29 January 2013

Sakit berganti-ganti

Fuhh...fuhh...sapu habuk sikit.....lebih seminggu tak update belog....lebih seminggu jugak aku terlantar kat rumah.....huhuhu....permulaan tahun yang agak tak baik.....awal-awal tahun lagi dah banyak mc.....apokan dayo.....

Aku start mc 18hb lagi sebab demam.....seminggu sebelum tu aku dah demam berganti-ganti dengan adam...aku demam, dia belum demam lagi....aku dah baik, dia lak start demam...dia dah baik, aku demam balik......aku dah baik, hubby lak demam.....

Yang last demam tu sehari je aku demam....tapi memang tak larat betul....baik je demam, sakit mata lak.....bila dah sakit mata, terus mc seminggu.....kehkeh.....

Part sakit mata tu yang paling tak tahan bila kena letak ubat kat mata......perghhhhh, pedih gila!! sehari je aku letak.....esoknya pegi klinik mintak ubat lain.....dia bagi ubat sapu dalam mata (cream) lak.....perghhhh..keje gile ni....bila sapu, tak pedih tapi jadi tak nampak sebab krim tu macam dah duduk kat mata hitam.....huwaaaa!!!

Bila bangun pagi, mata bagai digam-gam.....tapi aku takde lak kena sakit mata yang macam nak tercabut mata tu.....tapi masa solat, time sujud tu memang tangkap mata terus.......memang nak tercabut pun.....hahaha....pengalaman betul.....

Sekarang ni alhamdulillah, dah ok dah mata ni....dah tak merah dan bengkak dah.....time merah-merah tu memang menakutkan.....huhuhu....

Tapi syukur la sebab tak jangkit kat orang lain especially adam.....


Pesanan khidmat masyarakat: Sayangilah mata anda.....^_^



P/s: Lupa lak nak rakam video dapat mc 5 hari sebab sakit mata....kalau tak, boleh upload kat youtube...kehkeh.....


8 org syg adam:

Makbed Journal said...

assalamualaikum...


jemput singgah blog makbed

http://makbedthejournal.blogspot.com

salam sayang.

Kakzakie said...

Betul aanie... sakit mata biasa mudah jangkit - nasib baik Adam kuat antibodinya.

Lega kan dah sembuh...

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah...dah sembuh. Nasib tak jangkit kat adam yer. Pernah kena sakit mata dulu...perghhhh...memang hazab.

Aju Mohit said...

hihi ada2 je aanie ni tau!! moga semua family sihat2 hndknya, pagi ni dgr kat radio ikim, org yg sakit tu sebenarnya Allah sedang ampunkan dosa2nya, inshaa allah

Ibu Lala said...

anak saya 3 orang kena sakit mata. yang paling kesian sekali yg no 3 tu la. sampai berdarah darah. ngeri kalau tengok...musim sakit mata la skrg ni..

syawalsimpsons said...

cepat sihat ye

Qhaifa Nur said...

pengalaman sakit mata...kena time raya...taklah dapat mc sebab cuti raya kan panjang....

siapa kata sakit mata tak bahaya...hubby akak paling teruk siap jumpa pakar...sekarang kalau drive malam mata cepat silau bila kena lampu kete belah depan...tulisan kecil memang tak nampak aanie......

Salina@IbuAqil said...

Alahai skrg musim org x sihat..
Ina pun mggu lepas demam urat..
Moga cpt sihat ye lalink.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby