04 December 2013

Pengalaman shopping barang baby @ Pureen Warehouse Sale

Dah lama tak shopping kat Pureen Warehouse Sale ni....aku penah pegi sekali je dulu masa adam kecik.....serikkk...sebab aku datang dah petang, so baju-baju memang dah habis langsung.....yang tinggal sarung tangan, sarung kaki, towel dan barang-barang toiletries biasa je....

Aku ingatkan Pureen Warehouse Sale ni biasa-biasa aje.....tapi rupa-rupanya luar biasa!!

So, kali ni aku dah buat persediaan mental dan fizikal untuk mengharungi warehouse sale ni lepas baca review dari bloggers....

Aku pegi ari sabtu pagi sebab orang cakap kalau nak beli baju baby kena datang awal-awal...tapi aku takde la datang sebelum gate bukak....aku sampai pun dah dekat pukul 11 pagi sebab kami sempat g breakfast roti canai dulu....kasi perut penuh dulu sebelum berjuang......

Sebelum pegi tu aku dah doa mintak-mintak ada la rezeki baby nanti dapat baju murah.....

Tapi kalau dah pukul 11 tu orang memang dah ramai lagi sesak la.....hubby drop aku kat gate, pastu baru dia g cari parking....adam lak macam biasa la.....bila nampak aku turun, dia pun sibuk nak ikut sama....kalau ikutkan aku taknak bawak dia sebab dah tahu macam mana keadaan dalam tu....tapi nak buat cemana....

Aku terus la menuju ke tempat baju-bajan....sekali tengok kat tepi-tepi walkway tu dah penuh dengan orang yang tengah buat penapisan baju.....sorang ada la dalam 2-3 bag ikea....haaaaa, jangan tak tahu....budaya shopping kat sini memang cenggitu....kau kaut semua baju yang ada kat bakul tu...then ko duduk la kat tepi-tepi tu untuk pilih baju-baju yang ko nak.....then baju yang ko tak nak tu nanti abang Rela akan amik dan tuang balik kat dalam bakul......cenggitu la flownya sampai la orang-orang belakang dah takde apa yang nak dibeli.....

Aku sempat la sambar beberapa helai baju kat dalam bakul tu....ada yang harga RM1, RM3, RM4 dan RM6 sehelai.....tapi bila orang dah makin ramai, adam lak tak selesa.....duk nangis-nangis....call hubby suruh datang amik adam, sekali kredit lupa nak top up lak.....public fon lak takde....hadoi...rasa nak baling je hp aku tuh...adam dah bising-bising dah nak keluar.....

Aku bawak la adam kat luar kejap sambil tunggu kot-kot hubby ada call....lebih setengah jam gak aku tunggu dia call....macam nak nangis...orang lak makin ramai masuk kat tempat baju-baju....cakap dalam hati....takpe la....kalau ada rezeki baby, ada la tu baju untuk baby....kalau takde, nak buat camane....nak jugak aku tebalkan muka pinjam tepon orang...tapi, maluuu....huh....last-last hubby call terus terharu nak nangis......

Lepas hubby dah amik adam baru la aku boleh pegi balik kat tempat baju tu.....dapat la tarik beberapa helai baju lagi....itu pun tinggal dah tak banyak dah...tinggal saki-baki yang abang rela tuang dari beg yang orang tak nak...aku dapat tarik baju yang harga RM3 sehelai je.....

So, inilah hasilnya yang aku dapat.....

 balik tuang kat rumah lak.....^_^



setelah aku pasang-pasangkan dengan pasangan dia, dapat la 12 pasang baju.....
Alhamdulillah.....ada rezeki baby....syukur sangat...
walaupun amik yang orang dah reject.....:)

itu pun ada yang baju saiz lain, seluar saiz lain....
takpe la, asalkan kaler dia sama.....

pastu ada yang ada seluar je....baju takde....
bila ada baju, seluar lak takde....
last-last terpaksa la letak balik.....

ohhh ya, baju baby girl memang banyakkkk sangat.....
baju baby boy memang takde pilihan....

baju basahan untuk adam pun aku beli gak.....
tapi tak banyak pilihan....
daapt 2 pasang je....

semua baju-baju tu aku dapat dengan harga RM3 je sehelai......
memang berbaloi sangat!!!



 kalau harga kat jusco RM15 sehelai....
tag pun dia tak bukak lagi.....



 ini yang paling mahal aku jumpa...RM37.90......  ***lap peluh



barang-barang sampingan....
ingat nak amik wet tissue dan sabun banyak-banyak sikit.....
tapi, tak larat lak nak bawak.....
takpe la, beli kat luar pun harga dia tak banyak beza pun.....


Bila nak membayar tu queue panjang la jugak.....tapi syukur sangat sebab Allah mempermudahkan segalanya.....lane yang aku beratur tu cepat je sedangkan lane satu lagi lambat.....tapi saspen gak masa kat cashier tu sebab takut over-budget.....mati-mati aku ingat total dia RM300-RM400 dah....tapi rupa-rupanya tak....hehe....


So, total yang dibelanjakan ialah RM180 je.....hehe....


P/s: Panjang betul entri hari ni...excited la katakan.....tq sudi baca sampai habis.....


9 org syg adam:

shark said...

best..dan murah..tu yg kita cari hehe..:)

syawalsimpsons said...

sue baca sampai abis...sue penah bawak syawal je datang sini..kalo izz tak penah sebab sue mmg akan booking mak minta jaga....mmg padat n ramai org kan...ehh izz penah datang la..waktu dier dalam perut..kikikikikii

aanie said...

shark: mmg puas hati sgt walaupon nak pitam kat dlm tu kan...hehe....

sue: tq sue...hehe...:)
itu la...kitorg xde tmpt nak pos anak...hangkut je la...

Aju Mohit said...

alhamdulillah dapat rembat juga mmmg cantik2 rembatan aanie ni, aanie nak tya? dah scan baby gurl ye? tahniah beb!!!! aju pun pernah dtg sini dulu, memang berbahhhloiiii sangattt hehee

aanie said...

aju: berbahloiii kan...!! kekeke...
dah scan 3x dah dgn doc lain-lain semuanya nampak gegurl...tu yg mcm confident je gegurl....harap2 la mmg gegurl kan...aminnnn...

Qhaifa Nur said...

anie...baju gegurl yup...sukanya.. cantiklah...berbaloi merebut...beratur panjang ni...
nak dapat baby memang excited tau...take care

Siti Asiah said...

xpnah pg lagi kat jualan gudang PUREEN wlpn hati ni teringin sangat nk pg...murahnye Aani, puashati wlpn letih yea Aanie...;)

Fiza Rahman said...

Berbaloi2 pergi.

Intan Nazirin said...

Besttnye..nak p jugakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby