30 October 2012

Raya haji kami.....

Semalam cite pasal nuffnang lak.....lupa nak cite pasal raya haji....alahaiii....

Raya haji aku tahun ni biasa-biasa je.....sangat biasa-biasa sebenarnya.....tahun ni aku raya kat bentong je sebab mil tinggal sorang je kat umah......lagipun raya puasa dah raya kat kelantan kan....

Sebenarnya kat surau banglo kondo apartment aku ada buat korban....siap ada orang sponsor seekor lembu lagi.....tapi tu la, tak sempat nak join sebab dah nak balik kampung.....kat ofis pun ada buat korban....

Kami balik pada hari raya.....nasib baik tak gerak malam raya tu...sebab dengar khabarnya jem teruk kat highway karak dan bukit 7 (jalan nak balik kelantan).....hohoho.....malam tu kami bersenang-lenang kat rumah je...:)

Bila bertolak hari raya, jalan pun smooth je.....tak jem pun....sekali je jem kat susur ke genting.....ramai tul naik genting time-time raya nih...:)

Hajat di hati nak panjat Bukit Tinggi ataupun mandi-manda kat air terjun Chamang....tapi tak jadi sebab takut kete ferrari aku tu tak larat nak panjat.....nak mandi air terjun risau gak sebab sekarang tengah musim hujan....

Last-last ronda-ronda bentong je dan singgah pasaraya Vegamall...dah 3 tahun kawin, tapi sekarang baru sempat singgah sebab hubby tak nak bawak sebab takde apa.....haha..memang pun...5 minit je dah habis pusing...hahaha....


gambar raya takde......tempeyek raya ada la.....habis malam raya tu jugak....
adam la yang paling suka....hehe.....



11 org syg adam:

Kakcik Nur said...

Raya haji kakcik hanyalah berkumpul dengan adik beradik je.

JaSSNaNi said...

assalamualaikum aanie...
ooooooo.. balik tengah malam raya selamat.. kalau nak lagi selamat balik subuh2.. mmg jarang2 je kete... akak biasa nya balik waktu subuh.. kul 5 bertolak dari kl.. kul 8 pagi dah sampai Taiping.. mmg relaks je memandu waktu subuh.. sbb jalan makin cerah.. fresh hirup udara segar di pagi hari.. :) lagi pun time tu anak2 still nak tido.. tak excited lagi.. so pemanduan lagi best.. :) hehehehe.. :)
tak dapat daging korban ke?

Kakzakie said...

Kalau tempat kakak dilantik AJK utk agih daging aanie. So kalau mana yg balik kg pun kami ketua akan simpan. Bila dah balik akan diberikan..

~MommyAida~ said...

raya haji kami pon biasa2 je..hari kedua n ketiga duk kat rumah habiskan cuti cam biasa..hehe...Dapat daging korban pn sikit sgt tahun ni..Hpefully tahun depan akn lebih meriah kan aanie.. :)

Aju Mohit said...

hihihi adam ke mamanya yang ngabihkan kerepek
tu? mmg jem aanie, aju bertolak ke pahang hari khamis jam 7 pagi, ok lagi time tu

fiza said...

Raya haji saya pon biasa2 jer. Balik umah mak & umah mertua.

Ijah EmoTemo said...

hee..ijah pun tahun ni raya haji biasa2 sgt heheh

Qhaifa Nur said...

sbb ada buat korban, seronok raya kali ni...
sedapnya rempeyek.....

deno said...

belum terlambat lagi kan.... selamat hari raya :)

wan nurul hezrina said...

nurul[pun baru nak ucap selamat hari raya kurban..nurul tahun nie tak korban.selalu klik klate kpg hubby..nie abah sakit masuk icu..dia mmg ada sakit buah pinggang n now tngah dialisis..arituh masuk icu sbb dalam paru2 penuh air....adikpun dlm masa sama bersalin.huhu..mmg berkorban sungguhlah

wan nurul hezrina said...

tang hkl tuh mmg ada masjid tp jauh..kna naek kete sdgkn keta park kat bilik bdh neorologi..klu alih keta nnt pyh parking..so carik surau terdekat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby