14 January 2013

Adam high fever

Pagi semalam masa bangun tido tetiba je rasa badan adam panas.....sebelum tu ok je....adam lak duk melepek je la....lepas bagi ubat demam baru la tahan sikit panasnya.....baru la boleh main-main....ingatkan dah ok...

Tetiba lewat petang tu masa dia tido aku rasa badan dia panas sangat.....bila cek suhu, hah amek kau 40oC!! bila cek lagi sekali 39oC....tinggi giler....aku dah cuak dah....tak penah-penah dia demam sampai camtu......

Lepas maghrib terus siap-siap pegi klinik....bagitau doktor suhu dia 40oC...tapi doktor macam tak percaya....sebab 40 agak tinggi...dia kata pakai termometer apa sampai 40.....doktor ni buat lawak betul...mentang-mentang aku pakai termometer murahan......bila dia cek memang tinggi.....39oC....dekat-dekat 40....hah, tu la...tak nak percaya aku....

Aku request nak amik injection ke ubat bontot...tapi doktor kata injection belum sesuai untuk adam.....ubat bontot lak dia tak suggest sangat sebab ubat bontot kesan dia cepat, tapi suhu dia akan cepat meningkat balik.....kalau ubat makan, suhu dia slow-slow turun, tapi nak naik balik lama sikit......ooo, baru la aku paham nape tengahari tu lepas makan ubat, adam ok.....tapi petang tu demam balik.....


singgah makan jap tapi adam tak lalu nak makan.....
beli bubur mcd pun tak nak makan....
kesian je tengok muka...


Harini nampak dah ok sikit lepas makan ubat.....tapi takut panas balik je sebab adam tak suka letak towel basah kat kepala.....nanti dicampaknya balik....susah hati betul...

18 org syg adam:

Aju Mohit said...

siannya adam, auntie doakan adam cepat sihat, mmg tinggi suhunya tu aanie

bujal X said...

baru tau ubat bontot tu pun ada effect~~

syawalsimpsons said...

adam cepat sihat yee

Kakzakie said...

Ubat bontot pun kalau dah sembuh boleh sebabkan cirit-berit aanie. Tapi kakak dulu memang simpan sebab kalau dah terpaksa kakak guna juga...

Moga Adam cepat sembuh ye sayang. Makanlah sikit sebelum makan ubat ye.

Ijah EmoTemo said...

alahai...kesian adam..
get well soon adam!

n-u-r-u-l said...

Syafakallah untuk Adam...

♥ ROS ♥ said...

Adam, cpt sehat yer..auni pun ari tu 40.5 demam.. G klinik naik kreta trus trun 38.. Pastu naik balik...alhamdulillah dh ok dlm 2jari..sabar ye kak.. Moga semua keadaan baik :)

Ibu Lala said...

Ubat bontot mmg sll spare kat rumah. Lps masukkan ubt bontot tu saya akan lapkan bdn dia dgn air. Takut jugak klw bior suhunygbterlalu tinggi tu. Takut jd sawan nanti. Lap badan dia sll klw suhu tgi sgt. Apa apa pun moga cepat sembuh ye adam. Anak2 antie ni pakat sakit mata belaka.

Fieda Rafli said...

moga cepat siaht ye..maira pun baru jer sihat tu..mmg musim agaknya..

Fieda Rafli said...

moga cepat sembuh ye..

Cho Zila said...

adam.. tengok muka dia memang nampak sangat demamnyer... moga cepat sembuh sesembuhnyer...

~MommyAida~ said...

alahai kesiannya..tak smpai hati tgk muka Adam sakit..cepat2 sembuh ye sayang..aida plak, mmg doktor advise standby ubat bontot kat rumah, sbb klo 38.5 terus sumbat..Alhamdulillah cepat kebah n takde plak kena demam balik...haih..lain doktor, lain advisenya kan..huhuhu

Ann Ishak said...

adam tak suka jugak pakai cool fever ke?!! takut jugak panasnya tak turun2 nanti.

aanie said...

@~MommyAida~

em tu la...doktor ni xnak bg lak...kalau doktor lain rasanya dah bg dah....kita nak dia cepat baik...:(

aanie said...

@Ann Ishak

dia x suka kool fever....huhu....
xpe la, sy selalu basahkan kepala dia...harap ok la..

Sherwieyna Muzzawer said...

Adam sayang, cepat2 sembuh ye nak..

wan nurul hezrina abd halim said...

alahai adam siannyer dia..sofiapun baru baik demam tapi merah plak mcm nak demam..mulut pecah2 tekak n lidah merah..risaukan kalau anak2 demam

Izan Ishak said...

tingginya panas adam tu. tgk mukanya pun tau dia tgh panas tu.. bernafas kut mulut ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby