07 August 2012

Cerita puasa dan kurus.......

Hari ni macam pelik lak bila fb ngan blog boleh bukak.....adakah satu keajaiban telah berlaku di ofis ini??? atau ianya sementara je??

Ok, sementara boleh bukak ni, aku update dulu la yang mana sempat.....^_^


Kalau ikutkan weekend lepas hubby balik.....aku dah plan macam-macam dah.....sekali petang jumaat tu dia bagitau tak dapat balik sebab ada keje urgent la apa la.....memang frust menonggeng la....kenapa?? kenapa?? kenapa?? huwaaa!!!

Dalam bulan puasa ni baru 2 hari aku berkesempatan berbuka dan bersahur dengan hubby iaitu masa 1st day n 2nd day puasa......sedih, tapi apa boleh buat.....kena la paham.....tapi memang tak selera nak makan (ececeh...padahal dah minum air 1 jug mana nak selera makan nasi dah....hiks...)...tapi yang bestnya ada adam teman mama buka puasa.....walauponnnnn.....hmm, paham-paham je la....

Bulan puasa ni aku try buka puasa tak makan nasi.....dan alhamdulillah berjaya jugak beberapa kali.....sebelum ni TAK PERNAH tak makan nasi.....hmm penangan berjauhan dengan suami kah???

Dannnn hasilnya, ehem.....aku dah muat pakai jeans aku zaman muda-muda dulu.....ahakz....lepas bersalin, bulan pertama tu aku muat lagi pakai jeans tu....masuk bulan seterusnya sangkut kat paha....ohh tidak!!

Maka, selalu gak la aku dok try jeans tu....sampailah semalam masa nak kuar beli makanan berbuka, aku try sekali lagi....dannnn...wow....muat!! melompat-lompat aku kat situ jugak.....terlupa lak aku puasa.....bila adam tengok, dia pun melompat jugak.....erkkk?? sebok jer....^_^



P/s: Erm, korang dah kurus jugak tak?? hehe.....


23 org syg adam:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

encik somi sy sahur yg x makan nasik..sy pon sama..


tak tahula dia dah kurus x tp pinggang dia dah kurang 2 inci..sy lak teros jd jerangkung kot haha

syawalsimpsons said...

sue berat naik je...guano ni

MyeAqma said...

ok ada lg 2 minggu utk kurus.. go kak ani go!

Kakzakie said...

Sebenarnya mama tu kan Adam bukan sebab puasa kurus tapi sebab lama berjauhan dgn papa...

Adam lompat sebab support mama dah cute balik ye:)

Qhaifa Nur said...

belum sampai target lagi la...
kalau seluar jeans bole pakai kurus dah tu........

Nanie said...

bestnya boleh kurus... saya ni walaupun tak berapa beriya makan, cam tak de effect je... tak pe la... kalaupun tak kurus kat badan, harap bulan puasa ni gemuk kat pahala pun ok la kan? hehehe

che'pi said...

wAH... TAHNIAH kak..... chayalah....

Alin Marlini said...

Kak Alin pun blh bukak FB kat opis..dorang tau agaknya..puasa2 ramai mls keje..hehehe

tak kurus tak gemok..sama jek

Myra Jay said...

Wahhh bestnyer berjaya kurus..

Moga abes puasa ni makin slim ye ;D

wan nurul hezrina said...

wahh kurus dah tuh..nurul tak kurus naik adalah.hahaha puasanie takleh tak mkn nasik.rasa letih n takdok tenaga

bujal X said...

tu kurus sebab rindu ke sebab tak makan nasi~~

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

sahur x mkn nasi? kalau sy mmg x tahan....makan nasi pun lembik...hahaha..

aanie said...

@syawalsimpsons

sue memang patut kena naik berat sebab perut ada isi....huahuahua.....

aanie said...

@MyeAqma

hahaha...tq mai....:)

aanie said...

@Kakzakie

tu la...x lalu makan sb kena mkn sorang2...hehe...

dia memang suka tiru apa org buat....:)

aanie said...

@Qhaifa Nur

itu sebelum berbuka kak....lepas berbuka lupa lak nak try muat ke tak...haha....

aanie said...

@Nanie

betul....janji pahala gemuk-gemuk...:)

aanie said...

@che'pi

sikit je ni turun rasanya....
tq...:)

aanie said...

@Alin Marlini

mati kutu dibuatnya xde fb....bosan..tido kang baru tau...hehe....

kak alin badan dah cun....:)

aanie said...

@Myra Jay

insya-Allah..tq...:)

aanie said...

@wan nurul hezrina

oo ye ke...kalo x mkn nasi blh la kurus..hehe....

sy sb minum ais kot tu yg lepas berbuka rasa senak je perut....

aanie said...

@bujal X

dua2...hahaha....

IntaNBerliaN said...

hihii mmg seronoklah bila dah muat kan.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby