28 August 2013

Outstation ke Johor

Hari ni aku bertolak ke johor atas urusan kerja....aku kat sana 3 hari...huhu....walaupun pregnant, aku rasa aku tak boleh nak jadikan alasan tak nak pegi outstation.....tak suka bila ada yang suka takut-takutkan aku supaya jangan pegi.......lagipun masa puasa aritu aku dah dapat excuse.....takkan kali ni nak tolak gak...nanti apa kata bos lak...macam aku lak yang bos, sesuka hati tak nak buat keje....

Takpe lah, yang penting aku kena hati-hati je la bila kat sana.....


Sebenarnya dah lama aku tak ke johor.....lebih kurang dah 8 tahun, lepas aku habis study dulu......rindu utm!! tapi rasanya tak lalu utm kot....huhu...

Excited!!!




Semoga aku selamat pergi dan selamat balik.....amin....
Adam, jangan nakal-nakal.....


P/s: Hari ni besday mak aku....selamat hari lahir ma!!! semoga ma panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu.....

27 August 2013

Shopping di Nilai 3

Sabtu lepas pegi open house umah member ofis kat bandar seri putra......mula-mula plan nak g umah dia, pastu otw balik g open house umah sue syawal, tapi rupa-rupanya umah sue esoknya...silap haribulan daa.....tapi ahad tu tak dapat nak pegi lak sebab hubby keje....huhu...sori ye sue...

Dah alang-alang umah member tu dekat dengan nilai 3, apalagi?? shopping la......hehe....aku plan nak beli lapik kaki dengan tikar getah kanak-kanak je.....tapi kalo dah pegi sana, rasa macam nak beli semua....kekeke.....



 lapik kaki....RM25.....fuhhh, nasib baik muat-muat letak kat situ....
hubby suruh beli kaler yang gelap-gelap sebab takut cepat kotor......
tapi dalam hati aku kata kalau kotor ada alasan nak g nilai 3 lagi......wakaka.....




 tikar getah kanak-kanak.....RM10
banyak corak kartun....tapi aku nak buat untuk lapik sejadah.....
terpaksa pilih corak camni.....
lama-lama tengok dah macam corak kaf lam ya nga.....pening tengok.....huhu....




masuk kedai pinggan mangkuk memang rasa macam nak beli semua......
nasib baik umah aku takde orang nak datang.....
kalau tak, maunya aku borong semua.....
beli tempat letak gula garam je la....
murah...RM18 je.....

Lepas tu aku beli jubah.....suka lak pakai jubah sekarang ni.....
Alhamdulillah jumpa yang murah.....RM50 je siap ada manik-manik lagi....best...best...
Kena pandai tawar sebab 4,5 kedai yang aku masuk sebelum tu semua RM70, RM80, RM100++ pun ada...huhu......


Balik dari Nilai 3 kami singgah bangi jap makan malam.....next entri la.....kalau rajin.....hehe.....



26 August 2013

Baju sape tu?

Satu petang tu amik adam kat taska nampak lain macam je ini budak.....rupa-rupanya dia pakai baju lain....baju orang lain.....kakak dia tertukar baju dengan budak lain agaknya.....

Mama: Adam pakai baju sape ni?
Adam: Baju adam hakeem....
Mama: Eii, tak malu.....ngaku baju dia.....


 singgah beli nasi jap kat Fend Ikan Bakar.....



jangan nanti dia tanya mana baju ni dah la.....
mana nak cari?



suka la tu pakai baju otomen....:)


22 August 2013

1 Syawal - Potret kami

Tahun ni beraya di bentong.....pagi-pagi raya tu kami bertolak balik bentong.....alhamdulillah, jalan tak jem langsung.....maklumlah, semua dah ada kat kampung masing-masing.....tapi ramai gak orang nak naik genting raya-raya ni.....hehe.....


 masa otw balik bentong......
adam takde mood sebab kena kejut mandi pagi-pagi buta....kekeke.....
uih, double chin mama takleh sorok.....haha....



gelagat adam pagi raya......



 payah betul nak suruh dia posing......
nasib baik ada gak yang jadi....



 kami bertiga + 1 dalam perut.......
raya tahun depan insya-allah berempat.....

tema tahun ni HITAM......hehe....
tak plan pun.....sape suruh shopping last minute kan....hambekkk.....inilah hasilnya....



hitam pun hitam la.....
kalau nak tahu, ini first time aku pakai jubah......sweet muslimah tak saya?? hehe....



19 August 2013

Persiapan raya kami.....

Eh, baru nak up entri persiapan raya?? takpe la kan....

Tahun ni kami beraya kat bentong je.....raya ke 3 baru balik kelantan.....kalau ikutkan memang turn bentong, tapi dah alang-alang cuti lama, kita balik la kelantan kejap.....:)

Kami balik bentong pun masa pagi raya sebabnya rupa-rupanya hubby kena standby keje pada hari raya tu.....dah la dia tak bagitau aku pun dia kena standby....agaknya tak nak kacau mood aku nak beraya kot....

Persiapan raya kami memang last minute sangat......bayangkan kami cari baju raya masa malam raya....dah nak menitik air mata aku masa dengar takbir raya sedangkan masa tu tak balik kampung lagi....

Bila dah shopping malam raya tu grab je la apa yang ada.....asal jumpa yang dah ada dalam fikiran nak yang sekian-sekian dengan harga yang sekian-sekian, terus amik.....tak kuasa dah nak survey-survey lagi....lagipun katanya semua dah harga runtuh la, harga lelong la.....

First kedai jumpa baju aku....dah try-try nasib baik ada saiz, terus amik sebab bila dah jumpa baju aku baru la boleh beli baju hubby dan adam....kata nak sedondon kan.....hehe....jalan depan sikit jumpa songkok adam RM10, terus beli....jalan depan lagi terus jumpa sampin adam RM10, terus beli.....alhamdulillah, walaupun shopping last minute camtu semua yang aku nak dapat....balik rumah boleh tido lena.....:)

Tahun depan tak leh shopping last minute camni dah....kelam-kabut dibuatnya.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby