01 July 2013

Bawa adam naik tren LRT......

Adam punye kecenderungan kepada sesuatu benda memang banyak.....sekarang ni tengah kemaruk nak naik ketapi (tren).....tiap-tiap hari ajak naik tren.....sebelum ni nak tengok je tren lalu......sekarang ni nak naik pulak.....

Weekend lepas kami ke Sogo.....masa otw tu aku saje-saje la tanya adam, "adam, kita nak g mana ni?" boleh pulak dia jawab, "nak g naik ketapi".....erk.....mana dia belajar ni??

Lepas tu terus la hubby hantarkan aku ngan adam kat stesen kerinchi (sebab dah kat area situ).....so, aku naik tren ngan adam, hubby bawak kete terus ke sogo.....memula berdebar gak la sebab dah lama aku tak naik tren ni.....bukan apa, takut salah platform je....tp yang bestnya siap ada orang tanya aku lagi nak naik platform mana....adeih.....dik, akak pun first time gak nih....hehe....

Kat dalam tren tu orang tak ramai mana pun...tapi kami takde tempat duduk.....takde sorang pun yang bagi kami duduk walaupun adam siap duduk atas lantai lagi sebab penat berdiri.....takpe, rakyat malaysia memang prihatin......hehe......



 berhenti kat masjid jamek kena tukar tren untuk ke stesen bandaraya....huhu.....penat jalan....
nasib baik adam ok.....tak mintak dukung....
sebab dia tahu mama tak larat.....
tapi, kalau pegi ngan abah confirm dia mintak dukung.......:)




time tunggu tren datang.....





dah sampai sogo kita makan dulu.....
walaupun kami naik tren, kami sampai dulu dari hubby sebab jalan jammed.....kehkeh.....



10 org syg adam:

syawalsimpsons said...

mcm korean la..kikikiki...

Kniedaz said...

sekali sekala naik tren best juga ya...

Qhaifa Nur said...

cian adam kena berdiri...
anak-anak cukup seronok kalau dapat naik aanie..

Fiza Rahman said...

Dah lama tak bawa anak naik train. Panjang rambut adam ☺☺

Jue a.k.a Ibu 2F said...

adam yang hensem...
kesian tak dapat duduk sepatutunya ibu mengandung dan anak kecik di beri tempat duduk...
RAKYAT MALAYSIA MEMANG PRIHATIN SANGAT

Kakzakie said...

Sesaja nak rasa bagus juga cara aanie ni. Kakak tak pernah rasa sampai sekarang.

Seronoklah Adam dan jgn terperanjat esok-lusa dia nak lagi.

aanie said...

kakak, dia mmg ajak lagi pun....tiap2 hari ajak naik ketapi....alahai....

Chuu Muqhlis said...

kt kl prefer nek public trnsport je dr nek kete. klu nek kete komfem x bergerak.
# adam hensem!

Aju Mohit said...

yeaaa adam menang, abah kalah ;), puashati dpt naik tren ye adam, nak tgk gmbr mama dia ;)

~MommyAida~ said...

hihihi..chomell..sanggup plk papa dia stop kat kerinchi stesen kan..nak bagi Adam naik LRT..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby