31 January 2013

Red velvet dan Tiramisu

Aku tak pernah try kedua-dua kek ni.....kebetulan semalam member ofis datang jual kat ofis...try je la....support bisnes kawan-kawan.....^_^


kiri: tiramisu
kanan: red velvet
(bagi yang tak kenal....hehe)
1 bekas dia jual RM5....
nak buat sendiri tak pandai kan.....hahaha....


Agak sedap jugak la red velvet tu....tapi tiramisu tu aku tak suka sangat.....dia ada rasa kopi....walaupun aku penggemar kafein, tapi tiramisu ni aku tak berapa suka.....adam? dia belasah je yang mana-mana.....

Korang suka tak kek ni??

30 January 2013

Peplum blouse dari FaceBoutique

Orang lain pakai peplum, kita pun teringinnnn la jugak walauponnnnn......:)

Setakat yang aku duk survey, semua peplum ada free size je....tapi kat fb ni je ada saiz s sampai xl.....bila dah nampak ada saiz besar, terus la gatal tangan nak beli.....peplum ni aku beli dah lama....dah bape minggu dah...tapi tak pakai je lagi....

Aku beli peplum ni kat fb Faceboutique....


kaler dia bukan biru camni.....



kaler dia camni....
model ni pakai cantik la.....
tapiiiii......bila aku pakaaaaiiiiiii.............cantik jugak....kahkahkah....



P/s: Sekarang ni dah banyak dah peplum saiz besar.....

29 January 2013

Kome Nak Tak ?!! My 2013 # 1 Give Away...


Nak join??
Klik sini....

Due:
31 Jan


GA - KAIN PASANG


Jom join GA ni....

Nak join??
Klik gambar di atas...


Hadiah : 
1) Kain Pasang
2) Satu hadiah misteri



Due:
22 FEB 2013 (JUMAAT),
 JAM 11.00 MALAM


Sakit berganti-ganti

Fuhh...fuhh...sapu habuk sikit.....lebih seminggu tak update belog....lebih seminggu jugak aku terlantar kat rumah.....huhuhu....permulaan tahun yang agak tak baik.....awal-awal tahun lagi dah banyak mc.....apokan dayo.....

Aku start mc 18hb lagi sebab demam.....seminggu sebelum tu aku dah demam berganti-ganti dengan adam...aku demam, dia belum demam lagi....aku dah baik, dia lak start demam...dia dah baik, aku demam balik......aku dah baik, hubby lak demam.....

Yang last demam tu sehari je aku demam....tapi memang tak larat betul....baik je demam, sakit mata lak.....bila dah sakit mata, terus mc seminggu.....kehkeh.....

Part sakit mata tu yang paling tak tahan bila kena letak ubat kat mata......perghhhhh, pedih gila!! sehari je aku letak.....esoknya pegi klinik mintak ubat lain.....dia bagi ubat sapu dalam mata (cream) lak.....perghhhh..keje gile ni....bila sapu, tak pedih tapi jadi tak nampak sebab krim tu macam dah duduk kat mata hitam.....huwaaaa!!!

Bila bangun pagi, mata bagai digam-gam.....tapi aku takde lak kena sakit mata yang macam nak tercabut mata tu.....tapi masa solat, time sujud tu memang tangkap mata terus.......memang nak tercabut pun.....hahaha....pengalaman betul.....

Sekarang ni alhamdulillah, dah ok dah mata ni....dah tak merah dan bengkak dah.....time merah-merah tu memang menakutkan.....huhuhu....

Tapi syukur la sebab tak jangkit kat orang lain especially adam.....


Pesanan khidmat masyarakat: Sayangilah mata anda.....^_^



P/s: Lupa lak nak rakam video dapat mc 5 hari sebab sakit mata....kalau tak, boleh upload kat youtube...kehkeh.....


16 January 2013

GIVEAWAY FELINNA BEAUTY by CikMisi


Jom join GA ni.....

Nak join??

Hadiah??
Hadiahnya mestilah produk dari Felinna Beauty yang kebabom.....
Teringin sangat nak try inchloss tu.....^_^

Due date:
31 Jan 2013




WW: Sayu


Sayu tengok muka dia.....
Bila demam, asyik nak berkepit dengan mama je.....
Makan tak nak, susu tak nak.....

Berselimut je.....
Bila dia terasa badan dia panas, dia sendiri suruh mama letak air kat kepala.....

Arini mama kena keje.....dah 2 hari EL....
Adam duk umah baik-baik dengan abah ye...
Harap adam ok sebab pagi tadi badan adam dah tak panas dah.....

Cepat sembuh ye sayang......

14 January 2013

Adam high fever

Pagi semalam masa bangun tido tetiba je rasa badan adam panas.....sebelum tu ok je....adam lak duk melepek je la....lepas bagi ubat demam baru la tahan sikit panasnya.....baru la boleh main-main....ingatkan dah ok...

Tetiba lewat petang tu masa dia tido aku rasa badan dia panas sangat.....bila cek suhu, hah amek kau 40oC!! bila cek lagi sekali 39oC....tinggi giler....aku dah cuak dah....tak penah-penah dia demam sampai camtu......

Lepas maghrib terus siap-siap pegi klinik....bagitau doktor suhu dia 40oC...tapi doktor macam tak percaya....sebab 40 agak tinggi...dia kata pakai termometer apa sampai 40.....doktor ni buat lawak betul...mentang-mentang aku pakai termometer murahan......bila dia cek memang tinggi.....39oC....dekat-dekat 40....hah, tu la...tak nak percaya aku....

Aku request nak amik injection ke ubat bontot...tapi doktor kata injection belum sesuai untuk adam.....ubat bontot lak dia tak suggest sangat sebab ubat bontot kesan dia cepat, tapi suhu dia akan cepat meningkat balik.....kalau ubat makan, suhu dia slow-slow turun, tapi nak naik balik lama sikit......ooo, baru la aku paham nape tengahari tu lepas makan ubat, adam ok.....tapi petang tu demam balik.....


singgah makan jap tapi adam tak lalu nak makan.....
beli bubur mcd pun tak nak makan....
kesian je tengok muka...


Harini nampak dah ok sikit lepas makan ubat.....tapi takut panas balik je sebab adam tak suka letak towel basah kat kepala.....nanti dicampaknya balik....susah hati betul...

10 January 2013

Beli coklat dari Langkawi

Bukan aku yang pegi langkawi.....tapi adik aku yang buat matrik kat perlis belikan......aku sendiri tak penah jejak kaki pun kat sana.....duk berangan je la....takpe, teruskan mengumpul duit.....


 kemain lagi adik aku ni pos laju bagai.....




ini baru adik aku yang beli....
kalau aku yang beli sendiri maunya banyak lagi......

antara coklat yang ada:
Daim
Kisses
Snickers
aku tak tau coklat apa lagi yang best.....tapi daim ngan kisses wajib ada......


Aku ingatkan coklat langkawi murah la sangat....cth: daim RM10 ke, kisses RM5 ke....kehkeh.....(nak murah buat kilang cekelat sendiri eh...hehe....)..tapi takpe, still murah lagi compare dengan kat sini.....



P/s: Eh, kebetulan lak arini besday adik......Happy birthday adik!!!

09 January 2013

Demam

Balik keje petang jumaat lepas rasa macam tak sedap badan.....macam nak demam...terus baring dalam bilik....memang tak larat nak masak la malam tu....

Hubby lak g beli dinner kul 9.....kul 10 baru balik...perut dah masuk angin gile-gile dah.....dah la time lunch makan sandwich je....nak marah, tak boleh....

Sabtu ahad tu demam aku on off....kejap rasa demam, tak larat....kejap rasa dah sihat....penyakit apakah ini???

Sebenarnya aku susah nak demam.....last aku demam teruk camni (berhari-hari) masa kena denggi dulu....kalau tak, setakat suam-suam je badan aku....

Isnin pagi tu aku datang keje cam biasa sebab tetiba rasa dah sihat walaupun malam sebelum tu kemain berselimut.....tapi duduk je kat ofis, tetiba demam tu datang balik....dengan selsemanya lagi.....tahan je la sampai petang....nak g amik mc kang rugi lak sebab dah tengahari....

Sekarang ni demam dah ok....tapi rasa banyak angin lak dalam badan ni....nak keluarkan tak lepas....nak tido pon tak selesa....member aku kata gastrik....entahla...tak penah lak aku kena gastrik memandangkan makan cukup je selama ni...sekarang ni je kurang makan sebab nak diet katanyewwwww.....^_^



P/s: Takde orang peduli pun kita sakit......tak pelawa pun g klinik.....macam la kita buat-buat sakit.....:(


04 January 2013

BE pertama tahun 2013

Pagi tadi bukak Nuffnang tengok bertambah lagi 1 BE baru....BE Anmum Materna.....masa pregnant dulu aku memang minum anmum materna ni.....taip-tiap hari minum sampai boleh dapat hadiah ni....^_^ Kalau nak tahu hadiah apa, sila la klik link ini.....


klik untuk pembesaran.......


Sekarang ni tengah running 3 BE....tapi BE sunway tu dah stop dah amount dia....agaknya dah tak lama la tu....huhu.....jadi la tu...BE Digi tu pun slow je....dah uv pun sikit....hahaha....kena usaha lebih sikit....


02 January 2013

Tupperware: New catalogue (2 Jan - 6 Feb 2013)





Asia Meal Intro Pack(6)
RM55.00


Pinapple Sauce/Rendang Paste/
Sambal Tumis/Oriental Stir-Fry Sauce/
Soya Bean Sauce/Green Curry Paste
RM11.00



Inspire Wok
RM820


Inspire Cookware Collection
RM2,350

Inspire Saucepan : RM330
Inspire : Fryer : RM590
Inspire Casserole Pot : RM420
Inspire Stock Pot : RM610


FM Essential Set : RM132

Square Round : RM48.00
Medium Square Round : RM64.00
Large Square Round : RM62.00
Modular Keeper with Grid : RM63.00
Vegesafe : RM31.00


Turbo Chopper : RM109.00
Garlic-N-All-Keeper : RM54.00
Salt N Spice Set : RM28.00
Large Store N Pour : RM56.00
Steam It : RM43.00


Rice Dispenser + Ang Pow + Square Round(4)
RM240.00 (free postage)


Tall Canister : RM65.00
Tall Canister (2) : RM97.00

One Touch Topper Small (4) : RM59.00
One Touch Topper Small (8) : RM99.00
Purple Spring One Touch : RM68.00

Golder Treasure Gift Set : RM47.00
Golder Treasure Gift (4set) : RM170.00
PWP : Texture Canister(2) : RM26.00


Blossom Serveware + LF Bowl(6) : RM210.00
Blossom Mugs & Seals : RM39.00
Blossom Bowls : RM29.00


Water Wonder-All + Tumbler(2): RM109.00
PWP : Modular Mates Rectangular II : RM26.00




B2B Snack Stor : RM36.00
B2B Slice N Stor (2) : RM51.00
Large Square Away : RM55.00



Small Goody Box with Cariolier : RM66.00
Reheatable Divided Lunch Box 850ml : RM37.00
Reheatable Divided Lunch Box 1L : RM34.00
CrystalWave Soup Mug (2) : RM37.00
CrystalWave Divided Dish : RM34.00



High Handolier with Pouch : RM45.00
Thirstquake Tumbler with Pouch : RM34.00
Beverage Buddy Cool Aqua : RM34.00
Thirstbreak Tumblers : RM45.00
Pooh Story Canister : RM53.00



Eco bottle Square (2) : RM43.00
Handy Cool (2) : RM51.00
Fridge Water Bottle : RM34.00



Eco bottle(2) 1L : RM43.00
Eco bottle spring (4) : RM56.00
Activ Quencher Jet Black : RM33.00


Square Round Set : RM159.00
FM Starter Set : RM89.00
FM Medium Set : RM131.00
MM Starter Set : RM74.00
MM Rectangular Set : RM122
MM Essential Set : RM175.00




Berminat??
Sila emel ke:
aaniea@yahoo.com

WW: Apo nak dikato.....


** Di bawah pengawasan ibu bapa....^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby