29 April 2013

Dapat hadiah birthday...yeay!!

Tak sangka tahun ni dapat hadiah birthday dari hubby.......tapi dia dah bagi awal 2 minggu......hubby bagi awal sebab dia dah gaji...untung gaji hubby tengah-tengah bulan.....boleh la pau dia....opssss, tak penah buat oke.....




 nampak tak?  nampak tak? 
wahwahwah......fancy-fancy nyerrrr...


Kebetulan jam aku rosak padahal baru je tukar bateri baru....pandai je jam tu nak rosak time birthday month aku kan......lama tu aku pakai jam tu.....sejak belum kawin lagi.....

Lepas tu aku cadang nak beli jam baru je la....survey-survey je la kat kedai-kedai dekat ofis.....sekali terjumpa yang aku berkenan.....aku bagitau kat hubby ada jam brand blablabla kat blablabla harga blablabla.....murahhhh!! 

Pastu aritu masa kami lalu kedai tu aku tunjuk la jam tu.....masa tokey tu nak amik, aku siap cakap "takpe, saya cuma nak tengok-tengok je" dipendekkan cerita, hubby tanya "nak yang ni ke?"  wah, dia nak belanja......gembira rasanya.....^_^

Actually aku tak expect pun nak dia belanja....aku just mintak pendapat dia je......sebab aku tau dia macam mana.....^_^









so, inilah jamnya.....

dalam banyak-banyak tu aku pilih yang ni.......merah hitam warna kami.....
sesuai la dengan aku yang dah tak remaja dah tapi nak feeling remaja lagi.......
ada berlian-berlian shine bright like a diamond kau......





hmm....love u too.....hikhik.....


Eh, lupa.....Happy birthday to me.........:)


26 April 2013

yaya craft giveaway


 Nak join??

Tag:
Aju

Due:
30 April

COMBO GIVE AWAY BY INTAN




Nak join??

Tag:
Aju
Azni

Due:
2 Jun 2013


Zara Kids

Dah lama tak beli baju untuk adam......dia duk pakai baju masa baby lagi....senteng sana sini dah......kesian betul.....aritu ada orang bukak booth kat ofis jual baju baby.....kebetulan ada saiz dia.....^_^


 baju tido angry bird.....same je pattern......
sebab kain dia agak best, tak tebal....beli sampai dua pasang......:)





jangan memain......zara kids oke......hihihi.....
mama pun tak penah pakai baju zara.......



P/s: Sepasang RM10 je pun.......hahaha......


25 April 2013

Shopping di Aeon Member Day MV

Macam kekok lak sebut aeon card sebab dah biasa sebut jcard......semalam pegi jcard mid valley......salah satu jusco yang aku suka pegi.....dulu aku rasa jcard kat mv ni best sangat...tapi sekarang macam dah tak best......baju/blouse yang sale 50% dan 70% dah takde.....kalau dulu memang aim baju-baju ni je la....

Tapi ada gak barang-barang aku berkenan lalu membelinya.......tapi takleh nak shopping sakan la sebab belum gaji.....tension aku diorang suka buat jcard day time belum gaji.....

Jom layanzzz.....


facial wash Clinique....
dah lama habis....tapi nak tunggu jcard baru beli...hehe.....
aku mintak free gift....dia bagi foundation dan moisturizer.....hmm, boleh la....



dah lama tak beli jeans.......rembat 2 helai terus dan selai blouse......
beli jeans murah je....ekonomi dah meleset....tak mampu dah nak beli levis.....huuhuhuhu.......




barang-barang untuk baby besar.....
puting susu tu memang tiap-tiap bulan kena beli sebab adam suka gigit......
jadi, walaupun botol avent, belasah je la puting anakku.....



 jajan-jajan yang adam amik....
selamba je dia jalan-jalan amik jajan......
kalau tengok gelagat dia shopping, nak tergelak pun ada.....macam anak tokey balak......



 makanan wajib beli.....
bila tengah lapar, semua benda nak amik......







sebelum balik, aku singgah Mango jap....
nak beli coin purse ni......semata-mata....^_^


P/s: Balik umah dengan happy sebab mostly barang yang aku nak semua dapat.....yeay!!!


23 April 2013

Demam

Jumaat lepas aku EL sebab adam tetiba demam.....balik petang khamis tu tengok badan dia panas....makan, minum susu, muntah......so, entri ari jumaat tu sebenarnya entri auto-publish.....tq pada yang sudi berkunjung.....maaf tak sempat nak balas kunjungan korang....


 masa keluar makan pun tak larat je......
tak nak makan langsung.....
minum air je pun muntah.....:(



 biasanya kalau kat kedai makan, takde nya dia nak duduk elok camni......
berlari sana.....berlari sini......



kalau demam sebelum-sebelum ni adam tak suka letak air or towel kat kepala camtu.......
mesti dia nangis-nangis tak nak....
kali ni adam pulak yang nangis-nangis suruh mama letak air......




 Alhamdulillah.....kejap je demam aritu......
ari ahad pegi tesco dah boleh main kete dah.....



 dah boleh melasak balik.....
dan dah start makan banyak.....
nak-nak dapat makan nasi ayam black pepper favourite dia......



19 April 2013

Buku 1 Hari 1 Resipi

Sebenarnya dah lama nak beli buku 1 Hari 1 Resepi ni...tapi bila memandangkan harganya, terus aku berfikir panjang....bukan apa...takut tak berbaloi sebab takut tak terusik pun buku tu...haih....

Tapi ari tu bila masuk Popular, nampak buku ni ada diskaun.....banyak lak tu...terus beli...tak sia-sia penantian dan kesabaran aku selama ini....kehkeh....


Buku 1 Hari 1 Resepi.....

Harga asal: RM39.90
Lepas diskaun dapat RM28.80.....ada contest pegi umrah lagi......weeeee....

Ada 365 resepi...boleh try resepi baru setiap hari...gittteeuuuwwwww.....
Gerenti Jadi katanya.....^_^



P/s: Walaupun resepi senang je boleh dapat kat internet, tapi gedik gak nak beli buku......err, sebagai bukti aku rajin masak sebenarnya.....



 

18 April 2013

Beg dah sampai

Semalam aku update pasal beli sling beg online....aku ingatkan lambat sampai...tapi tak sangka tengahari semalam bayar, tengahari ni dah dapat dah.....laju gak service dia.....sukerr!!


 pos laju yang memang laju.....^_^



 siap ada dust bag lagi....macam beg kulit je.....:)



tadaaa!!! 

beg ni muat-muat untuk masuk purse panjang dengan note aku je.....
kalo agak-agak nak letak pampers segala, kena pakai beg lain la ye dak.....

memang berbaloi la dengan harga dia.....RM20 termasuk postage....
takde la ralat sangat.....
daripada aku beli benda yang sama dengan harga yang jauh lebih mahal dari kedai tuuuut....


Sling beg ni aku beli kat Website Rakuten



P/s: Petang semalam ada sorang lagi staff z***** call tanya pasal beg tu.....tension lak aku rasa....dah macam aku ni berhutang ngan dia lak.....

Gwiyomi Malay Style

Wabak Gwiyomi (cute) dari Korea pulak.....ini yang orang melayu buat....cute orangnnya...tapi macam cute dibuat-buat....hehe.....papepun...layanzzzz.....



17 April 2013

Shopping bag pulak....

Dah 2-3 hari aku mengendap website Z****a sebab terjumpa sling bag yang aku berkenan.....dah masuk dalam cart, time dia mintak address ataupun time nak bayar je terus aku mati kutu kat situ.....berfikir 4,5 puluh kali lagi nak beli ke tak....beg tu bukan mahal mana pun....tapi bila memikirkan banyak perkara contohnya, beg tu takde brand pun.....lagipun kalau aku beli kat kedai-kedai beg, rasanya boleh dapat harga yang lebih murah (separuh dari harga dia).....

Kebetulan tadi aku terfikir, nak try google kat website lain pulak....sekali, terjumpa!! harga dia lak jauh lebih murahhh! beza RM40 kot.....alhamdulillah...terus tanpa segan silu aku order....


harga kat Z****a RM59....
tapi kat website ni (Rakuten) dia jual RM20 je siap free postage lagi.....tak ke gila aku??
nasib baik aku tak sempat buat payment kat Z****a lagi.....





aku berkenan kat kaler merah ni.....tapi takde stok lak....amik hitam je lah......



Aku harap beg ni sampai la kat tangan aku....sebab takut gak kes menipu ke kan....tapi aku tengok company profile dia memang wujud......lagipun dia penah buat promo kat Groupon...


Nak dijadikan cerita....petang semalam aku dapat call dari staff Z****a ...sebab pagi tu aku dah last step nak buat payment, tapi tak jadi....dia kata aku ada nak beli beg....pastu aku cakap la aku tak jadi beli.....aku tak proceed payment pun lagi....pastu dia cakap kalau aku nak, dia nak bagi diskaun 5%.....pastu aku cakap takpe lah....ish, sampai talipon tuuu.....^_^

15 April 2013

Tupperware: Twinkle Tup

                           
                               Twinkle Totz Set (6-18 Months)
a) Tiwi Training Cup : RM26
b) Twinkle Easy Grip Bowl + spoon = RM13.00
c) Twinkle Snack Cup : RM11.00

Twinkle Totz Set (a+b+c) = RM45
PWP : Twinkle LadyBug Bag : RM21







Twinkle Kidz Set (18 Months and Above)
Twinkle Straw Tumbler : RM26
Twinkle Feeding Bowl : RM13
Twinkle Cutlery Set : RM15.00

Twinkle Kidz Set : RM51
PWP : Twinkle LadyBug Bag : RM21



Berminat?? Emel ke:
aaniea@yahoo.com


11 April 2013

Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com


Nak join??

Due:
08.04.2013 - 14.04.2013 (jam 2400)

Belajar menabung dari kecil

Aku masa kecik-kecik dulu suka menabung.....kumpul duit syiling lepas balik sekolah.....lepas tu bila dah cukup dalam RM 50-RM100, aku tukar la dengan mak aku.....tapi selalunya tak sempat cukup pun RM50, tapi aku tukar nak RM50 jugak.....kekeke.....biasa la tu...

Sekarang giliran adam pulak mengumpul duit syiling.....tapi yang bestnya dia amik syiling mama dan abahnya la sebab dia takde duit belanja lagi....

Ada satu malam tu aku dengar macam bunyi ketung ketang kat belakang aku...aku ingatkan adam duk main apa....sekali toleh belakang, dia tengah kusyuk masukkan syiling dalam tabung dia....yang bestnya amik dari purse aku lak tu....licin tu dia kutip...haha...


 malam tadi dia buat lagi....
tapi kali ni siap cakap "nak beg mama" terus pegi amik...
pastu dia usung tabung dia....
hah, apa lagi....menabung la...







hmm...dah penuh nanti nak buat apa?


Memang licin la syiling aku dia amik....kempis terus beg aku yang tak pernah gemuk nih......hahaha.....syiling abah dia yang letak kat atas meja pc pun dia kutip masuk dalam tabung.....heeee....

Seronok je dia buat keje tu.....



abaikan la dia shekshi shikit.....
adam memang suka tak berbaju......panas katanya.....

09 April 2013

Dating with adam

Hubby keje.....stok lauk lak dah habis.....kebetulan hubby tak pakai kete.....boleh la kita dating dengan adam.....weeeee.....

Tak tahu nak makan apa...last-last ke giant je la kita.....makan kfc.....


ini upahnya kalo nak dating dengan adam....huhuhuh.....
padahal baru je beli hari tu......ni nak beli lagi.....
mengamuk-ngamuk kat kedai tu.....huwaaaa.....
macam mana nak handle anak macam ni ek??
kalo murah, boleh la beli.....
tapi, kalo ditunjuknya yang mahal?? camno???


parking tepi dulu.....jap g nak makan.....






khusyuk betul main bas.....



krushers untuk mama...emm, dapnya.....


08 April 2013

Hip hip hooray!!

Assalamualaikum dan selamat pagi!!!!

Nampak tak keceriaan di situ?? haha....seronok minggu ni sebab bos takde kat ofis.....semua berkampung kat HQ sebab ada seminar....hip hip hooray!!! tapi hujung tahun ni giliran aku lak berkampung kat klcc untuk seminar.....huwaaaaa!!

Tengok tak abpbh malam tadi? Shaheizy Sam menang kan......hmm, takpe lah....aiman tak kisah pun sape yang menang.....aku tengok pun gitu-gitu je.....itu semua lagha.....kehkeh.....


Tadi pegi klinik jap sebab adam macam semput dari malam tadi......lepas nebulizer dah ok sikit......terus dah boleh melasak.....kalo tak, lemah je tengok......dah la bangun pagi tadi terus mintak mandi....selama ni tak penah-penah nak mandi pagi.....

Sabtu ahad lepas hubby keje...jadi, aku duk berdua ngan adam je la.....dah la ari sabtu tu dia pegi keje naik moto dengan kawan dia...masa nak balik, tayar pancit lak....terpaksa aku pegi amik dia kat Bukit Beruntung tu haa.....jauh gila....nak nangis rasanya sebab aku tak tau jalan....


menu weekend bila duduk berdua je ngan adam....
simple je.....
ayam tu macam nak makan bertiga kan....
tapi habis kami berdua makan....hahaha.....
camne nak kurus???


04 April 2013

Casing Galaxy Note murah

Ada satu kedai kat Uptown Kota Damansara ni jual casing handphone dan accesories yang murah.....macam-macam jenis handphone yang ada.....Samsung, Nokia, Iphone dan sebagainya.....tapi aku ke sana cari casing untuk Galaxy Note aku je la....

Giler jauh menapak kan sampai ke Kota Damansara.....sebab aku tension pakcik yang jual casing kat pasar malam umah aku tu tak nak amik stok baru dah untuk Note.....mentang-mentang lah dah keluar Note II....menyampah.....pakcik pasar malam tu pun jual murah gak.....lebih murah dari kedai dalam mall mahupun  kat pasar malam jalan TAR.....

Kedai kat uptown kota tu masa aku pegi tu ramai giler orang.....dah macam ada sale jualan gudang dah.....hohoho....tapi yang frustnya untuk Note aku dah tak banyak choice......agaknya memang kilang dah tak keluarkan casing baru kot.....

Tapiiii, ada jugak yang aku berkenan.....hehe....


 Ini je yang sempat aku rembat......
casing purple tu harga dia RM5 (caya takkkkk???)
casing pink lak RM20....mahal sikit la..tapi still murah dari kedai lain.....
dan charger tu pulak RM5 sajokkk.....

Puas hati.....



ini antara koleksi casing yang aku ada.....
kalau tak merah, pink....kalau tak pink, merah.....
tu yang terpaksa amik purple tu......kehkeh....



P/s: Masa kat sini adam tersalah pegang tangan orang....pastu menangis meraung-raung sebab terkejut salah orang.......pastu kami pegi makan char kuey tiaw yang tak sedap kat situ.....huhu...



03 April 2013

WW: Belum habis lagi musim dia

Beli kat booth kat ofis....
Adam punye la suka....
Dia sorang boleh habiskan 3 ketul.....
Hmmmmm......


02 April 2013

Tupperware: Growing With You (1 Apr - 11 May 2013)


 
































Berminat??
E-mail untuk harga:
aaniea@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby