20 May 2013

Buah salak sedap

Buah salak merupakan buah favourite aku sejak dulu......ingat lagi dulu masa aku study kat jb, setiap kali balik kampung mesti mak aku beli buah salak ni.....setakat sekilo tu, aku boleh habiskan sehari je....esok mak aku beli lagi sekilo.....hehe.....

Ada sekali tu aku bawak pegi kolej, roommate aku orang perak, tak penah makan, aku nak ajar dia makan.....sekali dia bawak mangkuk air basuh tangan....katanya senang nak basuh.....haha...aku dah gelak guling-guling dah......buah ni bukan macam buah mangga nak kena basuh-basuh.....hehe...

Sekarang ni aku ajar hubby dan adam makan lak....diorang punya la suka....sampai berebut-rebut.....hehe....


ni jumpa kat pasar malam.....
makcik kelantan jual...
memang sedap gilerrr....manis.....
tak cukup.....berebut-rebut....
yang seronok tu adam pun suka....
menyesal beli sikit.....haha...



Masa tengah pilih-pilih buah salak ni kat pasar malam tu, tetiba datang sorang budak......dia tanya mak dia...."mak, nape buah ni macam binatang?" 
Grrrrrrr.......



13 org syg adam:

Qhaifa Nur said...

salak sedap aanie...

sekali budak tu tengok macam tenggiling kot aanie..aduh siapa nak jawab bila anak tanya macam tuh....

aanie said...

haha....tu la pasal...first time kot dia tgk buah tu....

bila dgr dia tanya camtu sy gelak dlm hati je la....

shark said...

rasanya mcm x penah makan cuma penah tengok..
nak kupas nak makan..malas ;p
bole cam tuh ??;p

Siti Asiah said...

Asiah pun suka makan buah salak ni, kt kg banyak...tp nk kene rajin kawinkan bunganya...kalau tak pokok je la banyak...:)

blog-tips-kurus said...

kesian buah salak, sebab kulit dia dikutuk. huhu!!

Aju Mohit said...

memang sedap aanie, nak pulak yg jeruk tu, mmg berebut ;)

~MommyAida~ said...

wahh sedapnya nampak..tgk pn terliur..aida plg suka mkn bile dh kena ngn jeruk tu..kalo yg mentah cmni, rasa cam kelat2 skit..hihih

Kakzakie said...

Buah salak ni macam asam kelubi tapi dia manis dan biasa ada dua ulas dalam satu biji. Kalau buah asam kelubi masam. Kakak suka asam kelubi cecah garam laaagi sedap aanie:)

syawalsimpsons said...

fuyooo umah baru ni..suke la....buah salak ni sue suke makan

Alin Marlini said...

satu ketika dahulu kak alin tak pandai makan buah salak ni...tapi bila dah pandai makan rasa takmo share ngan orglain...hehehe

jaakechik said...

kat kelantan skrg mmg tgh musim buah salak ni.....hihi.... jaa pun suka mkn buah salak ni.....

adianiez AIDA said...

sedap.
aida suka!!!

Ibu Lala said...

sedapnye. telan air liur tengok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby