09 December 2013

Shopping @ 6th Maternity and Children Expo, Mid Valley

Dah agak lama tak menjebakkan diri ke arena expo baby ni....zaman adam baby boleh la g.....boleh baca kat sini dan sini.....sejak adam dah besar ni dah tak relevan lagi dengan expo baby.....tapi sejak pregnant balik ni kena la start balik cari expo-expo baby.....^_^

Aku pegi hari ahad sebab sabtu tu hubby keje...bz sokmo....

So, sampai-sampai je terus beratur amik goody bag....ingatkan banyak la barang dalam tu.....tapi, kertas je yang banyak....hahaha....boleh la....


 beg biru tu la goody bag nya.....
beg merah abc tu dapat masa shopping kat booth pureen.....




 kat booth pureen aku beli baju-baju untuk baby.....
yang atas RM15 sepasang.....
yang bawah RM10 sepasang.....
cantik-cantik.....rambang mata dibuatnya....
kalau banyak duit, maunya aku borong semua....

ni time sebelum pegi Pureen Warehouse Sale tu.....
aku main beli je masa tu sebab tak tahu lagi tarikh warehouse sale....
bila dah beli baru tahu ada warehouse sale.....huhu....

tapi sabun-sabun aku tak beli pun sebab nak tunggu warehouse sale.....




kat booth tommee tippee....
botol tommee tippee ni murah sangat-sangat.....
harga asal RM59.90 jadi RM26.95 je (rasanya la...lupa lak)
ni first time aku beli botol tommee tippee.....
biasa adam pakai avent....mahal...
dulu-dulu boleh la beli....
tapi dah anak 2 ni kena la berjimat sikit (kot).....
beli botol murah-murah sudah.....kekeke....
harap-harap la baby boleh terima botol ni....aminnn....


Kat booth Fabulous Mom aku beli 2 helai nursing bra dan storage plastic....
Sebelum ni dah pegi butik FM kat puchong tu beli 2 helai nursing bra.....
Tapi rasa macam tak cukup je....
Nasib baik kat expo ni ada stok saiz aku.....hehe...



P/s: Puas hati shopping kat baby expo kali ni.....sampai ke hari ni semua barang baby dah cukup....tinggal nak beli minyak telon je dan set pantang untuk mama....


7 org syg adam:

Aju Mohit said...

hahaha entri kita sama, tgk kan instinct kita hahahaha, geram kan tgk brg baby comel2 ni, tang botol susu tu yg takleh tahan tu aanie murah kan

syawalsimpsons said...

ok la tu bnayak dah settle kan...tinggal nak bersalin je kan

Qhaifa Nur said...

untung beli kat expo ni...murah...macam-macam ada kan

Kyla Pearlisha said...

seronok btol tgk brg2 baby ni. comel2 jer

~MommyAqilMedina~ said...

hari tu pun pergi jugak!tapi tak sanggup nak beratur kat booth TT..tapi memang murah amaatt..Baju baby Aanie sama dengan Medina..cantik2 kan..geram..pon rasa macam nak borong semua kalau banyak duit..hihih

aanie said...

aju: itu la...kalau adam pun pakai botol ni confirm dah borong byk2 dah...

sue: huhu..takotnya..

kak nur: a'ah...murah2...

kyla: mmg comel2...

aida: masa aanie pegi aritu x de org beratur...agaknya semua dtg ari pertama tu kot...hehe..

Alin Marlini said...

hehehehe..kak alin lagilah berkurun....ntah bilalah nak ada baby pulak ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby