13 October 2010

Milestone - 7 months old

Dah lama x update perkembangan terbaru Adam......asyik xde masa je....
Kat umah susah nak update blog......pc ada 1 je yg incik suami punye....
malu nanti incik suami baca.....kekeke....
kat opis lak, kena pandang kiri kanan atas bawah depan belakang.....
takut nanti tiba2 bos dtg tanya khabar....naya je....
ni yg aku meroyan nak laptop nih....abg bos, tolong bg sy bonus.....pleaaseee.....

Ok la, dah melalut lak aku ni.....
Berbalik pada cite buah hati pengarang jantung pisang ku.....
Sekarang Adam dah masuk 7 bulan......

Perkembangan Adam masa umur 7 bulan:
  1. Dah start makan solid food......aku dah bagi makan nestum masa umur 6 bulan.....sian adam mkn nestum je....ingat nak bagi bubur nasi, tapi asyik x sempat je....dah siap beli blender baru utk blend makanan dia dah....hehehe...akan mama buat as soon as possible ye....
  2. Suka gelak kuat2...kitorang pun tergelak gak tgk dia gelak....
  3. Pandai balas senyuman....kalau mama senyum, adam akan senyum balik....hilang sume penat....
  4. Sekarang dah pandai menyembur.....ohh, tidak!!!habis gugur rambut ku.....
  5. Suka tarik2 tudung mama - dah xleh pakai tudung yg kena pin-pin bagai nanti habis senget benget.....
  6. Tak boleh tinggal sorang2 - nanti mula la nak nangis......nak kena ngadap muka dia je....
  7. Dah boleh sebut mamama.......hehehe....abah jgn jeles ek....
  8. Belum boleh merangkak lagi.....risau gak....
  9. Suka dengar azan - kalau kuar azan kat tv, mesti dia pandang tv n tengok lelama......(hehe, sejuk perut mama ni....)
Ni masa nak belaja meniarap.......
 
Skrg dah pandai meniarap dah...yeay!!!!
 

7 org syg adam:

sharifuddin N shakina said...

kina suke biskut baby!!..hihi

Latest entry kina-dapat buffered earning ke2 & ke3 ""

MyZone~theUn4given said...

..best dapat melayan anak ey..mcm2 kerenah yg dia tunjuk..hihi

aanie said...

kina: x penah beli lagi biskut baby...nanti nak try beli gak....

myzone: a'ah, best....hilang sume penat pas blk keje...

Tomato Gurl's Life said...

comelnye adam..rasa nak kawin cpt2 n ade anak jugak..hehe(gatal)

aanie said...

heheh...kawin la cepat2....blh join da club....

d_LA said...

best lak tgk perkembangan adam..makin korean la adam ni..geget kang !

aanie said...

ouch....jgn geget kite....(adam ckp)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby