01 November 2012

Berjaya pau mama....

Balik keje aritu amik adam kat nursery pastu singgah giant jap beli barang dapur.....biasanya adam tak penah mintak nak beli mainan ke apa.....tapi, sekarang ni rajin pulak dia nak singgah kat tempat toys tu.....

Ni tak masuk pun kat tempat toys, tapi ada la pulak lori dan bas dok bertenggek kat tepi-tepi tu....adam apa lagi? terus la nakkkk....mana boleh tengok lori dengan bas.....favourite dia tuh.....

Tapi aku tak bagi sebab mahal sangat la....dalam RM30 camtu la sebab besar gabak punye lori....aku pujuk, tak jalan...pastu aku pujuk masuk kat tempat toys.....mana la tau kot-kot jumpa yang kecik sikit yang seploh hengget je ke.......wakaka....



lori tu lebih kurang besar bas ni la.....ke besar lagi???



Cari punye cari, jumpa yang paling murah doblas hengget....kecik sikit dari tadi.....tapi, dia taknak!! nak yang besar jugak....huwaaaa.....nak nangis dah aku kat situ...



 tapi, kuasa veto tetap kat tangan aku.....kekeke....
pulang la adam dengan lori yang kecik lagi murah tu je.....*pasrah...




takpe la adam...janji hado....
lenkali ajak abah, beli yang besar gabak tu ye.....hahaha.....


12 org syg adam:

Kakzakie said...

Adam tak menangis mama yg nak menangis ye Adam. Nasib baik mama belikan juga tak kisahlah kecik sikit tapi auntie tengok besar tu Adam boleh duduk atas dia hihi...

Qhaifa Nur said...

seronoknya adam main dgn lori baru ni...lagi besar lagi best kan adam he..he..

JaSSNaNi said...

assalamualaikum..
sama cam akak.. kalau haikal nak menan akak carikan yg paling murah.. rasa membazir je beli yg mahal2 gabak tu, tapi balik rumah dia tak main.. asyik bergaduh ngan dia je nak laptop.. sbb haikal balik rumah je dok depan laptop main GTA game.. biasanya kalau akak kasi haikal 2 pilihan.. nak yg mama choose, just take.. or balik.. hahahah kejam tak?
kena ajar anak berjimat kan.. lebih baik beli makanan kenyang perut.. mainan ni banyak2 pun tak pandai simpan.. kang akak sapu gak.. tak pun humban atas almari.. hahahah

fiza said...

Samalah. Suka cari yg lagi murah. Suka adam dpt lori baru yer.

Lynn Hamzah said...

mainan budak2 nie kadang2 harganya x reasonable...tp budak2 mana la faham kan...huhuhuh...

faraherda.razalan said...

Wah! Dia sgt passion dgn toys kan? Anak sy, hampeh...

Adam, jaga lori bek2 tau. Jgn kasik eksiden. Heee~

Aju Mohit said...

eloklah berbaloi regenya tu aanie, yg penting adam happy kan, sian dia, mesti nak adik tu aanir, ehh tetiba hihi

aimaniman said...

dofollow sini

anak akak pun sama, p shopping complex mesti minta mainan, kalau x dapat.. dah pandai nak menjerit2 menangis..

sama jer, cuma kita ni plak yg kena 'keras' latih anak x minta2 brg x berapa nak berfaedah..

::NureeN:: said...

hehheee... anak2 makin besar nk yg besar2 la jgk kan
ellesya kalu dia nk kami pujuk x layan kami bior jerr last2 dia tau kami wat x tau terus dia ok hehee

Liza said...

Demi Adam....Hehehe....Nasib tak mahal sgt kan?

N i e Z a said...

hehhee..cian la mama nyer..best la adam dpt mainan..

eB said...

auntie nk pau mam adam gaks la. hik3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby