28 May 2013

Gembira dapat baju ultraman

Semalam beli baju ultraman kat booth jualan kat ofis ni.....masa kat dalam kete otw balik umah, tunjuk la kat adam baju tu......punye la dia gembira tengok baju tu......siap bagitau abah lagi..."abah, tengok ni....baju otomen" senyum lebar kemain sampai ke telinga......

Belek punya belek.....pastu sibuk nak buang tag harga.....aku cakap simpan dulu, nanti gunting kat rumah.....dia pun simpan balik dalam plastik.......tak lama lepas tu dia amik balik plastik tu....bukak balik baju tu...pastu tersengih-sengih......

Balik umah terus tak sabar nak pakai baju tu.....alahai, happy betul tengok dia.....mama lagi happy tengok adam happy.....^_^


 pakai baju otomen sambil tengok cite otomen.......





Semalam bawak pegi makan mekdi (itu je yang aku lalu nak makan semalam), punye la dia gembira dapat makan burger mekdi......"mama, nak burger tu".....terlompat-lompat masa beratur nak beli tu....


23 May 2013

Tupperware: OFFER 13 May - 29 June 2013































 

 



TO ORDER:

1) Kenalpasti kod/nama item
2) Emailkan nama/kod item dan pilihan penghantaran (pos domestik/pos laju) ke aaniea@yahoo.com

Confirmation stok akan diberikan melalui email.
4) Buat pembayaran ke no akaun yg akan diberikan.
5) Emailkan bukti pembayaran beserta nama penuh (seperti kad pengenalan), alamat penghantaran dan no tel.


PENGHANTARAN
Semenanjung Malaysia :
Pos Domestik Biasa : RM8.00 (2kg)
PosLaju : RM6.00 (500gm)

Sabah & Sarawak :
Pos Biasa : RM10.00 (1kg)
PosLaju : RM25.00 (500gm)

21 May 2013

Teringin nak kumpul jugak

 Dah lama sebenarnya tak makan mekdi......
Boikot kan....
Tapi ni dia keluarkan Hello Kitty lak....
Comel....
Teringin nak kumpul jugak.....
Tapi sempat beli 1 je......
Cukup la tu.....:)




Ingatkan yang jenis gantung kat kete tu.....
Tapi rupanya macam tu je.....hmmm.....
Tak tau nak buat apa....
Takkan nak bagi adam main....
Simpan untuk bakal adik perempuan adam je la.....^_^


20 May 2013

Buah salak sedap

Buah salak merupakan buah favourite aku sejak dulu......ingat lagi dulu masa aku study kat jb, setiap kali balik kampung mesti mak aku beli buah salak ni.....setakat sekilo tu, aku boleh habiskan sehari je....esok mak aku beli lagi sekilo.....hehe.....

Ada sekali tu aku bawak pegi kolej, roommate aku orang perak, tak penah makan, aku nak ajar dia makan.....sekali dia bawak mangkuk air basuh tangan....katanya senang nak basuh.....haha...aku dah gelak guling-guling dah......buah ni bukan macam buah mangga nak kena basuh-basuh.....hehe...

Sekarang ni aku ajar hubby dan adam makan lak....diorang punya la suka....sampai berebut-rebut.....hehe....


ni jumpa kat pasar malam.....
makcik kelantan jual...
memang sedap gilerrr....manis.....
tak cukup.....berebut-rebut....
yang seronok tu adam pun suka....
menyesal beli sikit.....haha...



Masa tengah pilih-pilih buah salak ni kat pasar malam tu, tetiba datang sorang budak......dia tanya mak dia...."mak, nape buah ni macam binatang?" 
Grrrrrrr.......



Tupperware (new leaflet): Run Up to Jubilee 2013 (20 May - 2 June 2013)


Berminat? PM untuk harga:
aaniea@yahoo.com




16 May 2013

Sate Samuri @ Awan Besar

Dah lama jugak tak makan sate samuri ni....biasanya kalau teringin nak makan, kami pegi kat R&R Awan Besar tu je....sekarang nak order sate ni guna sistem nombor pulak...so, tak payah la nak beratur panjang-panjang lagi.....


hubby order sate ayam - 10
sate kambing - 5
what??? kambeng??
aku tak makan kambing.....huhu....
tapi, nak dijadikan cerita......aku tak tau pun tu sate kambing.....
aku ingatkan sate daging.....

sekarang ni aku tak lalu sangat nak makan ayam.....
aku pun layan la makan daging tu sampai 3 cucuk.....
hubby pun diam je tengok aku makan.....
bila dah habis makan semua sate, aku pun tergerak hati nak tengok resit.....
sekali?? huwarghhhhh!!! kambing????
patut la semacam je rasa daging tu....
masa makan tu aku nak tanya dah, ni daging apa?
tapi tak terkeluar pulak pertanyaan tu.....huhuhu.....

tak pasal-pasal gaduh laki bini kat situ...... *gaduh manja je.....
sape suruh tak cakap.......



tapi dalam hati cakap nasib baik kambing......buatnya dia order rusa ke arnab ke....tak ke  haru......huhuhu.....




 adam makan banyak jugak semalam......3 cucuk dia sorang....



 mentang-mentang dah pandai buat peace, manjang je buat peace......



peace gaya adam.....



P/s: Korang makan kambing tak??


15 May 2013

Lepak Old Town

Masuk je ofis isnin lepas member ajak g bangi, melawat mak kepada sorang officer kat ofis ni meninggal.......lepas melawat, singgah kedai jap sebab member aku tu tak brekfes lagi......kami ke old town bangi....

Kemain lepak old town...macam banyak duit je kan....sebelum ni aku ingat old town ni standard starbucks.....tapi rupa-rupanya masih dalam kemampuan aku lagi....masih mampu la setakat nak brekfes roti bakar je......hehe.....


 poyo je posing camni....haha...



aku order cendol......teringin nak makan....
sedap la jugak......



Lenkali boleh la ajak hubby dan adam makan sini.....*winkwink.....^_^



14 May 2013

Iklan hacker di blog?

Aku tak sure ni iklan hacker ke tak.....tapi yang pasti dia menyusahkan aku......nak delete camtu je tak boleh....nak cari kat html?? hmm, takde maknanya aku nak cari......mana reti....

Kat bawah ni contoh bila dia melekat kat blog aku......


dah macam iklan nuffnang pun ye......huhu.....
bermaharajalela ye ko.....



bila nak buat new entry, dia ada jugak.....



ni time nak upload gambar......
wahhh, kemain dia kan......
biasa dia ni.....(tiru gaya tomok kacau anak dia, arrian)



 time view blog pun dia ada jugak.....
bukan kat blog aku je.....blog lain yang aku bukak pun dia menyibuk jugak......
arggggh, tension...


Semalam rakan blogger, Shark bagitau dia nak try buatkan......hehe..suka....petang semalam aku bukak dah takde iklan ni....dia tak sempat pun lagi nak buatkan......dah gembira dah.....tapi yang geramnya arini ada balik iklan tu....tapi nasib baik boleh upload gambar.......lepas-lepas ni tak tahu la pulak....huhu....

Time kasih buat Shark sebab sudi nak tolong aku ni.....terharu sangat.....jap lagi nak suruh jugak la dia tengok-tengokkan.....^_^



13 May 2013

Adam pun mengundi jugak.....


Alhamdulillah......tetiba blog dah ok....
Dah tak keluar iklan merepek tu lagi....harap-harap jangan la keluar lagi......
Banyak benda nak share ni......^_^

Dah boleh upload gambar......
Tu yang tetiba boleh keluar cite mengundi.....
Demam PRU dah habis dah (bagi sesetengah orang).....

Masa PRU aritu kami teman hubby mengundi kat gombak.....
Tu la first time merasa pegi mengundi walaupun sekadar peneman.....
Hohoho...seronok....
Peraih undi pun 1 pihak je yang datang dekat kitorang......
1 pihak lagi buat dono je.......

Gambar jari tembam tu menunjukkan jari adam yang kena dakwat kekal....
Kononnya ala-ala pengundi jugak la....heheh...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby