03 July 2013

1st check-up (Kencing kotor dan ujian MGTT)

Aku dah buat first check-up awal bulan lepas masa kandungan 10 minggu....tapi sedih sangat sebab check air kencing katanya kencing kotor dan kena buat ujian MGTT......ok, aku paham la ada protein dalam urine tu tapi masalahnya kenapa nak kena minum air gula pulak?? why?? why?? 


tarikh temujanji: 8 julai.....
so, aku kena puasa awal la dari korang ye.....huhu....


Aku ingat aku nak datang lewat la supaya tak payah buat test tu.....kekeke....


P/s: Ada petua tak untuk merawat kencing kotor ni selain dari minum banyak air??? TQ


14 org syg adam:

syawalsimpsons said...

tu je kot petua untuk kencing kotor tu

kasihibu said...

minum air barli dik

Alin Marlini said...

tak pernah jadi plak camtu anie...jaga kesihatan

JaSSNaNi said...

petua? opsss.. pemuda pun tak tau.. camne nak kasi petua.. :P hehehe..
minum air.. minum air... minum air.. kata orang.. minum sampai buncit.. opsss sudah buncit skrg kan.. :) hehehehe.. ok dik.. harap semua nya baik2 je... air gula tu manisssss gilaaaaaaa!!!!!

Kakzakie said...

Ikut petua kakak ni aanie. Rebus beras barli, masuk seketul garam kasar (syarat aje ni), letak sehelai pandan. Amalkan ia jadi minuman selalu terutama masa nak tidur dan bangun pagi. Jgn bubuh gula. Kalau Adam nak minum tak apa dia punya bubuh gula sedap makan sekali dgn barli dia kan berjeli mesti Adam suka.

Fiza Rahman said...

Minum air barli. Kalau bley buat sendiri.

Qhaifa Nur said...

kalau akak dulu cukup takut kencing kotor...macam-macam andaian ada

samalah dengan kata kasihibu..minum barli...

faraherda.razalan said...

Tak apalah. Minum air gula tu elok gak. At least boleh kesan mende yg kite tak nampak ni kan? Heheheheh....

Suhaila Zahari said...

Minum air barli kak...mmg berkesan.Sy minum..esoknya g check up..mcm magic,xde air kencing kotor.. ;)

Lagi satu,kalau amek sample air kencing,amek yg pertengahan..kencing,basuh..baru amek yg tu..yg permulaan mmg terlalu kotor..

Aju Mohit said...

betul tu aanie, kencing tu mmg kotor tp bila pregnant kencing kotor paling merisaukan, minum air barli mcm diorg cakap tu, rebus barli then minum bila dah sejuk, moga2 elok je semua masa check up nnti

~MommyAida~ said...

hurmm..takde lah yunk kalo nak hilangkan kencing kotor tu..mmg kena minum air banyak2 je klo nak hilangkan kencing kotor tu..MGTT tu kena minum air gula nampaknya..awl jugak kan kena minum..huhuh

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Ai pow dok risau bab protein dlm Urine tu
Lately part tu still -+ gituew x kena tegoq Lagik la
Ai pun Tataw apa benda petua nk kasi kt uols sbb x pernah jd lg gituew

Eyda Sukiman said...

salam kak org cakap kalau kencing kotor banyakkan minum air putih dan air barli..eyda dlu mcmtu jgk..lg satu kalau akak nk supplement untuk ibu mngndung blhla try shaklee :)

jemput ke blog saya
http://mummyhealthyvitastore.blogspot.com/

Myra Jay said...

MJ penah kena kencing kotor ni.. perit gila punya sakit..

dah le ubat tu tak sedap..huhuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby