09 January 2013

Demam

Balik keje petang jumaat lepas rasa macam tak sedap badan.....macam nak demam...terus baring dalam bilik....memang tak larat nak masak la malam tu....

Hubby lak g beli dinner kul 9.....kul 10 baru balik...perut dah masuk angin gile-gile dah.....dah la time lunch makan sandwich je....nak marah, tak boleh....

Sabtu ahad tu demam aku on off....kejap rasa demam, tak larat....kejap rasa dah sihat....penyakit apakah ini???

Sebenarnya aku susah nak demam.....last aku demam teruk camni (berhari-hari) masa kena denggi dulu....kalau tak, setakat suam-suam je badan aku....

Isnin pagi tu aku datang keje cam biasa sebab tetiba rasa dah sihat walaupun malam sebelum tu kemain berselimut.....tapi duduk je kat ofis, tetiba demam tu datang balik....dengan selsemanya lagi.....tahan je la sampai petang....nak g amik mc kang rugi lak sebab dah tengahari....

Sekarang ni demam dah ok....tapi rasa banyak angin lak dalam badan ni....nak keluarkan tak lepas....nak tido pon tak selesa....member aku kata gastrik....entahla...tak penah lak aku kena gastrik memandangkan makan cukup je selama ni...sekarang ni je kurang makan sebab nak diet katanyewwwww.....^_^



P/s: Takde orang peduli pun kita sakit......tak pelawa pun g klinik.....macam la kita buat-buat sakit.....:(


15 org syg adam:

*azni* said...

azni pun tak sihat gak skg ni..smlm mc sbb cherry berry melanda..hari ni walaupun dtg keje tp bdn stil sakit dan lenguh2 lg..seram sejuk kekdahnye..hurmm..

semoga cepat baik ye aanie..

syawalsimpsons said...

cepat sihat ye

Kniedaz said...

bila tak sihat, nak buat apa pun tak best..take care

Ibu Lala said...

moga cepat sembuh ye...

Fiza Rahman said...

Musim sakit lah. Saya pon baru baik demam . Suami plak demam on and off. Smoga kamu cepat sembuh ☺☺

~MommyAida~ said...

alahai sedihnya takde org peduli..sabar ye aanie..mungkin si dia ter lepas pandang kot..huhuh...semoga cepat sembuh tau..manatau adam nak dpt adik ..hehe

N i e Z a said...

mg cepat sembuh...

Kakzakie said...

Kalau kakak sakit macam aanie nie biasa kakak urut satu badan aanie. Nanti angin pun keluar tau - lepas tu memang bdan tambah sakit tapi esoknya lega.

Ada org boleh urut cubalah... mana tahu boleh sembuh, kesian juga sebab hubby aanie selalu outstation kan..

Salina@IbuAqil said...

Get well soon lalink..
Mmg kekadang bila x sihat kita emosi sgt..
TC yer sorry sgt lama x menyinggah sini.. ;)

Qhaifa Nur said...

aanie..cepat sembuh
badan akak pun jenis byk angin juga..

MamaYatie said...

lor hai..ciannya ani! ada salah makan apa tak???ker ada.....tetttttt

MaMa Rey said...

kesiannya semoga cepat sembuh ya

deno said...

get well soon :)

Aju Mohit said...

aanie, sabar ye, zaman skrg ni kita terpaksa beedikari, sian aanie, moga segera sembuh aanie

Cho Zila said...

kalau dah sakittu serba serbi tak kenakan. hilang segala nikmat.. rasa nak marahpun der...
semoga cepat sembuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby