28 November 2012

Adam dah tak hisap puting

Sebelum ni adam dengan puting ibarat isi dengan kuku, best-friend forever!! sebelum minum susu, nak puting....lepas minum, nak puting....nak tido, cari puting.....tengah nangis, cari puting...

Mak mana yang tak risau kalau anaknya kat mulut tu asyik duk sumbat puting je.....sakit mata satu hal....nak membeli tu pun satu hal (sebab asyik koyak je) orang duk cakap nanti gigi rosak la...apa la....(taknak sebut perkataan tu)....

Masa baby dulu aku tak penah ajar adam hisap puting....sampailah dia dihantar ke nursery.....masa aku g nursery time lunch, nampak adam hisap puting (ntah puting sape ntah).....bila aku tanya, pengasuh tu cakap takut dia mengutip, jadi dia bagi la hisap puting.... bila dah selalu sangat tengok dia duk hisap puting orang, aku pun terrrrpaksa belikan adam puting.....tapi takleh nak salahkan sesape.....sebab aku sendiri tak tegas cakap taknak puting....huhuhu....

Tapi, ada gak kebaikan puting ni....contohnya dia senang tido.....kalo melalak, sumbat je puting.....hehehehe......


Sekarang dah hampir 2 minggu adam tak hisap puting.....boleh dikatakan berjaya sebab sebelum ni paling lama pun 1 hari je....^_^

Alhamdulillah...lega sangat.....



kemain mama pangkah-pangkah bagai.....:)




11 org syg adam:

JaSSNaNi said...

assalamualaikum aanie..
bagos tu.. adam dah tak nak puting.. senang hati sket.. hahahahahah dulu akak pun nak kasi anak2 puting.. tapi diorang tak nak.. sbb akak tengok puting cute2 la.. geram.. dah beli ladybird bagai.. tapi tak de sapa kenan.. dari sakinah sampai ke haikal.. 3 org tak nak puting.. terukkan akak.. anak tak nak nak sumbat gak.. tapi tak per la.. at least tak terikat diorang dgn menyonyot tu.. tapi botol susu plak.. diorang (dari sakinah, hakimi sampai haikal) minum susu sampai umur 6 tahun.. haikal tu baru je stop susu botol.. sbb lipas dok gigit puting dia malam2.. so pagi tunjuk kat dia terus dia tak nak.. then next day pun dia tak nak.. tapi dia pesan.. beli puting baru ganti.. skrg asyik dok tanya akak.. bila nak cari puting ganti.. padahal dah dekat 2 bulan dia tak isap susu botol.. hahahahahah

fiza said...

Tahniah Adam...dah tak hisap puting ☺☺

zoora qushairi said...

alalalaa comel. pandai dah adam yea tak nak isap puting. macam zura plak, sibuk nak bg anak isap puting sbb nak bg diam..hihi..tapi...baby zura tak nak langsung puting.

http://permaisurikatak.blogspot.com

Qhaifa Nur said...

adam dah stop hisap puting...baru ensem sayang....
aanie, kalau hilang/tinggal macamana yup....

Lynn Hamzah said...

bagus la dah x puting lagi...makin comey la adam...

N i e Z a said...

hehehe..good boy..tahniah adam...

Sherwieyna Muzzawer said...

Yeayyyy tahniahhhh adam dah tak isap puting..hehe

Aju Mohit said...

bagus adam barulah ensem tanpa puting kan, say no to puting hehehe

Jue a.k.a Ibu 2F said...

Yeyeyeye Adam dah berjaya

~MommyAida~ said...

Alhamdulillah adam dah tak hisap puting..oo kalo hntar kat nursery, diorang akn bagi ank kita hisap puting ke?haih taknakla gitu..hihihi..sbb susah jugak nk pisahkan puting dgn ank even ank kita dh besar nnti..mcm nk bercerai susu kekdahnya..susah..tapi ni Adam dah free puting,alhamdulillah la kan..

Izan Ishak said...

senang je nak bagi dia tak hisap puting ye. haaa... barulah macho kan adam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby