27 February 2013

Apa??? Entri aku dicuri?? Plagiat?? Apa tu?

Blogger lain mungkin ramai dah penah kena.......tapi tak sangka jadi kat aku lak......blog picisan macam ni pun ada yang nak cilok???

Semalam masa tengah layan fb, ada orang share 1 link ni......pastu aku terrrrrbaca lak link dia tu....bila terrrbaca je 1,2 ayat tu, tetiba aku rasa macam penah ku jumpa, tapi di mana ya??? terus aku bukak link tu.....hoh?? 


link fb tersebut......
baca yang dalam kotak merah......
memang aku rasa macam kenal je ayat ni.......




Ok, compare kan dengan entri ni.....


 ayat yang sama seperti dalam entri ini.....




Dan juga yang ini.....

cilok 1 ayat dari entri ni.......


Sape tak kenal ayat sendiri kannnn....walauponnnn dia dah ubah sikit-sikit ayat tu.....part yang mengutuk takde pulak dia nak amik.....^_^

Aku bukan buat bisnes ni....apa yang aku tulis tu semuanya feedback aku yang aku nak share di blog.....jadi, tolong la jangan dibisneskan pulak ye....



P/s: Kot ye pun nak cilok, apa kata bagi backlink.....tak gitu????? chillll......


26 February 2013

Mancongkam.....Nasi ayam garing

Masa otw balik kampung aritu, kami singgah kat kedai Mancongkam kat gombak.....aritu cari kedai mancongkam kat shah alam tak jumpa-jumpa sampai kempunan kan......last-last memang kena datang gombak jugak.....baru la real punya mancongkam....

Kedai mancongkam ni sekarang kena layan diri....tak tau start bila sebab masa aku datang 2 tahun lepas (kot) belum layan diri lagi.....kitorang yang tak tau ni datang-datang terus duduk...kekeke....


kami order nasi goreng ayam garing....



ini ayamnya.....memang garing betul......



harga mancongkam......
masa aku simpan resit ni hubby usik aku....dia cakap nak masuk belog le tuuu......kehkeh......
biase la.....blogger kannnn....hahaha....


23 February 2013

Katalog Tupperware: Love (10 Feb - 30 March 2013)

Jom cuci mata tengok katalog Tupperware yang baru......
Nak tengok aje pun boleh.....
Nak order, boleh la emel saya di:
aaniea@yahoo.com




RM72.00


Fridge Water Bottle : RM34.00
Handy Cool : RM51.00
Beverage Buddy Cool Aqua : RM34.00
Thirstbreak Tumblers : RM45.00



Water Wonder-All : RM109.00
Thirstquake Tumbler with Pouch : RM34.00
Activ Quencher Jet Black : RM33.00
High Handolier with Pouch : RM45.00
Tiwi Baby Bottle : RM59.00



Water Filter : RM2,200.00



RM78.00



Square Round : RM48.00
Large Square Round : RM62.00
Freezermate Medium Set : RM131.00
Vegesafe : RM27.00



RM42.00Portable Cutlery Set : RM13.90 (pwp)



Soup Mug : RM37.00
Reheatable Divided Lunch Box : RM36.00
Divided Dish : RM34.00



Small Rectangular Saver : RM43.00
Medium Square Round : RM64.00
Lolli Plates : RM41.00
Small Goody Box with Cariolier : RM53.00



Melamine Bowl : RM9.90 (with purchase RM300)



Blossom Set : RM209.00
Blossom Mugs : RM32.00
Preludio Pitcher : RM33.00



Rice Dispenser : RM240.00 (free postage)
Large Store N Pour : RM56.00
Garlic-N-All Keeper : RM54.00



Steam It : RM43.00
Season Serve : RM43.00
Salt N Spice Set : RM56.00 (pwp: Rack=RM9.90)



Turbo Chopper : RM109.00
Kitchen on the Move : RM145.00




Square Round Gift Set : RM159.00
FM Essential Set : RM164.00
FM Starter Set : RM89.00



MM Essential Set : RM175.00
MM Starter Set : RM74.00
MM Rectangular Set : RM120.00



Heart Shape Keychain : RM2.50 (with purchase RM250.00)

Cantik-cantiknya la.....
Boleh la tambah koleksi nanti.....

aaniea@yahoo.com

22 February 2013

Sport shoes baru....kekeke.....

Hari ni aku bertolak ke Felda Residence Trolak di Perak untuk kursus Team Building....ni kali ketiga aku g team building....dah naik bosan dah....kekeke....tapi nak buat camne, kena pegi jugak......

Team Building ni biasalah, tak formal sangat.....banyak outdoor....tu yang aku kureng tu....maklumlah, badan berat.....kekeke....kalo kursus yang lecture je ok la....sebab boleh tido.....muahaha.....

Weekend lepas g Sunway Pyramid shopping keperluan nak g kursus.....seronok giler rasanya shopping aritu sebab dah lama sangat tak shopping sakan kot.....rasa puas sangat walaupun just beli seluar track 2 helai dan sport shoes je pun....


cantik tak sport shoes saya??? pink kaler giteuwww.....*gedik
brand Admiral je....boleh la.....
sampai rumah terus tak sabar nak try.....hehe....




adam nak sorok kasut mama....jeles leteuwwwww.......



P/s: Ayat nak ajak hubby beli kasut ni "Nanti boleh la kita g jogging kan???" kehkeh....



21 February 2013

Meatball Ikea

Sebelum cuti CNY aritu aku ngan member-member ofis jenjalan cari makan kat ikea......pegi ikea semata-mata nak makan meatball.....



actually ni first time aku makan meatball ikea ni......nak order pun tak reti...nasib baik pegi ngan member yang dah biasa......kekeke....
memula tengok pinggan ni macam tak cukup je.....hoi, 5 bijik je? mana cukup?
tapi, 5 bijik je pun memang kenyang sebab benda ni cepat muak.....
nanti nak g makan lagi la.....
nak order 10 biji lak....muahaha.....
ajak hubby dan adam sekali.....


Lepas makan, shopping kat ikea.....dapat la beli beberapa barang.....cermin ikea, mangkuk plastik untuk adam, berus tandas (hahaha), berus sinki (hahaha), kain lap (nak brand ikea jugak tu tak tahan), dll.....


20 February 2013

Pizza Hut in da house!!!

Sehari sebelum kenduri sepupu aku tu ada la aku tolong-tolong kat dapur sikit.....tolong kupas bawang je pun...selain tu, tolong-tolong tengok je....hahaha....

Balik umah petang tu (selang satu rumah je), adik aku order pizza......tak sangka kampung aku dah ada Pizza Hut la wei.....kekeke....dia order 2 biji pizza saiz besar dan chicken wing.....ooo yeah....


tak ingat apa nama dia.....




yang ni favourite aku.....tapi tak ingat gak apa nama dia......
sedapnya la.....puas hati dapat makan.......



 yang ni favourite all the time.......
terbaekkk punye chicken wing......


Duk kat kampung asyik makan je......heaven betul.....Adam tak makan sangat pizza.....dia makan ayam je la......


19 February 2013

Aksi adam di kenduri

Adam macam lambat sikit nak geng dengan budak-budak lain walaupun diorang tu duk berlari-lari la apa la....dia buat hal sendiri je....maybe tak kenal n jarang jumpa.....lagipun takde yang sebaya dia kot.....


 jadi duduk la berkepit 2 beranak ni......



anak manja ni......



masa tengah duduk kat sini, adam nampak ada banyak bekas polisterine .....
dia mintak la sebab dia ingat kat dalam tu ada nasi kot.....



sebenarnya ada pulut kuning dalam tu......
tapi bukannya dia tahu pun....
makan je lah....haha....



 dah bosan, mintak mama snap gambar dia tengah baring-baring.......




 lakonan semata-mata.......




 main game pulak.....
ada baby kacau....nak join jugak.....raisha namanya......
raisha ni kiranya sepupu aku la sebab mak dia makcik aku......wakaka.....sepupu kecik....
kalo dengan adam jadi apa ek?
anak sepupu ek? huhu pening.....




 sweet kan??
jangan nanti ada yang komen cakap adam dah nak adik tau......hehe.....



P/s: Seronok betul semua orang duk puji adam hensem....macam orang korea....hehehe.....takpe lah takde orang puji maknya, asalkan orang puji anaknya......kekeke.....


18 February 2013

Kenduri kawen sepupu

Aku balik kampung masa CNY ari tu sebab sepupu kawen, di samping dah lama tak jumpa ma dan abah....kitorang punye majlis biasa-biasa je sebab majlis menyambut menantu je......

Kenduri ni kita tak guna catering....sama la macam kenduri kawen aku dulu......semua masak sendiri je....ok la, ramai yang datang tolong....jiran, sedara, kawan.....



bergambar dengan makcik aku.....kami sebaya.....hehe.....
boolatnya aku...huwaaaaaa.....
adam takde baju kaler pepel.....pakai je la yang mana ada......



Antara menu yang ada:



menu utama.....gulai daging terbaekkkkk....

sedap.....
sebenarnya ada bahan rahsia dalam ni......
nenek aku letak budu dalam gulai ni...
dah la aku tak makan budu.....
aku pun baru tahu aritu......
selama ni memang nenek aku selalu letak budu pun....huwaaaaaa.....
lepas ni jangan nak perasan tak makan budu la......kehkeh....






dalca......sedap ratah kaki ayam tu...fuhhhhh......





kerabu dan acar.....





ayam goreng




minum-minuman.....
air tebu tu mesin sendiri tau.....
makcik aku tanam tebu kat tepi bibir belakang rumah......






dessert......bubur kacang dan bubur jagung......sedap jugak.....






dessert lagi.....tapai.....




sebelum tetamu datang, kita makan dulu....yeah.....





ni lak menu makanan pengantin......






aku geram kat 2 benda ni je......
ikan siakap dan udang.....udang tu besar gilerrrr....




ayam percik ni pun aku geram jugak......favourite tu.....



last but not least.....
bergambar dengan geng-geng baju seragam pepel.....




best!!!!



gambar dengan mak dan adik pompuan aku.......
sportingnya mak pakai baju sama......:) 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby