12 January 2012

Hasil borongan di Sogo

Jumaat dan sabtu lepas sogo buat sale iaitu 18th Birthday Sale Preview untuk S Card members.....aku dapat tahu pun dah hari khamis.....apa lagi, esoknya el la.....nampak macam semangat waja je kan? macam tak leh pegi hari sabtu.....sebenarnya aku nak beli pampers adam....Pet Pet offer hari jumaat je....hari sabtu offer untuk Mamy Poko....

Mengikut pengalaman kami tahun lepas, jalan jem yang amat.....banyak jalan ditutup....parking sogo pun penuh....maka kami cadang naik LRT je......kami parking la kat KL Sentral......konon nak naik star kat situ....tapi, nan hado....salah tempat daa....mana ada star kat situ.....apedaaa hubby aku ni.....camni ke nak mengaku orang kl?? muahahaha....

Terus amik kete balik dan gamble je drive ke sogo.......alhamdulillah, kali ni jalan ke sogo clear giler.....tak ramai orang pun....aku rasa maybe orang dah banyak berhabis untuk anak masuk sekolah kot.....ngeeeee....

hasil borongan kami.....^_^
bila kumpul camni tak percaya lak boleh jadi banyak ni.....


Apa yang ada dalam plastik tu ye.......^_^

 
 baju cap Miki untuk adam.....dah lama sangat tak beli baju adam sebab memang nak tunggu pindah umah baru boleh beli.....hehe..kesian adam...duk pakai baju lama je.....banyak yang dah kecik.....
baju Miki ni memang murah giler.....t shirt tu RM10......yang berkolar tu dalam RM14.xx je.....tu yang amik sampai 3 helai.....giler jap aku kat situ....nasib baik tak bawak banyak duit......


 pyjama doraemonnnnn.......



 cuci-mencuci cucian.....



 minuman untuk menambah tenaga......muahaha.....
murah gilerr jugak....RM7.xx



 cadar...(ini pun nak tunjuk?)
promoter tu kata ni brand Akemi......tapi tak de tulis akemi pun....2,3 orang gak tanya betul ke ni brand Akemi?? promoter tu cakap memang akemi tapi low quality punya.....sebab tu dia murah sikit.....
aku yang tak tahu pape ni blur jap.....mahal sangat ke akemi? aku selalu beli cadar yang rege camni je pun.....


 dan last sekali......

pampers......aku beli 6, 2 lagi duk dalam kete lagi......^_^


adam sekarang memang suka jadi model......

Mula-mula aku bajet nak beli 4 pek je sebab maksimum 2 pek sorang.....tapi, sebab hubby kenal orang sogo itewwww, maka dapat la aku mintak nak beli 6 pek.....hehehe...nasib baik tak datang dengan lori.....kalau tak, habis aku angkut.....

49 org syg adam:

Izan Ishak said...

bestkan shopping2 time sale ni... byk $$$ boleh jimat.

pandai adam posing ngan pampers2 itu...

Huda said...

wow!terkejut kejap huda tgk hasil borongan aanie di sogo :)

syawalsimpsons said...

terbaik pet2 tu..banyak...

*azni* said...

mak aih..byk nye pampers..elok la,sedondon warna bj adam dgn pampers tu..auumm! ;)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

shoping sakan....

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

perghh siap el tu..


wah sy giler jap tgk t-shirt adam tu murah..kalolah sogo tu belakang umah sy je kan haha

Cik Rose Cute said...

memang best pergi sogo....salenya memang best giler...bila nak pegi sogo nie...hihihi

fieda said...

tu diaaa.....byknyer pampers..tp kalau murah tak rugi pun beli wat stok kan aanie..

Myra Jay said...

Berbaloi shoping masa SALE :)

Pear'l Cafe tu murah giler..
Kat sini murah pun RM9++ sajo

kaklong said...

alamak,arsal kaklong tak tahu sogo buat sale...huhuhu..
kaklong pun dah lama tak beli baju kekanak ni...adehhhh!

Ardini Humaira said...

waaaaaaaaaaa banyaknya peral cafe :D nak satu

azam said...

byk betul borong ni.....

malas nak g sogo...ramai gile²...hahaha

sumysya said...

sonoknya shopping banyak2...sogo mmg slalu wat sale murah2...tp x suka pergi sbb memang time sale ramai benor org sampai kena berhimpit2 & brebut2 nk pilih barang...

noor said...

sy pon pegi ari sabtu...perghhhh byknya bli pampers!

wan nurul hezrina said...

wahhh nie barang serupa nak pindah nyer barang..haha murahker diapers2??tapi t shirt 2 nampak cantik n harga mmg berbaloi2..tapi nurul jd lelahlah kalau g sogo.adalagiker sales2??

nnt kalau adalagi sales annie helo kat nurul kay..selalu kalau ada sales daku tertinggal ketapi

eB ezrin said...

miki RM 10? biar betol? pet pet tuh braper laks? hu3

LYAfrina said...

byk nyer shopping... suka sgt2 klo shopping bju ank..mmg rmbang mata nk memilihnya,

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sakan shopping
nak hikuttt gak la
ehhh stok pampers ituew tahan sampai brpa bulan ekkk???

Kakzakie said...

Beli pampers lebih kalau masa offer memang berbaloi sebab sentiasa guna kan...

ajumohit said...

Wahhhh mmg Berbaloi ni aanie, murah betul T shirt Adam tu, cantik plak tu, Uishhhh minuman tenaga tu mmg penting hihihi

aanie said...

@Izan Ishak

a'ah....pampers memang sy beli time sale je...

aanie said...

@Huda

hehe..sy pun terkejut....:)

aanie said...

@syawalsimpsons

haha....stok tu...:)

aanie said...

@*azni*

a'ah kan....baru perasan....:)

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

sekali sekala tu cik jue...:)

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

haha..sy pun berharap sogo sebelah umah sy jugak.......

aanie said...

@Cik Rose Cute

weekend ni la....hehe...:)

aanie said...

@fieda

a'ah, sy mmg selalu beli time sale je....beli byk2 buat stok....

aanie said...

@Myra Jay

tu la....terkejut gak...tu yg amik 2....kalo ikutkan nak amik lagi...tp x cukup duit....hehe...

aanie said...

@kaklong

sy pun dpt tahu sehari sebelum kaklong....

aanie said...

@Ardini Humaira

mau ka? mai la umah....(amboi dni, dah pandai minum perl cafe ke? hehe)

aanie said...

@azam

sy pun dah jarang g sogo....org macam ulat....huhu....

aanie said...

@sumysya

a'ah, memang pun......tp terpaksa gak...huhu...

aanie said...

@noor

ari sabtu misti lagi ramai orang....ngeeeee....

aanie said...

@wan nurul hezrina

diapers tu memang murah....
weekend ni ada kot....tp sale biasa je la...sogo kan suka buat sale....

aanie said...

@eB ezrin

memang betol...sila la percaye...kekeke...pet pet rm30.50 je....

aanie said...

@LYAfrina

a'ah lya...nak-nak kalo ada anak pompuan cam lya...:)

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

x sure..kekeke...tapi sebulan pakai lebih dari 1 pek tu la....huhuhu....

aanie said...

@Kakzakie

a'ah kak...sy mmg dah prepare duit pampers bulan-bulan.....kalo ada sale, baru borong....hehe....

aanie said...

@ajumohit

kannnn?? hehehe...muahahaha...

Qhaifa Nur said...

banyak hasil borongan....
paling suka beli stok pampers..

cactusrock said...

uhuk2.
dia ada org dalam eh.. ooo

εïз mummyHaza εïз said...

wahhh mama adam shopping... bestnye... :)

MamaYatie said...

syoknya.....tp disebabkan semua tu mmg brg2 keperluan..jadi tak membazir kan..

sampai 6 diapers adam??huhu

aanie said...

@Qhaifa Nur

hehe....jimat kannn?

aanie said...

@cactusrock

uhuk2....
ada yg menyampuk lak...kekeke....

aanie said...

@εïз mummyHaza εïз

hikhik...sekali sekala...
skrg dah pokai...uwaaaa...

aanie said...

@MamaYatie

a'ah....sebab pet pet susah nak jumpa dia buat promotion....

cikpuanhady said...

waa..ni mmg sakan soping ni..tapi mmg murah tu baju tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby