04 October 2010

Plan Sabtu tukar ke hari Ahad

Penat2 buat list plan untuk hari sabtu....last2, incik suami lak demam....hari sabtu tu dia keje half price day...balik2 je umah buat muka tak larat....aku pun tak larat gak sebab dikerjakan adam.....xleh nak tinggal langsung....nampak je aku bangun, terus nangis2...habis cmne aku nak buat keje? MIL lak tiap kali call, mesti tanya aku masak tak?mesti la aku jawab tak....mana sempat....nak buang air pun tak sempat...penah gak time adam meragam, seharian aku tak mandi....ish3.....

Bagi mommies yg terer masak, confirm xde masalah mcm aku ni...ye la, bagi diorng, masak ni kacang je....main campak2 je...klung klang klung klang...siap....aku ni taktau brape kali nak klung klang pun belum tentu siap.....tu la, dulu2 mak suruh blaja masak, xnak....ha, skrg kan dah nyesal...huhu....ampun ma...

Ok, berbalik pada tajuk asal...hari sabtu tu aku plan nak g open house n shopping, tapi tak jadi...last2 plan bertukar ke hari ahad iaitu semalam....tapi open house umah lain la...open house hari sabtu dah close ye.....semalam aku g umah bos aku kat seri kembangan, dekat dgn jusco taman equine....hehe...mula2 ingat nak g shopping kat mid valley je, tak plan pun nak g umah dia...last minute baru buat decision....lepas makan semangkuk ayun soto n sepinggan nasi tomato (pelahap ke ape ni?), kitorang terus menuju ke jalan yg benar jusco tmn equine....

Menariknya sale kat jusco arini...ada baby fair n ada 15% discount for all items utk ahli jcard...yeah...boleh tahan gak la aku kalau memborong barang baby ni.....sampai lupa diri la kejap....hehe....sebelum balik, kitorang singgah la kat butik baby Poney sebab nampak macam ada sale jugekss.....sempat tangkap 2 helai baju adam....

On de way balik baru teringat aku beli barang untuk adam je ke? mana kasut n baju aku? ok, next time.....hmmm, means next week la kan.....hahahah......
 

0 org syg adam:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby