10 April 2012

Demam cite korea

Since tv sekarang takde cite-cite best especially time pukul 8 malam, jadinya terpaksa la aku cari hiburan yang lebih best......sekarang pun tengah top cite korea.....sana sini orang duk bercerita......mula-mula aku malas nak amik port.....tapi lama-lama, terlayan la jugak......

Hubby pun sama.....dulu dia minat cite jepun, sekarang nak minat korea jugak.....hahaha......dulu aku suruh tengok cite Full House dan Coffee Prince tak nak.....kahkahkah.....

 
 hensemnya Rain......heroin tu tak tahu nama.....:)


Baru-baru ni aku dah habis layan cite My Girlfriend is Gumiho.....haha, best gak cite ni....tapi lambat gile nak habis tengok....ye la, sehari tengok 2 episod je.....aku ni jenis malas nak marathon sebab tak sanggup nak berjaga malam.......entah la, maybe cite ni takde thrill sangat kot......


 heroin ni comel sangat....


Sekarang ni lak aku tengah layan cite Boys over flower.....belum habis tengok lagi tapi cite ni sangat best!!! tak sabar nak habiskan....cite ni aku penah tengok yang versi Taiwan punye.....Meteor Garden.....tapi tak tengok habis pun....


 Lee min ho sangat hensem.....


Actually Boys over flower ni asalnya dari komik anime jepun.....hubby aku yang bagitau sebab dia kan hantu anime.....bila aku google rupanya cite ni dah ada 4 versi iaitu Jepun, Korea, Taiwan dan China.....lepas habis yang versi korea ni aku nak tengok versi jepun lak....

Banyak lagi ni cite korea yang ada dalam list menunggu.....City Hunter, Playfull Kiss, Secret Garden dll......dia punye gameshow pun best.....Running man...ada berpuluh-puluh episod tu......sampai hujung tahun pun tak habis rasanya....hahaha....


21 org syg adam:

Kakzakie said...

Kakak belum mengikuti aanie so tak tahu lagi syoknya... kalau dah mengikuti mesti tak mahu miss ye...

cheqna said...

sila layan running man lagi besh..
cheqna kalu tensen2 layan running man memang golek suker =)
kat astro selalu layan 393 channel korea
salam singgah tuan umah =)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

running man tu glemer kan tp sy x penah tgk pon..nk tgk kat mana? cd ker?


sy penah maraton full house dgn jewel in the palace..dua-dua layan dgn asben..kitaorg sanggup jaga malam..bg sy kedua-dua movie ni antara yg terbaik penah sy tgk


secret garden sy tgk 1 episod jer..rsnya main kat prima tp waktunya kul 1 tghari..sgt x sesuweii

Alin Marlini said...

penah suka satu ketika dahulu tp skrg sb kekangan masa ssh skit nak nengok..

kaklong said...

kaklong tak boleh nak layan sangat citer korea nih..
nanti dah tersangkut tak boleh nak buat kerja lain..
almaklum lah..kan kuih kaklong tu tak sapa nak buat...hahahahha

aanie said...

@Kakzakie

a'ah kak.....baik jangan terjebak...hahaha....

aanie said...

@cheqna

tq sudi singgah ye....
running man 1st episod je sempat tgk....nak habiskan boys over flower dulu...hehe..
tp mmg best gile...

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

running man tu org download je....tp sy xtau donlod katne...sb sy pun copy org punye jugak...hahaha....

bestnya layan dgn suami....sy sorang2 je..huhu...

a'ah, kul 1...ntah sape yg nak tgk...huhu.....

aanie said...

@Alin Marlini

sy pun nak tgk kena tunggu adam tido dulu n xde keje nak buat....

aanie said...

@kaklong

hahaha....sy nasib baik blh tahan sabar...tengok 2,3 episod sehari je....

kaklong lama x update bz buat kuih ke?

eB ezrin said...

preggy kalo elok lyn tuh.. sok2 kluar muker korean cam aerish . hik3 ;p

* nih link psl hyper yer
http://kidshealth.org/kid/health_problems/learning_problem/adhdkid.html

ogyep yummy mellow said...

kat rumah ogyep ni... demam KOREA dah lama melanda... anak2 dara i semuanya Kpop gitu... Kalau runningman tu, episod baru memang dinanti2...

Chuu Muqhlis said...

wahhh marathon korea nmpak kak aanie :P bole lah rekemen2 cite best kt chuu hahah

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

semua tajuk2 di atas dah layan beberapa kali...la ni dok layan citer rooftop prince...lawak citer tue

Aju Mohit said...

Lama dah tak follow citer Korea ni aanie, x sempat rasanya, dulu masa skola suke tgk all about eve!! Hihi

LYAfrina said...

lya pon hntu korea..tp drama ter best bg lya...

sad sonata : sad love story...

ya ampun... sebak..sebak.. lagu pon smua sedap...mmg citer tu terbest... mmg sad ending la tpnyer

MamaYatie said...

suka jugak..................
bbrp minggu sudah rasa rindu kat rain,so khatam balik full house..hahahaa

wan nurul hezrina said...

lamadah nurul tak layan citer korea.masa anak dara dulujer layan nak2 masa kat u dulu..

paling suka citer full house.hero n heroin sangat cumil.n suka citer sassy girl,my girl.

cIk JanNah said...

salam mama adam,
lama kan jannah tak singgah sini, now im back :)

jannah pon peminat korea movie. skunk nie tgh dok habiskan cerita 49days. hari2 tido lambat layan korea. hehe

Izan Ishak said...

dah lama tak layan citer korea ni. kalau dah tgk sekali mesti tak mau miss punya kan!

Salina@IbuAqil said...

Demam K?!!! What?!!! Awok pun dah lama x Demam K nih.. Ada lg koleksi x tgk2 lg tuh.. ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby