05 September 2012

Alahai ayamas......

Semalam balik keje ingat malas nak masak nasi.....nak goreng ikan je....nak diet protein la kononnya.....hukhuk....tapi bila pk nanti adam nak makan apa, terus call ayamas delivery.....




Ayamas sekarang dah ada delivery.....di samping boleh order ayam yang dah siap masak, kita boleh juga order ayam mentah.....siap ada servis pemotongan lagi....huk..promote ker??

Semalam aku order set nasi ayam dengan sekor ayam mentah......dia cakap lagi setengah jam sampai....cepat gila la kan servis dia.....masa aku order tu dalam 6.15ptg.....

Dalam 6.30 outlet kat subang call aku cakap dia lambat sikit sebab dia sorang je kat kedai sekarang....sorang lagi tengah buat delivery.....katanya lagi 20 minit dia datang.....ok, aku bajet dalam kul 7 la.....

Tapiiii, 7.40 pun belum sampai-sampai lagi.....aku call lagi (menghabeskan kredit aku jerrr)....dia cakap rider tu eksiden lak...dia boleh cakap nanti budak tu balik, dia suruh hantar kat aku....so aku pk maybe rider tu eksiden biasa je.....ok, aku sabar lagi....

8.30....aku call lagi..operator tu ckp nanti dia check dengan outlet subang..pastu nanti dia call balik....last-last dengan dia sekali gone.....harammmm nak call aku balik....

kul 9....kesabaran ku dah memuncak....aku call cakap nak cancel order....padan muka diorang...padan muka aku.....

Kesudahannya makan la ikan goreng diet protein aku tuh.....kekeke....

Dah dua kali aku order ayamas delivery.....dua-duanya servis lembab nak mampus.....yang first dulu kata setengah jam, tapi sejam setengah baru sampai.......tapi aku rasa tempat lain ok kot sebab member aku order ok....maybe outlet subang ni tengah problem kot...ntah la....lantak dia la....lenkali kalo nak order, terus g kedai je la....sakit jiwa je buat delivery.....uhuk.....


P/s: Kalo aku masak nasi ayam sendiri pun dah siap agaknya.....

19 org syg adam:

*azni* said...

azni tak penah lagi order delivery ayamas ni,rs nye takde delivery kot kat putrajaya ni..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Kuar g mkn dh kenyang nk tunggu delivery tu
Berchenta nk htr
P buat aduan la kata lembab mcm siput ngeee

syawalsimpsons said...

alahai ciannyer...kalo sue tu mau makan kaki tu

kaklong said...

bagus gak bt mcm ni...mana tau ada org ayamas yg baca,boleh dpt pampasan...hihihi!

Chuu Muqhlis said...

erkk., rider tu eksiden la kak.. mintak discount la sbb anta lmbat hehe

aanie said...

@*azni*

putrajaya x sure ada ke x....

aanie said...

@☆♥L@dy @yU♥☆

tu la...kalo masak megi pun dah kenyang dah....

aanie said...

@syawalsimpsons

kehkeh...:)

aanie said...

@kaklong

kalo ikutkan smlm kalo dia anta, sy nak mintak ayam lebih....haha...

aanie said...

@Chuu Muqhlis

tu la, masa dia ckp rider tu eksiden pun mcm xde apa je...

ntah la...cancel terus je....

Myra Jay said...

Owh dah ada delivery ye, baru tau..

Tapi dah kata servis slow, tak nak la order delivery, kang dari perut lapar terus jadi kenyang sebab angin amsuk perut ;D

Kakzakie said...

Adam dah tahu ke belum masa tu aanie order kalau tahu kesian juga kan. So lain kali terus pergi outlet dia ajelah aanie..

aanie said...

@Myra Jay

a'ah, dah lama rasanya....

tu la, mmg kebulur pun....tgk tmpt kot...

aanie said...

@Kakzakie

sy x bgtau dia pun sb takut nanti dia nak jam-jam tu jugak....mana nak cari tu..hehe...

Qhaifa Nur said...

bole order sekarang....
kalau lambat gini cancel...

fiza said...

Alahai...kesiannya kawan kita nih.

Owh...ada delivery erk. Nak try nanti.

♥ ROS ♥ said...

Ish truk tulll... Nak wat delivery tp lembap sgguh.. Ros ari tu g mkn pun diorg lembap jgak..huhuhu

LYAfrina said...

kalo masak sndiri time tu..dh lama perut kenyang kan.. aduyai..camner leh jadi g2 ye?

wan nurul hezrina said...

aanie,nurul mmg tak pernah dengar rupanya ayamas nie ada deliveri.huhu..sungguh ketinggalan.tapi kalau serbis lembab baik toksah wat delivery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby