31 July 2013

Ole-ole dari Lumut

Minggu lepas kan aku sepatutunya outstation ke perak tapi tak dapat pegi.....so, team aku yang lain je la yang pegi.....memandangkan diorang nanti kena pegi lumut, maka aku order la jajan-jajan kat diorang...tapi aku takde la mengharap sangat sebab takut menyusahkan diorang je kan.....

Sekali diorang balik bawak satu beg plastik besar kat aku....dah la tu, tak payah bayar lak tu.....terharu macam nak nanges....rezeki baby....:)


 macam-macam ada...yang aku tak order pun dapat.....
ada 1 lagi lupa nak snap sebab dah ngap....hehe....



yang ni aku tak order pun tapi dapat.....
tapi yang ni aku paling suka makan sebab tu bukak dia dulu.....hehe....



P/s: Dengar cite ofis aku bakal dapat durian runtuh sempena raya ni.......kalau betul, alhamdulillah.....boleh la shopping baju raya.......


30 July 2013

Shopping bag raya......

Jumaat lepas hubby dapat call kena pegi site kat area putrajaya....time tu kami tengah bersiap-siap nak ke pasar ramadhan.....so, hubby ajak la aku ikut sekali sebab site tu kat area alamanda......boleh la aku cuci mata sementara dia pegi setel keje dia.....

Jadi, malam tu kami berbuka kat alamanda je......tapi alahai ramainya orang kat sana.....meja memang penuh la....huhuhu.....


so, kami lepak kat air pancut ni je la sebab adam nak tengok air sangat.....



 adam nampak kapal terbang lalu.....
"mama, tengok ni.....apa tu?"



juadah berbuka kami pada malam itu.....huwaaaa!!!!
teh ais, teh tarik, air mineral.....



 adam berbuka ngan air mineral je.......hehe.....


Sementara tunggu meja kosong, cepat-cepat pegi surau sebab takut nanti ramai orang.....tapi rupanya dah ramai dah orang kat surau......amik wudhuk siap beratur panjang lagi....

Dah lepas solat baru pegi makan.....huh, nikmat betul makan....hahaha.....tapi hubby tak sempat makan pun sebab terus pegi site....kesian dia....

Sementara tunggu hubby siap keje, jalan-jalan dalam alamanda.....teman adam main mainan la.....naik turun eskalator la.....haha...perabih masa betul....

Masa jenjalan tu nampak butik Guess.......menggamit-gamit je suruh aku masuk.....belek-belek wallet dia berkenan lak.....lagipun dah lama aim nak beli wallet guess.....dapat lak less 15%...hmm, ok la tu.....boleh buat raya....kehkehkeh......


gembira tau tak???
 hahaha.....



P/s: Baju raya tak beli lagi.....nak raya ke tak ni???


29 July 2013

Tupperware (leaflet): Balik Kampung Special (29 July - 24 August 2013)

Eco Bottle with pouch 500ml (Pink Rush / Black Speed)
RM25.00

Pink Rush + Black Speed + 2 pouch : RM47.00



Cozy Nest 2.5L (4) + Cozy Nest 1.2L (4) : RM133.00
pwp : Cozy Nest 500ml (4) : RM34.00



Large Crystal Clear Bowl (2) : RM37.00
Zen Medium Square (2) : RM37.00 + free round keeper
Outdoor Dining Tumbler Set : RM39.00
Fresh-N-Cool (4) : RM64.00



Apricot Cleaning Foam (2) : RM49.00
Apricot Cleaning Foam (3) : RM64.00
Magix Lips Color (2) : RM28.00
Loving Gift Set : RM46.00
Multi Purpose Shears : RM83.00



with every purchase RM190.00 : RM15/pc

TO ORDER:

1) Kenalpasti kod/nama item

2) Emailkan nama/kod item dan pilihan penghantaran (pos domestik/pos laju) ke aaniea@yahoo.com

Confirmation stok akan diberikan melalui email.

4) Buat pembayaran ke no akaun yg akan diberikan.

5) Emailkan bukti pembayaran beserta nama penuh (seperti kad pengenalan), alamat penghantaran dan no tel.


PENGHANTARAN
Semenanjung Malaysia :
Pos Domestik Biasa : RM8.00 (2kg)
PosLaju : RM6.00 (500gm)

Sabah & Sarawak :
Pos Biasa : RM10.00 (1kg)
PosLaju : RM25.00 (500gm)



25 July 2013

Tupperware: Pink Ruby Counterpart (Balang biskut raya)


Raya dah dekat.....
Balang biskut raya dah beli ke?

Jom beli balang biskut raya dengan saya......

Harga:
RM95 per set (3 pcs)


To order:

1) Emailkan nama/kod item dan pilihan penghantaran (pos domestik/pos laju) ke aaniea@yahoo.com

Confirmation stok akan diberikan melalui email.

2) Buat pembayaran ke no akaun yg akan diberikan.

3) Emailkan bukti pembayaran beserta nama penuh (seperti kad pengenalan), alamat penghantaran dan no tel.


PENGHANTARAN
Semenanjung Malaysia :
Pos Domestik Biasa : RM8.00 (2kg)
PosLaju : RM6.00 (500gm)

Sabah & Sarawak :
Pos Biasa : RM10.00 (1kg)
PosLaju : RM25.00 (500gm)


SOLD: TQ

24 July 2013

Update dah....

Huaarggghhhh, lamanya tak update blog.....tenet kat ofis ni lemah betul....macam la dia puasa kan?? huh....

Aku bulan puasa kali ni memang agak lembik sikit....memang mencabar betul.....tension betul tengok jam.....lambat giler gerak......alahai....

Alhamdulillah setakat ni aku tak pernah terlepas sahur.....harap-harap la tak terlepas sahur walaupun pagi tadi hampir-hampir terlepas.....sedar-sedar dah 5.15.....nasib baik sempat makan sebab nasi dan lauk semua dah masak cuma tunggu nak panaskan je la......

Sepatutnya arini dan esok aku kena outstation ke perak tapi aku dapat excuse sebab pregnant kan....kehkeh.....lagipun aku dah bagitau bos, aku tak dapat ikut kalau bulan puasa sebab aku takut nanti pengsan kang sape nak angkat?? haha.....

Dah la, tak tau nak update apa.....



gambar terbaru adam.....baru lepas potong rambut......
sedih aku tengok....
dah tak nampak macam k-pop dah......
tapi takpe la, asalkan dia selesa.....tak panas.....

Raya nanti kena pakai songkok la jawabnya....kehkeh....


15 July 2013

Menu berbuka: Makanan kelantan

Minggu lepas 3 hari berturut-turut aku duk berbuka dengan nasi beriani je......sampaikan hubby tanya aku mengidam ke apa? aku bukan mengidam, tapi dah itu je yang nampak macam menarik....ye la, nasi kaler-kaler kan...kehkeh...

Hari sabtu kami balik umah mil, berbuka kat sana.....mil masak kari daging...siap tapau lagi untuk sahur.....kami balik malam tu jugak sebab esoknya hubby keje....so, tengah malam tu masa otw balik umah, kami singgah uptown danau kota jap.....tapi, tak shopping sangat......aku just tukar screen protector dan beli jeruk kelubi jerkk....:)

Semalam berbuka aku beli kat bazar area umah aku je.....tapi tak sempat sampai bazar pun aku singgah kat kedai mek kelantan......teringin nak makan makanan kelantan masa berbuka especially kuih-kuih kelantan....


so, ni menu berbuka aku semalam.....aku sorang je makan ni...
hubby berbuka kat luar sebab kena keje....
ada nasi kerabu, ayam percik, sira pisang dan kuih sekaya (kalo tak salah - tau makan je...nama tak ingat)

Kalau kat kampung aku, menu ayam percik wajib ada....
Sira pisang lak mesti ada sebab nenek aku selalu buat untuk jual.....nenek aku buat sedap tau.....
Kuih sekaya tu mak aku yang suka.....tapi lama-lama aku lak yang suka......



P/s: Rindu nak berbuka kat kampung.......huhuhu....



10 July 2013

Selamat berpuasa....

Hari ni dah start puasa dah....haippp, ada yang tak pose ye arini....ngeeee.....aku insya-Allah akan cuba berpuasa penuh sebab masa pregnantkan adam dulu aku dapat puasa penuh.....alhamdulillah......

Pagi tadi sahur ala kadar je....nasi lauk ayam masak kicap je.....pagi tadi bangun 4.40....ok la sebab setakat nak panaskan lauk dan goreng telur je.....hari first ni ok la, boleh bangun awal lagi sebab perut tak penuh.....tengok la tengah-tengah bulan nanti, kemain liat ko.....tapi dah jadi surirumah ni liat cemane pun kena bangun gak la.....kang tak sahur lak.....huhu....

Masa sahur tadi adam pun bangun gak....tapi dia sahur susu ajelah....lepas tu terus tak tido sampai la pegi keje.....lepas mandi tu dia cari sendiri baju....sekali dia amik pakai baju ni.....



 baju melayu haa....
baju raya masa umur dia setahun lebih......
senteng dah macam pakai seluar pendek......
suruh tukar pakai baju lain, takmo.....
pakai la pegi taska.....adeih.....



arini baru je 1 Ramadhan, dia dah raya dah......
budak yang macam-macam......
memang camni eh perangai budak yang nak dapat adik?? hehe.....


SELAMAT BERPUASA SEMUA!!!


05 July 2013

Power Bank Yoobao

Weekend aritu ikut husband g kat area sg besi....kalau ikut dia g sana confirm aku ajak singgah mines jap.....tapi sebab aritu mood dia baik sebab dapat rezeki terpijak katanyewww, maka dia ajak g low yat/sungei wang....yeay!!

Masa otw tu aku dah plan nak survey power bank......hubby lak nak beli hard disk.....biasa hubby suka survey kat 2 kedai ni je iaitu Sri Komputer dan Viewnet je....tapi mahal lak....aku try la survey kedai lain, jumpa yang murah dari 2 kedai ni.....terus la rembat....hubby pun amik kat kedai tu jugak......


 satu untuk awak, satu untuk saya....
tiada untuk adam...kehkeh....

hard disk tu hubby beli sebab senang nak letak semua Running Man dalam tu....
nanti cucuk je kat tv tengok la nak tengok episod mana pun....
sebab sekarang pakai pendrive je, muat letak 5, 6 episod je....
pastu adam duk ulang tayang episod tu je la....boring betul....



 power bank jenama Yoobao.....
aku memula tak tau pasal brand ni....
ye la, brand dari china.....semua macam suspicious je kan.....
tapi rupanya brand ni la yang paling bagus......
sebab masa tengah belek-belek kat Sri Komputer tu ada sorang brader tengah belek-belek jugak.....
dia la yang cite pasal power bank ni sebab dia dah beli aritu....



kapasiti power bank ni 13000mAh....
jangan tanya aku apa maknanya sebab aku pun tak tahu.....
yang aku tau benda ni boleh cas henset aku 5x......hehe....
tapi yang tak bestnya sebab saiz dia agak besar.....
nampaknya kena beli henbeg besar la ek.....erk.....



03 July 2013

1st check-up (Kencing kotor dan ujian MGTT)

Aku dah buat first check-up awal bulan lepas masa kandungan 10 minggu....tapi sedih sangat sebab check air kencing katanya kencing kotor dan kena buat ujian MGTT......ok, aku paham la ada protein dalam urine tu tapi masalahnya kenapa nak kena minum air gula pulak?? why?? why?? 


tarikh temujanji: 8 julai.....
so, aku kena puasa awal la dari korang ye.....huhu....


Aku ingat aku nak datang lewat la supaya tak payah buat test tu.....kekeke....


P/s: Ada petua tak untuk merawat kencing kotor ni selain dari minum banyak air??? TQ


01 July 2013

Bawa adam naik tren LRT......

Adam punye kecenderungan kepada sesuatu benda memang banyak.....sekarang ni tengah kemaruk nak naik ketapi (tren).....tiap-tiap hari ajak naik tren.....sebelum ni nak tengok je tren lalu......sekarang ni nak naik pulak.....

Weekend lepas kami ke Sogo.....masa otw tu aku saje-saje la tanya adam, "adam, kita nak g mana ni?" boleh pulak dia jawab, "nak g naik ketapi".....erk.....mana dia belajar ni??

Lepas tu terus la hubby hantarkan aku ngan adam kat stesen kerinchi (sebab dah kat area situ).....so, aku naik tren ngan adam, hubby bawak kete terus ke sogo.....memula berdebar gak la sebab dah lama aku tak naik tren ni.....bukan apa, takut salah platform je....tp yang bestnya siap ada orang tanya aku lagi nak naik platform mana....adeih.....dik, akak pun first time gak nih....hehe....

Kat dalam tren tu orang tak ramai mana pun...tapi kami takde tempat duduk.....takde sorang pun yang bagi kami duduk walaupun adam siap duduk atas lantai lagi sebab penat berdiri.....takpe, rakyat malaysia memang prihatin......hehe......



 berhenti kat masjid jamek kena tukar tren untuk ke stesen bandaraya....huhu.....penat jalan....
nasib baik adam ok.....tak mintak dukung....
sebab dia tahu mama tak larat.....
tapi, kalau pegi ngan abah confirm dia mintak dukung.......:)




time tunggu tren datang.....





dah sampai sogo kita makan dulu.....
walaupun kami naik tren, kami sampai dulu dari hubby sebab jalan jammed.....kehkeh.....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby