ni memang berlambak-lambak.....kasut ni buat jalan-jalan boleh la....nak buat jogging/bersukan memang takleh la sebab berat giler....
aku takdenya nak jalan-jalan pakai kasut ni......kalo zaman muda remaja blh la kot....wakaka.....



Bola pun takde.....yang ada bola keranjang je....aku tanya staff diorang bola lain takde ke? dia kata bola sepak, bola futsal semua dah habis.....bola keranjang je yang tinggal....huhuhu.....



adam kata bola keranjang pun boleh la mama......:)
tapiiii, bola ni takleh sepak la.....huhu...



dia dah pegang kuat-kuat dah.....



So, apa yang kami beli masa warehouse tu.....



selipar adidas RM80....dapat diskaun 60%....




kasut nike hubby ada diskaun 70%...harga asal RM219.....




aku beli selipar 2 pasang lagi dari ipanema....
lepas diskaun dapat dalam lebih kurang RM11++ sepasang.....boleh la buat basahan....
sampai 3 pasang borong.....
tahun ni sampai tahun depan dah takleh beli selipar dah....kekeke....

**lepas geram tak dapat beli sport shoes**


P/s: Sape ada pegi jugak warehouse nih? boleh la share experience......^_^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby