17 January 2012

Bila dapur berasap......

Bila dah ada dapur baru, mula la nak try resepi baru (yakni yang belum penah try masak lagi).....

Maka dapat la hasilnya macam ni....


ayam goreng kicap berempah ala mama adam.......
ni percubaan yang ke-4 masak ayam nih.....kekeke....
yang kelakarnya masa first time masak ayam ni aku sendiri takut nak try.....suruh hubby try dulu....


ni lak percubaan pertama masak sotong celup tepung minyak lompat-lompat.......
rupa memang kureng, tapi rasanya sedap....kekeke....sendiri masak, sendiri puji......
memang fevret aku sotong ni......aku makan sorang je ni...hubby tak minat makan sotong.....fuhhh, selamat sotong aku....^_^


31 org syg adam:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sedapnya......

bujal X said...

rugi la laki tu tak makan sotong~keh keh~

Salina@IbuAqil said...

Sedapnya!!!!!!!
Nyum3!!!!!!!!!!
:D

Izan Ishak said...

sedap pulak nmpak ayam grg kicap berempah aanie ni....

dah lama tak makan sotong celup tepung...fevret kami sekeluarga tu...

Kakzakie said...

Oh... saja goreng sotong nak makan sendiri :)

ajumohit said...

Kekekekeke klu masak makanan yg org lain tak makan mmg best kan, puas dpt mkn sesorg, Kat Umah ni diorang tolak Batu ngan Kayu je heheheheheh

eB ezrin said...

dpr dh lawo. :)

wan nurul hezrina said...

sejak sofia eczema..mmg menu sotong kena pangkah..alahai sodap2=(

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

sedap la jugak....hehe...(blushing)

aanie said...

@bujal X

nape? ~ x paham....:)

aanie said...

@Salina@IbuAqil

hehe...thanx...

aanie said...

@Izan Ishak

memang sedap....kekekek....

aanie said...

@Kakzakie

hehe...memula ingat dia nak makan....

aanie said...

@ajumohit

kalo semua mkn lagi senang....x yah pk sangat nak masak apa...kekeke....

aanie said...

@eB ezrin

hikhik...baru-baru memang camni....:)

aanie said...

@wan nurul hezrina

ala.....kena puasa seafood dulu la ni....

sahromnasrudin said...

try la sotong bakar hihihhhh

fiza said...

ayam kicap berempah tu nampak sedap, bagi lah resipi ☺☺

Huda said...

sotong celup tepung tu feveret tu aanie :)

Ijah EmoTemo said...

wahhh! best best heheh

cikpuanhady said...

waahh..pasni leh join masterchef la.. me pon suka yang celup tepung ni..baik sotong, udang, cendawan..hihi..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sekali berasap menu terus malatop ekkk...ai ni everyday kena berasap ...nangesss

wahida said...

kalau masak kicap aku prefer daging...

tapi lama lak tak masak ayam masak kicap..nak buat jugak la weekend ni..

LYAfrina said...

sedapnyerrrr...ayam kicap berempah?? sharelah resepinya...

x pnah greng sotong..takut... sbb minya tu mmg perciknyer

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

untungnya suami x mkn sotong boleh nyam nyam sengsorang...hihi

Papa Mifz said...

sotong celup tepung...i like too...:)

Myra Jay said...

Suka gak ayam masak kicap tu..Nyum nyum :)


p/s: Kalau sudi vote me on FB ye, TQ :)
https://apps.facebook.com/boniavalentine/?share=276694f128094ba57c7.46496071

fieda said...

ayam kicap berempah..?? umah ni berhantu la kalau ayam masak kicap gini..

JaSSNaNi said...

assalamualaikum aanie, lama tak datang sini, aanie apa khabar? harap2 sihat ye.. :)

sedap ayam masak kicap tu, smlm baru akak wat.. heheheh.. hari ni sambal ayam plak..

Model Busana Muslim said...

duhh liat makan nya jadi lapar nhhh..nice post

sahromnasrudin said...

lama tak hapdet..bizi ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby