11 October 2012

Kaw Kaw Burger Bakar Puchong

Dah lama teringin nak makan burger bakar ni.....sejak sebelum puasa lagi.....tapi tak berkesempatan nak pegi....bila puasa, lagi la tak boleh pegi sebab dah kenyang makan time berbuka.....walauponnnn, sebelum berbuka kemain plan lepas berbuka nak makan burger bakar pulok.....hahaha.....apokan dayo.....

Last-last, lepas raya baru dapat pegi.....hehe...ok la tu..janji pegi jugak......

Kami pegi yang kat cawangan Puchong Utama, food court Lokas Makana.......kami bertolak dari rumah lepas maghrib.....alhamdulillah, time kami sampai tu tak ramai orang beratur.....ada la 2, 3 orang kat depan aku......tu pun aku dah confius diorang tengah beratur nak order ke tengah tunggu burger? aku siap tanya makcik depan aku ni beratur nak order ke apa....maklum la, first time pegi.....dah tu pulak takde orang....sebab biasa dengar orang duk cite beratur panjang......hehe...

Lepas je aku order, terus ramai orang beratur.....nasib baik aku cepat sikit sampai.....dan, burger lak 5 minit je kot sampai......cepat gile.....air pun tak sempat order lagi....

Jom layan gambar.....sori la gambar tak clear sebab gelap.....^_^


 ni hubby punye.....single beef apa ntah....tak ingat nama.....




 aku punye haruslah double beef.....tengok badan la.....kekeke.....
hubby amik single, tapi bising cakap tak cukup.....haha....lenkali, sila amik double ye.....eh, ada lenkali lagi ke??
aku punye takde sayur.....hakhak.....
dah amik double, tak reti nak makan.....hadoi..camne nak makan nih?



hubby siap pakai sudu garfu lagi...kehkeh....
 "abah, adam nakkk......"



adam memang suka burger.....



Komen aku pasal burger bakar ni:
Daging dia agak kering sebab aku ingatkan daging dia jenis juicy.....burger aku tu, dia punye cheese dan sos pun tak melimpah ruah macam dalam gambar......roti pun agak keras.....tapi, boleh la makannnnn......

Nak pegi la tak?? kena tanya poket.....kekeke.....


22 org syg adam:

azam said...

Ini baru betul kaw
Sedapnya... Dah lama xmkn

JaSSNaNi said...

betulllll dik non... beratur panjang tau.. akak pegi beratur punya panjang hari jumaat lepas.. aleh2 tak jadi makan beger tu.. pegi plak hari sabtu petang sket.. awal la lagi.. so ade dekat 7 8 org je.. tak ramai mcm sblm.. terus beratur la.. tapi beger ni nak makan mmg kena tanya poket.. hihihihi.. mahal gak wo.. :) lagi2 yg nak extra2 tu.. kan..

Kakzakie said...

Femes betul burger bakar ini di sana. Tempat kakak tak adalah aanie..

*azni* said...

nakkk jugakk..tp taktau tmpt dia kt mana..huhu..

syawalsimpsons said...

sue pon dah try makan...so far sedap la jugak, leh masuk tekak...

che'pi said...

wohoooo... napok sedap molek ni... tp puchong nu nah... huhuhu

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

awat pics gelap uols???
tgk x puas....uwaaaa
ai jakun sket bab burger bakaq ni sebab x biasa mkn lg....ader ckp sedapppp khen

Qhaifa Nur said...

tergoda dgn burger bakar ni...
mmg puas makan kalau besar gini...
kalau sedap sure datang lagi...

MommyAqil said...

Wahh nampak cam sedap ni...tp sy pnh try mkn kt Kajang pon sedap jugak...Juicy je daging dia..beli kat Taman Mesra Kajang..nanti try kat situ plak ye..

Lynn Hamzah said...

banyak tempat dah ada burger bakar nie kan...pilih jer yang mana kita nak pergi...

Alin Marlini said...

besaq ye..leh abis ke..hehhe

eB said...

jauh tau. hu3

Aju Mohit said...

pernah try sekali tp itulah yang terakhir, bukan selera aju gamaknya

♥ ROS ♥ said...

Waa kt penang xdak... Huhuhu... Tringin nak rasa...

kaklong said...

tak sedap mana pun beger bakar ni...kaklong pernah beli masa bulan pose ari tu,tgk org kan main pnjng beratur..tapi hampeh nyo rasanya...huhuh

Huda said...

sedapnya :)

JLF e-Shop said...

Salam Admin... tq yer kasi review pasal KKBB puchong..

Sy wakil KKBB Puchong minta maaf atas atas quality daging yang anda maksudkan "kurang juice n sos kurang"

biasa memang sos meleleh n daging ber juice.. nanti sy maklumkan pada staff untuk menjaga quality.

ps. next time jika admin mai cakap nak sos lebih sebab hari tu dapat sikit :P

ieedaz @ mama_isha said...

samela kite..mmg dh lame teringin nk burger bako ni..tp smpi la ni masih takdapt2 lagi..huuhuu

wan nurul hezrina said...

sedapnyer aanie=)mau sengal mulut nak nganga bila nak makan2.hehehehe

Izan Ishak said...

telan air liur aje sampai arini. entah bila dpt rasa.

izan pun suka kalau daging burgernya juicy gitu... baru best!

fieda said...

fuoo..telan air liur sokmo tgk gambor beger bakor..huhu

Sheikh Papa-NtiQ said...

Hi anie (macam nama anak saya)....saya baru jer upload pics dalam blog masa makan ngan famili kat Burger Kaw Kaw branch Puchong. Memang betul ramai orang. Masa tu takde kasik nombor so kene la beratur...
Senang2 tu jengok la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com konsep pasal makan jer 100% takde topik lain.
Kalu sudi tu follow yer blog saya TQ, TQ, TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby