11 June 2013

Evening sickness

 


Orang pregnant ni macam-macam ragam......
Ada yang morning sickness.....
Ada yang tak pernah kena morning sickness pun....
Ada yang suka bau keti*k suami.....
Ada yang tak leh dekat dengan suami sendiri....
Macam-macam.....

Aku lak evening sickness.....
Time pagi alhamdulillah ok....
Boleh makan macam biasa...
Boleh pegi keje macam biasa walaupun kadang-kadang melepet gak kat ofis.....
Sama macam masa mengandungkan adam dulu.....
Dah petang-petang sikit mula la dia start.....
Balik umah je melepet......
Asal malam je lembik.....
Mual, loya, angin, muntah......
Nak minum air masak pun tak lalu......

Bau makanan dalam kete pun boleh uweeekkkk.....
Bau orang tengah makan pun boleh uweeekkkk.....





Dah lama gantung periuk, kuali....
Bau orang masak pun dah uweeekkkkk.....inikan pulak nak masak....

Huwaaaaa!!!! alahan, cepat-cepat la berlalu.......:(



P/s: Harap-harap bulan puasa nanti hilanglah alahan-alahan ni semua.....semoga aku dapat makan macam biasa....amin.....


16 org syg adam:

Jue a.k.a Ibu 2F said...

sekejap je tue...
insayallah lepas ni kembali pada asal...

εïзmummyHazaεïз said...

sama dengan haza tiap kali preggy evening sickness... sabar ekk.. pelan2 nnt dia hilang la

Kniedaz said...

alahai..paling tak best waktu takble bau makanan sedangkan time ni la kita nak makan banyak sikit..insya Allah nanti hilang la tu..

shark said...

byk sabar..
org mengandung malaikat doa 24 hours..
:)

JaSSNaNi said...

assalam dik...
macam2 org.. lain org lain paternnye... cam akak 1st trimister dulu.. mmg teruk.. sampai 4 bulan pertama.. makan tak lalu.. asyik muntah setiap kali.. tido manjang.. sampai tak boleh wat per.. mmg letih je... lepas 5 bulan.. mmg cari makan je keje akak.. wakakakaka.. ape pun sabar ye dik.. dugaan ibu ngandung..

faraherda.razalan said...

Preggy ke? Ouh, jeles! Heheheheh...

mama_saly said...

hehe memang letihkan kalau bab alahan ni..sabar ye, smoga kandungan sihat dan alahan nnti akn cepat2 blalu..

Kakzakie said...

Sabarlah sikit aanie. Biasa alahan ni masuk 3-4 bulan mula berkurang. Banyakkan berdoa - cari/google doa-doa utk melawan alahan ini.

~MommyAida~ said...

Fuhh samalah dengan Aida time pregnant kan Aqil dulu..smpaikan bau bawang pon tak bole tau..meloya je tekak..semoga Aanie tabah ye..

ieedaz @ mama_isha said...

memang setiap orang alahan Nye berbeza-beza kan.. kadang2 Nampak pelik pun ade..tapi bertuah dapat rase nikmat waktu mengandung ni.. walaupun x larat, redha jer la.. :)

syawalsimpsons said...

alahai org preggy ni..sian dier..cepat la abis tempoh alahan ni kan

Qhaifa Nur said...

moga tak lama evening sicknessnya...
take care ok...

Saffa Adiza said...

aku dah rasa anie..siap admit lagik..huhu

Aju Mohit said...

sianny aanie, sabar ye utk first trimester ni, aju x pernah ada morning sickness taktau nk advise cemana, apapun tak blehh hihi

Cho Zila said...

memang kalau dah pegnanttu macam2 halkan.. nak buat camner sabojerelr..

alin said...

semoga dipermudahkan..

tapi alin masa mengandung adik, sampai nak bersalin pun masih uwekkkkk kat tandas.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby