19 August 2013

Persiapan raya kami.....

Eh, baru nak up entri persiapan raya?? takpe la kan....

Tahun ni kami beraya kat bentong je.....raya ke 3 baru balik kelantan.....kalau ikutkan memang turn bentong, tapi dah alang-alang cuti lama, kita balik la kelantan kejap.....:)

Kami balik bentong pun masa pagi raya sebabnya rupa-rupanya hubby kena standby keje pada hari raya tu.....dah la dia tak bagitau aku pun dia kena standby....agaknya tak nak kacau mood aku nak beraya kot....

Persiapan raya kami memang last minute sangat......bayangkan kami cari baju raya masa malam raya....dah nak menitik air mata aku masa dengar takbir raya sedangkan masa tu tak balik kampung lagi....

Bila dah shopping malam raya tu grab je la apa yang ada.....asal jumpa yang dah ada dalam fikiran nak yang sekian-sekian dengan harga yang sekian-sekian, terus amik.....tak kuasa dah nak survey-survey lagi....lagipun katanya semua dah harga runtuh la, harga lelong la.....

First kedai jumpa baju aku....dah try-try nasib baik ada saiz, terus amik sebab bila dah jumpa baju aku baru la boleh beli baju hubby dan adam....kata nak sedondon kan.....hehe....jalan depan sikit jumpa songkok adam RM10, terus beli....jalan depan lagi terus jumpa sampin adam RM10, terus beli.....alhamdulillah, walaupun shopping last minute camtu semua yang aku nak dapat....balik rumah boleh tido lena.....:)

Tahun depan tak leh shopping last minute camni dah....kelam-kabut dibuatnya.....

10 org syg adam:

syawalsimpsons said...

alhamdulillah semua ada kan...


aanie meh la terjah umah

*azni* said...

muncul jua akhirnya..hehe..takpe,better late than never kan?

Qhaifa Nur said...

salam aidilfitri...

memang last minute tu aanie...
nasib baik semua ada..

Aju Mohit said...

selamat hari raya buat aanie and family, alahai sedih pulak baca ttg persiapan raya, takpe yng penting dapat balik kg jumpa org tersayang ;)

Cho Zila said...

akak memang tak reti nak shopping last minute memang tak beliler.. lagi satu mun badan akakni memang susah nak cari saiz alamatler kalau shopping last minute tak jumpa dah...

Puan Ida said...

salam,
ai saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

~MommyAida~ said...

Betul tu Aanie..sangat kelam kabbut kalau shopping last minute..nanti ade je yang tak puas hati..huhuhu

Norlizayati Othman said...

Selamat hari raya Aanie. Cam dah lama tak jenguk sini. Rasa cam arang ada entri kat sini. huhu..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

nasib baik semua ada....
seronokkan

Alin Marlini said...

tu psl kaklin tak suka sopping last minit..kelam kelibut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby