16 May 2013

Sate Samuri @ Awan Besar

Dah lama jugak tak makan sate samuri ni....biasanya kalau teringin nak makan, kami pegi kat R&R Awan Besar tu je....sekarang nak order sate ni guna sistem nombor pulak...so, tak payah la nak beratur panjang-panjang lagi.....


hubby order sate ayam - 10
sate kambing - 5
what??? kambeng??
aku tak makan kambing.....huhu....
tapi, nak dijadikan cerita......aku tak tau pun tu sate kambing.....
aku ingatkan sate daging.....

sekarang ni aku tak lalu sangat nak makan ayam.....
aku pun layan la makan daging tu sampai 3 cucuk.....
hubby pun diam je tengok aku makan.....
bila dah habis makan semua sate, aku pun tergerak hati nak tengok resit.....
sekali?? huwarghhhhh!!! kambing????
patut la semacam je rasa daging tu....
masa makan tu aku nak tanya dah, ni daging apa?
tapi tak terkeluar pulak pertanyaan tu.....huhuhu.....

tak pasal-pasal gaduh laki bini kat situ...... *gaduh manja je.....
sape suruh tak cakap.......



tapi dalam hati cakap nasib baik kambing......buatnya dia order rusa ke arnab ke....tak ke  haru......huhuhu.....




 adam makan banyak jugak semalam......3 cucuk dia sorang....



 mentang-mentang dah pandai buat peace, manjang je buat peace......



peace gaya adam.....



P/s: Korang makan kambing tak??


14 org syg adam:

Qhaifa Nur said...

selalu makan kat tmn melati...
suka kuahnya, sedap...
akak semua makan...

Aisyah Husaini said...

kurang suke tapi lau termakan dan sedap ok jek kak..nape akak tak makan kambing? alergic ke kak..

Kniedaz said...

saya suka sate daging je..ayam tak suka..kambing adalah favourite..hehehe...

aanie said...

tak alergik, tapi sb x biasa makan je...sb selalu pk yg bukan2....padahal xde pape pun...hehe..

shark said...

makan..
kambing lg bagus dari lembu dan kandungan lemak sama je dgn ayam..
blog dah ok ke?

Ijah EmoTemo said...

heee ijah suka makan kambing. mmg feberet ijah tu ekekek

Kakzakie said...

Kalau kakak lebih suka kambing daripada lembu aanie sebab kambing punya texture lagi soft...

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

ader ek satey arnab???
x sanggup nak mkn sbb nmpk rupa rabbit tu ngeeee
ai loike chicken n beef satey @.@

JaSSNaNi said...

hahahahahaha... sekali ko.. dah telan kambing yer... dulu sblm akak mengandung fiyya mmg akak makan kambing.. tapi bila ngandung fiyya langsung akak tak leh amik lamb chop ke.. apa mmmbekkk ke... so lepas fiyya dah besar tu.. kan akak gi makan satay willy.. hmmm order gak kambing 5 cucuk.. sedapppnya... :) nyam nyam... tak pernah akak makan satay kambing kat samuri tu.. sedap ke>?

Aju Mohit said...

heheheh pandai husb aanie nk ngusik wife dia ye, bagus juga gaduh gaduh manja nnti adam dapat adik hahahah

~MommyAida~ said...

hihihi..aida pon xmkn kambing..xsukeee..tp skrg ni sate hj samuri dh xsedap sgt kn..huhuhu..RnR awan besarrr..dekat dgn umah aida la..hihihi

aanie said...

kak nani: kuang3....dah masuk kambing dah perut ni....

ntah la kak....xtau la sy sedap ke x kambing samuri tu....dah kambing tu, mana nak kena dgn tekak sy ni walauponnn dah tertelan kan.....haha....

aanie said...

aju: adam aanie ke adam aju?? opssss...haha

aida: a'ah, dah kureng sikit rasa dia...

la, duk dkt situ ke...?

Fiza Rahman said...

Dulu tak makan. Tapi skang dah boleh makan ☺☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby