04 September 2013

Makan-makan di Stulang Laut

Selama aku duk kat jb, aku tak penah berpeluang makan-makan kat stulang laut ni......ye la, student kan....mana ada transport nak pegi.....bf pun takde masa tu....kalo tak, boleh la dating-dating kat sini sambil pau bf kan....hmm...

Jadi, masa outstation ke johor minggu lepas aku ajak la bos-bos dan kawan-kawan aku datang makan kat stulang laut ni....masa tu kami menginap kat hotel selesa pasir gudang.....30 minit gak la nak sampai....hehehe....takpe, demi mu stulang laut.....

Kami tak makan kat medan selera stulang laut tu......tapi kami makan kat Restoran Pak Soh sebab kat google kata restoran ni best.....memula risau gak, kot-kot la restoran cina kan sebab mana tau kot-kot pak soh tu stand for Lam Pak Soh ke Kim Pak Soh ke.....tapi rupa-rupanya Pok Soh (orang kelantan)......hahaha....adoi la...


 So, menu special yang kami order malam tu ialah ikan siakap stim limau....
memang recommended...sedap!!!
perghhh, bila tengok gambar ni terliur lak.....
kang tak pasal-pasal aku ajak hubby g stulang lagi kang......




menu lain:
tomyam ayam, telur bungkus dan kailan ikan masin (tiada dalam gambar)......
tomyam dia pedas gilerr, tapi sedap.....

kami makan 5 orang.....total semua RM82....


Balik hotel dengan kekenyangan.....lena sampai pagi....hehe....


10 org syg adam:

syawalsimpsons said...

alamak sedpanya///

Kakcik said...

Berbaloi 5 orang makan cuma RM82.00

Kakcik pernah makan di Senibong (bukan Stulang Laut), 10 orang makan = hampir RM300!

Rasanya tak jejak lagi dah ke situ kecuali orang belanja...hehehe

*azni* said...

murahnya makan 5 org rm82 jer..tp ikan siakap tu memang nampak sedap jer..terliur ni ha..pok soh oh pok soh!haha..

Kakzakie said...

Restoran Pak Soh tu memang sedap aanie. Kenapa tak ajak kakak hihi...

Cho Zila said...

macam murah lak rasanya... memang layanlerkan... stulang lautut femeskan...
oh pak soh orang kelantan...

ALMARI BAJU AISYAH said...

Terus teringat siakap stim limau yg saya suka..kat BP. Pergh!

Ujie said...

Opss..tadi saya..ujie. :)

Aju Mohit said...

sdpnya aanie, belum pernah try lagi
makan kat sini. Kekenyangan tu tak tahan tu hehehe

~MommyAida~ said...

tapi memang stulang laut mmg best kan..popular...

Syazary Sukor said...

perghhh! terliur. sedap.. singgah blogwalking disni.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby