30 August 2012

2 Syawal @ rumah nenek

Raya kedua aku balik kampung abah aku.....daerah kampung aku jugak (kuala krai), tapi jauhnya dalam 70km gak.....dah macam nak pegi kota bharu dah....uhuk....

Plan asal abah aku ajak pegi raya pertama, tapi tak jadi sebab terduduk lama lak kat umah nenek aku (mak kepada ma aku) tuh.....



balik raya kali ni tengok nenek aku tu dah sakit....dah takleh bangun sendiri dah....dah tak kenal orang dah.....



sayu sebenarnya tengok gambar ni.....
walaupun abah aku pun tak sihat (jalan bertongkat), dia cuba jugak betulkan bantal kat kepala mak dia.....
semoga mereka dalam lindungan Allah....amin.....


Kebetulan kat sini makcik aku masak nasi arab....langkah kanan la kami....hubby siap tambah 2x...huhu..tak maluu...kekeke....


**********************


Lepas tu kami singgah umah mak sedara aku lak kat area situ jugak......adam terjumpa buai....apa lagiiiiii??? pucuk dicita ulam mendatang la.....

Gambar atas buai ni banyak, tapi rasa nak letak semua sebab sukeerrr........haha..layannnn....


 adam dengan sepupunya fatin (anak abang aku)....
masa kecik dulu fatin ni comel je.....bila besar...hmmm..comot...kekeke....




 jenis tak duduk diam.....lasak kemain....




 tengok ar tu.....sipi-sipi je duduk tuh.....




 adam tanya...."kak atin takut ker?? kehkeh...."




"adam tak takut.....siap boleh gelak besar lagiiii.......hahaha"

susah nak dapat gambar dia gelak besar camni.....yang banyak pun gambar muka takde perasaan....itulah adam....hehe....


P/s: Esok dah cuti 3 ari.....tapi bosannya laaaa....mesti takde buat apa....nak g jb.....huwaaaaa.....


16 org syg adam:

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

satu hari kiter pun mcm tue gak la uols....

hamboi adam ni makin besaq makin ensem la

*azni* said...

sama la kite aanie..azni pun duk umh jer lyn ank2..

♥ ROS ♥ said...

Pengorbanan seorg anak kan.. Semoga die diberi kesihatan yg baik :)

♥ ROS ♥ said...

Pengorbanan seorg anak kan.. Semoga die diberi kesihatan yg baik :)

Myra Jay said...

Esok taktau nak buat apa mai la Penang open house rumah myra...hehehe ;)


Adam bila sengih camtu dah nampak cam anak cina :D

Pn. Akmar said...

yang tua dihormati dan disayangi.. ^^

::NureeN:: said...

amin, sama2 kita berdoa utk insan2 tersyg..

sronok tgk adam.. hepi tol

Ijah EmoTemo said...

tengok gambar tu ada rasa sayu sikit.. hehe.. wah..adam ketawa besar! haha ;)

eB said...

terbayang mama kat umah...
moga allah panjangkan & berikan kesihatan yg baik buat ibu kiter yer... :)

kaklong said...

selamat hari raya anie..





berapa umor nenek anie tu?

Salina@IbuAqil said...

Semoga Allah swt berikan kesihatan yg baik buat mereka..
Amin!!!
Suka tgk adam ketawa besar gitu.. ;D
Selamat Hari Merdeka!!
Happy weekend & TC yer.. ;)

Qhaifa Nur said...

masih panjang lagi umur mereka...moga diberi kesihatan yg baik juga.....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

moga panjang umur mereka berdua dan beri kesihatan yang baik...
adam nampak mcm gegirl si fatin nampak mcm boboy pulak...hahaahahh

Chuu Muqhlis said...

wahaaa tgk la gmba last tu, comelnye adam gelak besau :D

aanie said...

@kaklong

dalam 70++ kot kaklong....

aanie said...

tq semua..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby