23 November 2012

Berjimba-jimba di Wet World, Shah Alam

Cuti Deepavali ari tu kami ke Wet World Shah Alam......actually tak plan sangat pun.....malam tu hubby tetiba tanya esok nak g mana nak bawak adam jenjalan....bila dah soalan macam tu maknanya bukan jenjalan ke shopping mall la.....terus aku suggest wet world....gittuewwww kan....

Jadi la tu wet world....masih mampumilik.....

Pagi tu bangun terus siap-siap segala....lepas pegi makan, kami singgah kedai berdekatan sebab nak beli pelampung.....time tu jugak la baru nak beli...nasib ada jual.....tapi tak beli pam.....dah sampai sana, jenuh lak aku nak tiup sampai kembung-kembung pipi-merah-merah muka.....^_^

Masa sampai tu tengok dah ramai orang......perghhh..maklumlah cuti....


 sementara tunggu hubby cari parking, lepak-lepak dulu....
nampak adam tak?
tengah ukur keluasan tapak wet world ni kot....hehe...



 dah penat ukur tapak, duduk jap......



yang kelakarnya masa tengah snap gambar ni tak perasan hubby dah sampai dah.....
tengah beratur dengan topi macam nak pegi kebun, dengan beg ikea nya.....hahaha....
masing-masing tak perasan sampailah aku jerit nama adam, baru dia tengok belakang...kehkeh....(macam besar sangat je tempat)



harga tiket.....tak mahal mana....tapi sebelum ni lagi murah.....
yang bestnya adam tak kena bayar lagi walaupun tinggi dia lebih sikit je dari pengukur tu.....
orang tu bagi lepas je sebab adam buat muka kesian.....kehkeh....


Gambar tengah mandi tak amik sebab henfon simpan dalam loker.....lagipun kami pegi bertiga je...takde orang nak amikkan...huhu....takpelah, janji kami mandi dengan happy.....:)


 ni gambar lepas mandi....
dah siap tukar baju nak balik dah....



 sayang je gambar ni adam tak pandang kamera....
dia memang tak suka posing dah sekarang ni.....



 tunjuk kat air nak mandi lagi ker tu???



 macam putih lak ini budak dalam gambar ni......
faktor pencahayaan....



Dah.....jom balikkkkk.....







penat dan ngantuk.....
makan mamee sampai tertido.....adeih.....


14 org syg adam:

nur anis said...

penat sangat dah adam tu sampai tertidur terlentok gitu..hihi

Kniedaz said...

lama dah tak mandi-manda kat tempat2 macam ni...hehehe..nanti kembar dh besar sikit boleh la gi

JaSSNaNi said...

assalamualaikum dik.. wahhh dah naik harga ticket nye.. tapi consider murah gak tu kan.. kalau tempat lain mana tak dapat dikkkkk.. HIHIHIHI.. kalau main air mmg penat.. naik kete sure lebuh.. sbb letih.. sama la main air kat mana2 pun.. air laut, air terjun.. air lompat.. air pancut.. ehhh ade?

syawalsimpsons said...

lamanyer tak g wet world ni.....

mamyharraz said...

bestnya wet world.
pernah dtg sini masa belum ada anak..dulu tiket masuk murah je kan..skrg dah naik berganda.

mamyharraz said...

ops lupa nak ucap salam kenal dari mamyharraz :)

~MommyAida~ said...

Adam penat sangat tu sampai mkn jajan pn bleh tertido..hehe ..tapi berbaloi gak pg sini kan..sebab tak mahal sgt..boleh la kalo nak bawak ank pg mandi manda..

Kakzakie said...

Puas Adam main air sampai keletihan. Musim hujan ni kalau bercuti tak apalah mandi kat water park daripada pantai bahayalah aanie..

psst: anak perempuan memang suka baca buku cerita aanie. tapi cubalah bacakan buku cerita dari usia adam nie. Nanti bila dah pandai baca dia pun suka baca buku cerita.

Nad @ MamaZN said...

Sampai tertido adam dibuatnye...
Penat main air tu... =)

Aju Mohit said...

hahaha sampai penat ye adam, seronok mandi manda, yg pastinya kita yg teruja nk main mainan kat situ kan aanie ;)

norhazlina said...

sunway lagoon dah pegi ke belum? nanti lagi penat adam tuh...

Cho Zila said...

akak nak gi jugak baru beli kopun dari my deal tak silap ... murahler sikit.. tunggu hbs cuti sekolah...
budak2 kan suka berendamkan...

Alin Marlini said...

mandi mande...dah lama tak kesitu...sukalah adam tu..hehhe

Jue a.k.a Ibu 2F said...

Sampai tertidur penat mandi...
lama tak terjah sana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby