04 October 2012

Cerita Aeon Day

Aeon Member Day (formerly known as J Card Day).....kekeke...dah macam duta jusco lak.....

Hari tu ada aeon day kat sunway pyramid.....mula-mula aku ingat nak amik cuti, tapi bila jadi kes ni aku jadi berat hati nak pegi.....bukan apa, kalo aeon day aku akan tinggal adam kat taska.....leceh nak bawak dia.....sebab memang nak fokus untuk shopping je....gituewwww kan.....

Lepas berkira-kira, aku masuk keje je macam biasa.....call taska tanya adam ok ke tak.....petang masa balik keje tengok adam dah ok.....terus zassss, g pyramid....dari taknak bawak adam, terus terpaksa bawak adam....kekeke.....ni first time aku pegi mall berdua je ngan adam....^_^

Nasib baik kat sana adam tak banyak ragam....takde nak mintak dukung je...tapi susah sikit la nak pilih barang....takut dia lari-lari.....biasa kalau ada hubby, dia je la yang layan adam....

Saat-saat kritikal bila adam tercirit.....huwaaaaa...dah la lupa nak bawak pampers spare dalam beg.....kat dalam kete ada la.....takkan nak g kat kete....dah la jauh parking.....huwaaaa......memula ingat nak beli yang 2,3 keping je....tapi takde jual lak kat tempat baby tu......kena turun supermarket tengok....

Tapi, adam dah tak selesa dah....duk cakap "mama, adam poo-poo..." 2,3 kali.....adeih....terus cari toilet.....pastu pakaikan seluar je.....turun supermarket baru jumpa yang jual pek kecik-kecik.....


mamy poko, mama pokai......
12 keping je dah seploh hengget.....
lepas bayar terus pakaikan......semacam je uncle sebelah pandang.....haha..lantak la....

Lepas tu baru la boleh shopping dengan aman......


Aku ada berkenan dengan purse carlo rino...ada diskaun 50%, tapi takde stok lak....bagus la....jimat duit aku.....ahaks...


beli baju ni je......murah je baju miki ni Rm13 selai....
sian adam, mama dia ni nampak kaler merah je yang cantik.....haha....


Lepas tuuuu...



Semalam ada aeon day kat mid valley lak.....kali ni aku amik cuti....ahakz.....kebetulan lak hubby ada kat rumah....boleh la dating....yeay!! 


jumpa lagi baju miki.....rembat 2 helai lagi....haha....tamak tul....




lagi-lagi baju adam.....
dan kaler merah juga....hikhik....

Untuk aku, aku beli t shirt biasa je 2 helai.....hubby pelik je bila aku beli t shirt kat bahagian laki.....aku cakap la t shirt pompuan semua kecik-kecik, ikut badan (padahal aku yang gemuk...hihi).....lagipun lengan pendek sangat nampak ketiak....kalo kat bahagian laki ni t shirt dia ada yang besar.....lagipun brand sukan.....unisex la....



last sekali beli menda nih....
favourite kitorang......
3 Rm10....pastu beli sampai rm20....tak beragak.....haha....baru puas makan.....


Okebai.....


P/s: Macam panjang lak entri nih....takpe la, sendiri taip, sendiri baca jer.....^_^



16 org syg adam:

Aisyah Husaini said...

mane ade type sendiri bc sndiri..kite bace tau taipan mama adam ha ha. hari2 kite bace meh meh jemput2 saya baru je blaja buat blog..
aisyahusaini.blogspot.com

Afasz said...

dap nye yg 3 rm10 tu. nk satu

syawalsimpsons said...

aanie kuih pe tu....

mmg dasat ni dating2...mak tang kat sini jeles jaa...kakakkakak...tak dapat dating....

JaSSNaNi said...

uwaaa.. sini pun sakan punya shopping j-card day ye... jeles jeles 100x.. hahahahaha... tapi banyak2 yg paling best yg last skali.. sbb leh makan dan sangat2 sedap.. kan kan.. :)

Qhaifa Nur said...

n3 panjang2 pun kami tetap baca juga he..he.

byk betul sambar baju utk adam...cantik2 belaka...
yelah apa nama kuih ni...mcm sedap aja...

aanie said...

korang...

itu bukan kuih....itu macam fish n chip tp xde fries punye....hehe....
sedapppp...macam secret recipe punye....haha....

TiranaAduka said...

salam.
Mana mama adam ni?

Kakzakie said...

Siapa yg untung sekali? Mestilah Adam dapat banyak baju. Tapi murah-murah baju budak lelaki still tak lawan baju budak perempuan lagi murah aanie...

JaSSNaNi said...

>>> psttt.. aanie.. mano ade dlsr... akak tak cukup duit dok kumpul lama dah.. hahahahahah.. camera biasa je.. semi je.. bukan pro

Aju Mohit said...

murah dan cantik2nya tshirt tu aanie, berkenan betul aju tengoknya, nak terjah jugaklah tapi bila lagi ada hari sale ni ye aanie?

kaklong said...

haah,sama komen dgn Afasz..:D

fieda said...

untung adam kan..hihihi

Alin Marlini said...

Kak ALin suka kalau beli brg jenis takde stok..memang selamatlah duit..

Kakzakie said...

Kakak datang ziarah. Moga Adam dan mama dia sekalilah sihat ceria:)

Izan Ishak said...

syoknya adam, mama belikan baju byk2. hmmm... cam best je yg 3 seploh hengget tu...

wan nurul hezrina said...

banyakkk nyer baju merah nurulpun suker=)adam kan korean boy mesti hensem gila pakai kaler merah.semgat cket tgk kaler merahnie=)

sedapnyer 3 rm10tuh.nyum nyum..mamy poko mmglah mahai terbaik nyer.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby