06 April 2010

5hb mac....Jumaat...so exited!!!

hmm..dah lama x jengah blog ni...bz la katakan....

aku dah bersalin dah 5hb mac lepas bersamaan ari jumaat....aku masuk wad bersalin pd 4hb kul 3 ptg sb air ketuban pecah....pastu doc dtg cek..dia tanya samada aku nak induce atau x...sb bukaan baru 2cm...klu nak tgu mybe dlm 24jam baru bukak hbs...then,lepas bncg ngn hubby,aku cadang amik induce...so,aku dijangka bersalin mlm ni la....



bila dh masuk ubat tu...huh,sakit yg amat....sakit contraction tu aku rasa setiap 1 minit...hmm mcm ni rupanya sakit contraction....ptt la xde sape pun blh cite cmne rasa sktnya contraction....mmg xblh tahan sgt...tp xtau cmne,aku rasa sgt tabah..sb walau sakit sgt pun,aku x nangis...aku kagum ngn diri aku sndr...



then,doc ckp klu aku x tahan sgt, dia suggest aku amik epidural....so,aku amik la keputusan utk amik epidural....huh,leganya....knp la dia x bg awal2...mmg x rasa skt lgsg..aku siap blh tertido lg...kul 2.30 doc kejut sb nak cek bukaan...dia ckp kepala baby dh nmpk dh...tp aku xtau nape dia nak tgu 1 jam lg....pelik tul...



kul 3.33pg, aku selamat melahirkan anak aku yg pertama dgn hanya 3x push je..Alhamdulillah!!!he's a boy!!!!so excited...sb b4 dis kitorg scan xnmpk jantina..mmg surprise....seronok sgt....n x sangka aku dh bersalin....amazing....

0 org syg adam:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby