21 November 2012

Pantang jumpa......

Sekarang kan tengah musim durian.....kat tepi-tepi jalan memang bersepah orang jual durian....adam lak suka makan durian......pantang nampak orang jual durian kat tepi jalan, mesti dia nak....dok sebut koyan....koyan.....kehkeh....selalu gak la kami beli.....biasa pun tak beli banyak....cukup la untuk stok sehari dua je.....dah habis, esok beli lagi....hehe....beli yang 2 @ 3 bijik seploh hengget.....:)

Ari tu g pasar malam jumpa durian murah....1 bakul RM10....tapi katanya ada yang tak elok....tapi aku tengok macam ok je....try je la beli....



nampak macam ok lagi.....
cantik je.....kehkeh....**takretipilihdurian....pilih yang cantik je....


Tapi rupa-rupanya banyak yang tak elok....takpe lah....lenkali beli yang elok je lah.....6 biji RM10 pun ada.....kalo dapat musang king pun ok gak.....nyum nyum.....



Musim hujan tak kisah pulun durian berbakul-bakul pun......
kalo musim panas, jangan buat hal.....^_^


17 org syg adam:

JaSSNaNi said...

Hari tu akak nak makan doyan.. sama cam adam.. dok sebut je bila nampak doyan.. mintak simpati kat mr mama.. hahahahaha.. aleh2 gi gak pasar malam.. cari koyan.. dapat ler.. nak makan malam tu gak kan.. baby nak.. hua hua hua.. alasann!!!!
>> tapi tak best.. kami kena tipu.. dia jual rm10/3 bijik.. so beli dua longgok.. ade ke patut dia boh juga yg durian muda.. siap leh belah dua camtu ngan pisau.. terang2 kat dlm isi masih tak de dan macam nangka muda wat masak lemak tu.. huaaaaa.. lenkali tak nak beli situ dah..

*azni* said...

sy pun pantang nampak gak raja buah ni..sedap..

fiza said...

Buah fav saya. Senin aritu baru jer makan.

Izan Ishak said...

musim durian kali ni dah beli 2 kali. durian mmg sedap!!!

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam

Ramai yang cakap durian sedap! tapi saya tak boleh makan.cium bau pun dah pening..kesian kan..;(

Aisyah Husaini said...

betol3 mama adam..lau musim panas memang tak bole tahan kepanasan makan durian ni.

Kniedaz said...

Di rumah saya je yang tak makan durian..yang lain pun hantu juga hehehe...merata ada jual sekarang

N i e Z a said...

skg mmg musim doyan..ri tu gi kenduri kt perak..sepenuh2 jln org jual doyan..dpt mkn yg fresh tu mmg sedap...

Lynn Hamzah said...

sayangnya durian tu tak elok...x der rezeki tu...x per...durian tgh banyak nie...nanti beli lg yer...

Kakzakie said...

Beli durian kalau boleh jgn yg borong aanie. Biasa yg borong tu dah lama dan kurang baik.

Buat durian crepe tak? Sekarang kan musim durian crepe.

~MommyAida~ said...

AIda pon gian mkn durian..ni baru lepas buat bubur durian lagi sbb MIL bg 4 biji durian..haishh sedapp sungguh rasanya...heheee

Qhaifa Nur said...

mmg musim durian skrg...sana sini durian sesaja...akak pun dh mkn MIL hntr umah baru ni...

tkut terkena durian gitu anie, kurang elok...

wantie said...

nyum nyum... duyan is my pebret. depan umah ada orang juai duyan. apa lagi memang berlemak lemak le..

Hanih Borhan said...

Salam...

wow,mcm memang selalu je Kak & family mkn durian ni...saya season ni tak merasa lagi...

lately banyak nampak org promote durian crepe...apa tu kak? kuih ye?...ada try carik kat kedai dekat2 nak rasa,tapi tak jumpa lagi...

btw,saya kalau mkn durian mesti kena control...pernah sekali season tu mkn bagai nak rak,naik berat 7-8 kg tak turun2 sampai sekarang,haha...

Aju Mohit said...

samalah kita hantu deroyan, pantang bau msti ngidam hihi

Nad @ MamaZN said...

Klu anak saya jgn harap la dia nk sentuh, dekat pun takmo..busuk katenya!
Rugi, rugi...maknye antoo durian! =)

wan nurul hezrina said...

tang durian mmg tak leh blah..nurul hantu doyan..yg doyan crepe2 ada kot kt pjya.try tanya azni..dia leh hntr rasanya..

ooo adampun suka durian ek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby