30 January 2012

2 tahun

Assalamualaikum.......

Hari ni lambat bersiaran sebab pepagi bz sikit......aku memang selalu taip entri fresh from oven.....sebab tu ayat selalu tunggang-langgang.....tak sempat nak buat scheduled entry malam-malam.....pc hubby dah conquer....hmmm....nak laptop....

Sebenarnya semalam genap 2 tahun aku berblog.....hehe....pencapaian takde la memberangsangkan sangat.....follower baru je 700++....cashout baru 2 kali.....total entri sebulan makin menurun......tapi yang positifnya, komen makin meningkat!!! kalau dulu, komen paling banyak pun 2-3 komen per entri.....hehe....ini menunjukkan ramai yang sayang adam......kekeke....




Sepanjang 2 tahun aku berblog ni, banyak yang aku dah belajar......contohnya, kalau follower ramai tak semestinya ramai yang datang baca.....tapi, kalau komen banyak, maksudnya ramai yang datang baca (walaupun kadang-kadang ada yang tak baca sampai habis..hehe...).......sebab tu sekarang aku dah TAK gilakan ramai follower lagi.....kalau dulu nangis hentak kaki bila ada yang unfollow blog aku.....tapi sekarang tidak lagi....:)



Tapiiiiii......




Bukan bermaksud aku tak nak follower ramai.....cuma bukan priority....
Banyak tujuan orang berblog.......semuanya terpulang pada diri sendiri......

Macam entri muhasabah diri lak.....^_^


Korang baca balik tak entri-entri lama korang?
Aku jarang nak baca balik entri-entri lama aku.......sebab bila baca balik rasa macam kelakar lak.....malu dengan diri sendiri pun ada......maybe dulu tak matured lagi kot...macam la sekarang dah matured.....muahahaa......


Ingat nak buat entri pasal AJL semalam, tapi macam takde idea lak......
Malam tadi ada idea, tapi macam dah hilang......tunggu jap aku perah idea.....^_^




16 org syg adam:

syawalsimpsons said...

SELAMAT ULANGTAHUN...kikiki...egatkan adam dah 2 tahun...terkezutt ja...syawal n adam kan sama bulan...cuma adam awal 5 hari dari syawal jaa...

Cute Mum said...

samalah dengan uyun..
tak kisah sangat pasal follower.
janji kita happy berblog..
kalo ada orang baca & komen tue yang lebih gembira.
happy anniversary yer..

sue zainun said...

selamat ulangtahun yg ke 2 tahun..hihihi..ramai tuh followernyer..sue xsampai setahun lg..follower pun ciput..xpelah kan janji hepi berblog..:)
perah kasi kuat..nanti idea manyak kluar..

fieda said...

selamat ulangtahun ke-2 buat blog mama adam ni...betul tu sama la dgn kita mula2 berblog dok gilerkan followers..bila dah lama sikit bbaru paham tak penting sebenarnya ramai followers yg penting ada gak org nk komen entry kita dan jadi pembaca tetap..

*azni* said...

azni ingt lg aanie penah buat entry psl ada blogger unfollow blog aanie..hehe..klaka pulak..follower azni pun tak sampai 200..tak kisah la..asal dpt berblogging dgn hepi dah la..tul tak?

Kakzakie said...

Tahniah... 2 tahun menganyam blog ye. Kakak berblog sekadar suka-suka aanie sebab itu nuffnang pun kakak tak join tau...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ituew la angka follower tue x penting actually...yg penting kiter enjoy dlm berblog ni ngeee...ai ni jenis susah nak follow blog org ...nangessss

fiza said...

Selamat ulangtahun blog yg ke 2 ☺☺. Follower banyak hanya satu bonus, yg penting komen yg banyak. Saya pon tak kisah dah pasal follower, lagi suka klo dpt komen yg banyak ^_^

Salina@IbuAqil said...

Hebatttttt!!
Selamat ulangtahun berblog dear..
Jgn jemu berceloteh kat sini lg tau..
Ai setia nak bacanya..
Cpt ngan lmbt je ai dtg.. ;)

Ila said...

wah,dah 2 tahun ek..yg penting dah cash out nuffanng kan....teruskan usaha...

Nur Kahlimah said...

selamat ulangtahun b'blog :)
p/s : Adam penyeri entry M.a.m.a ..pandai die posing nk bgambar...

εïз mummyHaza εïз said...

selamat ulang tahun blog ke 2 yek mma adam...

kaklong said...

ha'ah kan,mcm malu lah pulak nk baca n3 yg lepas2 tu...heheheheh!

eB ezrin said...

wah 2 thn 2 kali cashout? hu3. eB 2 thn baru ari tuh cashout. tuh pn blom dpt chequenyer lahi ;p

Izan Ishak said...

wahhh... dah dua tahun ya! kejap je rasa kan...

izan pun lebih suka kalau org dtg blog kita n komen...

kalau baca balik entrry yg lepas2...senyum sendirilah jawabnya...hehe

wan nurul hezrina said...

kiterpun sayang adam jugak!hehe
nurul blum pernah lagi cash out..hoho..seday

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby