29 August 2012

1 Syawal @ Kelate

Salam....

Nape la malas giler nak update cite pasal raya.......orang dah cite pasal raya enam dah.....aku ni raya pertama pun belum.....huhuh.....(salahkan ofis yang dah block blog)....

Raya tahun ni aku balik kelate.....aku balik sehari sebelum raya.....nasib baik tak jammed....

Tahun ni kami berjaya beraya sedondon buat pertama kalinya sebab tahun lepas tak sedondon......tema kami  favourite colour aku iaitu MERAH ang ang......diharap tiada yang muntah tengok kaler terang tang tang ni.....ini bukan gong xi raya ye....hehe.....



rumah aku kat kampung takde sofa kulit yang canggih-manggih......
jadi, bergambar la atas kusyen sahaja....kusyen pun dah sama umur dengan aku....hehe....
nasib dapat en somi yang tak banyak songeh......
mak aku dah tak kuasa nak membeli sebab tak larat nak pindah masa banjir.....
fyi, umah aku memang selalu kena banjir...huhuh.....




first time dapat snap gambar adam senyum simpul camni......
nak like banyak-banyak!!!!




erk, gambar ni nampak mukaku tembam...uhuk.....




kami bertiga......




dah tak nak duk diam.....ini je la gambar bertiga pun...huhu....





ok bagi can mama bergambar ngan abah lak ye.....



Lepas tu kami ke rumah nenek aku yang hanya beberapa km je....sambung bergambar kat sana lak.....



adam macam nampak kepala je...sebab baju dia dah tenggelam dalam baju abah....kekeke.....




bergambar dengan sepupu-sepapat aku......belum cukup lagi nih....ramai lagi yang tak balik......
dah besar dah semua.....ada yang jadi engineer, doktor, kuli (aku la tu).....




ni lak gambar adik-beradik ma aku dengan nenek aku.....pun tak cukup corum....


Raya kami memang simple.....jangan dicari rendang, lemang or nasi himpit kat umah kami.....yang ada nasi dagang, ketupat, sate, bihun goreng (ini menu wajib mak aku).....yang penting dapat kumpul sedara-mara.....^_^


24 org syg adam:

*azni* said...

aanie,lawa sgt2 baju aanie..like byk2..hehe..tp angry bird pon raya jugak ker? ;)

Chuu Muqhlis said...

wah merah membara di pagi raye kan., seronok kn dpt beraya dgn family dn sedara mara semua. :D

hai adam. x mo dok diam ye dia. haipp :P

fiza said...

Menyerlah kemerahannya ☺☺

♥ ROS ♥ said...

Xpe, merah ang2... Comei n terang dlm gmbr :) ros xdpt raya kelate tahun ni :p raya kat penang jer...

syawalsimpsons said...

samo la sue tahun ni pon patutnyer tema warna baju raya merah...last2 jadi merah pink...kakakkaka....pink baju sepital

Salina@IbuAqil said...

Awwwwwwwwwwwwww sama tema kita..
Merah mak ngah!!! ;D
Suka pic 1st tu..
Unik!!!
Sapa nyer angry bird tuh?!! Hik3!!!!!

che'pi said...

wah.... kak mama adam... bergaya sakan la warna merah ... i like.. herm.. rumah mak kat area mana kak... ? selalu bnjr... herm.. rantau panjang eh?

eB said...

baju aanie cantek...
eB suker :)
menu simple cam kami tapi perghhhhhh...
biler nk wat OH nih? hik3

Aju Mohit said...

Cantikla baju raya Aanie, ceria raya tahun ni, Adam dapat byk duit raya tak Aanie? ;)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

baju aanie cantik...
wah bestnya kumpul dengan sedara marakan...
merah..cantik apa...boleh buat cadangan untuk tahun depan nie...

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

merah nyer mak ngah ngeee
cantek baju raya uols...
mmg best dpt beraya di kg khen

aanie said...

@*azni*

tq...hehe..malu la...
haha...angry bird raya gak sb dia pun merah...ikut tema..hehe...

aanie said...

@Chuu Muqhlis

merah menyala gituuuwww....

memang...penat nak layan dia...haihh..

aanie said...

@fiza

dari jauh org dah nampak..ahaks...

aanie said...

@♥ ROS ♥

itu la..nasib baik muka x jadi gelap..kekeke....

raya penang pun best...mkn nasi kandaq hari2....hehe...

aanie said...

@syawalsimpsons

laaaa....xpe la..dah baik nanti photoshoot pakai baju raya eh...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

oohh unik ek? tq...hentam je tu...

angry bird adam punye la tu....:)

aanie said...

@che'pi

kak mama adam?? kehkeh...

bukan...umah kat krai...

aanie said...

@eB

tq....hehe...
OH xde kot sb hubby os sokmo...tp kalo nak dtg, blh jer...kita-kita aje....

aanie said...

@Aju Mohit

tq aju...malu...hehe..

adam misti la dpt byk duit raya dari mama dia...mama dia habuk pun tarak...hahaha...

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

tq cik jue...
a'ah, try la merah...cantik dlm gambar...

aanie said...

@☆♥L@dy @yU♥☆

tq ayu...hehe..

beraya kt kg mmg best..lagi2 kg sendiri khen...:)

Myra Jay said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri kak :)

Dah sama tema dengan angry bird ha ;)

Huda said...

cAntik kaler merah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby