04 April 2012

Majlis Doa Selamat & Hari Jadi Part 2

Deco simple-simple je.....



Bangun pagi ahad tu kami duk relax-relax lagi.....sempat buat bihun goreng untuk sarapan......deco kat dinding tak tampal lagi.....bekas untuk serve makanan belum ada lagi.....tak tahu nak start dari mana.....hahaha.....

Tapi, bila sorang lagi makcik aku datang nak masak nasi dagang, terus kelam kabut kitorang......ye la, pagi tu jugak nak buat semua benda.....hahaha...hampir pengsan gak aku.....dah la peralatan tak cukup.....ye la, aku tak biasa buat makan-makan.....bekas besar, sudip besar, semua yang besar-besar memang takde la....

Dalam duk kalut-kalut tu tengok jam dah tengahari....kek kena amik kul 10 kat SS2.....mihun sup sampai kul 12......dengan nak hidang lagi.....nasib baik dia dah siap potong semua....tinggal nak hidang je la.....tapi bayangkan la pukul 1 pun belum siap hidang lagi.....huwaaaa.....

Bila nampak rombongan surau datang, lagi la kelam kabut aku.....terus tukar baju seragam dapur ke baju kurung....nampak sopan sikit.....ahaks.....

Ok la, kalau nak cite pasal kelam-kabut tu sampai minggu depan pun tak habis...kahkahkah......
Jom layan gambar....


 antara sebahagian orang surau yang hadir.......tak penuh pun....hubby cakap sebenarnya ramai lagi....tapi imam tu pilih-pilih je...maybe sebab ramai foreigner kot....rajin kan foreigner ni pegi surau?



makan-makan......gambar dari sudut ni je yang sempat disnap.....segan nak kacau diorang makan.....
ouh, kakak yang baju kuning tu rupanya sama organisasi dengan tempat aku keje.....cuma dia kat hq, aku kat branch.....tapi, kami tak kenal pun....uhuk....


apam polkadot, angry bird dan ladybird pojaan hatiku......
 apam ni aku amik hari sabtu lagi....bayangkan la macam mana tak sabarnya aku nak ngap benda alah ni...... 

Apam ni je satu-satunya makanan yang sempat disnap.....lepas susun cantik-cantik, terus snap.....tapi yang kelakarnya tak sempat nak susun penuh 1 pinggan, ada je tangan kecik (anak buah n kazen) duk punggah.....kekeke...diorang suka sangat angry bird tuh.....

Maaf la ye gambar makanan lain langsung tak sempat nak snap.....terlupa!!!
Kelam kabut punye pasal.....

Antara menu yang ada:
  • Mihun/mee sup utara
  • Soto
  • Nasi dagang & gulai ayam
  • Kuih seri muka
  • Apam polkadot
  • Nugget & sosej
  • Kek besday
  • Agar-agar
  • Air sirap kenduri

* Dalam banyak-banyak tu nasi himpit je yang aku masak sendiri....yang lain-lain ada yang tempah, makcik buatkan, mak mertua bawak.......itupun first time aku buat nasi himpit....nasib baik jadi.....hehe....


 Goodies untuk anak-anak.....tempah jugekkkk......



to be continue lagi eh....
tak best panjang sangat entri ni....
coming soon acara potong kek dan pertemuan dengan rakan blogger...^_^


TQ sudi baca......^_^

22 org syg adam:

syawalsimpsons said...

ooo...behnyer....rugi tak dapat g ni...ramai je yang datang,....

eB ezrin said...

alaaaaaaaa x merasa nsik dgg.. hu3
x sbr nk tgk sp yg stg ...;p
ps: n3 kami jumaat insyaallah :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

mesti bestkan..jue kalau tak balik kg mesti jue datang...

Izan Ishak said...

dah kelam kabut mesti tak sempat nak snap beria2 kan...

azam said...

alhamdulillah.....

aanie said...

@syawalsimpsons

org surau je yg ramai tu....kawan2 ramai yg x dpt datang....sedih je....

aanie said...

@eB ezrin

alaaaaaa....sori...dah habis....x buat banyak pun sb igt org x mkn nasi dagang....mana la tahu rupanya org duk cari nasi....huhu....

next time eh?? nnti aanie belajar buat dulu....cam x caya je....kekeke....

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

hehe..xpe...next time..:)

aanie said...

@Izan Ishak

ha'ah....betul tu izan...sedih x sempat nak snap byk2....

aanie said...

@azam

alhamdulillah....

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

alhmadulillah, sumenyer berjalan lancar..

btw, epi belated besday adam encem!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

besar jugak umah uols ni
alhamdulliah dah setel semua ekkk
meriah tgk
menu malatop2 gituew

Kakzakie said...

Itu dia bila tak siap lagi org yg nak kenduri dah datang... sengseng lengahlah aanie... nasib semua dah ada cuma nak hidang aje.

Lambatnya nak keluar gambar adam potong kek...

sumysya said...

kat mane tempah apam angry bird tu?? ank sya suka & fanatik sgt angy bird..mesti dia suka makan nie

kaklong said...

sederhana tapi meriah jer kaklong tengok....

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah sempat rilek ya hari nak buat majelis..kalau sy dari semalamnya dah kalut hehe


pandainya wat nasik impit sendiri..kalau sy rebus yg ketupat segera tu jer pandai..tu pon kdg terlembek haha

ajumohit said...

Rugi x makan nasi dagang tu, nk tgk anak punya pasal kan kekekek, apam tu sedap, anak2 suke

*azni* said...

ruginye tak pegi..hubby punye pasal la ni..huhu..tak sabar nak tunggu entry perjumpaan dgn blogger2 tu..

εïз mummyHaza εïз said...

wahhh... selamat hari jadi lagi sekali yek adam dari acik haza.. :)

Chuu Muqhlis said...

apam tu gojes la kak Y___Y

LYAfrina said...

wahh..cantik deko..msti meriah mjlis ni kan.. xsbr nk tgk pic adam ptg kek

Ijah EmoTemo said...

wah terliur tgk menu2 tu heheeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby