29 March 2013

Make-up box/Kotak Mekap

Hari ni nak tunjuk susun atur dalam make-up box aku.....sebelum ni aku just letak mekap aku dalam bakul plastik biasa je....tapi, aku rimas sebab selalu berhabuk....

Jadi, aku beli box yang bertutup.....



 kotak comel ni aku beli kat Kaison.....
kalau yang ni harga dia RM5.90 je....
banyak giler kotak-kotak dia.....
pilih je yang mana berkenan...nak kecik,  nak besar.....
corak pun macam-macam corak.....
aku pilih corak mak-mak je.....hehe...



bahagian dalam......




bila dah diisi dengan barang-barang mekap....
untuk tak nak bagi bersepah, aku letak bekas-bekas kecil untuk letak barang-barang kecil macam lipstik, lipglos, eye shadow, brush dan sebagainya.....




disebabkan botol-botol ni besar lagi tinggi, maka dia telah dipulaukan kena letak dalam bekas lain.......sebab kalau tak, nanti box tu tak leh tutup....huhuhu....






28 March 2013

"1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci



Jom join GA ni....

Nak join??

Hadiahnya menarik!!
Kalau dapat header pun ok.....:)

Due:
29 Mac 2013

Baju H&M

Ari tu g Paradigm Mall......masuk la H&M.....biasanya aku tak berkenan baju-baju kat sini sebab semuanya takde saiz aku yang mok-mok ni....tapi aritu terjumpa lak baju yang aku berkenan.....kebetulan lak ada saiz aku.....apa lagi?? grab je la terus walauponnnnn gaji belum masuk lagi......


 baju t'shirt biasa je......tapi selesa pakai....
harga dia pun lebih kurang je dengan brand-brand lain.....
RM59.90



nampak besar?? memang la.....tengok tuannya la.....uhuk...



P/s: Sori ye kalau tak dapat bw sebab internet ni selalu tak stabil....asyik putus je.....tension tul.....kalau takde masalah, insyaAllah, saya bw ye.....jangan mare.....


26 March 2013

Macho tak saya?


Ni gaya adam masa nak keluar weekend lepas.....mama dengan abah sibuk duk bawak beg masing-masing.....adam pun sibuk gak bawak beg sendiri......beg susu hokey....

Macho tak???




P/s: Mama saya cuti arini sebab terlajak tido....cool kan mama saya??? huhuhu.....
Published with Blogger-droid v2.0.6

25 March 2013

Tukar baju

Minggu lepas aku g ou.....dapat la beli blouse.....tapi aku salah amik saiz, macam yang aku dah cite kat entri ni......so, weekend lepas dengan penuh harapan aku pegi ou balik.....terus menuju kat tempat blouse....terus terkam bila nampak je blouse aku tu masih ada......alhamdulillah....

Nasib baik senang je urusan tukar-menukar......


Blouse Tribal katanyewwwww......



 cantik tak?? kehkeh.....


22 March 2013

Blouse dari EDZ Boutique

Hari tu ternampak Aju post entri gambar dia shopping kat EDZ Boutique......lepas tu aku pun tergedik-gedik nak jugak.......hahahadoi....sebab nampak dia pakai cantik je....padahal sebelum ni pun aku dah follow fb EDZ ni, tapi takde pun rasa nak beli.....memang gedik kan??


plastik pos laju kaler pink lagi ha.....



 blouse yang dibeli......


 dalam gambar kaler camni.....tapi real calour macam lebih gelap.....huhu....
baju ni ok la.....sesuai pakai ngan skirt....
lenkali kena beli skirt la pulak.....uhuk....


Tapi yang tak bestnya aku salah pilih saiz kot.....aku amik XL (tanpa segan silu).....tapi muat-muat je.....maybe aku kena amik XXL la kot.....huwaaaa.....

Apa la nasib.....sekarang beli baju asyik tak muat je....aritu beli blouse kat OU.....salah amik saiz gak...time fitting ok...tapi aku g tukar, amik yang lain tapi saiz yang sama...pastu confident je g bayar.....rupa-rupanya yang tu saiz kecik sikit......agaknya dia salah tagging kot....sedih je rasa....


Apa la nasib.....salah baju tu kecik atau aku tak sedar aku dah makin membesar???? huwaaaaa......nak kurus!!

21 March 2013

BE ke-3 2013


Alhamdulillah......dapat BE baru lagi......
Digi Internet IFA......
Dah lama tak dapat BE.....

Walaupun amount tu slow je yang masuk, takpe la....janji masuk....


P/s: Cek yang cashout aritu belum bank-in lagi.....adoi, malas giler nak g bank.......

20 March 2013

WW: Mari mengaji

                                                 









P/s: Malas nak tulis caption.....maka, jadilah entri ww.....kekeke......


19 March 2013

Nak order Tupperware??

Tupperware yang diorder oleh kawan-kawan ofis......


Sesape yang nak order, boleh emel di:
aaniea@yahoo.com





TQ

18 March 2013

Menang tiket wayang Bola Kampung



Pernah tengok Bola Kampung?? ni first time aku nak tengok....

Tadi orang Suria fm call bagitau aku menang 4 tiket wayang cite Bola Kampung ni.....terkejut jugak la sebab aku ni jarang ada luck macam ni....hahaha....excited!! macam-macam aku tanya orang tu.....pening dia nak melayan.....haha....

Ari tu masa dengar suria fm diorang nak bagi tiket wayang free.....biasanya aku tak layan...tapi aritu saje-saje je la hantar sms.....nak perabihkan kredit.....filem apa pun tak kisah je.....lagipun wayang tu kat Paradigm Mall je pun......sekali, menang daa.....haha....

Kalau ikutkan malas nak pegi.....tapi nanti kang kena blacklist selama 3 bulan.....takpe la, pegi je la.....lagipun dah lama sangat kot tak tengok wayang......

Sape nak ikut?? ada 1 lagi tiket free......hehe......


15 March 2013

Tupperware: 48th Anniversary (Leaflet) - 11-31 March 2013



















Katalog  Tupperware bulan Mac, klik sini


Berminat??
PM untuk harga....

aaniea@yahoo.com


14 March 2013

Kek besday adam

Birthday adam tahun ni sambut kecil-kecilan je.....potong kek je.....nanti bila dia dah pandai mintak nak buat majlis, baru kita buat.....itupun sambut kat taska je la.....macam yang kawan-kawan taska dia selalu buat......^_^


 aritu singgah beli kek kat King.....
kebetulan ada kek yang sangat comel (baca: kecik)
memang kecik betul.....lebih kecik dari 500g punye kek.....
beli je la walaupun design dia macam tak sesuai untuk kek besday budak 3 tahun......hehe.....



 adam suka la boleh potong kek.....



tulisannya.....alahai....
kek kecik sangat kot.....takde space nak tulis.....
yang bestnya adam nak makan bahagian kek yang ada nama dia tu....
dia cakap "adam nak ni.....adam" 
mentang-mentang dah tau camne spelling nama sendiri.....hehe....




11 March 2013

Dia datang lagi.....

Hari tu dah datang......ni datang lagi....
Rasa macam baru je cite kat blog ni masa dia datang aritu......klik sini...




Dulu pakai cawan yang dia bagi je.....
Kali ni bawak botol terus la.....
Rupa-rupanya semua orang bawak botol....
Cepat la dia dapat balik aritu....kehkeh....



P/s: Tadi owner taska adam call suruh tengok wanita hari ini kat tv3 sebab taska tu masuk tv.....tengok la jap....mana tau kot-kot terselit muka adam.....hehe....


08 March 2013

Jumpa Ustazah Siti Nor Bahyah

Sape tak kenal Ustazah Siti Nor Bahyah Semanis Kurma ni kan......suka tengok dia kat semanis kurma......bila Puspanita buat ceramah dengan ustazah rasa teruja nak pegi.......^_^ tapi 1 jam setengah ceramah rasa macam tak cukup je......


bergambar dengan ustazah.......
tak dapat bergambar berdua sebab ramai sangat orang nak bergambar.......
gambar crop pun boleh......
kecik comel je orangnya......



Kopi Senyum.....
ustazah ada share pasal macam mana dia boleh kurus.....
dia tak makan nasi 4 bulan, no carbs, no sugar......hohoho.....
so, tenaga dapat dari kopi senyum ni la....
jadi, marilah kita mencuba.....haha....
mula-mula takut jugak nak beli sebab takut tak sedap......
tapi sebab ustazah kata sedap, try je la....takkan dia nak tipu lak kan.....
bila aku try, memang sedap pun.....lepas minum, pasti tersenyum.......hehehe.....





06 March 2013

Hadiah besday boy

Semalam besday adam.....balik keje terus singgah giant nak beli kek kat King.....cite pasal potong kek kat next entri......masa tengok kek kat King tu macam tak berkenan....jalan la depan sikit cari kat Secret Recipe......belum sempat masuk SR adam dah tarik g kat kedai mainan.....

Terus la dia capai kereta mainan, bus, kapal terbang dan yang sewaktu dengannya....terus nak bawak keluar....aih, macam tau-tau je semalam besday dia dan mama kena belikan dia hadiah....hadoi.....

Takpelah, belikan je la.....permintaan besday boy kan.....^_^



kemain pilih kete remote control......



dah amik kete, ternampak bas....
terus amik......3 biji haaa.....
dah ada bas besar gabak pun nak jugak beli bas lagi.....



takpelah, asalkan adam happy......




nak 1 lagi ker??


05 March 2013

Happy Birthday Adam!!!!!

Hari ni genap la usia adam yang ke 3 tahun......cepatnya masa berlalu......rindu time dia baby dulu.....


rindu time dia tido.....sebab masa baby dulu adam agak susah nak tido.....
sekarang pun.....selagi tak pukul 12 tengah malam, selagi tu tak nak tido......




 comelnya budak sepet ni......



Sekarang adam dah pandai macam-macam dah....

  1. Dah tak hisap puting dah.....
  2. Dah pandai nyanyi ABC sampai Z (walaupun pelat dan kadang-kadang ada 1-2 huruf dia sebut ntah pape je....
  3. Dah pandai kira 1-10 dalam melayu dan english.....
  4. Dah terer main gajet.....errrr......



Mama ucapkan Selamat Hari Lahir Adam......mama selalu doakan semoga adam jadi anak yang soleh yang akan mendoakan mama dan abah nanti dan semoga beroleh kebahagiaan di dunia dan di akhirat.......amin.....



P/s: Malam ni kita dinner ye.....abah belanja.....wokeh!!!!


04 March 2013

Tupperware: Leaflet March (1-10 March 2013)

Blossom Set : RM210.00
Free LF Bowl (4)

Kitchen on the Move : RM124.00



RM41.00



RM26.00



RM40.00 (with purchase RM248)


Berminat? Emel ke:
aaniea@yahoo.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby